Ferranért annyit kellett fizetni, amennyi akkor a pénztárcában volt, röviden semmit és a teljes árát is éves részletekben. Ráadásul Alvarez akkoriban egy 20-21 éves, argentin bajnokságban edződött játékos volt, a City dobta is vissza egyből kölcsönbe. FT pedig egyáltalán nem teljesített rosszul a PL-ben és a La Ligában sem, pedig bőven játszott mindkét bajnokságban, akkoriban a spanyolok egyik legnagyobb tehetsége volt.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.27. 13:40:09Nunezt én nagyon kedvelem, de ahogy Bence is írja, nagy lutri. 50 körül talán megérné még így is, nagyon jó összjátékban, nagyon gyors, jól cselez, bal szélen is bevethető, de a helyzetjihasználása gyenge a Liverpool-ban. Azaz a nagy helyzeteket is ki tudja hagyni, de van, amikor nehéz helyzetekben is megoldja.
Személyes véleményem Alvarezről: figyeltük, fel is ajánlották 20+-ért, de mi Ferrant választottuk részletekre. Enzot és őt, valamint MacAllistert is nagyon szerettem volna itt látni.
Nekem az első csalódás a Xavi érában Ferran leigazolása volt. Hamarabb hoztam volna vissza Pedrot, Alexist, Di Máriát hasonló kalibert, fél, 1-2 évre és mellé valamelyik vagy több argentint.
Lehet, hogy nincs igazam, hogy Xavi szerette volna Ferrant leigazolni, de abból, ami a médiában megjelent, hogy Bernardo Silva, Zubimendi kellene neki, 60-80 milliókért, ismerve az anyagi helyzetüket, nekem nem tetszett.
Elvileg a hírek szerint pontosan ezért is kellett távoznia és Flicknek érkeznie,(+segédedzők, fizikai felkészítés) nemrég linkeltem.
Persze lehet, hogy nincs ebben semmi igazság, de én erre következtettem, és ez befolyásolta a megítélésemet a szakmai munkájáról, mert nem gondoltam, hogy ilyen játékosokat tudunk leigazolni, ennyi pénzért, így hosszú távon sem láttam esélyt a javulásra, miközben sok használható játékos távozott.
Alvarezre nem sok esélyt látok, max, ha ő akar távozni, vagy az Atletico szeretné valamiért. Az ára elvileg 75+20 volt, ami nekünk nagyon drága egy személyért a jelenlegi helyzetben, Atletico kemény tárgyaló fél.
Ez a 60+Ferran esélytelen, amúgy Gerard Romero híre, aki mostanában egyébként sem túl megbízható.
Ezek alapján szerintem logikus volt a választás. Az hogy évek múlva ki futott be nagyobb karriert más kérdés.