Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egyáltalán nem más a mérce. Ha megnézed, senkinek nem az a baja, hogy Lewy elrontott épp valamit (ennek eleve semmi értelme, minimum egy meccset kell megnézni, de inkább heteket, hónapokat, még Messitől is találnál meccsenként rontott megoldást...), vagy hogy Lewy játszik. Ha Fermín szintjén tenné (kb játékban egyenlőnek tartom őket, bár Fermín egy ideje inkább hasznosabb talán), akkor nemigen kapna savat. De ez nagyon nem így van. Fermín sok meccsen játszik, de alapvetően csere. Ez is a szintje. Volt idén már olyan időszak, mikor kezdő szintet hozott, de most épp nem, meg általában nem. Aki beáll helyette, és jobb, az a kezdőben ragad.szbsz írta: ↑2025.02.24. 11:51:11Itt a mérce a más, egyiknél a szálkát is, másiknál a gerendát se... Őt megóvja a savtól a "La Masia varázsköpeny"![]()
És megnéztem, Fermin 1 meccs kivételével az összesen pályára lépett a ligában, szóval azért egy ilyen labdát pontosabban is beadhatna a csatárnak, főleg ha 3 méterre van tőle védő.... ....még át is vehette volna...
Ez egy szélsőséges választási lehetőség, aminek semmi értelme. Én azt szeretném, amit Lewy kivételével mindenhol máshol látok (középpályán hangsúlyosan), aki épp jobb, az kezdjen. Jelenleg Ferrán nem polcokkal, hanem egy egész szekrénnyel hasznosabb és gólerősebb, elég régóta, és folyamatosan bizonyítja. Kezdjen ő, amíg nem bizonyítja az ellenkezőjét, vagy Lewy nem rúgja be megint az ajtót. Nem biztos, hogy gödörbe kerül megint, jelenleg normális felkészítés van, tuti, hogy elemezték Ferránt is. Ha meg mégis, nem kell 8-10 hónapig kezdenie gödörből, akkor szépen kikerül a kezdőből. Mint ahogy Fermínnek is elég 1-2 meccs és kikerül a kezdőből, mert van jobb. A két szélsőnknél ez neccesebb, de nekik igazából rossz meccsük sosincs, csak közepes, hasznos, mindig adnak a meccshez, de ami fontos, nekik nincsen cseréjük, szóval ott a formahanyatlásból meg kell várni, még kikeverednek.
Én sem vagyok vegye elégedetlen, de azt mondtom, hogy vannak a piacon olyan támadók, akik szerintem tudnának hasonló statisztikát hozni, a játék más elemeiben pedig jóval hasznosabbak lennének. És lassan mindeképp esedékes lesz a pótlása, fiatalabb már nem lesz.Chino írta: ↑2025.02.24. 15:55:45Szidhatjuk össze-vissza, de jelenleg 24 meccsen tart 20 gólnál. Ugyanakkor az eloszlása ami sokatmondó. 14 meccsen lőtt gólt és 10 meccsen nem talált be. Az előbbi mérkőzéseken 12 győzelem és 2 döntetlen, az utóbbiakon 4 győzelem, 1 döntetlen és 5 vereség.
Ráadásul, ahol gólt többségében szoros meccs volt, nem csak 5-7 gólosokon verte be az utolsó 1-2-őt. .
Szóval láthatjuk, hogy mit jelent a csapatnak. Felőlem lehet kevésbé technikás, vagy ne tudja a lőtt passzokat lekezelni, de ha nyerjük vele a meccseket.
Torrest inkább ilyen Larsson-típusnak tartom. Nyilván sosem tudjuk meg, de ugyanolyan gól/perc mutatót hozni több meccsen, 80 perces pályán töltött átlaggal kicsit nehezebb, mint 35-40-el.
Én nagyon jól értettem, hogy mit írtál, azaz mit mondott Cruyff
Adott a villámgyors Pedri-Gavi-Frenkie középpálya, akik a szélsőkkel gyors passzokkal felgyorsítják a labdát és kombinatív játékkal kijátszák az ellenfél védelmét miközben remekül megérkeznek a kapu elé és gólokat szereznek.
Cruyff aranyszabályainak egyike a lapos lőtt passz, a gyerekeknek ma is így tanítják az akadémián. Ehhez jön az állandó pályalocsolás, ami még inkább felgyorsítja a labdát.
Olyan videót is tudnánk találni, amelyiken pontos labdát kap, és mégsem gól. Szerintem idén is előfordult az, ami inkább egy tavalyi meccsről maradt meg bennem, hogy a kaputól pár méterre, üresen kapta a labdát, és valahová elfejelte, nem is mellé ment, hanem oldalra, az oldalvonal felé. Én értem, hogy ez benne van, de az szerintem sokat elárul, hogy hiába magas növésű és jó kondíciójú csatár, csak elvétve ívelik a fejére, minek.
Teljesen jogos megjegyzés, sőt (ha ugyanarról a helyzetről beszélünk) Fermin maga is góllal fejezhette volna be az akciót, de se gól, se jó átadás nem lett belőle.
Azért jóból is megárt a sok.....mondjuk ez tipik Barca történet, de ezekről már igazán leszokhatnánk
Itt a mérce a más, egyiknél a szálkát is, másiknál a gerendát se... Őt megóvja a savtól a "La Masia varázsköpeny"
Pontosan. Hát én ott majdnem eldobtam az agyamat. Ordítottam, hogy húzzon már el onnan, hát miatta nem tud Olmo gólt lőni. Konkrétan beállt az ellenfél csapatába védőnek
A világ nem fekete-fehér. Minden idők legjobb edzői is hibáznak. Még legjobb formájukban is, hát még amiben pl. Pep van. Csak kevesebbet, mint mások.
Osimhennek hiába van akkora kivásárlási a szerződésében, ha az 1 év múlva (nyártól nézve) lejár. 40 körül tartom maximum reálisnak. Felteszem nem akar visszamenni nagyon, ez még rosszabb alkualap a Nápolynak.gránit írta: ↑2025.02.23. 14:15:58Szerintem az utóbbi időkben Raphinha sem annyira éles, sorra hagyta ki a helyzeteit az utóbbi meccseken. A csapatot dicséri, hogy sokan be tudnak találni, Torres-nek erős szezonja van, Olmo is lövi a gólokat, ha egészséges. A bajnokságban például 67 gólból "csak" 38-at szerzett a Raphinha-Lewandowski-Yamal hármas, mellettük még nagyon sokan képesek szállítani a gólokat.
Vele mindig az volt a problémám, hogy nem nagyon hozza helyzetbe magát, de még ebben a szezonban is termel, és ő a leghatékonyabb lövőnk. Biztos vagyok benne, hogy megpróbálnak majd csatárt igazolni, az ő kipukkadása jelentené a legnagyobb visszaesést gólokban. Kérdés, hogy kit. Mostanában David sem termeli úgy a gólokat, Gyökeres nagyon drága, Osimhen kivásárlási záradéka is 75 millió, Isakot nem engedik el. Más meg nem nagyon van. Válságban van a futball centerfronton is. Guirassy-t lett volna jó elhozni tavaly, idén is lehetne megoldás, ha a dortmundi szerződésében is van egy "alacsony" kivásárlási záradék.
Bennem is ott a hiba, még akkor is, ha soha nem volt nekem tetsző játékos....ma sem az, de kb sejtem, hol lennénk nélküle.....