2025.02.09. 19:38:42
Szerintem abban gránitnak teljesen igaza van,hogy ezáltal több spanyol játszik. Régebben se volt ez másként csak több dél amerikai jött, mára ez kevésbé van így. A minőség miatt is és az eladó klubból tényleg csak a pénzt nézik óriási árcédula van a 17--18 éves brazil, argentín játékosokon és nem érnek annyit.
Én is időtlen idők óta nézem a spanyol bajnokságot, és állítom játékra még mindig itt a legjobb a színvonal. Akárhányszor PL-re kapcsolok 10 perc után meg kell állapítani,hogy alapvető hiányosságok vannak labdakezelesben pl. Sokaknak élvezetes,de igazából pingpong, daralnak,ez becsülendő de nincs 5 passz. Cityn kívül mindegyik csak előre. Arsenal még tudatos focit játszott, de idénre totál nézhetetlen számomra. Spanyolok akarnak játszani, oké egy Leganes alacsony színvonalú vagy a Valladolid,de a Southampon vagy Ipswich se fülén pörgeti a labdát,gondolom. Nem tudom őket sose látom. De egy középmezőnyben össze tennék a két kezüket ha Iscok-Baenak-Darderek rúgnák a bőrt. Spanyoloknál építkezni próbálnak, egy Betis meccset bármikor szívesen leülök megnézni,egy Mallorca is tudatos focit játszik, egy borzasztó formában lévő Soci is,akik kikapnak otthon főleg, de nem fognak eltérni az elvtol hogy próbálnak támadást felépíteni, próbálják kijátszani az ellenfelet. Erossegre alkalmazkodásra pedig szerintem a spanyolok felkészültek es ezért verik sokszor az angolokat,mert mást játszik egy Bilbao a Ligában és főleg otthon mint nemzetközileg. Mi is a gegenpress meglepte a mezőnyt,akklimatizalodtak a kis és kozepcsapatok és mára már egy Alaves komoly akadályt tud képezni. Mert képzettek még ott is annyira a játékosok,hogy tudják mit kell játszani és végre tudják hajtani. Angolok futni tudnak de ha vége a pályának megáll a tudomány. Szimplán ez számomra élvezhetetlen,nagyon kevés a tudatosság. Spanyoloknal nem így van, ezért is nehéz mindig a Liga és számomra mindig a legértékesebb.
Segundarol pedig nem is beszélve, összefoglalókat néha elkapok, feljöttek példák nagy múltú csapatokrol. Onnan visszakerülni kínkeserves. Rengeteg csapat,körbe verik egymást egész évben. Szerintem vagy tíz éve nem tud feljutni a Zaragoza vagy Racing. Teneriferol olyan játékosok jöttek ki mint Pedro vagy Ayoze Perez és lehet idén kiesnek. Oviedo régebben szintén óriási mumus hely volt nekünk a 90es években,nem kis város és nem tudnak visszajutni.