ElBartimaeus írta: ↑2025.01.23. 01:14:31
bence0330 írta: ↑2025.01.22. 21:04:23
Tényleg mostanság annyira nem kapar, de ugyanazt mondanám rá: 17 évesen kezdőnek nem szabadna lennie, nemhogy alapkezdőnek, cserék nélkül, és nemhogy még azt is úgy, hogy fel-le rohangáljon a pályán 90 percekig. Ez lehetetlen, kétszer belesérült már idén. Abban sem vagyok biztos, hogy nem edzői utasításra védekezik kevesebbet.
Ez egy olyan mondat, amit egy edző soha, ismétlem, soha nem fog mondani. Lefordítom, ez a valóságban mit jelentene: "Gyermekem, te megmenthetnéd a csapatunkat egy bekapott góltól, de inkább ne tedd, hiába akarnád, ne fuss hátra!"
Yamal kezd rohadt flegma lenni, kezd kevesebbet melózni és kezd lassulni támadásokban is, ami abszolút az első pontból ered. Igenis rohanjon vissza, teperjen és hozzon extrát, amíg fenn van, ha elfárad, jön helyette Torres, de akkor 60 percben legyen világklasszis és ne 90-ben középszer 2 villanással.
Igen, tinédzser, ezért kell a földön tartani és nem hagyni, hogy elszaladjon vele a ló.
(Off, de én is benyaltam egy hasonló elszállást kicsit idősebben, egyetemen; marha nehéz belőle kijönni mentálisan, ha már egyszer kiszálltál a nagyobb hajtásból. Egy ilyen sportban viszont ez tragikus következményekkel járhat.)
Az elejével alapvetően egyetértenék, és igazat adok, sanszos, hogy nem így van, ahogy mondtam. Két apró pont miatt látok erre mégis kis esélyt:
1: Olyat azért mondhat szerintem egy 17 évesnek,
akinek még nem szabadna kezdenie a a felnőttek közt a szélen: ne hajtsd szét magad. Nyilván ahogy (szándékosan, szemléltetés miatt) kisarkítottad, úgy semmi értelme. De az elit Koundé előtt azért meg lehet adni neki azt, hogy inkább koncentrálj a támadásra. Ezt így ebben a formában nem tartom kizártnak, de igen, valószínűbb, hogy magától lébecolt inkább, igazad lehet.
2: Nem fogják lecserélni a büdös életben. Nyilván sarkítottam, néha igen, de még sérülésből visszatérve is azonnal 90 percek a kövi sérüléséig. Pedig akkor még hajtott, a korához képest kb elképesztő szinten. Na ez a kettő együtt nem megy. Tökéletesen egyetértenék, hajtson egy félidőt, ha jó állapotban van, 60 percet, cseréljék le, de ez nem történik meg. Flick ritkán hajlandó őt cserélni sem, nemhogy kirotálni. Ha magától csinálja Yamal, egyetértek vele, amit a tinijeinkkel csinálunk évek óta, az konkrét kizsákmányolásba csap át néha, lehet ezzel fogja megmenteni a karrierjét. A 2. sérülése jött be rövid időn keresztül, de ugyanúgy toljuk tovább ész nélkül. Én konkrétan rettegnék a helyében, akármennyire szeretnék a pályán lenni és focizni amúgy. Főleg, ha olyan tehetségem lenne, hogy történelmet írhatnék, így pláne sokminden forog kockán. Nem rohangálnék 17 évesen a felnőttek közt 90 perceket sprintben az előttem álló elrettentő példákat látva, a plusz időben még plusz extra kontaktból adódó sérülésnek is kitéve magam. Vagy kicsit visszavett tempóval 90 percig (és szerintem már ez is iszonyatosan durva túlzás a korában), vagy 45 perceket végighajtva. Jövőre meg 60-akat. Kb így lenne egy ideális világban.
Az összkép: igen, a lényeggel egyetértek, meg kéne fogni, ha komoly baj lenne, de ez szerintem kb 1 ilyen meccs volt, sőt, igazából a második félidő már sokkal Yamalosabban nézett ki. Semmilyen jelentőséget nem tulajdonítok neki egy tinédzser esetében így ebben a formában, ekkora mintából, lehet épp szerelmi csalódása van vagy vesztett valami online játékban, és világ végét élt meg. Vagy tényleg pusztán annyi, hogy 3 meccsel ezelőtt hozta le abszolút élete meccsét, tényleg full Messiben, és nem tudja feldolgozni, hogy nem lesz mindig így. Nem tudom, tippelgettem, a lényeg, hogy 1-2 ilyen meccs egy 17 évesnél szerintem kb legyintős történe. Ha elkezd zsinórban ilyeneket hozni, csatlakozom a rémüldözőkhöz, de kétlem, szerintem elég intelligens srác.
Én jobban féltem őt tőlünk, mint saját magától. Sürgősen zárjunk le egy transzfert egy szélsővel.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy