Sajnos elég hosszú lett.bence0330 írta: ↑2025.02.17. 07:40:04
Igen. Teljesen más, amikor már csak kicsit ítélnek feléd a meccsen, szegénykém....
...És továbbra is: nézem a médiát, a madridisták szerint komolyan el volt csalva a tegnapi meccs, és ellenük fújtak.![]()
Senki meg sem említi pl. a Camavinga esetet. Az úgy nem történt meg és kész.
Korábban áthoztad ide a témát, amikor azt mondtam hogy szerintem a Madridot a foci kultúra többsége nem szívleli. Személyes példánál maradva nekem egyetlen focit szerető barátom se szereti a Madridot, kivéve aki csak a Madridot szereti. Meg a Fradit... no de az mindegy, ez csak poén volt, de érdekes egybeesés

A lényeg, hogy a viselkedésük, a sikerük, és legfőképp a hozzáállásuk a saját sikerükhöz szerintem a legtöbb szurkolónak nem szimpatikus.
Most fentebb írod ezeket a dolgokat. Ezek évről évre folyamatosan történnek. Hazudnak, képmutatóak, kicsinyesek és folyton úgy tesznek, ami önmagában logikátlan.
Még pedig: elmondják hogy ők a legnagyobb klub valaha és a legjobb csapat a világon, hogy rosszul érezd magad mint aki másnak szurkol. Hozzáteszem, igazuk van, a Madrid a legsikeresebb klub. Majd meglepődnek és kritizálnak mindent és mindenkit hogy miért van mindeki ellenük, és úgy tesznek mintha ők lennének az underdog-ok pl a City ellen is vagy a Bayern ellen évekig ez ment, folyamatosan úgy állnak hozzá mintha ők lennének a kisebb csapat, aki szembe megy minden nehézséggel és végül csodával határos módon az utolsó pillanatban szívből győz. Nekik nem "szívből" kellene győzni mákos gólokkal... A kettő nem fér meg egymás mellett, szerintem, mint narratíva. Most vagy ők a legnagyobbak akiknek alap hogy nyerniük kell, vagy ismerjék be hogy ez a mákoskodás és sípcsonttal góllövés ez nem felel meg annak a képnek amit mutatnak magukról.
Kb. a Dávid-Góliát sztorit erőltetik újra és újra, Dávid szemszögéből, miközben igazából ők Góliát.
Szóval te kiemelted hogy sem a játékosaikban, és főleg nem a szurkolóikban semmi rossz nincs. Szerintem pedig fent az összes példa hogy de, abszolút van, sok. Direkt kivágtam egy részét a hsz-ednek mert így is baromi hosszú amit írok.
Szóval szemre úgy tűnik neked se szimpatikus amit csinálnak, szóval akkor nem értem hogy írhattad korábban azt hogy:
Szóval most egymás mellett van a példa hogy miért lehet őket így látni, és hogy te is így látod (bizonyos mértékig), illetve hogy szerinted nem lehet őket így látni.bence0330 írta: ↑2025.02.12. 18:38:55
Ezen túl nem hinném, hogy sok visszataszító dolog van a csapatban, mint olyanban, igazából semmi. A szurkolókban meg pláne nem. Barcásként ez a véleményem, és nem nagyon értettem soha, hogy lehet ennyire szélsőségesen látni két csapatot. Én sem csípem őket, de azért na.
Most akkor hogy van? Nem tetszik a viselkedésük, de nem lehet őket leszólni miatta? Végülis ha mindenki más is így viselkedne, akkor jogosan mondanád ezt, csak éppen nem ez a helyzet. Liverpool, Bayern, Barca pl mint szerintem kultúráltabban viselkedik, és viselkedett is többnyire mindig. Kulcsszó hogy többnyire, nehogy elkezdjünk itt Busi egyszeri színészkedésével meg Alves és Valdés hülyeségeivel példálózni. Többnyire, nem kivétel nélkül.
Bellingham stílusra egy tapló. Most is a City elleni gólja után, még örülni se tudott rendesen.
Egy Aguero gól tudom hogy nagyobb jelentőségű, de az az igazi öröm. Mosoly, energia robbanás, társak ölelése, mezlevétel, tombolás.
Vissza lehet nézni Bellingham szerintem ellenszemves örömét. Arcoskodás, pózolás, valami ostoba nagyképű fortnite emote jellegű lépegetés Garciával szinkronban, egy mosoly nélkül. Öntelt, visszataszító. Emellé a kórházi tartózkodással veszélyeztető gyilkossági kísérletei minden második meccsen és a folyamatos szövegelése...
Megjegyzem, nálunk is volt hasonló gólöröm ha jól emlékszem Laminetól, korábban Alveséktől is. Na nekem akkor is az volt szimpi amit Puyol csinált.
Szerintem egy bizonyos mértékű kakaskodás jó ha van, attól érzem életszagúnak a focit, ha vannak indulatok, érzelmek és harc a csapatok között, de az teljesen más mint amit a Madrid művel hétről hétre. Vini, Bellingham, Rüdiger ez a hármas egy egyszerű játék szitut se tud lekezelni fejben a fair play jegyében. Mindent megengedn(t)ek nekik, és ezt ki is használják. És náluk fixen mindig volt legalább 3-4-5 ilyen játékos. Szerintem a klub hozza ezt magával valamilyen szinten. Öngerjesztő folyamat. Látják a játékosaik hogy ezt itt lehet, és ha van rá eleve hajlam, akkor elkezdődik a feedback loop és tenyésztik a tenyérbemászó alakokat.
Intézményi szinten van náluk ez a hozzáállás, hogy ők különbek, nekik mindent szabad. Aranylabda bojkottálás, Carlo papa szelektív memóriája és képmutatása stb. Megnyerték erre a jogot amúgy, mint ahogy írtam, igaz hogy ők a legnagyobbak, csak akkor ez legyen is világos számukra hogy mivel jár. Nem azzal kellene járnia hogy nekik mindent szabad, hanem azzal hogy mindenki őket akarja legyőzni és hogy nekik mindig résen kell lenniük és példát kell mutatniuk. Ugye Ascencio... Ronaldo.. Benzema... Mbappé....
Hogy általánosságban milyen a megítélésük az szerintem pont ezért pocsék. Nem szeretik őket az emberek. A legtöbben lehet őket szeretik mert ők a sikeresek, de közben senki másban egy fikarcnyi szimpátiát sem keltenek.
Ezért írtam hogy a fociban a Madridnak szurkolóni a leginkább lealjasodott dolog. Egy PSG/City lehet hasonló, akiknek nyilván ha szurkol valaki akkor azért teszi mert miután megvették őket a sejkek akkor elkezdtek nyerni. De ők legalább más képet festenek magukról miközben ezt teszik.
Most aki azt mondja itt hogy neki a Guti Raúl Casillas csapat mennyire tetszett, ő hogy tudja azt mondani hogy neki ez is tetszik amit ma csinálnak? Hát legyen már kis önkritika. Vagy akkor ismerje be hogy az a csapat sem azért tetszett neki, mert képviselt valamit (ha képviselt egyáltalán bármit...) hanem azért mert nyert.
Aki a Barcát megszerette kb bármikor az konzistens filozófiát kap. Itt a klub imádja a sajátjait, nem szívleli a külföldieket, az akademisták vannak sztárolva, egy Sergi Robika lehúz itt 10 évet jó fizuval holott máshol keretbe se férne, de ez konzistens, és van mondanivalója. Nyerni kell, de nem mindegy hogyan. Ha van egy akademista aki kicsit bénább mint egy légiós akkor mi inkább az akademistát játszatjuk és verjük a mellünket hogy La Masia.
Itt nem azt mondjuk hogy mi vagyunk a legnagyobb klub. Mi azt mondjuk, több vagyunk mint egy klub.
Flick éppen ráerősít, még légiósként is, hiszen sok viselkedésbeli dologban hozza a német szigort. Imádom, helyes.
A Madrid lehet a legnagyobb... nyerhetnek is a legtöbbször, csak éppen szimpatikusan sose lesznek, kivéve ha semmi más se számít csak a győzelem.