epping írta: ↑2025.02.12. 11:41:22
Azért érdekel, mert igazságtalannak érzem.
Na, a jó öreg "ha te lennél az apja" kártya... Figyelj, ez tök irreleváns, pont erről szól az összeférhetetlenség, hogy aki érzelmileg érintett, az nem tud objektív döntést hozni.
Jaja, ez a törvény, és ítéljék el azért, amit elkövetett, és ne másért, én is ezt mondom. Tudod a törvényben meg vannak határozva különböző enyhítő és súlyosbító körülmények is. Amikor a kamaszok között tombolnak a hormonok, és történetesen egyikük már betöltötte a 18-at, másikuk pedig nem, az nem ugyanaz a megítélés alá esik, mint amikor egy felnőtt, kihasználja szellemi fölényét egy gyerekkel szemben.
És Asencio sem arra élvezkedett, hogy egy gyereket lát a videón, hanem mint egy hülye gyerek röhögtek a hülye haverjaival a hülye haverjukon, aki elkapott két ribit, akik közül az egyik még nem töltötte be a 18.-at. Ezt akarják egyesek a kaleta szintre lehúzni, ami nonsense.
Szerintem meg nem irreleváns, hogy "ha te lennél az apja". Nekem nincs lányom, de akkor is azt mondom, hogy aki (főleg egy kiskorúval) ilyet tesz, legyen "csak" terjesztés lenne ötletem a büntetésére. Ahogy te is nagyon komolyan elítéled azt, aki megver egy nőt, hiába nem a te párod.
Az, hogy "két ribiként" emlegeted megint csak téged jellemez, holott folyamatosan azzal jössz, hogy nem tudunk pontosan semmit, nem voltunk ott. Akkor honnan tudod, hogy "ő mire élvezkedett, meg csak röhögött rajta a haverjával". Alvesnél ki tudja milyen nő volt és mit csinált, pedig az tényleg lehetett egy rosszféle hölgy. Ennek ellenére a tettéből, a büntetésének jogosságából mégsem von le semmit.
Az pedig nem tudom milyen enyhítő körülmény, hogy tombolnak benne a hormonok. Ugyanezt mondanám Pedriről, Cubarsiról, akárkiről, ha ezt tenné.
Akár elítélik, akár nem biztos nem olyan súllyal esik latba, mint ha megerőszakoltak volna valakit és ha kiderül, hogy nincs köze ehhez, akkor valóban hagyják békén és ne legyen következménye, ugyanakkor egyre inkább úgy tűnik, hogy nem ez a helyzet.
És ez olyan bűncselekmény, amit mindenhol különös szigorral vesznek, egy olyan helyen mint Spanyolország pláne.