Ansu Fati

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.02.05. 22:26:11

Felhozódott de Jong is Fatival kapcsolatban.
Annyit fűznék hozzá, hogy Flick de Jongot játszatni akarta/akarja, míg Fatit nem.
Az elmúlt 2 hónapban 14 mérkőzést játszott a csapat, ebből:
De Jongnak 14/11 pályára lépési aránya;
Fatinak 14/1.
Van különbség...
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.05. 21:06:43

Sonoma írta:
2025.02.05. 20:55:32
bence0330 írta:
2025.02.04. 22:17:26
Remélem így, hogy vége az ablaknak, megkapja megint a lehetőséget, szükségünk lenne rá, akkor is, ha 20 percekre lehet csak bedobni.

Semmit nem vesztünk vele, ha bedobjuk negyed órákra megnyert meccsen, a szélsőinknek is nagy szüksége van rá.
Ez nem így működik. Ha egyszer kimondta az edző, hogy nem számít rá, akkor nem is fog játszani Fati. Ha játszhatná, az Flick tekintélyét és szavahihetőségét is csorbítaná, plusz megerősítené a jövőben elküldendő játékosokat (pl. De Jong), hogy az edző keménykedése nem komoly, úgyis betesz a csapatba, ha "beintek neki".
Nem véletlenül jelzés értékű a lelátóra küldés. Onnan nincs vissza út a csapatba. Persze láttunk már ilyet, akit ez se érdekelt (Özil-Arsenal). De ez a játékos pályafutásának a végét jelenti. 3 év a lelátón az egy szeppuku a játékos karrierjének.
Két dolog.

1: Sokféle vezető van, és Flick nagyon fura módon nekem nagyon, de nagyon nem autoriternek tűnik. Apróságokat már villantott ebből: karszalagok játékosok kénye-kedve szerinti ide-oda rakosgatása, Gavi meggyőzi Torre cseréjéről, stb. Szerintem neki nincs az egekben az egója. Sokat látom kétirányúan kommunikálni meccs közben a játékosokkal. Szerintem egy demokrata vezetőről beszélhetünk a személyéről inkább, vagy legalábbis afelé húz a dolog. Nem hinném, hogy nála vannak kőbe vésett dolgok.

2: A fentiekkel egyetértek, ha ez történt, mármint hogy meg lett mondva neki, hogy lelátó, és te itt nem játszol. De erről semmit nem tudunk. Annyit tudunk, hogy Fati nem játszik. Elképzelhető, hogy igaz a fenti, de az is, hogy Flick látja edzésen, és egyszerűen nem tartja fizikálisan elégnek jelenleg Ansut. Amúgy két meccsel ezelőtt pl. keretben volt.

Én kb úgy képzelném, hogy megmondta neki Flick, hogy nem elég amit most lát, és mások előrébb vannak. Fati meg úgy döntött, marad és bizonyít. Aztán ha fizikálisan fejlődik, és Flick elégedett lesz vele, majd bekerül.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2025.02.05. 21:00:54

Lehet, hogy én maradtam le egy nyilatkozatról, de nekem csak annyi rémlik, hogy Flick azt mondta, Fati nem tért vissza jól a sérüléséből és ennél többet vár tőle, és nagy a konkurencia.
Semmi olyat nem mondott nyilvánosan, hogy ne számítana Fati-ra, és semmiféle farokméregetést nem kell ebbe belelátni. Főleg azt hangsúlyozta egész januárban, hogy mindenkire szüksége van a keretből.

Ugyanaz a boszorkányüldőzés kezdődik, ami Frenkie irányába ment itt hónapokig. Aztán a holland most elkezdett teljesíteni, most a Fati sztoriba látnak bele sokan olyat, ami nincs.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Sonoma
Capitá del Barça

2025.02.05. 20:55:32

bence0330 írta:
Remélem így, hogy vége az ablaknak, megkapja megint a lehetőséget, szükségünk lenne rá, akkor is, ha 20 percekre lehet csak bedobni.

Semmit nem vesztünk vele, ha bedobjuk negyed órákra megnyert meccsen, a szélsőinknek is nagy szüksége van rá.
Ez nem így működik. Ha egyszer kimondta az edző, hogy nem számít rá, akkor nem is fog játszani Fati. Ha játszhatná, az Flick tekintélyét és szavahihetőségét is csorbítaná, plusz megerősítené a jövőben elküldendő játékosokat (pl. De Jong), hogy az edző keménykedése nem komoly, úgyis betesz a csapatba, ha "beintek neki".
Nem véletlenül jelzés értékű a lelátóra küldés. Onnan nincs vissza út a csapatba. Persze láttunk már ilyet, akit ez se érdekelt (Özil-Arsenal). De ez a játékos pályafutásának a végét jelenti. 3 év a lelátón az egy szeppuku a játékos karrierjének.
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.02.05. 18:29:53

Nem szerencsés Flick vs Fati farokméregetés szintjére süllyeszteni a dolgot.
Kétségtelen, hogy Flick látja, hogy Fati mit tud nyújtani a pályán (mennyire terhelhető), és azt kevésnek találja.
Többször leírtam már, hogy az első csapat tétmeccsein elfogadható teljesítményt kell nyújtani, nem pedig "fejlődgetni"!
Ha Flick szerint Fati kevés az első csapathoz, akkor irány a kispad, a kölcsön, vagy a lelátó!
Nem várható el és nem is valószínű, hogy egy edző a hurokba dugja a fejét egy gyenge játékos játszatásával vagy egy jó játékos önkényes kihagyásával!
Lehet, hogy Fati technikás, a fülén is tudja pörgetni a labdát, de ez hiába látványos, max. freestyle szint. A nagy pályára más is kell (terhelhetőség, állóképesség, stb.), amit Fati a szerencsétlen sérülésével elvesztett.
A helyzetre inkább az jellemző amit többen már leírtak, miszerint Fati a maradásával fogja egy játékos helyét a keretben, amivel árt a csapatnak.
Ha lenne rá pénz, már rég felbontották volna a szerződését és kifizették volna!
Amikor volt pénz, akkor Ronaldinho-tól is megvált a klub, pedig az ő játéktudása nem volt semmi.
De sajnos a pénz annyi, mint békán a toll!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.05. 17:37:56

A többséggel értek egyet. Még ősszel linkeltem, valami , megbízható forrás, nem emlékszem, hogy fájdalommal játszik, nem tud kigyorsítani.
Én nem haragszom rá, de megértem azt, aki igen. Én sem értem miért marad. 2 év múlva kuka a pályafutása a szerződése lejárta után?
Neki el kellene menni egy olyan bajnokságba, ahol nincs ekkora terhelés. Ha nem olajosokhoz, a holland, portugál bajnokság tökéletes felépíteni magát.
A fizetését kölcsönben így is, úgy is megkapta volna, szerintem hamarabb kerül olyan játékos a csapatba, akire Flick számít, mint Fermin, Ferran, Olmo vagy egy B-s.

A csúcsa Laportáék vélemény meg annyira részrehajló, mintha azt írnám, hogy csúnya Fati nem akarta megműttetni magát, a konzervatív kezelést választotta, ami Umtitinél is nagyon bejött.
Valaminek kell lennie, ha sem Xavi, sem De Zerbi sem Flick nem számolt vele.
Az meg nem jelent semmit, hogy Flick mit nyilatkozott róla a nyáron, kb. mindenről, mindenkiről pozitívan nyilatkozik, azt nem mondhatja, hogy kuka az egész játékos, menjen el levezetni valahová.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.02.05. 17:19:42

Mondjuk nem tudom mit akar bizonyítani, megmondták neki, hogy kösz, nem látunk benned fantáziát.
Olyan, mint amikor azt mondja a csaj, hogy nem vagy esete, de te tovább nyomod nála csengőt, hátha meggondolja magát...Kb. annyira lesz ez is sikeres projekt. Tudni kell elengedni.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
hajnesz
Entrenador del Barça

2025.02.05. 17:02:20

Troym írta:
2025.02.05. 16:43:54

Mi az hogy kárt okozott?
Álljon már meg a fáklyásmenet!
Fati csak hisz benne, hogy itt sikeres lehet, jelzem okkal, mert nyáron szanaszét dícsérte Flick, majd kapott kemény 120 percet a bajnokságban és vérlázító módon nem vágott 3 gólt, majd "kárt" okoz? Jó, hogy nem szélsőséges a gondolkodásmód...amúgy a Sevillának épp mi nem adtuk oda, mondván a Negreia és Olmo ügyek miatt haragszunk rájuk, tehát politikai ügyként is felhasználtuk és ő okoz kárt? De milyen jó fejek vagyunk vele, mehet Katarba, Hollandiába, Portugáliába ha akar...Spanyolországba ne menjen, épp duzzogunk a többi Laliga csapatra.

Mi méltó egy sportemberhez? Nem feladni kezdetnek, csak mert nehézségekkel szembesülsz.
Nyáron még terveztek vele, most épp ő a minden bajok forrása és nem lép le, csak mert az újságírók ezt hisztizik? Mióta rakják össze bloggerek a játékoskeretet?
Ha bizonyítani akar, akkor miért nem ment el kölcsönbe, ahol stabil játéklehetőség mellett bizonyíthat? Nyílván nem adja fel, ekkora fizuért. Ha hosszabbítana mondjuk fele ennyiért, akkor azt mondom oké, itt akar lenni, itt akar bizonyítani, de erről szó sincs. Amivel nincs is baj, de akkor hadd haragudjunk már rá, hogy épp lehúzza a klubot
bence0330

2025.02.05. 16:57:42

Troym írta:
Chino írta:
2025.02.05. 14:09:08
A szurkolók, csapat, klub l pedig nyilván azért is nézik rossz szemmel, mert azzal, hogy maradt a Barcának okozott "kárt".
Mi az hogy kárt okozott?
Azzal kezdve, hogy rettenetesen szurkolok, hogy megtalálja magát, vagy hogy legalább megkapja a lehetőséget, nyilván azzal, hogy nem volt hajlandó sehová menni. A klub mindig nagyobb lesz, ez egy szurkoló szemében aztán pláne még felnagyítódik, mert senki (vagy legalábbis kevesen igen) nem Fati, hanem Barca drukker. És szerintem abban semmiféle rossz bánásmód nincs, hogy szólunk neki, hogy figyu, nem férsz be, mit szólnál egy kölcsönhöz, vagy bármi máshoz. Ha a játékos ezekben nem partner, az szerintem nem túl korrekt (megteheti nyilván, nem kiáltanám ki az ördögnek emiatt), de ha a távozásával tudtunk volna egy bevethető, komoly játékost hozni a legégetőbb posztra, akkor az objektíve kár a klubnak, hogy nem volt hajlandó elmenni sehová. Kár lehet bármi, ebben az esetben az, hogy egy jó, bevethető játékossal kevesebb van így nekünk. Sportszakmai kár.

De ez van, építsük be, remélem Flicknek kisebb ez egója annál, hogy ha egyszer kitette, akkor ne tegye be újra. Egy jó vezető hajlandó erre.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

Chino írta:
A szurkolók, csapat, klub l pedig nyilván azért is nézik rossz szemmel, mert azzal, hogy maradt a Barcának okozott "kárt".
Mi az hogy kárt okozott?
Álljon már meg a fáklyásmenet!
Fati csak hisz benne, hogy itt sikeres lehet, jelzem okkal, mert nyáron szanaszét dícsérte Flick, majd kapott kemény 120 percet a bajnokságban és vérlázító módon nem vágott 3 gólt, majd "kárt" okoz? Jó, hogy nem szélsőséges a gondolkodásmód...amúgy a Sevillának épp mi nem adtuk oda, mondván a Negreia és Olmo ügyek miatt haragszunk rájuk, tehát politikai ügyként is felhasználtuk és ő okoz kárt? De milyen jó fejek vagyunk vele, mehet Katarba, Hollandiába, Portugáliába ha akar...Spanyolországba ne menjen, épp duzzogunk a többi Laliga csapatra.

Mi méltó egy sportemberhez? Nem feladni kezdetnek, csak mert nehézségekkel szembesülsz.
Nyáron még terveztek vele, most épp ő a minden bajok forrása és nem lép le, csak mert az újságírók ezt hisztizik? Mióta rakják össze bloggerek a játékoskeretet?
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
Remélem így, hogy vége az ablaknak, megkapja megint a lehetőséget, szükségünk lenne rá, akkor is, ha 20 percekre lehet csak bedobni. Egy időben elkezdett ígéretesen játszani, csak a befejezések hiányoztak. Követtem a Brightonnál félig-meddig, ott is ugyanez volt, elkezdett alakulni, nem jöttek a gólok, aztán egyszer csak megérkezett az is, pechére jött a sérülés.

Semmit nem vesztünk vele, ha bedobjuk negyed órákra megnyert meccsen, a szélsőinknek is nagy szüksége van rá. A képességei vitathatatlanok, semmi nem zárja ki szerintem, hogy visszatér a gólérzékenysége, ami szerintem 90%-ban az önbizalom kb. Ha már itt maradt, kár elpazarolni próba nélkül.

Remélem megkapja a lehetőséget, hosszú a szezon, kevesen vagyunk, szélen pláne. Ha belesérül, nabumm, a 0 játékhoz képest semmit nem vesztünk vele.
A Brightonnál nem igazán követtem, de itt tényleg nem volt rossz. Akárhányszor beállt mindig nagyon agilis, gólratörő volt, ügyesen került helyzetbe, csak a találat nem jött össze, de azért olyan sok percet sem kapott. Én is szívesen látnám/láttam volna a pályán, mert a képességei vitathatatlanok és a pozíciója komoly hiányyposzt. Egy Torresszel a baloson nem sokra megyünk, de ha egy Gavit vagy Fermint erőszakolunk oda sem járunk sokkal jobban.

Nagy kérdés mi lesz vele. Bár ha Flick elkezdi újra játszatni lehet, hogy kicsit a saját tekintélyét ássa alá és nem feltétlenül jó üzenet a többiek felé sem.

Troym írta:
2025.02.04. 17:59:55
Zoldbela írta:
2025.02.04. 15:05:57
Nem vitatom, ha nem fér be, akkor annak szakmailag oka van.
Azt vitatom, hogy azért takarodjon mindenfelé, mert kényelmetlen számunkra a jelenléte. Hogy a fenébe képzeli egy játékosunk, hogy nem húz el a vérbe, takarodjon a lelátóra, stb.
Erre reagáltam...

Meg azt írtam már sokszor, hogy ha ennyire undorodnak tőle, akkor bontsák fel a szerződését.
Nem akarok mások nevében beszélni, de szerintem legtöbben nem azért kritizáljuk őt a maradása miatt, mert ezzel gyakorlatilag hátráltatta a klubot, az csak a végkifejlet, egy másik aspektus, ami miatt nem egy szimpatikus húzás. Legalábbis nekem nem ez a legfőbb gondom azzal, hogy nem volt hajlandó váltani, akár csak kölcsönbe sem.
Inkább az a probléma, hogy egy játékos, aki ráadásul még fiatal is, inkább választja azt, hogy nem játszik, mintsem, hogy elmenjen valahová, ahol rendszeres lehetőséget kap, megpróbálja felépíteni a magát, hogy még egy normális karriert befuthasson.
Azután, hogy gyakorlatilag egy teljes szezont játék nélkül tölt (megspékelve azzal, hogy sérülékeny és magasak a fizetési igényi) nem lesz klub, akinek kelleni fog. Könnyen lehet, hogy leamortizálja az egész pályafutását, mert így kényelmesebb neki. Ha ezt 34-35 évesen teszi az egész más kérdés, de itt egy 22 éves játékosról beszélünk, aki előtt még ott az egész jövőt. Ott van pl. egy Aubameyang, aki kitölthette volna a szerződését a lelátón a Chelsea-nél jó pénzért 33 évesen, de inkább lejjebb adott belőle, elment egy Marseillesbe és nagyon jó szezont futott vagy akár Rashfordról is beszélhetünk, ha már ő az aktuális. Kevesebb pénzért eljött volna ide akár kölcsönbe is. Nem jött össze, de akkor is választott egy Aston Villát, csak hogy játszani tudjon.
Fatit nagyobb klubok így nem fogják elvinni, kisebbek pedig nem tudják megfizetni. Egy Ajax, Sporting stb. szintű klubban még meghatározó játékos lehetne, felépíthetné magát, ami aztán ki tudja hová vezethetne, akár még vissza ide is, de így könnyen lehet, hogy kukába dobja a stoplisát.

Jogilag megtehette, hogy marad? Persze.
Sportolóhoz méltó tett volt? Kétséges.
A nevelőklubját hátráltatta ezzel? Igen.

Ugyanakkor az is igaz, hogy nem tudni mit mondott neki pontosan Flick. Annyit nyilatkozott az edző, hogy közölte vele mit várhat, nincs akadálya, hogy maradjon és részt vegyen az edzéseken. Ha ehhez hozzávesszük, hogy legjobb esetben is a padon ül, nagyjából lehet sejteni a dolgot, de van még egy halvány remény, hogy azzal hogy maradt Flick be fogja néha-néha dobni, mert muszáj lesz.
Forca Barca!!!!
bence0330

Remélem így, hogy vége az ablaknak, megkapja megint a lehetőséget, szükségünk lenne rá, akkor is, ha 20 percekre lehet csak bedobni. Egy időben elkezdett ígéretesen játszani, csak a befejezések hiányoztak. Követtem a Brightonnál félig-meddig, ott is ugyanez volt, elkezdett alakulni, nem jöttek a gólok, aztán egyszer csak megérkezett az is, pechére jött a sérülés.

Semmit nem vesztünk vele, ha bedobjuk negyed órákra megnyert meccsen, a szélsőinknek is nagy szüksége van rá. A képességei vitathatatlanok, semmi nem zárja ki szerintem, hogy visszatér a gólérzékenysége, ami szerintem 90%-ban az önbizalom kb. Ha már itt maradt, kár elpazarolni próba nélkül.

Remélem megkapja a lehetőséget, hosszú a szezon, kevesen vagyunk, szélen pláne. Ha belesérül, nabumm, a 0 játékhoz képest semmit nem vesztünk vele.
Zsoma
Jugador del Barça

2025.02.04. 19:59:00

Sonoma írta:
2025.02.04. 19:33:47
Valószínűleg a PL-es kölcsönbe adása nem jött be Fatinak, ezért is óckodik egy újabbtól.
Tegyük hozzá, hogy egy portugál ligában, a Benficánál lubickolhatott volna a fizikális PL-lel szemben, a fizetését ugyanúgy megkapva, csak részét a Benficától. Kétlem, hogy Jorge Mendes ne győzködte volna a váltásról, ezért is gondolom azt, hogy nem igazán célja játszani.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.02.04. 19:33:47

Troym írta:
2025.02.04. 09:41:26
Most is egészséges. Mivel legyen tisztában?
Hisz benne, hogy beverekedi magát a csapatba.
Sikerül?
Ilyen média és klubvezetői ellenszélben nem valószínű, de mióta szemétkedés, hogy a saját játékosunk nem hajlandó elkergettetni magát?
Kicsit fordítva ülünk a lovon.
Néhány kivételtől eltekintve, azért az a jellemző, ha egy játékosra nem tart igényt a klubja, a játékos megpróbál más klubnál játéklehetőséghez jutni.
Az ő érdeke is a minél több játékperc, mert a fejlődésének fontos része a mérkőzések. Ott tudja bizonyítani mennyire jó játékos is. A mellőzés nem jó a klubnak (anyagilag) se, a játékosnak se (fejlődése miatt).
Ő (Fati) élt a jogi lehetőséggel és nemet mondott az el- és kölcsönadási ajánlatokra.
A klubnak meg joga van a lelátóra tenni a fizetett alkalmazottját, ugyanis nincs benne a szerződésében a kötelező játéklehetőség megadása.
Különösen bosszantó lehet Flicknek, hogy Fati elpasszolásával jöhetett volna Rashford kölcsönbe a hírek szerint. Én is pipa lennék rá Flick helyében.
Valószínűleg a PL-es kölcsönbe adása nem jött be Fatinak, ezért is óckodik egy újabbtól. De ez akkor sem ad felmentést neki. Sajnos a sport is az üzletvilág része, nincs helye a "terézanyuskodásnak".
Ez lehet szurkolóként nem szimpatikus, de egy vezetőnek, egy edzőnek ezt is be kell vállalnia, mégha népszerűtlennek látszik.
Troym
Director del Fútbol

2025.02.04. 17:59:55

Zoldbela írta:
Nem vitatom, ha nem fér be, akkor annak szakmailag oka van.
Azt vitatom, hogy azért takarodjon mindenfelé, mert kényelmetlen számunkra a jelenléte. Hogy a fenébe képzeli egy játékosunk, hogy nem húz el a vérbe, takarodjon a lelátóra, stb.
Erre reagáltam...

Meg azt írtam már sokszor, hogy ha ennyire undorodnak tőle, akkor bontsák fel a szerződését.
Zoldbela
Jugador del Barça

Troym írta:
Sikerül?
Ilyen média és klubvezetői ellenszélben nem valószínű, de mióta szemétkedés, hogy a saját játékosunk nem hajlandó elkergettetni magát?

A szerződését meg Laporta akkor adta, amikor féltette a saját hátsó fertályát, hogy páros lábbal rúgják ki innen 2021 októberben, amikor 2 hónappal korábban lelépett Messi, Griezmann és lejárt volna Fati szerződése is 2022ben, a csapat meg a dicsőséges 9. helyen állt Koemannal.
Akkor milyen jól jött, hogy maradt és nem 1 évig tartott Laporta elnöki terminusa...

De írtam a megoldást: egyoldalú , vagy közös megegyezéses szerződésbontás és megszabadulhatnak a következő közellenségtől. Ja, hogy nem tetszik, ha fizetni kell? Az élet ilyen...az aláírt szerződés kötelez. A klubot is, játékost is és nem gondolom, hogy a játékos megszegi a szerződését.
A végén még sikerül valakinek kihoznia azt, hogy Laporta és Flick is a csapat ellen játszik, és szegény Fatin mutatják meg, hogy ezt hatásosan tudják csinálni!

Szerintem ennél sokkal egyszerűbb a dolog. Fati szigorúan vett szakmai okok miatt
nem fér be a csapatba!
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.02.04. 10:01:47

Ha Flick „fellőné” Fatit a lelátóra, annak egyetlen pozitívuma lenne, eggyel többen néznék a meccseket, a Montjuic egy fővel közelebb lenne a telt házhoz.
Más értelme nem nagyon lenne. Az átigazolási szezon lezárult, az Atleticből sincs kit felhozni, Fati képességei viszont vitathatatlanok, a fizikai állapotával sem lehet gond, látható ok nélkül van parkolópályán.
Troym
Director del Fútbol

Zsoma írta:
2025.02.04. 09:19:23
Szóval szerintem ez a szemétkedés kétirányú, ha ő is tisztában van azzal, hogy képtelen egészséges maradni hosszútávon és inkább kiüli a szerződését, amit olyan teljesítményért kapott, amit képtelen már hozni.
Sikerül?

A szerződését meg Laporta akkor adta, amikor féltette a saját hátsó fertályát, hogy páros lábbal rúgják ki innen 2021 októberben, amikor 2 hónappal korábban lelépett Messi, Griezmann és lejárt volna Fati szerződése is 2022ben, a csapat meg a dicsőséges 9. helyen állt Koemannal.
Akkor milyen jól jött, hogy maradt és nem 1 évig tartott Laporta elnöki terminusa...

De írtam a megoldást: egyoldalú , vagy közös megegyezéses szerződésbontás és megszabadulhatnak a következő közellenségtől. Ja, hogy nem tetszik, ha fizetni kell? Az élet ilyen...az aláírt szerződés kötelez. A klubot is, játékost is és nem gondolom, hogy a játékos megszegi a szerződését.
Zsoma
Jugador del Barça

2025.02.04. 09:19:23

Troym írta:
2025.02.04. 08:34:15
Akkor lehet mégse a pénz a legfontosabb számára? :?:
Jól értem, akkor azért nem ülhet le a padra, mert 22 évesen nem indult el a sivatagba?
Érdekes hozzáállás.
De tegyük fel igaz, csak a pénz számít neki.
A sivatagi túrát megteheti 24 évesen, ha már "annyira pénzéhes" a szerződése után is.

Hajmeresztő itt a legtöbb gondolat Fati kapcsán. Ő konkrétan nem csinált semmit, nem nyilatkozott senkinek, de a Laporta fizette újságírók közellenséget csinálnak belőle (is).
Mi lenne, ha játszatnánk és akkor talán nyáron kapna normális ajánlatot? Vagy ha ennyire kellemetlen még a jelenléte is, akkor bontsák fel a szerződését és küldjék el, de ne szemétkedjenek már a saját játékosokkal.
Azért nem ülhet le a padra, mert mindenféle konstruktív megoldástól elzárkózott. A szaúdi lehetőség mellett ott volt a Benfica és az Ajax is, akik vitték volna kölcsön, mind a portugál, mind a holland liga ideális lett volna neki játékba lendülni és visszaépíteni az önbizalmát, de ezekre is nemet mondott azok után, hogy Flick többször is elmondta, nincs hely számára a keretben. Szóval szerintem ez a szemétkedés kétirányú, ha ő is tisztában van azzal, hogy képtelen egészséges maradni hosszútávon és inkább kiüli a szerződését, amit olyan teljesítményért kapott, amit képtelen már hozni.

https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/ ... 5_102.html
Troym
Director del Fútbol

2025.02.04. 08:34:15

Zsoma írta:
2025.02.04. 06:08:18
https://barcauniversal.com/barcelona-o ... di-arabia/

Egy, a Sporton megjelent cikk szerint is, visszautasított egy utolsó pillanatos szaúdi ajánlatot is, pedig ha a pénz ilyen fontos számára, a legjobb helyen lehetett volna. Remélem Flick ezek után a cserepadra sem engedi oda.
Akkor lehet mégse a pénz a legfontosabb számára? :?:
Jól értem, akkor azért nem ülhet le a padra, mert 22 évesen nem indult el a sivatagba?
Érdekes hozzáállás.
De tegyük fel igaz, csak a pénz számít neki.
A sivatagi túrát megteheti 24 évesen, ha már "annyira pénzéhes" a szerződése után is.

Hajmeresztő itt a legtöbb gondolat Fati kapcsán. Ő konkrétan nem csinált semmit, nem nyilatkozott senkinek, de a Laporta fizette újságírók közellenséget csinálnak belőle (is).
Mi lenne, ha játszatnánk és akkor talán nyáron kapna normális ajánlatot? Vagy ha ennyire kellemetlen még a jelenléte is, akkor bontsák fel a szerződését és küldjék el, de ne szemétkedjenek már a saját játékosokkal.
Zsoma
Jugador del Barça

2025.02.04. 06:08:18

https://barcauniversal.com/barcelona-o ... di-arabia/

Egy, a Sporton megjelent cikk szerint is, visszautasított egy utolsó pillanatos szaúdi ajánlatot is, pedig ha a pénz ilyen fontos számára, a legjobb helyen lehetett volna. Remélem Flick ezek után a cserepadra sem engedi oda.
gránit
Director del Fútbol

2025.01.30. 13:02:12

Chino írta:
2025.01.30. 12:47:31
Fatinak nem tudom mikor volt a hosszobbaítása (talán tavaly), így ő olyan sok időre nem kapott
Én tudom, 2021. október 20-án. Adtunk neki egy HAT éves szerződést. És ez már a Laporta-éra volt.

https://www.fcbarcelona.com/en/football ... until-2027
Chino írta:
viszont a szezon legelején, mielőtt megsérült Flick nyagyon sokszor kiemelte, hogy mennyire számít rá, és a csapat nagyon fontos játékosa lesz, főleg az alapján, amit nap mint nap lát tőle.
Azóta alaposan megváltozott a véleménye. Ilyen ez. Az ember véleménye néha változik.
Chino írta:
A játékosok is szeretik hosszabb távra "bebiztosítani" magukat és ilyen szerződéseket kötni.
Nyilván, a klubnak viszont kizárólag azt kell szem előtt tartania, hogy mi az egyesület érdeke. Azért az ilyen hat éves szerződések elég meredekek. Umtitivel is az volt a baj, hogy 2016-ban, nevenincs játékossal, akinek nulla alkupozíciója volt, kötöttünk egy ötéves szerződést. 2018-ban pedig újra kapott öt évet, onnantól meg már teljesen kényszerpályára tettük saját magunkat a horror fizetése miatt, miután a nyakunkon ragadt. Lehet azt a 2022-es, fizetésszéthúzós hosszabbítást éljenezni, amivel csökkentettük az egy évre eső fizuját, amit az FFP figyelembe vesz, csak az a gond, hogy már az is annak a következménye volt, hogy előtte agyba-főbe hosszabbítottunk vele egymillió évre.

https://www.fcbarcelona.com/en/news/106 ... -barcelona

https://www.si.com/soccer/2018/06/04/ba ... ase-clause
Chino írta:
Lehet, hogy Flick sem örül már, hogy kitette a csapatból
Szerintem tojik rá, fellőtte a lelátóra. A kispadon még mindig ellehetne attól, hogy nem játszik. De neki már game over.

Amúgy nagyon örülök neki, hogy végre olyan edzőnk van, aki nem tutujgatja a játékosokat, mint valami plüssmacikat. Ez nem óvoda. Aki nem kell, mehet. Még de Jongot odalőném mellé a lelátóra.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2025.01.30. 10:47:09
Feast4 írta:
2025.01.30. 10:11:13
Messi távozása után amikor felhozták volt pár brutális jó meccse, ( igaz sokra nem vitt minket) ami az akkori nihilben annyira üditő volt, hogy rámart a klub mint gyöngytyúk a takonyra, mert Ő az új Messi és ez okozta azt a szerződést ami most van. Ezután jött a sérülése és lefőtt vége lett, sose tudott azon a szinten játszani mint a sérülése előtt.
Teljesen egyetértek azzal, amit írsz, egy dolgot fűznék hozzá ehhez a részhez, nem kötekedésként, csak kiegészítésként. A jelenlegi szerződését már a nagy sérülése után kötöttük vele, 2021 őszén. Most Araújóval hosszabbítottunk, 2031-ig, annak a hosszabbításnak örülök, de az időtartam ott is kockázatos. Erre a nagyon hosszú lejáratra rá lehet faragni, mert a nyakunkon ragadhatnak használhatatlanná vált játékosok. Fati a klasszikus példa, és nem nagyon tanulunk. A "kedvencem" az Umtiti-féle hosszabbítás volt, szintén a nagy sérülése után. Az még a Bartomeu-éra trollkodása volt, amit egy Lenglet-féle hosszabbítással is megtoldottak, 2026-ig. :mrgreen: Pique-vel is hosszabbítottak akkor, az a szerencsénk, hogy ő hagyta már az egészet a francba. Nagy trollkodások voltam ám ezek, ez a Fati-féle trollkodás viszont már a jelenlegi elnökség bűne.

https://www.capology.com/club/barcelona/salaries
Fatinak nem tudom mikor volt a hosszobbaítása (talán tavaly), így ő olyan sok időre nem kapott, viszont a szezon legelején, mielőtt megsérült Flick nyagyon sokszor kiemelte, hogy mennyire számít rá, és a csapat nagyon fontos játékosa lesz, főleg az alapján, amit nap mint nap lát tőle. És nem is olyan volt, mint más játékosoknál, hogy illemből beszélne a levegőbe. Csak megint jött a sérülés utána pedig nem tudni mi történt. Azért annyira nem volt gyenge, mikor visszatért, sőt amíg azt a kis időt kapta, kifejezetten jó volt. Túl sok lehetőséget nem kapott a bizonyításra, de a Fermin, Olmo, Torres stb. játékosoknál látszott, hogy jobb lenne ott, legalábbis kiderült volna, ha kap lehetőséget. FT-nek például mennyi sansza volt, hogy bizonyítson!
Valami biztosan van a háttérben, amiről nem tudunk, focizni pedig biztosan nem felejtett el sérülések ide vagy oda. Nagyon komoly dolog lehet, ha az edző még nyilvánosan is a tudtára adta, hogy nem számol vele és ennek megfelelően hiába kellene úgy egy szélső, mint egy falat kenyér, a keretben sincs, és még a kölcsön sem jut eszébe. (minamellett, hogy a klubot is segítené, de ez már csak olyan kis mellékes)

A szerződések elég bonyolultak. Umtitinek sem azért hosszabbítottak, mert olyan jó volt, hanem pénzügyileg nagyon fontos volt csak így lehetett vele spórolni. Ha megvárjuk míg lejár a szerződése nem vitt volna kevesebb pénzt, de anyagilag sokkal rosszabb helyzetben lett volna vele a klub.
Araujo szerintem más tészta. Öt év (legalábbis 4-5) az átlagos, de vannak így is kirívó példák, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy ez feltétel volt. A játékosok is szeretik hosszabb távra "bebiztosítani" magukat és ilyen szerződéseket kötni. Nem valószínű, hogy a klub akarta ezt. (az ilyen aláírási, ügynöki stb. díjat nem tudom, hogy befolyásolja-e a kontraktus hossza.

Fatival kapcsolatban nagyon bonyolulttá vált a helyzet. Lehet, hogy Flick sem örül már, hogy kitette a csapatból minden segítség nagyon jól jönne. Csak nem gondolta, hogy hiába teszi meg vele, ől kötni fogja az ebet a karóhoz. A nyúl viszont nem viheti a vadászpuskát, ha visszakerül az nem csak az ő és a klub tekintetélyét rombolná, hanem más játékosok felé is nagyon rossz üzenet. Nem lenne jó, ha azt látnák, hogy fenyegetőzéssel, konoksággal mindent el lehet érni.
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador del Barça

2025.01.30. 11:27:07

Örökké védtem, örökké fogom is.

Számára a legjobb döntés elmenni, összeharapni keményen és egy kis csapatban hozni egy olyan szezont hogy senkiben sem marad kérdés, visszatért.

Valszeg ő már saját magában sem bízik hogy ez lehetséges, ezért fél elmenni. Maradni akar, otthon van, szeretik, ő is szeret itt mindenkit, jó pénzt kap, fociban pedig már nem hisz.

Én csak így tudom megérteni a történéseket. Nem rossz vagy gonosz itt senki. Érdekek és érzelmek vannak.
davi10
Llegenda del Barça

2025.01.30. 10:56:52

Ronaldinho&Barca írta:
2025.01.30. 08:13:57
Leírtam párszor, borzasztó rossz üzenet és menedzsment amit vele csinálunk. Amikor 60-70 misi volt az ára, marasztaltuk, a mennybe emelt minket, most pedig páros lábbal rúgjuk ki, mert a klub 10-ese egy kolonc számunkra, hisz most van másik csodagyerek egy Yamal nevezetű, mikor ő csak bizonyítani szeretne és játszani.
Nem azért akarjuk kirugdosni, mert van egy másik csodagyerek. Egyáltalán nem posztriválisa Yamal-nak.
Azért akarunk szabadulni tőle, mert nemhogy a kezdőbe, a meccskeretbe is alig fér be és emellett a csapat 5 legjobban fizetett játekosa között van.

Bizonyítani és játszani máshol is lehet, bár ez a Brighton-ban nem nagyon sikerült. Fermin, EG, Torre mutatja, hogy az 1 év kölcsönből már bőven van visszaút nálunk is.

Én bíztam benne, főleg a nyári hírek miatt, hogy idén aztán visszatér, de kb. 3 éve nem emlékszem jó meccsére, ennyi türelmet pedig (ráadásul ekkora fizuval) szerintem egyik játékos se kapott.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Válasz küldése