Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.03.05. 23:03:33

Szép győzelem, tudtam, hogy emberhátrányban is fogunk gólt lőni, jött is, mondjuk kettőre számítottam:D

Arra kevésbé, hogy lehozzuk kapott gól nélkül, nagy pacsi a csapatnak érte, úgy kb mindenkinek.

Remélem Flick látta, hogy Araujo mint egy falat kenyér kell hátra, pláne ha ezzel a fent védekezünk taktikával akar operálni.
Őt is meg tudják futni, de nagyobb eséllyel utoléri a kilépőt, mint Cubarsi vagy Inigo.

Figyelni kell a visszavágón, de nem látom, hogy ott leolvadnánk most, tényleg ha gyengék vagyunk is jön gól, gólok.

Benficanak is respect, nagyot mentek, de ha fgy vagy elől, akkor ennyire futja, lásd PSG.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Alcantara
Director del Fútbol

2025.03.05. 23:02:05

Azt hiszem az igazi bajnokok az ilyen meccseken születnek. Nagy győzelem a mai!
pep71
Entrenador del Barça

2025.03.05. 20:07:40

soadroli írta:
2025.03.05. 19:47:45
Szczesny; Kounde, Cubarsí, Iñigo Martinez, Balde; De Jong, Pedri, Olmo; Raphinha, Lamine Yamal, Lewandowski
Xavi te vagy az?? már csak a kiskedvenc G. Martin hiányzik..
Troym
Llegenda del Barça

2025.03.05. 19:57:32

soadroli írta:
Szczesny; Kounde, Cubarsí, Iñigo Martinez, Balde; De Jong, Pedri, Olmo; Raphinha, Lamine Yamal, Lewandowski
Szerintem hibás gondolat a BL-re ez a védelem, Cubarsi ehhez túl fiatal és fáradt és a jobbján Kounde talán még fáradtabb, mostanság több meccsen nagyokat hibázva, ehhez társítunk egy lassabb és időnként szintén bealvó De Jongot, nehogy ráfaragjunk...
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.03.05. 19:56:10

De Jong merész húzás, nehogy megint körbefussak.
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.05. 14:15:33

MessiNeymarSuarez írta:
2025.03.05. 13:09:54
Kemény meccset várok, ez itt már az egyenes kieséses szakasz így nem engedhetjük meg magunknak 1 percig sem a koncentrációvesztést, sem azt hogy olyan bohóc gólokat kapjunk mint amiket a csoportkörben megengedtünk magunknak.

Tény hogy sokkal jobban jártunk hogy nem a csúcsformában lévő, jelenlegi talán TOP3-ba beletartozó PSG ellen kell játszanunk, de ha nem leszünk észnél akkor simán benne van hogy 3-mal elmegy a Benfica és nem fogja azt a szívességet megtenni hogy megint elbénázza, hanem hazaküld minket 2-4 góllal mint az Atletit és a Juventust.
Ha a srácok olyan formájukban játszanak a BL himnusz után mint ahogy tették a csoportkörben, pár fokkal figyelmesebb védekezéssel akkor viszont nincs félnivalónk és le kell gyűrni őket ha akarunk bármit is a BL-ben, nincs mentség.

Ami aggaszt a mostanság megint visszatérő meccs eleji félálmos meccskezdés, remélem ezt is maguk mögött hagyják a BL-ben és akkor rendben leszünk.
Kicsit bízom benne, hogy az egyenes kieséses szakasz már más lesz számukra, az utóbbi években is a csoportban tudtak meglepetést okozni, de a 16/8 között az első komolyabb csapat kiejtette őket. Mondjuk akkor nem Lage volt az edző, lehet, hogy most pont visszafelé sül el és csak jobban felszívják magukat. Egy meccsen ennyi ajándékgólt nem valószínű, hogy még egyszer adnánk. De az sem a Benfica "érdeme" volt, bármely más csapat ellen előfordulhat Az utóbbi 8-10 mérkőzésünk előtt ugyanúgy mondhattuk volna.
Egy-egy ilyen gól olykor becsúszik, de az sem olyan sűrű.
A legkevésbé attól tartok, hogy ezzel szívjuk meg, attól már jobban, hogy nem lesz kellően stabil a középpálya, de méginkább, hogy Raphinháék, ha játékban nem is lesznek gyengék, eredményességben/eredménytelenségben folytatják az utóbbi hetek sorozatát. Kicsit aggaszt, hogy egész februárban a Soci elleni meccsig lőtt 21 gólunkból Raphinha és Yamal csupán 1-1-et vállalt. Lewy még csak-csak hozza a gólokat még tizenegyesek nélkül is, de arra nem bazírozhatunk, hogy majd Inigo, Araujo, EG, Cubarsi vagy Pedri/Casádó megnyeri a meccset, esetleg jön egy csodacsere Fermin/Torres személyében egy duplával vagy mesterhármassal. Mert jelenleg így állunk.

Ilyen lehetőséget nem szabad kihagynunk, főleg, hogy keményen megküzdöttünk azért, hogy ide kerüljünk.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2025.03.05. 14:05:53

Nekem nem osztott vagy szorzott, hogy Benfica vagy Párizs, mivel egyik út sincs kikövezve és minden meccs más.
Nyugodt, de határozott, magabiztos és koncentrált játékkal a kezünkben tarthatjuk az események alakítását, ha ez sikerül, jó pozícióból várhatnánk a visszavágót.
Minden tekintetben kihívás ez a párharc, de azt nem gondolom, hogy bravúrra lenne szükség ennek az akadálynak az átugrásához.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.03.05. 13:09:54

Kemény meccset várok, ez itt már az egyenes kieséses szakasz így nem engedhetjük meg magunknak 1 percig sem a koncentrációvesztést, sem azt hogy olyan bohóc gólokat kapjunk mint amiket a csoportkörben megengedtünk magunknak.

Tény hogy sokkal jobban jártunk hogy nem a csúcsformában lévő, jelenlegi talán TOP3-ba beletartozó PSG ellen kell játszanunk, de ha nem leszünk észnél akkor simán benne van hogy 3-mal elmegy a Benfica és nem fogja azt a szívességet megtenni hogy megint elbénázza, hanem hazaküld minket 2-4 góllal mint az Atletit és a Juventust.
Ha a srácok olyan formájukban játszanak a BL himnusz után mint ahogy tették a csoportkörben, pár fokkal figyelmesebb védekezéssel akkor viszont nincs félnivalónk és le kell gyűrni őket ha akarunk bármit is a BL-ben, nincs mentség.

Ami aggaszt a mostanság megint visszatérő meccs eleji félálmos meccskezdés, remélem ezt is maguk mögött hagyják a BL-ben és akkor rendben leszünk.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.04. 16:38:22

FcBarcelona1 írta:
2025.03.04. 15:32:39
Chino írta:
2025.03.04. 15:29:25
Nem tudja esetleg valaki, hogyl van-e valaki tőlünk vagy a portugáloktól sárga veszélyben? Úgy tudoom csak a negyeddöntőben törlődnek a lapok, akár játszott a csapat a play off-ban, akár nem.

Viszont ha minden igaz Di Maria legalább nem fog játszani, aminek speciel örülök, főleg csereként nem látnám szívesen a pályán hiába lép lassan matuzsálem korba.

Jó lenne megkönnyíteni magunknak a visszavágót és akár csak egy szűk győzelemmel hazajönni Lisszabonból, kivált hogy utána Madridba megyünk.
https://barcauniversal.com/suspension-f ... barcelona/
Tőlünk nem tudok ilyet.
Náluk 6 játékos. Ebből Florentino Luis nem játszhat, ahogy Di Maria sem.
Nehéz meccsre számítok. Elvileg a Sport 2 adja a meccset.

Ahogy látom, azért vannak alapemberek is köztük, ráadásul nem támadó szelleműek, Bár én úgy emlékszem Carreras pont ellenünk kapta meg a harmadikat, ki is írták, hogy a következő meccset kihagyja. De lehet rosszul emlékszem, jó lenne így rászabadítani Yamalt Emellett Bah is kimarad, illetve Renato Sanches sem épült fel.
Ebből a szempontból is megéri benne lenni a 8-ban, plusz 2 meccs sárga lapok szempontjából sem túl kedvező. A Realnál is van azt hiszem 4-5 ember, köztük Rüdiger, Camavinga és Modric. (Endricknek is sikerült 100 perc alatt 2 sárgát begyűjtenie :) )
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.04. 15:32:39

Chino írta:
Nem tudja esetleg valaki, hogyl van-e valaki tőlünk vagy a portugáloktól sárga veszélyben? Úgy tudoom csak a negyeddöntőben törlődnek a lapok, akár játszott a csapat a play off-ban, akár nem.

Viszont ha minden igaz Di Maria legalább nem fog játszani, aminek speciel örülök, főleg csereként nem látnám szívesen a pályán hiába lép lassan matuzsálem korba.

Jó lenne megkönnyíteni magunknak a visszavágót és akár csak egy szűk győzelemmel hazajönni Lisszabonból, kivált hogy utána Madridba megyünk.
https://barcauniversal.com/suspension-f ... barcelona/
Tőlünk nem tudok ilyet.
Náluk 6 játékos. Ebből Florentino Luis nem játszhat, ahogy Di Maria sem.
Nehéz meccsre számítok. Elvileg a Sport 2 adja a meccset.
Chino
Llegenda del Barça

Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.07. 23:01:49

Troym írta:
2025.02.07. 22:44:31
Túl nagy jelentősége nincs, de Unai Hernandez helyett Darvich lett regisztrálva a BL keretbe.

Official: Barcelona have replaced Unai Hernandez with Noah Darvich in their Champions League squad.
Bár az ő posztja a legtelítettebb kb kérdés nélkül, azért fura, hogy nagy tehetségnek van kikiáltva, német, és még nem kapott perceket. Nagyon azt várták sokan (én is), hogy még a nagy verseny mellett is lassan be lesz építve.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.02.07. 22:44:31

Túl nagy jelentősége nincs, de Unai Hernandez helyett Darvich lett regisztrálva a BL keretbe.

Official: Barcelona have replaced Unai Hernandez with Noah Darvich in their Champions League squad.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.02. 08:18:02

Nagy valószínűséggel PSG lesz az ellenfelünk.
Nagyon nehéz lesz továbbjutni ellenük, személy szerint úgy gondolom, hogy az egyik legnehezebb a Barca számára Enrique stílusa miatt. Ott örülhetnek, hogy nem küldték el pár hónapja, mert kezd összeállni a csapatuk.
Úgy néz ki, Mbappe nélkül még jobbak is.
bence0330

2025.02.02. 01:07:25

MessiNeymarSuarez írta:
2025.01.31. 13:04:47
dingdong írta:
2025.01.31. 12:51:57
Ha azt a focinkat hozzuk amit szoktunk/tudunk a nagyok ellen akkor nem lehet gond. Dembele ur belejott mostanaban a kis csapatok ellen de futoversenyt jatszhat Baldeval mert o is megtalalta a formajat.
Az mókás lenne ha megkapnánk a monacot es zsinorban harmadszor kikapunk (persze ez csak vicc mert itt oda vissza vago van)
Real szerintem gond nelkul elkaszálja a cityt oda-vissza. Rajtuk kivul talan meg a Juve szorulhat meg.
Most kifizetődő ez a csoport jó helyezés, lényegében 1.5 hónapunk van most kicsit összerendeződni, pihentetni és rendberakni a csapatot minden szempontból.
Azért most látom a főoldali cikkből, hogy a békesség kedvért még lesz egy Katalán kupa elődöntő 19-én. :D :D Ráadásul a favágó Espanol ellen. Remélem ott teljes B sor lesz.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.02.01. 21:51:32

A PSG a gyenge kezdés után azért szépen összeszedte magát. November vége óta nem kaptak ki, a legtöbb meccsüket meg is nyerték. Most már én is azt mondom, erősebbek lehetnek, mint tavaly. De azt mondom, Flick-kel legyűrnénk őket. Persze én is jobban örülnék könnybb ellenfélnek, hosszú és nehéz a szezon, amíg nem muszáj, kerüljük el a rangadókat. A Realnak és a Citynek is legkisebb mértékben sem hiányzott, hogy egymás ellen játszanak egy plusz kört. A mi vékony keretünknek pedig szerintem életbevágó volt, hogy megússzuk ezt a +2 meccset, nagyon kellett a jó csoportkörös telejsítmény. =D>
bence0330

2025.01.31. 15:29:38

davi10 írta:
2025.01.31. 14:57:28
Azt amúgy miért nem lehetett most kisorsolni, hogy a PSG-Brest vagy a Benfica-Monaco győztesével játszunk?

PSG-t elkerülném, hiába gyengültek MBappe lelépésével, még mindig ők tűnnek a legnehezebb ellenfélnek. A Monaco csak nem szivatna meg minket harmadjára 1 szezonon belül, a Benfica és a Brest az alapszakaszból kiindulva oda-vissza verhető lenne.
Gondolom izgalmi faktor csak, hogy még ne tudják, mikor játszanak, sok értelme tényleg nincs. :)

Amit elvesztettek Mbappával azt ráadásul félig-meddig alighanem visszakapják Kvarával. Az utolsó éves motiválatlan Mbappénál alighanem jobb is a grúz.
davi10
Llegenda del Barça

2025.01.31. 14:57:28

Azt amúgy miért nem lehetett most kisorsolni, hogy a PSG-Brest vagy a Benfica-Monaco győztesével játszunk?

PSG-t elkerülném, hiába gyengültek MBappe lelépésével, még mindig ők tűnnek a legnehezebb ellenfélnek. A Monaco csak nem szivatna meg minket harmadjára 1 szezonon belül, a Benfica és a Brest az alapszakaszból kiindulva oda-vissza verhető lenne.

A City amúgy ahogy nézem már visszajött a Ligában a 4. helyre, kicsit be is vásároltak a télen, biztis ami biztos, Pep válásának is pont került a végére, lehet ebből egy szoros párharc.
A Real támadóegysége ugy néz ki kezd összeállni, de a védelem meg a kp így is kicsit szegényes. Erre még rájön, hogy ott is folyamatosak a sérülések, plusz nem törlődnek még a sárgalapok, a fél csapat 1 sárgára van, hogy kihagyják a visszavágót.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.31. 14:19:35

Valahogy éreztem, hogy összejön ez City-Real. :) De én ezt most sima Realnak érzem, a fehérek egyre inkább kezdenek összeállni, a Citynek még csúcsformában sem lenne egyszerű, nemhogy így.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.01.31. 13:45:49

Gondolom azért, hogy minél többet lehessen írni és olvasni erről. MARKETING
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2025.01.31. 13:29:12

Azt amúgy érti valaki, hogy miért kell a már a 16-ba jutott csapatokat utólag hozzácsapni az ágrajzhoz? Ilyen furcsaságra én nem igazán emlékszem, pedig sok világesemény sorsolását láttam már. Ha egyszer megvannak a továbbjutók, mibe került volna eldönteni, hogy ki megy jobbra és ki balra? Van erre valami ésszerű magyarázat vagy csak én érzem azt, hogy utólag akarnak trükközni az ágakkal?
Cseri
Entrenador del Barça

2025.01.31. 13:21:33

MessiNeymarSuarez írta:

A RM-nak most a háta közepére sem kellett ez a City párharc, remélem a City felszívja magát addigra, javuló formát mutatnak. Nekik lesz is majdnem 10 napjuk felkészülni, mert 2-án játszanak az Arsenal ellen, utána Fakupában a másodosztályú Leyton Orient ellen ahol mehet a B csapat, és utána jön a RM 11-én, míg a Real játszik:
* egy Leganes elleni CDR meccset 5-én
* Atletico ellen bajnokságot 8-án otthon
*City ellen 11-én
*15-én a minket megszivató Osasuna saját stadionjában hétvégén
*18-án otthon a City ellen.
Citynek ráadásul nagyjából csak a bl mentheti meg a szezonját, oda kell tenniük magukat, ha nem akarnak teljesen kuka szezont zárni.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

dingdong írta:
Ha azt a focinkat hozzuk amit szoktunk/tudunk a nagyok ellen akkor nem lehet gond. Dembele ur belejott mostanaban a kis csapatok ellen de futoversenyt jatszhat Baldeval mert o is megtalalta a formajat.
Az mókás lenne ha megkapnánk a monacot es zsinorban harmadszor kikapunk (persze ez csak vicc mert itt oda vissza vago van)
Real szerintem gond nelkul elkaszálja a cityt oda-vissza. Rajtuk kivul talan meg a Juve szorulhat meg.
Most kifizetődő ez a csoport jó helyezés, lényegében 1.5 hónapunk van most kicsit összerendeződni, pihentetni és rendberakni a csapatot minden szempontból. Ha ezt sikerül abszolválni, tavaszra formába lendülni akkor sokmindenre képes lehet ez a csapat a BL-ben, plusz addigra látjuk hogy mi az ami prioritást élvez, ha hozzuk a pontjainkat a bajnokságban félgőzzel de a RM nem hullajt pontot akkor a Bl-t nagyon meg kell nyomni.

A RM-nak most a háta közepére sem kellett ez a City párharc, remélem a City felszívja magát addigra, javuló formát mutatnak. Nekik lesz is majdnem 10 napjuk felkészülni, mert 2-án játszanak az Arsenal ellen, utána Fakupában a másodosztályú Leyton Orient ellen ahol mehet a B csapat, és utána jön a RM 11-én, míg a Real játszik:
* egy Leganes elleni CDR meccset 5-én
* Atletico ellen bajnokságot 8-án otthon
*City ellen 11-én
*15-én a minket megszivató Osasuna saját stadionjában hétvégén
*18-án otthon a City ellen.
dingdong
Capitá del Barça

Válasz küldése