menczel írta: ↑2025.03.06. 03:21:12
bence0330 írta: ↑2025.03.06. 00:43:02
Milyen összeesküvés elmélet? Videófelvételek vannak arról, hogy Yamal ramadant tart, tréning közben is ugye ivószüneteknél ő marad a pályán labdával.
Azt hittem a hozzáállása ilyen rossz, h Ferrannak be kell állnia. Balde ahhoz képest jól bírta.
Nem hinném, hogy ilyen gond lenne. Azért ő nem egy Gavi/Rapha/Fermín intenzitásban, és hébe-hóba kicsit talán elönzőz dolgokat, néha kicsit csalódottabb egy saját kihagyott helyzet, meg lecserélés miatt, mint a csapat miatt, de ő egy generációs tehetségű tini, akit agyonhypoltak már, ezt baromi nehéz lehet úgy kezelni, hogy konstansan a földön maradj, sőt, szerintem kb lehetetlen. De én úgy látom, hogy alapvetően a hozzáállása tök jó 1-1 kilengés kivételével, ami tényleg ebben a korban azért érthető, részemről legalábbis ezzel nincs baj.
Yamal eleve ki van véreztetve, ami hozzáadhat a dologhoz, Baldénál 4 évvel fiatalabb, a szervezete biztos, hogy kevésbé bírja, ráadásul neki ez az első, mellesleg tudja a fene, ki mennyire következetesen tartja be, lehet, hogy Baldé kevésbé, ezt nem tudhatjuk, de lehet, hogy csak könnyebben alkalmazkodik a szervezete, vagy tudja, mire van szüksége jobban. De ő eleve sokkal jobban van rotálva, eleve kevésbé fáradt, ez sem mindegy. Szóval szerintem fáradtság+ramadan a gond, együtt.
Ferrán szerintem taktikailag is jobban illett most ebbe a 10 emberes témába. Nyilván ha Yamal brillírozna épp, akkor nem, de talán még akkor is le lehetne cserélni. Főleg, hogy ha Raphinhától azt várjuk egy ilyen jellegű meccsen, kicsit elszeparáltan játszva, hogy csináljon valamit full egyedül, azt jobbról fogja megtenni egyértelműen, ezt mutatta már ilyen Benfica-Palmas-Celta féle halott meccseken. Nyilván ezt Yamaltól is lehetne várni, csak nem ilyen passzban. Ősszel az Osasuna ellen húzta meg Flick a B sort, lehet, hogy pont most is erre jön ki a lépés, szerintem kb muszáj lesz. Mindkét szélsőnek padon kéne ülnie, ha biztosan be akarjuk húzni rá pár napra a Benfica visszavágót. Yamalnak főleg.
Én csak reménykedem, hogy megoldják valahogy Flick-ék, mert különben áprilisban látjuk viszont azt a Yamalt, akit szeretünk. De annyira profi team van most Barcelonában, hogy bízom abban, hogy gyorsan megtalálják a Yamal számára ideális megoldást. Jó ürügy lenne most mindenképp a padra rakni viszont, amúgy is kéne néha.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy