Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.02.26. 22:47:54

Chino írta:
2025.02.26. 22:38:12
Iszonyatosan ótvar meccs ez a Soci-Real. Azért taktika ide vagy oda, egy Sociedad ellen csak kontrára berendezkedni az 1. perctől elég gáz. Nem csak ez a meccs alapján, de nem szívesen lennék most Real szurkoló. A meccseik túlnyomó része szinte nézhetetlen, lehet, hogy övék lesz a kupa vagy a bajnokság, de ilyen játékot én nem szívesen látnék a kedvenc csapatomtól
Nekik tökéletes ez az eredméy, a Socinak kéne ütni a vasat, ha akarnak valamit. Minek lövöldözzék el a puskaport, amikor pokolian nehéz meccsek várnak rájuk?
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.02.26. 22:45:03

Pancser ez a soci,ellenunk meg majd elraknak 2 helyzetbol 3 golt
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.26. 22:38:12

Iszonyatosan ótvar meccs ez a Soci-Real. Azért taktika ide vagy oda, egy Sociedad ellen csak kontrára berendezkedni az 1. perctől elég gáz. Nem csak ez a meccs alapján, de nem szívesen lennék most Real szurkoló. A meccseik túlnyomó része szinte nézhetetlen, lehet, hogy övék lesz a kupa vagy a bajnokság, de ilyen játékot én nem szívesen látnék a kedvenc csapatomtól
Forca Barca!!!!
Okoska
Capitá del Barça

2025.02.26. 21:27:12

Nem csak a Tico elleni meccsről van itt szó, hanem a többiről is. Valamelyik caapat is úgy rúgott gólt, hogy a támadókat lesre állítottuk, viszont a masodik vonalból tudatosan beindult egy emberke, amit nem tudtunk lereagálni.
Szerintem nyáron mindenképpen egy csatár, illetve egy jó vkp kellene.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.26. 20:59:25

Okoska írta:
2025.02.26. 20:25:32
Cseri írta:
2025.02.25. 23:42:43
Durva,hogy Flicknél sokkal gyengébb edzők idején Simeone szinte semmit nem ért el idegenben a Barcálnál,most meg...
Talán mert eddig a Barca sokkal biztonságibb focit játszott, nem támadotr ennyire ki.
A többi edző tisztában volt azzal, hogy a kontrával megverhetnek minket, és nem akartak kockáztatni.
Flick meg mintha nem akarna erről tudomást venni. Látszik, hogy fáradnak fejben is a játékosok, ezért hibáznak egyre többet a lestaktikával.
Míg Xavi inkább hátul passzolgatva próbálta kicsalogatni az ellent, addig most betoljuk őket a kapujuk elé.
De sajnos ez könnyen kijátszható. Láthattuk, második vonalból beinduló emberrel, gyors támadókkal.
Flicknek gondolkodnia kell alternatíván
Azért az Atletico 185 milliót költött a nyáron játékosokra, -91 milliót tisztán.
(2021 óta Atletico 107, mi 39-et)
Nagyon jó csapat az Atletico, egy jó edzővel. A korösszetétel és a keret minősége is jobb szerintem nekik, igaz nekünk több a minőségibb játékosunk, a rutin viszont ott sokkal több, és Simeone nagy taktikus.

Azzal viszont egyetértek, hogy kellene rotálni, csak nem tudom hogyan, másik topicban leírtam, és abban is, hogy kellene tudni változtatni.
Hátravonni az egész csapatot, lekapni 1-2 támadót, átállni 5 védőre, vagy valami hasonló, mert a kp-n sincs meg a kellő minőség a védekezéshez.
Flicknek talán ez a legnagyobb gyengesége, de Guardiola vagy az utódjai sem jeleskedtek ebben a Barcánál.
Jogos a kritika, mert másodszorra is ugyanazt játszottuk el az Atletico ellen, ezen változtatni kell.
Kérdés jobban működne e a csapat stabilizálása, ha csereként nem a mostani Gavi, Fermin, Garcia érkezne.
Okoska
Capitá del Barça

2025.02.26. 20:25:32

Cseri írta:
2025.02.25. 23:42:43
Durva,hogy Flicknél sokkal gyengébb edzők idején Simeone szinte semmit nem ért el idegenben a Barcálnál,most meg...
Talán mert eddig a Barca sokkal biztonságibb focit játszott, nem támadotr ennyire ki.
A többi edző tisztában volt azzal, hogy a kontrával megverhetnek minket, és nem akartak kockáztatni.
Flick meg mintha nem akarna erről tudomást venni. Látszik, hogy fáradnak fejben is a játékosok, ezért hibáznak egyre többet a lestaktikával.
Míg Xavi inkább hátul passzolgatva próbálta kicsalogatni az ellent, addig most betoljuk őket a kapujuk elé.
De sajnos ez könnyen kijátszható. Láthattuk, második vonalból beinduló emberrel, gyors támadókkal.
Flicknek gondolkodnia kell alternatíván
Sonoma
Capitá del Barça

2025.02.26. 19:42:38

Zozzy 5 írta:
2025.02.26. 07:05:07
Az igaz, hogy nem önmagában Lewaval van baj, hanem Flick hozzáállásával mellé, aki akkor se volt hajlandó visszább állni tegnap, amikor behozta a 36 éves emberét előre, majd lehozta Yamalt meg Raphinhat, akik amúgy mentesítik valamennyire Lewat, mivel a lengyel ugye visszább jön az ellenfél 6osara alapesetben, és Raphinha meg Yamal szélről indítja a presszinget. Szóval Flick beleesett abba, hogy azt szeretné, a kecske meg a káposzta is meglegyen...tudjon pihentetni, de azért a védelmünk ugyanúgy a felezőnél legyen, na ez nem ment. Főleg h berakta Lewa mögé Gavit, akinek még csak tüdeje van a pressinghez, agya sajna elég kevés, értsd ezalatt, hova és mikor kéne bizonyos passzsavokat zárni, milyen irányból kéne rafutni az ellenfélre, ilyenek.
Hasonlóan látom én is a tegnapi mérkőzést.
Legkésőbb 4-2-nél visszább kellett volna húzni a védelmünket és onnan kontrázni. A végére a védősorunkon is látszott a fáradság, teljesen felesleges volt kitenni a kontrákra az ellenfél friss támadói ellen.

A 3. gólnál Pedri volt teljesen feleslegesen harmadik emberként védekezve Correán üresen hagyva a 16-os középső részét. Sokkal hamarabb kellett volna őt is cserélni nem megvárva a teljes kimerülését. Megint túl későn cseréltünk és a taktikánkon sem változtattunk utána sem.

Amit még hibának rónék fel Flicknek az Torres kezdetése. Hamis képet adott az, hogy csereként milyen jól játszott, gólokat szerzett. Újra bebizonyosodott, hogy kezdő támadóként nem lehet számítani rá. Csereként 20-30 percre beállítás a fáradt védők ellen hasznos, kezdőként nem.
Simeone ugyanezt teszi Sorlothtal, csereként bedobva értékes gólokat lőtt ellenünk is.
Olmot is csereként játszhattam volna, mert így nem maradt minőségi friss támadó erő a végére.
5. csereként hoztam volna Araujot is, Sorloth ellen a végére.
Remélem ebből is tanul Flick és nem látunk a Benfica ellen még egy ilyen leolvadást a végére.
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.26. 15:01:54

A tegnapi meccsen mondjuk teljesen irreleváns volt, hogy a center letámad-e vagy sem, a meccs háromnegyede kb. az Atletico térfelén vol, olykor percekig nem értek a labdába, max. annyit, hogy felszabadítsanak és előrevágják a labdát. Az meg, hogy mennyire megjátszaható Lewandowski és mennyire veszi ki a részét a játékból megint csak öngól, Ferran a második félidőben jó ha 4-5 X labdába ért, azoknak a nagy része is labdavesztéssel végződött. De úgy alapból Torres 70 perc alatt kétszer került helyzetbe (abból az egyik ráadásul egy hatalmas védelmi hiba volt), míg erre Lewandowskinak elég volt 10 perc. Lehet, hogy csak az üres kapuba kellett és n bepasszolnia és többször is volt ilyen gólja, de tudni kellett, hová és hogyan érkezzen, ebben pedig klasszisokkal jobb. Illetve ha a góljai számát nézzük, azt is tegyük hozzá, hogy melyikük milyen fontos gólokat, milyen szoros meccseken szerezte. Persze FT kevesebbet játszott, aláírom, viszont 36 meccsen hozni egy 85 perc/gól mutatót nagyon más.
Jelenleg a két játékos közül szerintem egyértelmű ki a kezdő, a Torres jelenleg egy jó csere, aki 20-30 percekre kiváló, de akár jobban lehetne vele rotálni Lewyt, ha mindenképp centerrel akar játszani Flick, de talán többet próbálgatni ss-el. De ismétlem jelenleg, nyilván ideális esetben nem ők lennének a kezdők, de most ez van ezt kell szeretni.

Nagyon sajnálom a tegnapi kapott gólokat, főleg azért mert borzasztó helyezkedési hibák előzték meg. Lehet hogy Cubarsí fejbárbajt vesztett, de Olmo csak állt egy helyben míg az embere szépen begyalogolt a kapuig, Griezmann góljánál is Inigo és Balde olyan szépen elosztotta az embert, hogy rossz volt nézni, bár Koundé csúnya labdaladása sem vehető ki a képletből.
A pont az i-n viszont a harmadik volt, amikor hárman mentek másztak rá Correára az alapvonalon, Gavi meg ott maradt egyedül két emberre.

Ugyaqnakkor összességében nézve, hogy kétgólos hátrányból újra tudtunk fordítani, az a csapat erejét mutatja, még úgy is, hogy a támadósorunk nem villogott annyira. Az utolsó 10 percet elrontottuk ez van, de így is az egész meccsen domináltunk, jobbak voltunk. Főleg az első félidő volt, ami majdnem olyanra sikerült, mint a bajnoki. Ebből azért lehet erőt meríteni, mentálisan nagyon rendben van a csapat, megkockáztatom, hogy Xavi, de főleg Koeman alatt, egy ilyen fordítás, ha nem is lehetetlen, de majdnem az a kategória lett volna Sőt Valverde utolsó 1-2 évében sem vagyok biztos.
Nagyon jó lett volna az az 1-2 gólos előny, de ha fejben ott leszünk és Raphinháék is visszatérnek a korábbi formájukhoz, ha nem is simán, de meglehet a továbbjutás.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2025.02.26. 14:58:32

Zozzy 5 írta:
2025.02.26. 12:43:11
hogy a Lewa által rendszerbe tett gyenge pontokat el tudja majd fedni Flick és a többiek, pl a BL nagyobb csapatai ellen is, akkor nagyon értékesek lesznek a góljai. nekem az utóbbi időszak és a tegnapi meccs is azt jelezte, hogy ha bizonyos körülmények nincsenek meg (Casado a kp-n az utolsó pillanatos szereléseivel, vagy Olmo a pressingnél), akkor Lewa jelenlétéért túl nagy árat fizetünk.
Lewa nélküli rendszer is tartalmaz gyenge pontokat, amit ugyanúgy el kell Flicknek fedni csak másképpen.

Tegnap összejött egy gól remek Pedr érkezésből és két gól rögzített helyzetből védőktől, de az utóbbi időszak és a tegnapi meccs is azt jelezte, hogy egyéb támadóink kevésbé gólképesek.

Yamal, Olmo, Raphi.....csak, hogy próbáljak konstruktív lenni.
Össze kell állni bizonyos körülményeknek, szükség van érkező második hullámra, távoli lövésekre, rögzített helyzetek kihasználására....stb stb.

Egy erős középpályával és némi túlzással sem Lewa, sem Ferran nem hiányozna.... :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.02.26. 15:08:39-kor.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.02.26. 12:47:43

barcami írta:
2025.02.26. 12:40:06
Ez akkor nem volt les az utolsó góluknál?
Sorloth lesállása ezek szerint nem számít előnynek a védőkkel szemben?lesSorloth.jpg
Szerintem nem.

Nagyobb hiba volt a sporti részéről Yamal esete, szerintem sima tizi, illetve, amikor Baldét felrúgták és az atletico egysejtű tízese a földön akarta eltalálni, de nem sikerült, na azért Araujonak járt a piros a madrid ellen. Itt semmi.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.02.26. 12:43:11

Troym írta:
2025.02.26. 11:52:30
Zozzy 5 írta:
2025.02.26. 11:30:41
hát, engem meg érdekelnek számok is, mivel az egész modern futball az adatalapú elemzésekre és kiválasztásra épül már egyrészt, másrészt számomra ez a hsz megint olyan általánosításokat tartalmaz, amik nem reflektálnak a konkrét játékrendszerünkre, pl. a csatár dolga a góllövés, miközben a centerünknek egyfolytában vissza kell lépnie felvennie a labdát, amit a védők passzolnak fel rá, és sztem elég fontos, hogy azt hogyan teszi tovább...
Mi az általánosítás? Van 30+ gólja, ez tény. Európa egyik legjobb góllövője még idén is, ez is tény, ott vannak a statisztikák, amik igazolják és amiket hiányolsz.

A játékrendszerünket meg szakmai szinten egyikünk sem ismeri, sem te, sem én, mert nem tudjuk kinek milyen egyéb utasításokat ad Flick egy meccs előtt, így nem tudhatjuk, hogy egyáltalán pl ugyanazokat a pressing feladatokat kéri-e Flick Lewytől és / vagy Ferrantól, milyen helyezkedéseket, mozgásokat, stb.

De azt ki merem jelenteni ezen ismeretek hiányában, hogy alapvetően nem a center feladat visszalépni felvenni a labdát, ez a középpálya, szélső támadók dolga, ahogy feltételezésem alapján a fluid játék biztosítása sem az ő dolga elsődlegesen.
Pont te általánosítasz, mert leírtam, hogy lövi a gólokat, erre jön tőled, vagy mástól a reakció, hogy "igen-igen, de ebben meg abban meg gyengébb". (Letámadás, játék képe, stb)
Nyilvánvaló, hogy mindenkinek van olyan játékelem, amiben gyengébb, Pedritől sem fejpárbajok megnyerését várjuk el, abban nyilván jobb Inigo és nem azt írtam, hogy nem jó csereszerepre Ferran, sőt még azt is elismerem, hogy Lewynek nem lenne helye a csapatban, ha lenne elég pénzünk, csak nincs, így ők ketten vannak.
De remélem jön 5-8 meccse Ferrannal a kezdőcsapatban, hogy kiderüljön mit tud és ne folytatódjon itt se ez a béna vita, csak bízom benne, hogy csapatszinten nem fog túl sokba kerülni.
pontosan nem tudjuk, hogy mik az utasítások, de azért vannak elemzések a Flick rendszerről, például ez:
https://www.youtube.com/watch?v=G-Zm5PW8f14

elég jól elmondják benne, hogy a mostani sikerek egyik fő kulcsa abban van, hogy Flick elengedte a merev pozíciós játékot, amiben mindenkinek meghatározott pozíciót kell felvennie és betöltenie (pl. centernek elől góllövés), és helyette egy sokkal rugalmasabb rendszert csinált, ahol sokszor összemosódnak a szerepek, és a center is csomószor visszalép, amikor nálunk van a labda, helyet csinál a többieknek, és fontos szerepe van a passzainak is.

én egyszer se általánosítottam, végig előnyök-hátrányok viszonylatáról beszéltem Lewa kapcsán, sajnálom, ha ez nem ment át. végső zárásképp viszont ugyanazt tudom mondani, amit te is Ferranról: bízom benne, hogy a Lewa által rendszerbe tett gyenge pontokat el tudja majd fedni Flick és a többiek, pl a BL nagyobb csapatai ellen is, akkor nagyon értékesek lesznek a góljai. nekem az utóbbi időszak és a tegnapi meccs is azt jelezte, hogy ha bizonyos körülmények nincsenek meg (Casado a kp-n az utolsó pillanatos szereléseivel, vagy Olmo a pressingnél), akkor Lewa jelenlétéért túl nagy árat fizetünk. ennyi, nem utálom, meg nem végig padoztatni akarom. azt is sajnálom, hogy ez a vita bénának lett címkézve, miközben sztem ez egy tök érdekes jelenség, hogy oda jutottunk, hogy egy egykor bohóc szerepben lévő arc, a számok alapján nem egyértelműen és minden körülmények között rosszabb választás, mint a kezdő 30 gólos csatárunk, és lehetne rajta gondolkodni, hogy egyik ill. másik opciónak mi az előnye, mi a hátránya. sztem itt kezdődne egy mélyebb megértése a játéknak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2025.02.26. 12:48:59-kor.
barcami
Jugador del Barça

2025.02.26. 12:40:06

Ez akkor nem volt les az utolsó góluknál?
Sorloth lesállása ezek szerint nem számít előnynek a védőkkel szemben?
lesSorloth.jpg
lesSorloth.jpg (64.48 KiB) Megtekintve 3471 alkalommal
Peter
Director del Fútbol

2025.02.26. 12:04:16

Deluigi írta:
2025.02.26. 11:53:13
Casado?
Pragmatikusan nincsen deffenzívebb középpálya a Frenkie-Gavi-Eric triónál, így bármelyik helyett Casado azért merül csak fel, mert éppen ő kimaradt. Ha ő jön be, akkor Eric vagy Gavi hiányzott volna.

Ha melléjük jön negyediknek.....? Na pontosan az a baj a középpályánkkal, hogy ez a téma így felmerül.
Ha 3 deffenzív középpályás nem elég egy Atleti elleni utsó 10 perchez és éppen a 4. hiánya merül fel, akkor az komoly minőségbeli problémákra utal már önmagában is.

Én sajnos éppen ezért lovagolok a középpályánkon. Nem a Betis vagy Las Palmas ellen bukik ki a dolog, hanem akkor, amikor nem kéne, hogy kibukjon..... :mrgreen:

Szerintem ezért lenne menthetetlen a fenti trió, mert alkalmatlan még 10 perc csúcson tartásra is.
csababarca írta:
2025.02.26. 12:03:32
Abba az EG-DeJong-GAvi kp-ba kódolva vana. blama, az semmire nem alkalmas, és pont arra az időszakra rakta ezt fel Flick, amikor az atletico a legerősebb a statok alapján.
Egzébként Casado egy értelmesebb opció lett volna EG-nél és Gavinál is.
Casado-Frenki-Gavi-Eric ez a négy lehetősége volt, választott ebből hármat.

Meglátjuk nyáron, hogy Laporta és Deco, hogyan látja majd ugyanezt.... :D
Én roppant kiváncsi vagyok.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.02.26. 12:03:32

Peter írta:
2025.02.26. 11:19:18
Nem tudom, hogy cserélni kellett volna vagy sem, de nekem éppen a meccs lezárása érdekének tűntek a cserék.
Eric és Gavi opciókon kívül ki lett volna? Ha nem cserél, Pedri már levegőt sem kapott.....
Nem volt már középpálya, elfogyott, muszáj volt ott cserélni. Az, hogy így sem lett jobb, nálam nem edzői hiba, mert oda cserélt, ahova szükség is volt cserére.
Szerintem védekezni akartunk és labdatartást, ez volt a cél csak nem sikerült.
Abban különbözik a véleményünk most, hogy szerintem akkor fogyott el a kp, amikor levették Olmot, Raphinhát és Pedrit.
Addig nem mutatott semmi erőt magában az atletico, a cseréink illetve az ő cseréik után borultak fel a szerepek.

Abba az EG-DeJong-GAvi kp-ba kódolva vana. blama, az semmire nem alkalmas, és pont arra az időszakra rakta ezt fel Flick, amikor az atletico a legerősebb a statok alapján.
Egzébként Casado egy értelmesebb opció lett volna EG-nél és Gavinál is.
Zozzy 5 írta:
2025.02.26. 11:10:37
a te hszedhez is nehéz viszonyulnom, mert most megint nem tudom, hogy a piedesztára van emelve FT megjegyzés, azt konkrétan az én érvelésemre mondod, vagy arra, hogy ez a benyomásod a fórum hangulatról. ha utóbbi, akkor ok, piedesztára sztem se kell emelni. de ha mondjuk vannak statok a játékhoz adott érték mérőszámairól (pl. progresszív passz), erre berakok egy számot, akkor arra nehezen tudom ellenérvként elfogadni, hogy "nem értesz egyet".
Nem a Te érvelésedre mondtam, azt hittem ez világos.
Egy két embertől ez a benyomásom, akik unalomig ismétlik ezeket a frázisokat.
Konkrétan azt, hogy Ferrant SOKKAL gólerősebb.

Nekem erre van kritikám, amúgy nem kedvelem különösebben a lengyelt sem, de két ócska megoldás közül inkább ráteszem a voksom, lehet szimpátia alapján, de a múlt miatt is. (legyen távoli vagy közeli, mindegy.

Tehát nem a te érveiddel van a gond, mert Te jöttél és ezzel érveltél, nem kitalált és vélt statisztikai adatokat dobáltál, amiket aztán megcáfoltunk. Hanem tényadatokat, amiket megismertünk, és el is tudjuk fogadni.
Azért írtam, hogy nem értek vele egyet, mert szerintem ezen statok ismeretében sem kijelenthető, hogy hasznosabb, ez nagyon megfoghatatlan fogalom szerintem.

De nem veled állok most sem vitában, ez legyen egyértelmű.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.02.26. 11:53:13

Peter írta:
csababarca írta:
2025.02.26. 10:53:41
Tegnap pl lezárta a meccset, a csapat (vele együtt) nem élt vele, Flick elcserélte magát, stb.
Nem tudom, hogy cserélni kellett volna vagy sem, de nekem éppen a meccs lezárása érdekének tűntek a cserék.
Eric és Gavi opciókon kívül ki lett volna? Ha nem cserél, Pedri már levegőt sem kapott.....
Nem volt már középpálya, elfogyott, muszáj volt ott cserélni. Az, hogy így sem lett jobb, nálam nem edzői hiba, mert oda cserélt, ahova szükség is volt cserére.
Casado?
Troym
Director del Fútbol

2025.02.26. 11:52:30

Zozzy 5 írta:
hát, engem meg érdekelnek számok is, mivel az egész modern futball az adatalapú elemzésekre és kiválasztásra épül már egyrészt, másrészt számomra ez a hsz megint olyan általánosításokat tartalmaz, amik nem reflektálnak a konkrét játékrendszerünkre, pl. a csatár dolga a góllövés, miközben a centerünknek egyfolytában vissza kell lépnie felvennie a labdát, amit a védők passzolnak fel rá, és sztem elég fontos, hogy azt hogyan teszi tovább...
Mi az általánosítás? Van 30+ gólja, ez tény. Európa egyik legjobb góllövője még idén is, ez is tény, ott vannak a statisztikák, amik igazolják és amiket hiányolsz.

A játékrendszerünket meg szakmai szinten egyikünk sem ismeri, sem te, sem én, mert nem tudjuk kinek milyen egyéb utasításokat ad Flick egy meccs előtt, így nem tudhatjuk, hogy egyáltalán pl ugyanazokat a pressing feladatokat kéri-e Flick Lewytől és / vagy Ferrantól, milyen helyezkedéseket, mozgásokat, stb.

De azt ki merem jelenteni ezen ismeretek hiányában, hogy alapvetően nem a center feladat visszalépni felvenni a labdát, ez a középpálya, szélső támadók dolga, ahogy feltételezésem alapján a fluid játék biztosítása sem az ő dolga elsődlegesen.
Pont te általánosítasz, mert leírtam, hogy lövi a gólokat, erre jön tőled, vagy mástól a reakció, hogy "igen-igen, de ebben meg abban meg gyengébb". (Letámadás, játék képe, stb)
Nyilvánvaló, hogy mindenkinek van olyan játékelem, amiben gyengébb, Pedritől sem fejpárbajok megnyerését várjuk el, abban nyilván jobb Inigo és nem azt írtam, hogy nem jó csereszerepre Ferran, sőt még azt is elismerem, hogy Lewynek nem lenne helye a csapatban, ha lenne elég pénzünk, csak nincs, így ők ketten vannak.
De remélem jön 5-8 meccse Ferrannal a kezdőcsapatban, hogy kiderüljön mit tud és ne folytatódjon itt se ez a béna vita, csak bízom benne, hogy csapatszinten nem fog túl sokba kerülni.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

Troym írta:
2025.02.26. 11:09:56
Zozzy 5 írta:
2025.02.26. 10:38:35
Nem várok el egy 9estől sem progresszív passzokat, sem egyéb nagyon szakmabeliek számára
biztos nagyon fontos mutatókat, az kell szerintem, hogy beverjen 1-2-3 gól az ellenfélnek.
Ez a FŐ feladata akár LEwynek, akár Ferrannak azon a poszton, minden más csak a tejszínhab a tortán.
Ahogy az sem érdekel, hogy hány százalékban pontosan passzol a kapusunk, ha mellette kap 1-2 potyagólt és a khv teljesítménye sem lesz attól jó, ha kapunk róla ugyan 2 gólt, de cserébe befejel egyet szögletnél. Minden játékosnak megvan a fő felelőssége, feladata egy meccsen, amit ha mindenki hibátlanul elvégez, akkor nagy baj nem lehet.
Ezek a "mellékes" dolgok teljesen elviszik a gondolkodásmódot a lényegről.
Szerintem a kapusposzt mellett talán a 9-es az egyik legegyszerűbben leírható "munkakör" még a modern fociban is: gólhelyzetbe kerülni, azt kihasználni, időnként csapattársakat abba hozni, mert a focit végső soron gólra játsszák, őt ezért alkalmazzuk.

na mind1, el is engedtem ezt a gumicsont témát, és ezt most nem kifejezetten neked mondom, hanem úgy az általános megélésem jegyében, hogy azért azt sajnálom, hogy nem lehet Lewával szemben úgy kritikát megfogalmazni, és felvetni egy gondolatot, miszerint nem biztos, hogy neki kéne az alap kezdőnek lenni minden körülmények között, hogy az ne "ekézésnek" meg "Ferran cumizásnak" legyen minősítve, és lehessen róla döntően racionális, nem érzelmi alapú érvek mentén beszélgetni.
Peter
Director del Fútbol

csababarca írta:
Tegnap pl lezárta a meccset, a csapat (vele együtt) nem élt vele, Flick elcserélte magát, stb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.02.26. 11:32:07-kor.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.02.26. 11:10:37

csababarca írta:
Zozzy, tisztellek becsüllek, de itt volt egy állítás, hogy jobb a gól/perc mutatója, meg jóval gólerősebb, stb.
Ezeket objektív tényekkel megcáfolták, aztán amikor ez megtörténik, akkor jön más aspektusa a játéknak, amiről addig szó sem volt.
Amiket betettél statok pont azt támasztják alá, hogy Lewa még mindig objektíve statokkal alátámasztva gólerősebb.

Megint belemegyünk egy játékba, amibe az elmúlt években milliószor, ugyanazokat a köröket futva, baromi unalmas.
Ki lett most találva Torres az ügyeletes megmentőnek meg sztárnak (hetente változik éppen ki az) a lengyel meg a kerékkötőnek.

Tegnap világosan látszott, hogy bár elfogadom azt, hogy Torres mezőnyben hasznosabb (elfogadom, de nem értek vele egyet, nagyon nem), de a kapu előtt továbbra is csődtömeg, megbízhatatlan.
Abba bele se megyek, hogy olyan állítások is elhangoztak, hogy Lewy hetek/hónapok óta helyzetbe se kerül...hoztam cáfolatot, nyilván válasz arra se érkezett.
Egyszerűen nagyon erős állítások fogalmazódnak meg és piedesztálra van emelve FT, a nagyjából számszakilag is ugyanarra a teljesítményre, amit a lengyel leszállóágban hoz.

Megoldás?
Hát lenne ötletem, pl ezeket a vitákat elkerülendő egy maximális napi hsz limit bevezetése, mert ami tegnap megint történt, az példátlan és káros a fórumra nézve.

A csapatra nézve megoldás?
Akkor legyen egy Rapha-Yamal-Olmo támadótrió fent, mind mobilis, presszingel, gólerősek is (kivéve Yamalt, érdekes ezt senki nem teszi szóvá, hogy abszolút gólképtelen egy ideje), és mehet a flickenflacken velük.

De aki Torresben látja a megoldást, az nem tudom mit néz.

(a MU-CR párhuzam meg egy óriási epic fail, mikor a unitedhez közelebb van a kiesést jelentő hely, mint a konferencia liga helyezés...:D)
ugyanazt tudom neked is mondani, amivel a hosszabb hsz-em is kezdtem. azzal, hogy Troym nem konkrét hozzászólásra reagált, hanem beírja mindenkinek címezve, hogy milyen nevetséges már ez a Lewa ekézés, akkor abba beleömleszti azokat is, akik szerint Torres gólerősebb, mint Lewa (ami nem igaz), meg azokat is, akik ezt nem állították, például én, csak van egy érzésük, hogy jobb, hatékonyabb tud lenni a játékunk Torressel, én erre hoztam a statokat. arra kell akkor reagálni, amivel a konkrét baja van, mert akkor nem veszi magára mindenki.

a te hszedhez is nehéz viszonyulnom, mert most megint nem tudom, hogy a piedesztára van emelve FT megjegyzés, azt konkrétan az én érvelésemre mondod, vagy arra, hogy ez a benyomásod a fórum hangulatról. ha utóbbi, akkor ok, piedesztára sztem se kell emelni. de ha mondjuk vannak statok a játékhoz adott érték mérőszámairól (pl. progresszív passz), erre berakok egy számot, akkor arra nehezen tudom ellenérvként elfogadni, hogy "nem értesz egyet".
Troym
Director del Fútbol

2025.02.26. 11:09:56

Zozzy 5 írta:
Nem várok el egy 9estől sem progresszív passzokat, sem egyéb nagyon szakmabeliek számára
biztos nagyon fontos mutatókat, az kell szerintem, hogy beverjen 1-2-3 gól az ellenfélnek.
Ez a FŐ feladata akár LEwynek, akár Ferrannak azon a poszton, minden más csak a tejszínhab a tortán.
Ahogy az sem érdekel, hogy hány százalékban pontosan passzol a kapusunk, ha mellette kap 1-2 potyagólt és a khv teljesítménye sem lesz attól jó, ha kapunk róla ugyan 2 gólt, de cserébe befejel egyet szögletnél. Minden játékosnak megvan a fő felelőssége, feladata egy meccsen, amit ha mindenki hibátlanul elvégez, akkor nagy baj nem lehet.
Ezek a "mellékes" dolgok teljesen elviszik a gondolkodásmódot a lényegről.
Szerintem a kapusposzt mellett talán a 9-es az egyik legegyszerűbben leírható "munkakör" még a modern fociban is: gólhelyzetbe kerülni, azt kihasználni, időnként csapattársakat abba hozni, mert a focit végső soron gólra játsszák, őt ezért alkalmazzuk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.02.26. 11:11:50-kor.
Alcantara
Director del Fútbol

2025.02.26. 11:09:18

Zozzy 5 írta:
2025.02.26. 10:57:22
Peter írta:
2025.02.26. 10:46:21
Hatalmas tévedés azt gondolni, hogy a legfőbb kérdés Lewa avagy Torres..... :mrgreen:
Fals vágány, hamis vita, gumicsont.
ne idegesítsél már te is, ki a tököm kezdte úgy ezt a vitát, hogy "és most szeretnék a legfőbb kérdésről beszélni, nevezetesen a Torres vs Lewa témáról"? a játékunk egy fontos aspektusáról (center kérdés) van eszmecsere, ennyi, minek kell ezt ilyen fölényeskedő, nulla konstruktív elemet tartalmazó beböföséggel leértékelni?
Nem törlöm, de megjegyzem, hogy ezt a stíust ne folytasd, mert innentől kezdve, ha másik fél is ezt nyomná következnének a kitiltások. Felőlem mehet a vita egész nap erről, ( mondjuk ugyanazt a kört futni néhány embernek értelmetlen) de öntsük megfelelő formába.
Peter
Director del Fútbol

2025.02.26. 11:01:32

Zozzy 5 írta:
ne idegesítsél már te is, ki a tököm kezdte úgy ezt a vitát, hogy "és most szeretnék a legfőbb kérdésről beszélni, nevezetesen a Torres vs Lewa témáról"? a játékunk egy fontos aspektusáról (center kérdés) van eszmecsere, ennyi, minek kell ezt ilyen fölényeskedő, nulla konstruktív elemet tartalmazó beböföséggel leértékelni?
Mert a Torres vs Lewa vita teljesen meddő, minden konstruktív elemmel ezer kommenten túl.
Én biztosan nem kezdtem el ezt a témát, sőt nem is érdekel, mert máshol vannak a hibák.
Csak azok kibeszélése konstruktív hiányosságok miatt esélytelen.

És nem ezen múlt a meccs, ahogy a szezon sem ezen a kérdésen fog múlni, na ezért tartom felesleges gumicsontnak és nem fölényeskedésből.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.26. 10:58:51

Peter írta:
Hatalmas tévedés azt gondolni, hogy a legfőbb kérdés Lewa avagy Torres..... :mrgreen:
Egyetértek, főleg belekeverni őket a védelmi kérdésbe. Egyik gólt sem a presszing hiánya miatt kaptuk (különben Ferran is annyira jól presszingelt, hogy kaptunk róla ezek szerint két gólt). Az erélytelen középpályásaink szerencsétlenkedtek, Szczesny nem hazudtolta meg magát, jött tőle a szokásos, Cubarsí-t simán megverték fejpárbajban (lásd Tah jelentősége). Semmit nem tud tenni egy center ezek ellen. Kb annyi értelme van őket ebbe belekeverni, mint Cubarsí-t meg Szczesny-t azért hibáztatni, mert Ferran kihagyja a kihagyhatatlant. A vkp-ügy meg azért sikkad el év közben, mert azon a néhány rangadón világlik ki a hiánya, amin el tudnak menni a szezonok tavasszal. Év közben a legtöbb meccsen nem derül ki a hiánya a Valencia meg a Valladolid ellen, így hátradőlünk és elhisszük, hogy nem kell ide, minek. Ilyenkor meg kórusban követeljük, mert ezeken a meccseken látszódik a hiánya.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

Peter írta:
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.02.26. 10:54:22

Zozzy 5 írta:

a Torressel való összevetésről szóló hsz-ek, úgy látom arról szólnak, hogy ha Torres lenne a fix kezdő, egyáltalán nem biztos, hogy jelentősen visszaesnénk a lőtt gólok számában, de cserébe máshol többet tudna adni. ezt a megélését a statok is alátámasztják, pl. a gránit által beírt 85 perc/gól (Lewa) vs 92 perc/gól (Torres), iletve egyéb statok:
Szerintem egyszerű a történet. Ha gólokat akarunk lőni, akkor Lewa kell. Ha "jobban" akarunk játszani akkor Ferran. Szépek ezek a számok, de természetesen nem veszi figyelembe azt, hogy Lewa ezeket a számokat a meccsek elejétől hozza, Ferran meg a 60-70. perctől csereként beállva a fáradt védelmek ellen. Nem egészen ugyanaz. Ettől függetlenül jól játszott a spanyol tegnap, de ebből a két helyzetből két gólt kellett volna lőni. Minden más alulteljesítés.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Válasz küldése