bence0330 írta: ↑2025.03.06. 13:50:07
FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.06. 13:10:25
Láttátok Konate utolsó emberes szabálytalanságát Barcola ellen?
Azt nem értem, hogy miért nem kiállítás.
Nekem ezekkel nincs bajom. Volt valami lökés, de tök szubjektív, mennyi, meg mennyire test-test elleni téma, és elég-e ez egy pirosat érő szabálytalansághoz. Szerintem a bírok fele befújta volna, a másik fele nem. De inkább azt mondanám, kicsit nagyobb része nem fújta volna be. Akárhogy is, nálam ez nem annyira vita vagy felháborodás téma, a fociban mindig lesz ilyen. Mezőnyben sem fújnák ezt le mindig. FDJ ellökése a piros előtt amúgy kicsit hasonlított ehhez.
Nálam az a gond az ilyen eseteknél, hogy nem a játékvezető dönt, hanem a VAR szoba. Ha mondjuk kihívják De Jong eseténél, hogy nézze meg újra, részletesen, mert vitatható az ítélet és utána döntsön az lenne korrekt eljárás. De jelenleg ez úgy történik, hogy megnézik, ha egyáltalán visszanézik és formalitásból kihívják a bírót, hogy változtasson. Minimális olyan helyzet van, amikor odamegy a bíró a monitorhoz és ne azt hagyná helyben amit fentről mondanak.
A legdurvább, hogy még az olyan 100%-os objektív esetekben is tévednek, mint Lewy gólja a Sociedad ellen. Egy kéznél, hogy rápattant-e vagy sem, le volt-e szorítva, még OK, hogy születik "rossz" ítélet, de mikor a szabálykönyvet is félredobják az idegesítő, főleg nagy tétnél.
Amúgy egyre inkább azt gondolom, hogy ezzel a Bayernnel nem szívesen találkoznék. Idáig inkább Kompany volt a gyenge láncszem, de ha ez a bivalyerős keret csak a 80-90 %-át hozza ki magából brutálisak lehetnek. A kezdőjük is nagyon durva, de szinte minden poszton van egy hasonló képességű vagy olyan játékos, akivel komolyan nem romlana a csapat minősége. Plusz Kane-el elég jól állnak center poszton is, nem egy prime Lewy, de hozza amit kell. A Leverkusennek például tegnap a piros lapig sem volt igazán esélye, utána már keresztet is vethettek a továbbjutásra. Neuer izomrost szakadása ugyan érzékeny hiány, viszont ő sem éli már fénykorát, hogy lehetetlen legyen pótolni.
Azt sejteni lehetett, hogy az a francia-angol meccs szoros lesz, de arra nem számítottam, hogy ílyen módon. Viszont a párharcok fele szerintem már eldőlt. Az Arsenal, Villa, Bayern, Inter már fél vagy két lábbal a 8-ban érezheti magát, de ami igazán nyitott az Dortmund-Lille és a Pool-PSG. Mi sem lehetünk még nyugodtak, de azért elég kedvező helyzetben vagyunk, ahogy a Real is. Jó lenne, ha a Lille otthon úgy folytatná, ahogy eddig a BL-ben, elég komoly skalpokat szedett már. Inkább ellenük nézném a fiúkat, mint egy újabb látogatás az ID Parkba. (már ha túljutunk a portugálokon)