Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez szerintem is így van, de tavaly a negyeddöntőbe három spanyol, két angol, két német és egy francia csapat került be, mégsem lett kimondva, hogy a La Liga a legerősebb, vagy hogy a spanyolok a legjobbak. Vagy hogy a német bajnokság a legerősebb, mert az elődöntőben két csapatuk is volt, az angolok meg elfogytak.
Mindegyik csapatnak megvolt a lehetősége, hogy az első 8-ban végezzen, akkor nem kerültek volna össze!LG írta: ↑2025.03.03. 13:03:23
Ezzel egyetértek, szerdán a mi meccsünk mellett van még 2 szuperrangadó is. Amúgy meg szerintem iszonyatosan erős idén a mezőny, az elmúlt kb. 20 évben a legerősebb szerintem. Ami viszont nem tetszik nekem, hogy már a 16 között találkoznak egy bajnokság csapatai, hiszen a BL a bajnokságok közötti erőfelmérő is. Így pedig már eldőlt, hogy a spanyolok és a németek is elvesztik egy erős csapatukat.
Ezzel egyetértek, szerdán a mi meccsünk mellett van még 2 szuperrangadó is. Amúgy meg szerintem iszonyatosan erős idén a mezőny, az elmúlt kb. 20 évben a legerősebb szerintem. Ami viszont nem tetszik nekem, hogy már a 16 között találkoznak egy bajnokság csapatai, hiszen a BL a bajnokságok közötti erőfelmérő is. Így pedig már eldőlt, hogy a spanyolok és a németek is elvesztik egy erős csapatukat.bence0330 írta: ↑2025.03.03. 10:19:21Számomra továbbra is teljesen érthetetlen a BL lebonyolítása, mármint TV-s szempontból, az egyszerre lejátszott nagy meccsekkel. Mennyi pénztől esnek így el nézettségben? Engem nyilván nem ez érdekel, csak az UEFA oldaláról sem értem a dolgot. Nézőként nagyon szívesen megnézném a Liverpool-PSG-t, sőt, akár a német rangadót is, de hát... Egyszerre 3 ilyen izgalmasnak ígérkező meccs a legnagyobb sorozatban nagyon luxus. Legrosszabb esetben is, ha nagyon nem akarnak komolyan belenyúlni a menetrendbe, mert tudjuk, hogy a fociban tradícionálisan minden nagyon lassan változik, legalább 2-2 arányban el lehetne osztani a két időpontra a 4 meccset, már az is javulás lenne.
A visszavágón legalább miénk a kora esti meccs, úgyhogy az legalább félig-meddig okés nekem, mint Barcelona drukkernek, de ez puszta vakszerencse.
Igen, anno a F1 is milyen full unalmas lett a Ferrari-Schumi egyeduralmával, csak az volt a kérdéses hogy elbukja-e az adott VB-t vagy pedig papírszerint hozza azt.brazilfan írta: ↑2025.03.02. 13:52:13Az én szempontomból az, ha a Real idén semmit sem nyer, legfőképpen BL-t nem.
Ennek több oka is van, az egyik, hogy nem tesz jót a BL-nek és általában a világfutballnak a Real hegemóniája, túlhatalma.
És szerintem az Atletico is ugyanannyira verhető, mint a Real.
Pontosan, a Bayern azóta is bánhatja hogy összeugrott Flickkel, a 20-as Bayern szintén ott van az általam előbb emlegetett korszakos csapatok között.bence0330 írta: ↑2025.03.02. 14:10:14
Én is pont így. Más lenne a hozzáállásom, ha a 20-as BM azóta is olyan jó lenne, és sorra döngölne mindenkit a földbe, kétévente megnyerve azt, akkor azt mondom, hogy a hegemónia nem jó, de minden elismerésem, nyomják csak. De ezek a kiszenvedett győzelmek, amikor egyszer eljutnak a kapuig szó szerint egy döntőben, és megnyerik, mert az ellenfél már reszket mire kiáll a gyepre, ez nekem nem tetszik ebben a formában. És nyilván ezt pont az ősi riválistól nem jó nézni. Szóval én is az Atleticónak szurkolok, ráadásul kizártnak érzem, hogy még egyszer megússzanak egy ilyen hengerelést, ha neadjisten valami csoda folytán egy ATMA-Barca lenne később, de ezt eleve kétlem. A mostanit sem úszták volna meg, ha nem kéne más meccsekre figyelni a cserékkel. BL-ben nem cserélnénk le a legjobbjainkat az utolsó percig.
Az a PSG-Pool viszont tényleg nagyon durva párosítás, lehet, hogy tényleg a két perpill legjobb csapat a világon. A PSG nagyobbakat tud hengerelni, a Pool viszont az első meccs óta stabilan erős. Fogalmam sincs, mi lesz ott, de hogy jó meccs lesz, az tuti.
Én is pont így. Más lenne a hozzáállásom, ha a 20-as BM azóta is olyan jó lenne, és sorra döngölne mindenkit a földbe, kétévente megnyerve azt, akkor azt mondom, hogy a hegemónia nem jó, de minden elismerésem, nyomják csak. De ezek a kiszenvedett győzelmek, amikor egyszer eljutnak a kapuig szó szerint egy döntőben, és megnyerik, mert az ellenfél már reszket mire kiáll a gyepre, ez nekem nem tetszik ebben a formában. És nyilván ezt pont az ősi riválistól nem jó nézni. Szóval én is az Atleticónak szurkolok, ráadásul kizártnak érzem, hogy még egyszer megússzanak egy ilyen hengerelést, ha neadjisten valami csoda folytán egy ATMA-Barca lenne később, de ezt eleve kétlem. A mostanit sem úszták volna meg, ha nem kéne más meccsekre figyelni a cserékkel. BL-ben nem cserélnénk le a legjobbjainkat az utolsó percig.brazilfan írta: ↑2025.03.02. 13:52:13Az én szempontomból az, ha a Real idén semmit sem nyer, legfőképpen BL-t nem.
Ennek több oka is van, az egyik, hogy nem tesz jót a BL-nek és általában a világfutballnak a Real hegemóniája, túlhatalma.
És szerintem az Atletico is ugyanannyira verhető, mint a Real.
Az én szempontomból az, ha a Real idén semmit sem nyer, legfőképpen BL-t nem.
Az aktuális forma alapján ők lennének az esélyesek, de ez BL, ott meg az elmúlt évek tapasztalata a Real mellett szól. De idén ellenünk is megtörtek egy átkot a matracosok, hátha a Real ellen is összejön a BL-ben.
Viszonylag kevés meccset látok mostanában, de amikor gyenge a Real akkor is rendre nyernek vagy továbbjutnak, nem tudom, hogy csinálják. Nálunk meg 10 éve nincs igazi Bl eredmény, pedig azért régen voltak elég jó csapataink. A mostani is már jó lehetne, de hiányzik még két-három ember a csapatból ahhoz, hogy egyenlő ellenfele lehessünk bárkinek. Jövőre, sikerülne feltölteni a keretet, ha engedik, akkor nagyon stabilak lehetünk. Idén még örülök a jó eredményeknek, de nálam nem elvárt.Chino írta: ↑2025.02.22. 19:31:28Szerintem legalább annyira fel lehet hozni mellettünk a Flick faktort, mint a Realnál a BL tapasztalatot. A német itt is bizonyította, ami a korábbi csapatait is jellemezte. Döntőkre, nagy meccsekre fel tudja húzni a csapatot és nem a berezelés a jellemző.csababarca írta: ↑2025.02.22. 11:20:10Egy esetleges clasico döntőig még sok víz lefolyik.
Lehetnek sérülések, eltiltások, bármi közbeszólhat.
Amiből ki tudunk indulni, az a real kvázi érinthetetlensége a BL-ben, és a döntőket nyerik folyamatosan ha odakerülnek.
DE, van egy blokk bennük ellenünk, és a szezon eddigi eredményei miatt ez hatványozódhat.
Viszont a nagy számok törvénye, hogy ha tavasszal is végigverjük őket, egy bl döntőben meg lehet nem, mert előbb utóbb fölénk fognak kerekedni.
Nálunk óriási eredmény lenne a BL.
DE nekünk van egy mentális blokkunk a bl himnusztól, és tegyük hozzá, ott a realban már megízlelték a döntős hangulatot, a BL himnusz őket nem rakja inasba, hanem a skillpontjaik duplázódnak.
Nekünk pedig, az egy teljesen új terep, Lewan kívül senki nem járt olyan magasságban, ő is utoljára 12 éve. (he jól emlékszem)
Ott szerintem a BL miatt mi lennénk az esélytelenebbek, ami még akár jól is jöhetne.
Szerintem legalább annyira fel lehet hozni mellettünk a Flick faktort, mint a Realnál a BL tapasztalatot. A német itt is bizonyította, ami a korábbi csapatait is jellemezte. Döntőkre, nagy meccsekre fel tudja húzni a csapatot és nem a berezelés a jellemző.csababarca írta: ↑2025.02.22. 11:20:10Egy esetleges clasico döntőig még sok víz lefolyik.
Amiből ki tudunk indulni, az a real kvázi érinthetetlensége a BL-ben, és a döntőket nyerik folyamatosan ha odakerülnek.
DE, van egy blokk bennük ellenünk, és a szezon eddigi eredményei miatt ez hatványozódhat.
Viszont a nagy számok törvénye, hogy ha tavasszal is végigverjük őket, egy bl döntőben meg lehet nem, mert előbb utóbb fölénk fognak kerekedni.
DE nekünk van egy mentális blokkunk a bl himnusztól, és tegyük hozzá, ott a realban már megízlelték a döntős hangulatot, a BL himnusz őket nem rakja inasba, hanem a skillpontjaik duplázódnak.
Nekünk pedig, az egy teljesen új terep, Lewan kívül senki nem járt olyan magasságban, ő is utoljára 12 éve. (he jól emlékszem)
Ott szerintem a BL miatt mi lennénk az esélytelenebbek, ami még akár jól is jöhetne.
Valóban azt érthető okok miatt elfelejtettem:DMessiNeymarSuarez írta: ↑2025.02.22. 11:49:51
Nem 12 éve,a 2020-as, mindenkit végig verő(sajnos minket főleg) félelmetes Bayernt elfelejtetted, Lewandowski volt a leggyilkosabb eleme, és rajta kívül még valaki van itt aki fontos eleme volt annak a csapatnak:
Herr Hansi Flick![]()
Amúgy pont az idei csapaton érzem azt hogy a BL himnusztól nem berezelnek, hanem pont hogy érinthetetlen módra kapcsolnak, az első meccses Monaco elleni után végig erősen felül teljesítettünk, nem pedig alul mint az elmúlt 620 évben.
Raphinha, Pedri, de még Casado is olyan szinten volt hogy gólpassz értékű labdákat szórt egy Bayern ellen, nem pedig berezelve/elnyomva futottunk bele az újabb butításba.
Ráadásul mentálisan is úgy látszik hogy rendben van a csapat, Dortmund, Bayern és a Benfica ellen is vissza jöttek hátrányból, nem is akárhogy.
Benfica ellen Torres utolsó perces kiugratásán, Eric Garcia fejesén, Raphinha utolsó pillanatos műsorán nem úgy tűnt a srácokon hogy ne hinnék el hogy meglehet, míg az utolsó 10 évben kb az volt a csapatban hogy még 10 gólos előnyről is elhiszik hogy csont nélkül kieshetnek.
Érdekes lenne egy El Clasico döntő, a RM királynak érzi magát(jogosan) a BL-ben, minden csapat retteg tőlük, viszont ők csak egy csapattól félnek, de tőlük nagyon: FC Barcelona.
Talán a 2022-es VB döntő után a valaha volt egyik legjobb döntőt produkálná a 2 csapat.
Nem 12 éve,a 2020-as, mindenkit végig verő(sajnos minket főleg) félelmetes Bayernt elfelejtetted, Lewandowski volt a leggyilkosabb eleme, és rajta kívül még valaki van itt aki fontos eleme volt annak a csapatnak:csababarca írta: ↑2025.02.22. 11:20:10Egy esetleges clasico döntőig még sok víz lefolyik.
Lenézni a realt a bl-ben az óriási vakvágány, milliószor cáfolták meg a dolgokat, bucira verték a nagy pl csapatokat, vagy éppen csak legyőzték őket, pedig esélytelenebbnek voltak nyilvánítva, mert hát a nagy Pl az mennyire erős, erre edződnek ott. Igen ám, csak elfelejtenek focizni általában. Mikor tudott angol csapat BL-döntőt nyerni az elmúlt időszkaban? Amikor PL házidöntő volt, ez sem véletlen.
Szóval nyugtával a napot, a real tavaszra mindig feljön, a mi tavaszaink sokszor kérdőjelesek, most viszont minden adott, hogy odaérjünk, aztán meglátjuk kivel nézünk farkasszemet.
Ennek a fórumnak a hangadói marhára nem azok akiket te itt annak gondolsz.
Abból nem lehet kiindulni, nem olvastad a kollégát? Azok a meccsek nem számítanak, ott hagyta magát az RM és még szerencséjük sem volt. Mondjuk lassan 20 éve bucira verjük őket, ez azért már feltűnhetne nekik.
Azt mondom hogy a kövi 5-10 évben is ők lesznek a torony magas favorit, kérdés nélkül.
Ha elsőre nem ment át amit írtam, ne is olvasd el még egyszer, nem lesz jobb. De segítek.epping írta: ↑2025.02.21. 18:42:18Asszem elég világosan megindokoltam miért gondolom így, esetleh olvad el még egyszer, amit írtam. Amúgy vicces, de alattad a kollégád barcás létére még nálam is jobban hisz a Madridban.
------------------------------------
@PR42 Cserélnél helyet a Madriddal az ágrajzon, vagy nem?
Szerintem még az elődöntő sem a ajándék, ott is reális esélyünk lehet győzni.Saviola írta: ↑2025.02.21. 19:29:43Ugyanezt gondolom, ha nem jutunk el az elődöntőig, az csalódás, onnan minden ajándék. Inkább a tripla terheléstől félek, hogy ez a keret azt nem fogja bírni. A kupában nem lehet pihentetni, ha meg akarjuk nyerni, a bajnokságban pedig bárki ellen képesek vagyunk bukni, szóval ott sem lehet leereszteni. Ehhez meg nagyon vékony a keret.