Troym írta: ↑2025.02.20. 13:39:58
Mondjuk én sem értem, hogy ha Ferran ittlétét, teljesítményét, kvalitásait kritizálja valaki (az egyszerűsítés kedvéért legyen én

) akkor 20an ugranak elmondani micsoda kiemelkedő számai vannak, miért nem kezdő stb. de amikor egy védő leigazolása a téma, akkor meg kevesen vagyunk elöl minőségben.
Most akkor melyik?
Ferranról azt olvasom itt a fórumon, hogy mindenhol jó, Raphinha aranylabdaesélyes, Yamal extrajó és ott van még Lewy (nyilván őt minden nap kritizálni kell valahogy a 30 gólja ellenére) plusz Olmo is mindenhova jó, Fermin is, Victor is, plusz rekordmennyiségű gólt lőttünk a szezonban viszont egy gyenge középcsapat is kevesebb gólt kap nálunk, mégis egy támadó lenne a legnagyobb hiány???
Kinek a posztján játszana?
Ha valaki azt mondaná mondjuk, hogy hozzuk TAA-t, vagy Frimpongot, mert jhv poszton kéne ember, előrefele is nagy erősítés a játékuk és Kounde lehetne akkor khv, azt még valahol érteném, de azt, hogy a konstans sérült Chris, vkp poszton használható EG mellett elég-e a sérüléseket elkerülni nem tudó Araujo, a 18 éves Cubarsi és a 35 éves Inigo azt nem értem.
[/quote]
Nem tudom, hogy 20-an ugranának, de egy csere szintnél nem hiszem hogy bárki is többre tartaná a csapatból. Az, hogy jelenleg játszhatna többet kezdőként az nem azért van, mert egy top játékos, hanem Lewyt tudná rotálni, pihenhetne a lengyel és nem esnénk vele vissza. De ha komoly eredményeket szeretnénk nem lehet vele kezdőként számolni, ahogy jövőre már Lewyvel sem. És a teljesítménye alapból középen jó, berakni balszélre felesleges, akkor már mehetne helyette oda PV.
Raphinha valóban olyan minőség idén és senki nem kérdőjelezi meg egy másodpercre sem a helyét, de ha kiesik vagy pihentetni kell (amit már nagyon muszáj lenne) nem tudunk kit odatenni, aki távolról is megközelítené. Yamal ugyanez. Az, hogy alapember kétségtelen, de az, hogy 17-18 évesen letoljon egy szezont rendes pótlás nélkül az lehetetlen. Amennyit eddig játszott már az bőven elég lenne egy teljes szezonra és még csak most jön a java. Kiesik 1-2 hónapra ő vagy Raphinha aztán nézhetjük, hogy Pau Victor szélsőként, hogyan szór meg egy PSG-t, Real-t, Atmát.
Flick sem véletlenül akarta annyira Rashfordot már télen.
Idén voltak sérülések a belső védő poszton bőven és így is ki tudtunk mindig állítani stabilan oda papíron is cb-ket az első csapatból és minimum egy cseréjük mindig volt. Ha a Raphi-Yamal duóból egy ember lesérül az kb. olyan mintha a védelemből egyszerre hullana ki vagy 4 ember.
De itt alapból a jövő szezonról van szó, ésw ha egy 33-34 éves Inigot hozunk fel oknak, aki ráadásul belső védő poszton játszik, akkor mit mondjunk egy 37 éves csatárról. Ahogy Torresnek a góljait is fel lehet hozni, de azok közül igazából a BVB és a Betis elleni volt tényleg komoly, szoros meccs, a többi két 7 gólos és két 5 gólos mérkőzésen volt. Nem levonva az érdemeiből, de azért kezeljük helyén.
Abban pedig pláne nem vagyok biztos, hogy Tah egyáltalán kezdőnek jönne-e, sőt!