Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Pontosan. A játékos bármikor lemondhatja a válogatott mérkőzését. De nem mondják le, mert fontos nekik a válogatott. Innentől kezdve a válogatott szövetségekre teljesen felesleges mutogatni. Ők nem vasra verve hurcolják el a játékosokat, mint valami gályarabokat, hogy kényszerből játsszanak náluk. Hanem a játékosok maguktól jelentkeznek játékra a válogatottaknál, mert játszani akarnak a válogatottban. Ami nem kényszer, hanem megtiszteltetés. Ami nem kényszer, hanem lehetőség, amivel élnek is a játékosok, saját akaratukból.Troym írta: ↑2025.03.22. 07:55:17Lewa tegnap VB selejtezőt játszotta litvánok ellen, kinek milyen mérlegelési / döntési helyzete volt, hogy elengedjük-e?FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.22. 06:37:56Itt szerintem is ezzel van a fő probléma. Tegnap Lewy is cserét kért vádli fájdalomra hivatkozva. Végre van egy profi stábja a klubnak, erre elengedik amatőrök? közé a játékosokat?
Spanyol szinten először a La Ligának és az RFEF-nek kellene bizonyítania, hogy profi módon tudnak működni (minden téren) akkor lehet nem érné őket panasz.
A Barca köteles elengedni, hivatalos válogatott meccs és a spanyol szövetséget meg nem érinti a dolog, a lengyelnél lehet panaszkodni, de fura lenne, ha az all-time legjobb lengyel centert nem hívnák be. Szerintem a VB selejtező mégcsak nem is az UEFA, hanem FIFA égisze alatt fut.
A lengyel csapatnak meg legfontosabb játékosa, és a litvánok ellen pont az ő góljával nyertek 1-0ra (80. perc körül lőtte a gólt, így a pihentetés sem volt lehetséges, szóval nehéz az ottani szakmai stábot is hibáztatni.
Ahogy Gránit írta talán, Lewa lemondhatja a válogatottságot, ha akarja, más megoldás nincs.
2 dolog.FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.22. 08:48:14Azzal van a baj, hogy egy 48 csapatos VB-re versenyezve (vagy NL) egy klub tulajdonában lévő játékos egészségét nem veszik figyelembe, vagy gondatlanságból veszélyeztetik azt. Cubarsi topicból indult. Van helyette vagy 5 válogatott szintű védő. Akkor miért nem engedik el, ha lesérült? Jobb neki a táborban bohóckodni, ahelyett, hogy otthon pihenne, vagy a klub orvosai felügyelete alatt gyógyulna?
Lewy egy idősebb, tapasztalt játékos szerintem tud prioritást tenni (nyilatkozatai is ezt igazolják) a válogatott kijutása vagy a klubnál elnyerhető címek és esetleges egyéni címek között. Persze ha ennek ellenére játszik a következő meccsen, és lesérül a szezonra, szerintem a klub, vagy a szurkolói teljesen jogosan felháborodhatnak, még ha el is fogadják egymás véleményét a klub-válogatott vagy szurkolók viszonylatában.
Sokszor elbeszélünk egymás mellett, vagy nem értjük meg egymást. Nem gondolom, hogy direkt szívatás, ha valakit behívnak, vagy nem nézik a klub érdekeit. (Az RFEF-nél azért más, mert van tüske mindkét félnél)Ez természetes, vagy amit Csababarca is ír, hogy a válogatott fontos a játékosoknak. Azzal van a baj, hogy egy 48 csapatos VB-re versenyezve (vagy NL) egy klub tulajdonában lévő játékos egészségét nem veszik figyelembe, vagy gondatlanságból veszélyeztetik azt. Cubarsi topicból indult. Van helyette vagy 5 válogatott szintű védő. Akkor miért nem engedik el, ha lesérült? Jobb neki a táborban bohóckodni, ahelyett, hogy otthon pihenne, vagy a klub orvosai felügyelete alatt gyógyulna?
Szerintem a második meccsre már nyugodtan hazatérhetne, nem hiszem, hogy Málta probléma lenne a lengyeleknek nélküle.Troym írta: ↑2025.03.22. 07:55:17Lewa tegnap VB selejtezőt játszotta litvánok ellen, kinek milyen mérlegelési / döntési helyzete volt, hogy elengedjük-e?FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.22. 06:37:56Itt szerintem is ezzel van a fő probléma. Tegnap Lewy is cserét kért vádli fájdalomra hivatkozva. Végre van egy profi stábja a klubnak, erre elengedik amatőrök? közé a játékosokat?
Spanyol szinten először a La Ligának és az RFEF-nek kellene bizonyítania, hogy profi módon tudnak működni (minden téren) akkor lehet nem érné őket panasz.
A Barca köteles elengedni, hivatalos válogatott meccs és a spanyol szövetséget meg nem érinti a dolog, a lengyelnél lehet panaszkodni, de fura lenne, ha az all-time legjobb lengyel centert nem hívnák be. Szerintem a VB selejtező mégcsak nem is az UEFA, hanem FIFA égisze alatt fut.
A lengyel csapatnak meg legfontosabb játékosa, és a litvánok ellen pont az ő góljával nyertek 1-0ra (80. perc körül lőtte a gólt, így a pihentetés sem volt lehetséges, szóval nehéz az ottani szakmai stábot is hibáztatni.
Ahogy Gránit írta talán, Lewa lemondhatja a válogatottságot, ha akarja, más megoldás nincs.
Lewa tegnap VB selejtezőt játszotta litvánok ellen, kinek milyen mérlegelési / döntési helyzete volt, hogy elengedjük-e?FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.22. 06:37:56Itt szerintem is ezzel van a fő probléma. Tegnap Lewy is cserét kért vádli fájdalomra hivatkozva. Végre van egy profi stábja a klubnak, erre elengedik amatőrök? közé a játékosokat?
Egy gólja volt tizenegyesből, de nem tudom egy kapufa miért nem számít gólnak. Ezek szerint Olmo sem lőtt gólt a Las Palmasnak, max. egy felet.Peter írta: ↑2025.02.24. 23:21:48
Köszönet a statokkal való alátámasztást, a fórumon ez egy fontos szempont, bár a szemeimnek hiszek előbb, de a statból is egyértelmű, hogy a 3 az több, mint a 4, annak ellenére is, hogy a szemeim ezt fordítva látják.
Lewa ebből egyet biztosan büntetőből szerzett, ráadásul a kapufa is besegített, szóval egy fél gólt le is vonhatunk ebből. Amúgy a hátamon feláll a nemlétező szőr, amikor büntetőt rúg, mert különösen kedvelem a bünti nekifutásait....![]()
Persze, ezt én is így gondolom, az égegyadta világon semmi bajom az emberrel.
Fogadd meg egy öregember tanácsát, ne tedd,a saját szellemi egészséged érdekében,hacsak nem akarsz valami dakota közmondást is olvasgatni. Vannak egész jó megoldások,a fórumon,hogy ne láss bizonyos magvas irományokat. Az ironizálás érdekes, valakinek elnézik,valaki meg megy büntibe,ez ilyen.
Teljesen egyetértek. Raphinha kifejezetten tompa az elmúlt meccseken. Yamal nyilván azért is lő sokkal kevesebb gólt, mert nagyon kihúzódik a szélre, ami persze kérdéses, hogy jó-e így, a válogatottban hatékonyabbnak láttam.
Köszönet a statokkal való alátámasztást, a fórumon ez egy fontos szempont, bár a szemeimnek hiszek előbb, de a statból is egyértelmű, hogy a 3 az több, mint a 4, annak ellenére is, hogy a szemeim ezt fordítva látják.
Akinek nem inge ....
Off, de az alaptalan ironizálás miatt csak-csak reagálok.Peter írta: ↑2025.02.24. 21:49:54Néhány forduló és Mbappé lelövi Lewát a góllövőlista éléről, Szívszorító pillanat lesz, de sajnos elkerülhetetlen.
Ugyanakkor minden vég, valami újnak a kezdete is egyben.
Csak tippelni van bátorságom, de Raphi volt már ősszel aranylabda jelölt, tél végére esetleg tavasszal már Torres lehet az újdonsült jelölt?
Nem is állítom, hogy jobb, mint Mbappe, nyilván van 3-4 jobb csatár nála, de Ferran nincs ebben a 3-ban.Peter írta: ↑2025.02.24. 21:49:54Néhány forduló és Mbappé lelövi Lewát a góllövőlista éléről, Szívszorító pillanat lesz, de sajnos elkerülhetetlen.
Ugyanakkor minden vég, valami újnak a kezdete is egyben.
Csak tippelni van bátorságom, de Raphi volt már ősszel aranylabda jelölt, tél végére esetleg tavasszal már Torres lehet az újdonsült jelölt?
Néhány forduló és Mbappé lelövi Lewát a góllövőlista éléről, Szívszorító pillanat lesz, de sajnos elkerülhetetlen.
Yep, legyen az akkor 5 akciógól, ebből kettő egy negyedosztályú csapat ellen. 3 akciógólt lőtt az ember 25-ben első osztályú ellenfelek ellen. De felőlem maradjon 5 a Barbastroval. Mindezt Európa legbrutálisabb góltermelő csapat élén, mert az sem mindegy, hogy milyen gépezet élén vagy, 5 gól tök jó lehetne egy Milanban.
Pont ugyanez a gondom. Kb mindenki elismeri, hogy nem a kedvence, ezzel nincs is semmi baj, nekem sem, nem is vettem volna meg...gránit írta: ↑2025.02.24. 19:14:14Sosem volt a kedvencem, az én csatárideálom Eto'o, és a sporttörténelem legrosszabb cseréjének tartom az Ibrára való lecserélését (mondjon bárki még egy cserét, bármelyik sportágból, amely az egyik csapatnak +1, a másiknak legalább -1 trófeát eredményezett a legmagasabb szinten).
De ezeket a légből kapott, zsigeri valótlanságokat nem értem ellene.
Hogy az első két hónapban letudta volna a góljainak a nagy részét, és azóta alig találna be. Ez nem igaz. Az elmúlt 5 bajnokiból 4-szer betalált, ebből egy volt büntető (még szerencse, hogy van olyan játékosunk, aki megbízhatóan belövi a büntetőket), és ebből kétszer ő hozta nekünk a meccset (1-0 ide, 1-0 ide).
Tényleg nem értem, miért kell valótlanságokat állítani. Teljesen világos, hogy itt nem lesz közönségkedvenc, mert nem technikás, labdával nem ügyes, összjátékban gyenge. De minek kell olyasmit állítani, ami nem igaz? Nem értem ezt a zsigeri utálatot ellene.
Rögtön írj felhőkarcolót, a szekrény nem elég grandiózus.
Teljesen érthető, hogy visszavett, de nem csak ő, hanem az egész csapat is gyengébben teljesít mint az első 2-3 hónapban, mivel a fontos meccsek még csak most fognak következni és kelleni fog a tartalék: BL egyenes kiesés, kupa elődöntő, bajnoki hajrá. Az egész szezont nem lehet végignyomni 110%-on mert kifújsz mint szél a lyukból tavaszra.bence0330 írta: ↑2025.02.24. 18:37:47Hogyne, aminek két hónap alatt meglőtte a nagy részét, azóta alig-alig talál be büntetőkön kívül. Azért 4 hónap már elég nagy minta, hogy azt vegyem alapul, nem azt, amit előtte csinált, kb 2,5 hónapig. Addig hatalmasat ment. Aztán pont mint az előző két szezonban, egyszer csak mintha elvágták volna.
Egészen jól emlékszem arra a csapatra és nem voltak benne ilyen középpályások, ellenben Julio Salinas kb ugyanaz volt, mint Lewy és ő konkrétan 6-7 évig volt a csapat tagja.
Hogyne, aminek két hónap alatt meglőtte a nagy részét, azóta alig-alig talál be büntetőkön kívül. Azért 4 hónap már elég nagy minta, hogy azt vegyem alapul, nem azt, amit előtte csinált, kb 2,5 hónapig. Addig hatalmasat ment. Aztán pont mint az előző két szezonban, egyszer csak mintha elvágták volna.
Nem tudom mi baj vele, vezeti a liga góllövőlistát, BL-ben is szépen termel, 36 éves létére. Azon a poszton amúgy nagyon ki vagy szolgáltatva a társaidnak, ha nem jön hajszál pontos labda amit kapásból kapura tudsz tenni, akkor onnantól bajban vagy mert mire átveszed, igazítasz rajta, már rajtad is van egy védő. Én most láttuk, hogy Fermin Lopez nem tudja oda tenni pontosan, talán ha minőségibb játékos van ott helyette most Lewának is egyel több gólja van...bence0330 írta: ↑2025.02.24. 17:25:12
Egyáltalán nem más a mérce. Ha megnézed, senkinek nem az a baja, hogy Lewy elrontott épp valamit (ennek eleve semmi értelme, minimum egy meccset kell megnézni, de inkább heteket, hónapokat, még Messitől is találnál meccsenként rontott megoldást...), vagy hogy Lewy játszik. Ha Fermín szintjén tenné (kb játékban egyenlőnek tartom őket, bár Fermín egy ideje inkább hasznosabb talán), akkor nemigen kapna savat. De ez nagyon nem így van. Fermín sok meccsen játszik, de alapvetően csere. Ez is a szintje. Volt idén már olyan időszak, mikor kezdő szintet hozott, de most épp nem, meg általában nem. Aki beáll helyette, és jobb, az a kezdőben ragad.
A lőtt passzt sem kifacsarni, sem félremagyarázni nem lehet, le kell tudni venni és kész. Attól még nem fogunk BL-t nyerni, hogy a csatártól méterekre elpattan a labda.
Voltak ilyen játékosai. Lewandowski kevésbé illett volna bele a csapatába.