Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ne már, a 90+ százaléka mindig "szakmai" vita egy meccs után, közben, ki milyen jó(volt), miket húzott Flick, mi volt taktikailag, ésatöbbi. Ettől még ha a bíró is hibázik, szerintem meg lehet említeni, sajna a játék része. Néha elég komoly része. Kb bármire ugyanolyan elv alapján mondhatnám, mint te, hogy felesleges beszélni róla az életben, vagy a fociban.Troym írta: ↑2025.03.06. 14:52:44Amúgy tényleg van ilyen leírás a szabálykönyvben, vagy csak te gondolod?
Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem léphet rá valamire valaki véletlenül piros lap nélkül, ezt másold már be.
Szó szerint le van írva, hogy ha akár véletlen rálépsz egy fekvő játékosra, az automatikus piroslap?
Be kell vezetni a tiszta játékidőt, ennyi. A bírói hosszabbítás meg kész vicc, sokkal többet áll a játék, mint amennyit hosszabbítani szoktak. Ha bevezetnék a tiszta játékidőt, amit nem fognak, mert a labdarúgást begyöpösödött dilettánsok irányítják, akkor is lenne persze időhúzás, hogy az erősebb csapatot kizökkentsék, tördeljék a játékot, kifújják magukat a játékosok, viszont ez nem menne a tiszta játékidő rovására. Azzal nekem amúgy nincs bajom, ha egy-egy játékmegszakításnál kifújják magukat a játékosok, más sportágakban az időkérések erre is alkalmasak. Lehetne újítani, de nem fognak, a focit ilyenek irányítják, sajnos. Hozzáteszem, gyerekkoromban is belengették ezt a kapusszabályt, de nem lett belőle semmi. Nem tartom elégségesnek, mert a többi időhúzással is kezdeni kellene valamit, nem csak a kapusok időhúzásával, a tiszta játékidő bevezetése meg egy füst elintézné az összes időhúzást.
Mindennel egyetértek. A bírókkal is tele van a hócipőm.brazilfan írta: ↑2025.03.05. 16:09:50A bírókon jobban számon lehetne kérni, hogy miért húzzák az időt. A lesek menetrendszerű továbbengedése, VAR-ozása, visszafújása és a kifelé járó szabadrúgás elvégzése sokkal több időt elvesz annál, mint hogy a kapus meccsenként egyszer, maximum kétszer ráfekszik a labdára. Vagy amikor a bíró teátrálisan elmagyarázza valamelyik ítéletét, legalább annyi időt elvesz, mint az, hogy a kapus kétszer-háromszor pattogtatja a labdát.
Akkor meg minek, ha szerinted sem lesz gyakorlati haszna?
A bírókon jobban számon lehetne kérni, hogy miért húzzák az időt. A lesek menetrendszerű továbbengedése, VAR-ozása, visszafújása és a kifelé járó szabadrúgás elvégzése sokkal több időt elvesz annál, mint hogy a kapus meccsenként egyszer, maximum kétszer ráfekszik a labdára. Vagy amikor a bíró teátrálisan elmagyarázza valamelyik ítéletét, legalább annyi időt elvesz, mint az, hogy a kapus kétszer-háromszor pattogtatja a labdát.
Akkor meg minek, ha szerinted sem lesz gyakorlati haszna?
Amikor leülök meccset nézni és 2 órát töltök a TV előtt de abból csak kevesebb mint 1 órát van játékban a labda akkor én pont az ellenkezőjét érzem, és igen minden másodperc számít.
Épp emiatt egy kicsit igazságtalannak érzem a szögletet, mert ezzel a meccset esetleg végigtámadó, de gólképtelen csapat ajándékba kap egy pontenciális gólhelyzetet.
Ez könnyen lehet. De azért az akadályozásért is sokszor megadják a sárgát (idén emlékszem több így kiállított emberre is, szóval még második sárgát is villantanak néha). Visszatartó erő az is szerintem, ha hol megadják, hol nem, a szöglet meg szerintem jó elgondolás, a sárga kisebb visszatartó erő az időhúzásra, már ha amúgy nincs belőle egy már a játékosnak. A szöglet mégiscsak egy potenciális gólhelyzet.brazilfan írta: ↑2025.03.05. 04:26:33Olyan szabály is van, hogy a szabadrúgás akadályozása miatt sárgát kell adni, mert időhúzásnak minősül, de senkit nem érdekel. Szerintem, ha be is vezetnék ezt az új szabályt, a gyakorlatban nem tudják alkalmazni, hacsak nem lesz rá külön ember, aki számolja a másodperceket.
Olyan szabály is van, hogy a szabadrúgás akadályozása miatt sárgát kell adni, mert időhúzásnak minősül, de senkit nem érdekel. Szerintem, ha be is vezetnék ezt az új szabályt, a gyakorlatban nem tudják alkalmazni, hacsak nem lesz rá külön ember, aki számolja a másodperceket.
Nekem pedig a szabály elfogadása és az ehhez tartozó alkalmazkodás jutott erről a témáról az eszembe és ezért szóltam hozzád.
Örömmel fogadnék és eleget tennék a meghívásnak valami beachfocira....
Az mindegy, kell a napi hsz kvóta
Én semmilyen veszélyt nem látok benne, ellentétben az elefántpuszikkal, talpalásokkal, könyöklésekkel, amikből rengeteget nem fújnak le, sokszor észre sem veszik.davi10 írta: ↑2025.02.10. 19:10:05Ezt a mezlevételt soha nem fogom megérteni. Mindenki tudja hogy sárga jár érte, mégse birnak magukkal a játékosok.
Nem lehet összehasonlítani egy párharc alatt történt kontaktot egy gólörömmel. Az egyikből van ezer egy meccsen, lehet akár egy szerencsétlen mozdulat, bármi. A gólörömnél áll a játék, közelben nincs ellenfél, egyedül a játékos döntése, hogy akar-e egy sárgát begyűjteni vagy nem.
Ezt a mezlevételt soha nem fogom megérteni. Mindenki tudja hogy sárga jár érte, mégse birnak magukkal a játékosok.brazilfan írta: ↑2025.02.10. 17:09:26Nem mezeldobást írtam, hanem mezlevételt. Azt akarod mondani, hogy a 3:2-re megnyert madridi meccs utolsó percében, amikor Messi meglőtte az 500.gólját, és megmutatta a mezét a nézőknek, nagyobb kihágás volt, mint amikor az első félidőben Marcelo arcon könyökölte, és Messi vérző szájjal feküdt a földön? Mert Messi sárgát kapott a mezlevételért, Marcelo meg nem, még szabadrúgás sem járt érte.
Erre meg szerintem valami olyasmi lehetne a megoldás, ha több féle lap lenne. A kék járna az ilyen random hülyeségekért mondjuk, mint a mezlevétel. És akkor súlyozva lennének jobban a különböző kihágások. 3 ilyenért járna csak kiállítás, vagy 1 sárga + két kékért, vagy valami ilyesmi.brazilfan írta: ↑2025.02.10. 17:09:26Nem mezeldobást írtam, hanem mezlevételt. Azt akarod mondani, hogy a 3:2-re megnyert madridi meccs utolsó percében, amikor Messi meglőtte az 500.gólját, és megmutatta a mezét a nézőknek, nagyobb kihágás volt, mint amikor az első félidőben Marcelo arcon könyökölte, és Messi vérző szájjal feküdt a földön? Mert Messi sárgát kapott a mezlevételért, Marcelo meg nem, még szabadrúgás sem járt érte.
Nem mezeldobást írtam, hanem mezlevételt. Azt akarod mondani, hogy a 3:2-re megnyert madridi meccs utolsó percében, amikor Messi meglőtte az 500.gólját, és megmutatta a mezét a nézőknek, nagyobb kihágás volt, mint amikor az első félidőben Marcelo arcon könyökölte, és Messi vérző szájjal feküdt a földön? Mert Messi sárgát kapott a mezlevételért, Marcelo meg nem, még szabadrúgás sem járt érte.