FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.20. 18:07:16
Sok játékos távozott a rotációból, akiket most megnéznék Flick alatt.
Na ezt sajnálom igazán. Koeman utolsó/Xavi első két hónapja óta biztos, hogy ez a keret a legszűkebb, és előtte sem tudom, meddig kell visszamenni, hogy ilyet találjunk. Nagyon-nagyon sokat, az elé, amióta én focit nézek, szóval nem tudom. Nem mondom, hogy ha mondjuk kiesünk most a BL-ből, akkor pusztán emiatt lenne, mert az mindenképp full lutri (de semmiképp sem sehít a dolgon), de a bajnokság szerintem kb zsebben lenne egy Felix-Cancelo-Gündogan pakkal elsőszámú rotációként, Gündogan inkább a kezdőben 10-es poszton, a kb bevethetetlen Olmo helyett. A legjobb edzőnek adtuk a leggyengébb keretet. Nagy ász, ahogy mondogatja, hogy tökéletesen elégedett a kerettel, és nyilván így is áll hozzá, ami nagyon dicsérendő, de mindenki tudja, hogy mi a helyzet valójában.
Hozzáteszem, a fenti nevek még Xavi alatt is elég jól teljesítettek, szóval valamiféle csoda sem kéne a javulásukhoz. Ha csak Felixet be tudtuk volna állítani Yamal sérülésénél, lenne vagy 8 plusz pontunk. És Felix még csak nem is egy legfelső polc, de legalább lehet villanásokat várni tőle, és jó volt Xavi alatt, kezdőként is eléggé, csereként meg tökéletes. Ha Cancelot lehetne tolni Martin helyett, vagy Koundé cseréjeként, vagy kh problémánál kezdőként, Koundé beljebb küldésével... sőt, én simán számolnék vele csere szélsőként is, lehet még jobban állna neki mint a szélső védő poszt, szerintem ő kicsit posztot tévesztett. Őt amúgy valahogy vissza kéne hozni, ha tényleg még mindig minden áron itt akar focizni, valamikor télen ilyet olvastam, és kinézem belőle, látszott az ittléte alatt, hogy imádta a klubot. Nem is tudom, hány posztra be lehetne tenni cserének, és felső polcos.
Gündogannal meg még több labdával tömnénk Lewyt, még gördülékenyebbek lennének a középen vezetett támadásaink, kis játékok a végén (ebben Olmo is jó, ha nem is Gündo szintjén, csak hát... nem mondanám, hogy a kort, védekezésbeli képességeket belevéve gyengültünk a cserével, de hát kb elméleti szinten focista).
Hatalmas hendivel ment neki Hansi még az előző 2 évhez képest is a szezonnak, és döbbenetes, ahogy állunk. A BL olyan téren nem érdekel, hogy ha kiesünk egy top formában focizó PSG ellen, ahol sokszor ennyi pénzt költöttek el, sokkal erősebb és bővebb kerettel, és szintén egy elit edző régebb óta tolja részemről nem a világ vége (Xavinál is ez zavart a legkevésbé, még ha akkor jóval gyengébb is volt a PSG, azt a tavalyit szerintem most ízekre tépnénk), de hogy eddig mészároltunk mindenkit, versenyben vagyunk a bajnoki címért, behúztuk a szuperkupát, szintén mészárlással, és szintén azzal berepültünk a kupaelődöntőbe... úgy, hogy csak a középpályán van értelmes rotáció, és az is csak november óta, hát... tényleg messze a favoritom volt a posztra, de erre így 100 forintot se tettem volna.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy