FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.28. 16:26:40
Troym írta: ↑2025.02.28. 13:18:17
Kis lista, hogy milyen üzleteket kötünk eladási oldalon, ha az ingyenes igazolásokat nézzük:
Kessié - 30m piaci érték, 12m eladási ár
Gündogan - 15m piaci érték, ingyen
Bellerin - 15m piaci érték, 1m eladási ár
Alonso - 2m piaci érték, ingyen
Depay - 20m piaci érték, 3m eladási ár
Aubameyan - 15m piaci érték, 12m eladási ár
Tehát 97m értékükre kaptunk 27 milliót, ami kb az mutatja, hogy olyan 30%-os értéken szórjuk el az ingyen jött játékosokat.
Chris piaci érték kb 20 millió, szóval azt tippelem, hogy elviszi a Juventus mondjuk 5-6 millióért.
szerk: esetleg a Leverkusen, oda fog védő kelleni
Ezt írtad.
Christensen esetleges eladási témához hogy jön az előzetes "kényszerből" történő eladások, ismételt negatív véleményezéssel?
Mit szólsz ahhoz, hogy 14 milliós ráfordítással elég jó keret alakult ki, amivel elég jók az esélyeink a kupákra.
Valamint azt nem értem, hogy szezon elején Koeman féle gyenge keretet vizionáltál, most pedig nemrég írtad, nem tudom pontosan idézni, hogy nincs sok klubnak jobb kerete.
Pedig ott a lényege a mondandómnak az utolsó előtti mondatban, hogy Chris esetén 5-6 milliót prognosztizálok én, mint eladási ár, alapul véve az eddigi eladásainkat és a játékos körülményeit.
Nem írtam semmiféle negatív véleményezést az eddigi ingyenes igazolásaink eladására, ez tény 30%.
Lehet bántó, de nem látom miért negatív véleményezés egy matematikai osztás. 27/97 cca 28%.
Direkt nem akartam egy-egy ember eladásából kiindulni, megnéztem több eladásunkat is.
Ezt a 14 milliós részt most nem értem, mi miből van kivonva, hozzáadva. Fals számnak tűnik nekem, TM alapján:
2020/21 -43 millió az egyenleg
2021/22 -18 milliós egyenleg
2022/23 -118 milliós egyenleg
2023/24 +87 milliós egyenleg
2024/25 -19 milliós egyenleg, nekem ez összesen -111 millió.
Koeman féle gyenge keretet írtam?
Még az is lehet (annak is tűnhetett), ha igen, akkor még egy nagy gratula Flicknek, mert gyengének tűnő játékosok közül többet képes volt felfejleszteni elfogadható szintűre. Nyáron nekem nem volt bizalmam mondjuk Pedri fizikai felépítésében és azt hittem Lewy egész szezonra lesz 15 gólos, plusz Casado nekem könnyűsúlyúnak tűnt. De taps neki, hogy még egy EG is néha bevethető, nekem mindegyikük ment volna, Xavi alatt semmi nem indokolta a maradásukat, sőt simán elpasszoltam volna Raphinhát is 50-70 millióért.
Amúgy a cserékre írtam talán a héten, hogy nem katasztrófálisan rosszak, átlagos nagycsapat szintűek, van nyilván pár csapat jobb cserékkel, de a 12-19. játékosunk szerintem jó, a 20-25. mondjuk már véleményes, azt elfogadom, de ők inkább a perememberek.
Amúgy ha már FFP, mert az a kedvenc témád: Yamal szerződése miből lesz meg, ha nem Chris eladásából mondjuk? 9-15 millió bértömegről beszélünk, magyarán ugyanolyan kényszerpályán vagyunk, mint eddig...