Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Szerinted......ezzel szemben szerintem:
A Youtube-on fent vannak teljes meccsek vagy meccsrészletek azokból az időkből, amikor a magyar tévék még nem közvetítettek spanyol bajnokit. Nagyon erős csapatok, látványosan játszó Barcelonával. Röviden ennyi.
hú, azért ez elég sarkos. hogy miért volt nagyon messze a tavalyi csapat attól, hogy összeálltnak nevezzük, már leírta Bence, ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy egy vkp kivételével összeállt csapatnál nem történnek olyan szappanoperák, mint ami Xavi távozása-maradása körül kialakult. sztem annyit lehet állítani, hogy Xavi az előző szezon második felére tudott valamelyest javítani az őszi kilátástalanságon, de ettől a szinttől iszonyat messze volt. plusz nyilván voltak jó felfedezései (Cubarsí), de mondjuk Casadot meg nem használta...
2003 óta nézegetek focit, de inkább 2005 óta. Mivel azt írtam, hogy amióta nézek (amit persze te nem tudhatsz, mióta), szóval lehetne az látványosabb, nem lenne nagyon ellentmondásos. Amit én láttam pl. a Ronaldo féle csapatból youtube-on, azért az ennyire nem tűnik durvának, és ha hozzáteszem, hogy akkoriban az ellenfél még jobban focizni akart, és jóval kevésbé voltak szervezettek a kisebb csapatok, pláne nem. Nekem amúgy az Eto'o-Dinho feljövőben lévő Messi trióval játszó 2006-os BL győztes csapat volt a kedvenc Barcám, de ez annál is durvább szerintem, főleg az állományhoz mérten.brazilfan írta: ↑2025.02.11. 09:31:43Vissza lehet nézni régi meccseket a Great Teammel vagy a Bobby Robson-féle csapattal, maximum az eredményességben vagyunk partiban, de látványra nem.
Baldé ezt mondja a főoldali interjúban:
„Jelenleg jobban teljesítünk, de nem szabad hátat fordítanunk azoknak a dolgoknak, amiket az előző években elértünk. Nyertünk egy bajnokságot, egy szuperkupát, amelyeket értékelnünk kell.”
Vissza lehet nézni régi meccseket a Great Teammel vagy a Bobby Robson-féle csapattal, maximum az eredményességben vagyunk partiban, de látványra nem.
Szerintem lehet, jó edző, jó csapattal, amely a vkp. kivételével már tavaly összeállt. Több edző munkája van benne.
Én is ezt tudom felhozni egyedül, Yamal megint (majdnem) végigjátszotta a meccset. Abszolút egy Pedri kópiát tolunk vele, neki nem jött be. Két dolog mentheti meg, egyrészt a puszta szerencse és genetika, másrészt, hogy azért Flick alatti egységnyi játékperc alighanem nem olyan durva a testnek, mint egy Koeman-Xavi alatt, sokkal komolyabb fizikai felkészítés történt. Ettől még állatság, amit művelünk a gyerekkel, de most van mögötte némi tartalom legalább. Meglátjuk. Illetve 1-2 perifériás játékost én sem értek, Fort 30 percekkel, néha kezdetve 50 millió körül járna értékben. Peche van, hogy a világ egyik legjobb, tökéletes korú, szétgyúrt, fizikálisan tökéletes játékosa van előtte a sorban, és őt kell utoljára rotálni. Kicsit érthető, de számomra kb szomorúbb ez, mint Puig volt.
Mentalitás.
Tényleg durva, bár jobb lett volt, ha egyenletesebben oszlik és november-decemberben is lett volna egy kis puskapor. Ha nem is 4-5 gólokra, de 2-3 mindig lett volna a csapatban. (helyesebben volt is, csak nem jött ki) Viszont több meccsen is hiába volt gyenge a végeredmény, a játék akkor is élvezhető volt. Az Atletico ellen például szerintem a bajnokság top5-ös meccsét játszottuk. De ne legyünk elégedetlenek, mert nincs rá ok.bence0330 írta: ↑2025.02.08. 10:35:24Bevallom, én azokat a cikkeket nem tudom komolyan venni, ahol már olyan mélységig belemennek olyan dolgokba, ahol ott sem volt senki, hogy már a feltételezés feltételezése után pszichoanalizálják Flicket és Penát, "lacking self-criticizm", meg egyebek. Gondolom ebből annyi lehet talán kb tuti, hogy volt egy találkozás.
Amúgy továbbra is elképesztő amit művel a csapattal, lassan már belekényelmesedünk az 5 gólos meccsekbe.
2025-ben február 6-ig, 1 hónap leforgása alatt 5 alkalommal értük el. A szezon eddigi részében 11-szer., ki tudja, nem megyünk-e el ebben 18 körülig. Ez valami elképesztő. Hogy legyen némi perspektíva:
23/24 -ban 1 ilyen volt,
22/23-ban 2
21/22-ben 0
20/21-ben 5, még Messivel ugyebár.
Tényleg egyszerűen élmény leülni a meccseket nézni, mindig várom őket. Függetlenül attól, mit érünk el végül a szezonban.
Első felét én is így gondolom.bence0330 írta: ↑2025.02.08. 10:35:24Bevallom, én azokat a cikkeket nem tudom komolyan venni, ahol már olyan mélységig belemennek olyan dolgokba, ahol ott sem volt senki, hogy már a feltételezés feltételezése után pszichoanalizálják Flicket és Penát, "lacking self-criticizm", meg egyebek. Gondolom ebből annyi lehet talán kb tuti, hogy volt egy találkozás.
Amúgy továbbra is elképesztő amit művel a csapattal, lassan már belekényelmesedünk az 5 gólos meccsekbe.
2025-ben február 6-ig, 1 hónap leforgása alatt 5 alkalommal értük el. A szezon eddigi részében 11-szer., ki tudja, nem megyünk-e el ebben 18 körülig. Ez valami elképesztő. Hogy legyen némi perspektíva:
23/24 -ban 1 ilyen volt,
22/23-ban 2
21/22-ben 0
20/21-ben 5, még Messivel ugyebár.
Tényleg egyszerűen élmény leülni a meccseket nézni, mindig várom őket. Függetlenül attól, mit érünk el végül a szezonban.
A lengyel kapus jóval magasabb Penánál, "uralja a a kapu előtti területet. És gyorsabban játékba hozza a labdát. Védekezőbb csapat lennénk, nem is lenne kérdés kinek kell védenie. És a lengyel is lenyilatkozta, hogy újdonság neki az ennyire feltolt védelem. A jobb kapus véd.Sonoma írta: ↑2025.02.08. 08:21:59Friss hír, hogy miért is mellőzi Flick Penát.
https://barcauniversal.com/barcelona-go ... -the-club/
Ebből is látszik mennyire keményen fogja a csapatot. Vannak alapelvek, amiből nem enged. Ez jó, mert egy bratyizó edzőt ezen a szinten pillanatok alatt meglennének.
Koundénak is volt késése egyszer, ő is kikerült a következő meccsre a kezdőből.
Fatinál is ( ha kizárjuk a fizikai problémákat) valami hasonló (viselkedési) dolog miatt jegelheti, amit utána nem tudtak elsimítani, bár erről még pletyka szinten se olvasni.
Penának sem a többiekre kellett volna mutogatni (hogy ők is késtek már), mert az edző szemében ez azt jelenti nem értette meg a büntetés lényegét.
90%-ig biztos vagyok benne, ha normális idő van, akkor ez egy átlagos meccs lett volna, mindegy milyen eredménnyel. Konkrétan úgy volt egy ponton hogy leállítják a meccset, igazából tudtommal ha villámlik, kötelező lenne, és dörgött-villámlott. Radaron is csekkoltam, illetve külföldi kommentátorok is erről beszéltek a helyi tudósítóval. Csoda, hogy nem szakadt félbe, egy ponton a játékvezetőnek is mutogatták a játékosok, hogy menekülni kéne.PR42 írta: ↑2025.01.22. 11:59:30Igazad van, tényleg kabaré volt.
Biztos vagyok benne hogy az időjárásnak volt szerepe ebben, és akár a stadionnak is.
Látszott a közvetítésen hogy ez nem kis zápor volt, úgy szakadt az eső hogy szerintem látásban, labdakezelésben, egyszerű futásban és fordulásban is sok nehézséget okozott a játékosoknak.
Gondolom hallani sem annyira egyszerű ha a stadion is piszok hangos és mellé még kopog a fejeden az eső.
Nem tudom mekkora tényező volt ez a többi tényezőhöz képest, de a biztos hogy nem elhanyagolható.
Mindkét oldalon sok hiba volt, szerintem sokat kivett a játékosokból az időjárás.
Aki focizik rendszersen az tudja mennyit számít hogy milyen az idő, és persze a mi fiaink profik, de a tényekkel nehéz vitatkozni.
Igazad van, tényleg kabaré volt.Sonoma írta: ↑2025.01.22. 10:42:42Ez a tegnapi mérkőzés időnként Benny Hillre jellemző jelenetek voltak. Az is amit Szczesny csinált, de Trubin se maradt el tőle.
A védelmünk úgy mozgott, mint akik először játszanak együtt. Hol az egyik, hol a másik ragadt be a lestaktikánál és hozta helyzetbe az ellenfelet.
1. Biztos volt a meccs előtt is eligazítás ki mit játsszon, hogyan mozogjon a védelem. Azt nem tudhatta (és mondhatta), hogy a kapussal vigyázzatok mert ön- és közveszélyes.brazilfan írta: ↑2025.01.22. 08:54:551.Egy jó edző nem várja meg a szünetet, nem akkor mondja el a lelkesítő beszédet, hanem a meccs előtt.
2.Nem várja meg, amíg a szurkolók infarktus közeli állapotba kerülnek a hibák és a halovány teljesítmények láttán. Szerintem Lewandowski az első félidőben a 11-es belövésén, illetve a 11-es előtti, Pedrihez pöccintésen kívül egyetlen egyszer sem ért úgy a labdához, hogy az ne pattant volna el méterekre, vagy ne ment volna az ellenfélhez, ne lett volna használhatatlan. A szünet után jobb volt, ez is azt erősíti, hogy nem a szünetben, hanem a meccs előtt kellett volna őt eligazítani.
De Jong az utóbbi két meccsén elég jó volt, Casadó viszont egy kicsit fáradtnak látszik, talán nem kellene őt ennyire leterhelni. Ahogyan Yamalt sem, nem lenne szabad ekkora terheket rátenni.
3.Szerintem Szczesnyt részben a közvélemény nyomására tette be, mindig ezt kérdezték tőle, hogy mikor lesz már kezdő.
4.Nem volt élethalál kérdés a meccs, enélkül is simán továbbjutottunk volna, persze így még jobb. De azért eléggé megterhelő lehetett. Majd vasárnap meglátjuk, hogy néhány játékos agyonjátszatása elhatározás kérdése-e, parancsba van-e adva, vagy lehet őket pihentetni.
A Liga bánja?FCBsteve írta: ↑2025.01.22. 09:42:41pl Pau nagyon jó volt az előszezonban, csak azóta alig kap perceket. Torre szintén zenész... Ferrán még úgy ahogy meccsrutinban van, időnként bizonyít is.
Yamal kritikus ilyen szempontból, de nélküle is sokkal jobb formában lettünk volna, ha a lehetséges cserék többet játszanak - főleg a szezon elején...
A Liga eredmény bánja ezt leginkább...
Azért nem nagyon van helyettük senki, mert nem lettek beállítgatva akkor, amikor nagyokat nyertünk...
Nem Flick tehet róla, hogy ilyen keretet kapott. Arról sem, hogy a 36 éves Lewy a legnevesebb játékosa.brazilfan írta: ↑2025.01.22. 08:54:55Egy jó edző nem várja meg a szünetet, nem akkor mondja el a lelkesítő beszédet, hanem a meccs előtt.
Nem várja meg, amíg a szurkolók infarktus közeli állapotba kerülnek a hibák és a halovány teljesítmények láttán. Szerintem Lewandowski az első félidőben a 11-es belövésén, illetve a 11-es előtti, Pedrihez pöccintésen kívül egyetlen egyszer sem ért úgy a labdához, hogy az ne pattant volna el méterekre, vagy ne ment volna az ellenfélhez, ne lett volna használhatatlan. A szünet után jobb volt, ez is azt erősíti, hogy nem a szünetben, hanem a meccs előtt kellett volna őt eligazítani.
De Jong az utóbbi két meccsén elég jó volt, Casadó viszont egy kicsit fáradtnak látszik, talán nem kellene őt ennyire leterhelni. Ahogyan Yamalt sem, nem lenne szabad ekkora terheket rátenni.
Szerintem Szczesnyt részben a közvélemény nyomására tette be, mindig ezt kérdezték tőle, hogy mikor lesz már kezdő.
Nem volt élethalál kérdés a meccs, enélkül is simán továbbjutottunk volna, persze így még jobb. De azért eléggé megterhelő lehetett. Majd vasárnap meglátjuk, hogy néhány játékos agyonjátszatása elhatározás kérdése-e, parancsba van-e adva, vagy lehet őket pihentetni.
Egy jó edző nem várja meg a szünetet, nem akkor mondja el a lelkesítő beszédet, hanem a meccs előtt.
Nem tudom, ki ismeri Hamid Sahari youtubert, rövid, vicces, foci témájú animált videókat készít nagyon naprakészen.FCBsteve írta: ↑2025.01.19. 15:36:45Flick
Flick egy "sprinter" edző... Nem közép- vagy hosszútávú...
...
Egy-egy meccsre képes mindent jól összerakni és ha a 100 méteres sprint "start/első lépések/futás/célba érkezés" mindegyik része jól megy, kiszakad a gólzsák.
De ha valamelyik résszel nem stimmel valami, akkor lehet gond! ...
...
Azt gondolom, hogy a BL-ben, a spanyol kupában nagyobb az esélyünk (kis szerencsével), mint a Ligában.
A német válogatottbeli eredményeit látva, nem tudom, mekkora fejlődés várható - 50 év legrosszabb teljesítményét sikerült letenni az asztalra az elmúlt Liga meccseken...