gránit írta: ↑2025.02.12. 09:14:11
Hehehe, pontosan erről beszéltem

Nyilván a Real Madrid egymaga ütötte ki legutóbb is az összes besztlíges csapatot. Ja, nem. Az Arsenalt a Bayern ütötte ki, a másik kettő meg tökutolsó lett a csoportjában. A csoportjában...

De csak a Real Madrid üti őket, valóban. Ja, nem.
Nálam van egy "utálati" sorrend, és ebben a besztlíg van a legalsó bugyorban. A Real Madrid egy rivális, de én nem látom őket patás ördögnek, hasonló klubmodell, hasonló érdekek, szuperliga ügyében szövetséges. Ezt a hajcihőt velük a fociban erőltetik, és abban is csak a szurkolók, a klubvezetések nem, kosárlabdában pedig közös erővel győztük le a FIBA-t, ahogy fociban az UEFA-t kellene.
Pech, objektíve minden stat és eredménysor szerint a legerősebb bajnokság, nemrég más is hozott hozzá, én is hoztam. Ez kb tény, az elmúlt években ők a legeredményesebbek a BL-ben is, tőlük kerül ki a legtöbb csapat, aki a BL végére jut, stb. Ettől még lehet utálni a hype-ot, de te jobban utálod a hype-ot, mint amekkora a hype. Itt a fórumon pl. szerintem egyértelműen nincs semmi ilyesmi, inkább van utálat, mint imádat, páran néha beszélünk a PL meccsekről, aztán ennyi. Ami nem véletlen ám, hogy a fél világ inkább azt nézi, mint a többit. Gyorsabb, látványosabb, küzdősebb, többesélyesebb, ésatöbbi.
Nyilván nem a RM üt ki egymaga minden PL csapatot, ez fizikai képtelenség, a lényeg az a mondat volt, amit kihagytál a reakcióból, ha nem az egy szem RM nyeri (akik nem a La Liga, csak egy csapat), akkor PL csapat. Kb kétévente nyer a Real, kétévente PL csapat, és abból is kb minden második házidöntő. Nagyon komoly a különbség. Ha a skála végéről leszednéd az egy szem Reált, meg mondjuk ellenpárban a legjobb PL csapatot is az elmúlt évekből (City?) akkor könnyen lehet, hogy 6-7 évig zsinórban PL győztes lett volna, egy BM kivétellel.
19 PL házidöntő 20 BM (ezt az évet azon túl, hogy a BM magasan a legjobb csapat volt, kicsit ki is lehet venni, nem véletlen német és francia csapatok értek a végére, a többiek gyorsított ütemben nyomták a szünet után, PL is, többek is, nem volt egy igazságos év), 21 PL házidöntő, 22 Reál (PL ellen, ha nincs a Real, és a bűvös aurája, és nem nyerik meg (1 helyzetből), a Pool bajnok), 23 PL, 24 RM.
Vagy PL csapat nyeri kb, vagy a Reál miatt nem, egy olyan Reál miatt, aki kb a sporttörténelem anomáliája, foci szinten biztos. Ilyen erős a liga. Ha leveszed a Reált, a BL egy nemzetközi PL kupa lenne kb, 1-1 kivétellel, mint a BM volt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy