Ronald Araújo

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.03.01. 20:32:52

FcBarcelona1 írta:
2025.03.01. 12:52:06
Szerintem nem 100%-os, és az ilyenekre a Flick féle stáb figyel (pl. Olmo is sokáig pihent, akkor is, amikor már papíron bevethető volt).
Alapvetően én is így gondolom, Flick nem szórakozik sérült játékosok mély vízbe dobásával. Viszont azt azért sanszosnak tartom, hogy ha mivel Ara hetek óta bevethető, ha jobbnak gondolná lényegesen a jelen gálakezdőnknél, akkor azért bedobná.

Én továbbra sem érzem azt, hogy a belső védőkön kapnánk néha 1-1 meccsen a sok gólt. Flicknél a támadók presszingje és a középpálya stabilitása dönti el ezt inkább. Előfordul, hogy ez az egész szétesik, és akkor sorra jöhet ránk az ellen zavartalanul, amivel senki nem bírna el. Az a baj, hogy a két amúgy elég jó csere középpályásuk pocsék formát mutat, DJ nagy nyomásnál soha nem volt 100%-os, a két szélsőnk szét van hajtva, de ha még ők is le vannak cserélve, nincs jó presszing, a centerünk meg száz éves, aki ebben annyira vesz részt amennyit tud. Továbbá ilyen esetekben a labdákat sem tudjuk megtartani, ami talán még nagyobb gond.

Szerintem mögöttük állhatna bárki. Amikor nagy ritkán így szétesik a dolog, nem nagyon van ellenszer, csak a csoda. Azért előtte meg meccsekig alig kaptunk gólt. Amíg előrébb stabilak vagyunk, rendben van a dolog. Szerintem ezért sem akarja Flick bolygatni őket, vagy pláne rizikózni Araujoval, ha nem teljesen 100%. Nem ezen múlik a dolog.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Sonoma
Capitá del Barça

2025.03.01. 19:31:49

pep71 írta:
2025.03.01. 04:39:04
Hagyjuk már ezt...egyre több meccsen fordul elő, hogy folyamatosan csődöt mond ez a lestaktika, hiába a nagy védőpárosod(Cubarsi és Inigo)..

Nem értem miért kell mindent is megmagyarázni..egyszerűen hülyeség, h Araujo nem kezdő(főleg, ha sorra jönnek a kapott gólok).
Akkor ezek szerint Araujo hazudott és nem akar játszani. Ennyi.
Alcantara írta:
2025.03.01. 15:37:58
Eriksen? Ő kicsoda nálunk?
A szertáros.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.01. 19:31:24

Alcantara írta:
Christensen akart lenni :)
Alcantara
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
Engem személy szerint aggaszt, hogy ennyire sérülékeny, így erőteljesen elgondolkodnék rajta, ha 60+ milliót ajánlanak érte, főleg ha jön Tah.
Továbbra is úgy gondolom, hogy Eriksen/Garcia egyike távozik, vagy lehet mindkettő, ha jön egy jhv is, mert akkor Kounde is játszhat középen a rotációban.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Szerintem nem azért nem játszik, mert ne tudná kivitelezni azt, amit Flick kér. Azt még csak csak, hogy az Atletico ellen nem kezd, mert Flick úgy gondolja, hogy az Inigo-Cubarsi páros összeszokottabb.
Szerintem nem 100%-os, és az ilyenekre a Flick féle stáb figyel (pl. Olmo is sokáig pihent, akkor is, amikor már papíron bevethető volt).
Valószínűleg Araujo marad, azért hosszabbított, csak nem érezte úgy, hogy eléggé megbecsülik. Valószínűleg jogosan, több pénzt akart.
Engem személy szerint aggaszt, hogy ennyire sérülékeny, így erőteljesen elgondolkodnék rajta, ha 60+ milliót ajánlanak érte, főleg ha jön Tah.
Továbbra is úgy gondolom, hogy Eriksen/Garcia egyike távozik, vagy lehet mindkettő, ha jön egy jhv is, mert akkor Kounde is játszhat középen a rotációban.
bence0330

2025.03.01. 12:21:35

Cubarsi ebben a korban ezt nem bírhatja. 1-2 hónapig közel hibátlan volt, azóta nem az, de amit egyrészt a stílus eleve, másrészt a csere kp-csatársor rájuk enged a meccsek végén, az brutál terhelés. A 4-4-nél pl. Cubarsi rengeteg nagyot mentett, csak hát annyira jöttek át a végén a cserék után akadálytalanul a letámadásunkon és a középpályán, hogy szünet nélküli terhelést kaptak. Nem irigylem őket. Szerintem Araujo se bírta volna, és nem azért, mert gyengébb lenne, hanem kicsit a lehetetlen kategória felé halad ez a dolog ilyenkor. Részemről nem a védelemmel volt a fő gond, ők max csodát tehettek volna (Arában mondjuk ez pont benne van).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
pep71
Entrenador del Barça

2025.03.01. 11:52:34

bence0330 írta:
2025.03.01. 08:51:51
A személyeskedéseidet szerintem visszafoghatnád. Többször elmondtam, hogy Nunez fejben összeomlott, és nem váltotta be az ígéreteket. Hol védeném? Merész tipp volt, ami azon alapult, hogy sokkal, de sokkal jobban focizik, mint Haaland (ez most is igaz nyilván), és ha csak félig-meddig megközelíti a gólokban, akkor részemről ő lenne a jobb játékos, de főleg azon, hogy Haaland kifejezetten sérülékeny volt, és úgy gondoltam, ez jó eséllyel folytatódhat, de Pep alatt teljesen eltűnt belőle.
De nem közelítette meg - pedig idén pláne lett volna rá esélye. Előre nehéz megítélni, kinek lesz nehéz egy súlyos mez. Nuneznek az volt. Most nézzek vissza dolgokat, amit te mondtál, nézzem meg, mi lett belőle téves? Az elmúlt két évből? Tényleg nem értem ezt. Azért örülök, hogy olyan fontos vagyok, hogy két évvel ezelőtti dolgot megjegyeztél tőlem. Igazán nem kell ezeket feljegyezni az emlékezetedben, de hízelgő. :)

Mit védek most? Konkrétan bemásoltam, amit Araujo mondott az esetről. :D Ő is hülyeségeket beszél magáról és a rendszerről?

És ez még csak nem is a véleményem volt, azt is leírtam többször, hogy nálam kezdő lenne gond nélkül, 1-2-t hibázna, de mára már simán beleszokott volna. Flick és a helyzet logikáját írtam le, hogy szerintem miért nem kezdő Araujo nála. Bár leginkább Ara mondta ezt el. Kvázi közvetítettem. Don't shoot the messenger. És tényleg, nem olyan nehéz ad hominem nélkül vitázni, próbáld ki. :)

És persze, Flick is tévedhet, néha meg is teszi. Nem tudom, most így van-e, szerintem igen, de azért nem egy egetverő tévedés nálam, ezeket a gólokat nem a védelmünk miatt kapjuk főleg, részemről. Remélem Ara kezd a hétvégén végre.
Mert majd hosszabbítás után Araujo azt fogja nyilatkozni, h Flick egy marha, simán kezdőnek kéne lennem.
Valószínűleg pont ezért nem akart hosszabbítani, illetve ezért van a 75 milliós kivásárlási ár ..
Szvsz lépni fog.
Amúgy engem nem zavarna , ha csere lenne es közben a védelem jó lenne, de sorra nyeli a gólokat a csapat, amiben bőven benne vannak a két KH hibái(főleg Cubarsi). Az tény, h előrejátékban sokkal jobb, de akkor próbálná meg VKP-ban, sztem nagyon illene oda és ő tud szerelni is.
bence0330

2025.03.01. 08:51:51

A személyeskedéseidet szerintem visszafoghatnád. Többször elmondtam, hogy Nunez fejben összeomlott, és nem váltotta be az ígéreteket. Hol védeném? Merész tipp volt, ami azon alapult, hogy sokkal, de sokkal jobban focizik, mint Haaland (ez most is igaz nyilván), és ha csak félig-meddig megközelíti a gólokban, akkor részemről ő lenne a jobb játékos, de főleg azon, hogy Haaland kifejezetten sérülékeny volt, és úgy gondoltam, ez jó eséllyel folytatódhat, de Pep alatt teljesen eltűnt belőle.
De nem közelítette meg - pedig idén pláne lett volna rá esélye. Előre nehéz megítélni, kinek lesz nehéz egy súlyos mez. Nuneznek az volt. Most nézzek vissza dolgokat, amit te mondtál, nézzem meg, mi lett belőle téves? Az elmúlt két évből? Tényleg nem értem ezt. Azért örülök, hogy olyan fontos vagyok, hogy két évvel ezelőtti dolgot megjegyeztél tőlem. Igazán nem kell ezeket feljegyezni az emlékezetedben, de hízelgő. :)

Mit védek most? Konkrétan bemásoltam, amit Araujo mondott az esetről. :D Ő is hülyeségeket beszél magáról és a rendszerről?

És ez még csak nem is a véleményem volt, azt is leírtam többször, hogy nálam kezdő lenne gond nélkül, 1-2-t hibázna, de mára már simán beleszokott volna. Flick és a helyzet logikáját írtam le, hogy szerintem miért nem kezdő Araujo nála. Bár leginkább Ara mondta ezt el. Kvázi közvetítettem. Don't shoot the messenger. És tényleg, nem olyan nehéz ad hominem nélkül vitázni, próbáld ki. :)

És persze, Flick is tévedhet, néha meg is teszi. Nem tudom, most így van-e, szerintem igen, de azért nem egy egetverő tévedés nálam, ezeket a gólokat nem a védelmünk miatt kapjuk főleg, részemről. Remélem Ara kezd a hétvégén végre.
pep71
Entrenador del Barça

2025.03.01. 04:39:04

bence0330 írta:
2025.02.28. 22:58:13
Asszem nem nagyon lőttünk mellé azzal, hogy Arának bele kell tanulnia az új rendszerbe, annyira egyedi az egész, és hogy előszezon híján ez neki sokkal nehezebb lesz, mint a két alapkezdőnknek. Szó szerint ugyanezeket mondta el ő maga:

https://www.barcablaugranes.com/2025/2/ ... -barcelona

Araujo has told Diario Sport that it’s a completely new experience for him and that he’s having to learn a lot to get used to the system.

“I’ve never played like this, and I don’t think almost anyone here. I watch a lot of football and the only one that does something similar is Liverpool, but not as risky as us,” he said.

“They are details, they are seconds, you have to do it well organized and of course it is the first time that you work in that way. That philosophy has paid off for us.”

Araujo also admitted that missing pre-season, due to injury, has been a setback when it comes to trying to adapt to Flick’s demands.

“We train it every day. It also requires a little time. A pre-season gives you that you can learn it. Maybe in the first games we didn’t do it like we do now. Time gives you the ‘feeling’... that’s what I also believe with myself. Time will give you all this. If it gives results, we have to continue betting on that,” explained Ronald.

“I have to be good for that, physically. Without a doubt, I can reach duels, space. These six years that I’ve been at Barça, one of my great virtues has been that, being able to correct, playing with the line forward.”

Ez szerintem bizakodásra adhat okot, tippre pár hét, és kezdő lehet.

Más kérdés, hogy azt nem értem, hogy Flick olyankor miért nem cserélte be pl, amikor nem uraltuk ennyire a meccset, és fontosabb volt a fizikalitás hátul, de az alap ok a kezdőből való kimaradásra szerintem csak ez, amit sokan tippeltünk is, és már ő maga is megerősített.

Nagyon sajnálom, hogy Flick sérülten kapta meg. Nyilván Christ is, csak az off.
Hagyjuk már ezt...egyre több meccsen fordul elő, hogy folyamatosan csődöt mond ez a lestaktika, hiába a nagy védőpárosod(Cubarsi és Inigo)..
Flick-nek rengeteget köszönhet a Barca és végre jó nézni a meccseket , de azért ő sem tökéletes.
Tényleg azt is védd meg amit szintén te mondogattál, hogy Nunez jobb lesz mint Haaland :lol: =D> #-o
Nem értem miért kell mindent is megmagyarázni..egyszerűen hülyeség, h Araujo nem kezdő(főleg, ha sorra jönnek a kapott gólok).
bence0330

2025.02.28. 22:58:13

Asszem nem nagyon lőttünk mellé azzal, hogy Arának bele kell tanulnia az új rendszerbe, annyira egyedi az egész, és hogy előszezon híján ez neki sokkal nehezebb lesz, mint a két alapkezdőnknek. Szó szerint ugyanezeket mondta el ő maga:

https://www.barcablaugranes.com/2025/2/ ... -barcelona

Araujo has told Diario Sport that it’s a completely new experience for him and that he’s having to learn a lot to get used to the system.

“I’ve never played like this, and I don’t think almost anyone here. I watch a lot of football and the only one that does something similar is Liverpool, but not as risky as us,” he said.

“They are details, they are seconds, you have to do it well organized and of course it is the first time that you work in that way. That philosophy has paid off for us.”

Araujo also admitted that missing pre-season, due to injury, has been a setback when it comes to trying to adapt to Flick’s demands.

“We train it every day. It also requires a little time. A pre-season gives you that you can learn it. Maybe in the first games we didn’t do it like we do now. Time gives you the ‘feeling’... that’s what I also believe with myself. Time will give you all this. If it gives results, we have to continue betting on that,” explained Ronald.

“I have to be good for that, physically. Without a doubt, I can reach duels, space. These six years that I’ve been at Barça, one of my great virtues has been that, being able to correct, playing with the line forward.”

Ez szerintem bizakodásra adhat okot, tippre pár hét, és kezdő lehet.

Más kérdés, hogy azt nem értem, hogy Flick olyankor miért nem cserélte be pl, amikor nem uraltuk ennyire a meccset, és fontosabb volt a fizikalitás hátul, de az alap ok a kezdőből való kimaradásra szerintem csak ez, amit sokan tippeltünk is, és már ő maga is megerősített.

Nagyon sajnálom, hogy Flick sérülten kapta meg. Nyilván Christ is, csak az off.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.02.26. 09:21:17

FCBsteve írta:
2025.02.26. 06:48:31
ocsike83 írta:
2025.02.26. 06:23:27
Vele most mi van?
Kikerült a kosárból? Sérült még mindig? Nem érti a rendszert?

Nem hiszem, hogy a tegnapi hátvédsorba ne fért volna be.
Szerintem a presszing alatti labdakezelés, illetve a labdafelhozatal... Ebben a többiek (Inigo, Cubarsi, Eric) jóval jobbak...
Védekezésben meg kb hasonló szint (kivéve Eric).

És ez kell Flick focijához.

Flick focijához
Védekezésben azért ráver bőven mindenkire. A tegnapi 4 kapott gól sem azt igazolja, hogy annyira jól mentek volna a dolgok hátul.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.02.26. 06:48:31

ocsike83 írta:
Vele most mi van?

Szerintem a presszing alatti labdakezelés, illetve a labdafelhozatal... Ebben a többiek (Inigo, Cubarsi, Eric) jóval jobbak...
Védekezésben meg kb hasonló szint (kivéve Eric).

És ez kell Flick focijához.

Flick focijához
ocsike83
Jugador d'estrella

Vele most mi van?

Més que un club :P
bence0330

2025.02.11. 12:35:27

Zozzy 5 írta:
2025.02.11. 12:23:29
menczel írta:
2025.02.11. 00:16:37
Szerintem parasztvakítás volt a Juve érdeklődése a jobb feltételek kiharcolása miatt, de akkor is mondtam, hogy el kell engedni.
Semmivel nem vaguynk jobbak hátul amikor ő játszik, a pénz meg nagyon kell.

Sokan szerelmesek a fiziaki attribútumaiba, de Flick rendszerében egyszerűen a többi tulajdonság fontosabb.
Ha jön Tah, akkor Araujó hanyadik számú védő igazából?
azt nem tudom, hogy a Juve érdeklődése parasztvakaítás volt-e, de Araujó hozzáadott értéke kapcsán nagyon hasonló érzéseim vannak. nem érzem elég intelligens hátvédnek ebbe a csapatba, értem ezalatt a játék olvasási képességet, helyezkedést, labda felső vonalba való feljuttatási skilleket, átforgatásokat. és valóban, amiben meg erős, pl. 1v1 helyzetben ott van mondjuk Vinicius nyakán és leveszi a pályáról, az jelenleg nem tud kijönni. meglátjuk, hogy ha eltelik egy kis idő és hozzászokik ehhez a teljesen új rendszerhez, akkor jobb lesz-e, de most én is azt érzem, hogy jobb lenne/lett volna jó pénzért továbbadni, mert bőven tudnánk pótolni anyagilag megérősen. a sevilla ellen sztem konkrétan stabilabbak lettünk hátul, amikor megsérült és bejött Cubarsi Inigo mellé.
Teljesen egyetértek, de a kiemelt rész nagyon fontos. Azért vannak bőven meccsek, amikor nem az a kérdés, lesreállítjuk-e az ellent, hanem kicsit hátrébb szorulunk, akkor kell az ő fizikalitása. Ha ez plusz lenne amellett, hogy ő is remekül alkalmazza a Flick féle lescsapdát, akkor óriási nyereség lenne, jelenleg szerintem jobb a Cubarsi-Inigo. Vagy legalábbis nem rosszabb, talán így helyesebb.
Viszont alig volt még alkalma beletanulni, a többieknek erre előszezonja volt. Csak megoldja. 1-2 hónap múlva kiderül szerintem.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.02.11. 12:23:29

menczel írta:
Szerintem parasztvakítás volt a Juve érdeklődése a jobb feltételek kiharcolása miatt, de akkor is mondtam, hogy el kell engedni.

Sokan szerelmesek a fiziaki attribútumaiba, de Flick rendszerében egyszerűen a többi tulajdonság fontosabb.
azt nem tudom, hogy a Juve érdeklődése parasztvakaítás volt-e, de Araujó hozzáadott értéke kapcsán nagyon hasonló érzéseim vannak. nem érzem elég intelligens hátvédnek ebbe a csapatba, értem ezalatt a játék olvasási képességet, helyezkedést, labda felső vonalba való feljuttatási skilleket, átforgatásokat. és valóban, amiben meg erős, pl. 1v1 helyzetben ott van mondjuk Vinicius nyakán és leveszi a pályáról, az jelenleg nem tud kijönni. vagy amiben még ő jó sztem, hogy ha van egy mélyebb védelmi vonal, ahol közelebb van a csatárokhoz, szintén sok az 1v1 helyzet meg a testi párharc. na hát ezek itt nincsenek...
meglátjuk, hogy ha eltelik egy kis idő és hozzászokik ehhez a teljesen új rendszerhez, akkor jobb lesz-e, de most én is azt érzem, hogy jobb lenne/lett volna jó pénzért továbbadni, mert bőven tudnánk pótolni anyagilag megérősen. a sevilla ellen sztem konkrétan stabilabbak lettünk hátul, amikor megsérült és bejött Cubarsi Inigo mellé.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2025.02.11. 12:37:59-kor.
menczel
Entrenador del Barça

Okoska
Capitá del Barça

2025.02.10. 20:12:16

Én nem erőltetném, hagyja ki a kövi meccset.
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.10. 14:56:06

soadroli írta:
2025.02.10. 14:26:22
Ronald Araujo has NO INJURY! He just has a bruise on his ankle — he is fine! @La_SER
Érdekes, mert a Mundo azt írta, hogy a klub nem adott ki közleményt, az orvosi vizsgálatokat követően.

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... raujo.html
Forca Barca!!!!
soadroli
Llegenda del Barça

2025.02.10. 14:26:22

Ronald Araujo has NO INJURY! He just has a bruise on his ankle — he is fine! @La_SER
Kép
bence0330

2025.02.07. 12:42:37

Azért tuti, hogy nincs még 100%-os állapotban, remélem csak kíméljük, én pont úgy láttam, hogy utolsó meccsére már elég szépen beilleszkedett Flick rendszerébe is, és nem "csak" az egyéni képességeire hagyatkozott. A Valencia ellen meg mindegy volt, beállhatott egy labdával ügyesebb Garcia.
grgly50
Capitá del Barça

2025.02.07. 11:25:41

Van valakinek infója Araújo felől?
Miért maradt ki már több alkalommal?
Van a fórumozók között akinek elképzelése, hogy talán nem tud alkalmazkodni a les taktikához. De ez csak fikció. Hívatalos nyilatkozatot nem láttam.
Az, hogy nagy harc volt a maradásra bírás, majd ez a kihagyás - furcsa számomra.
Azt rebesgették, hogy játszani akar, azért akar elmenni.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.04. 10:18:47

Azon az állásponton vagyok, hogy jöjjön Tah, és maradjon Araújo. Nem zárják ki egymást. Araújóval hosszabbítottunk, jöjjön mellé Tah. Cubarsí-val és Martinezzel egész jó rotációs lehetőségeink lennének. De most kevesen vagyunk ott.
Sergi
Jugador del Barça

2025.02.04. 03:05:44

brazilfan írta:
2025.02.03. 15:27:20
Tah ne jöjjön, Araújót pedig ne vigyék sehová.
Ezzel abszolút egyetértek.
Bosszant hogy hagytak kis kaput,pedig épp ez lett volna a lényeg hogy senki ne jöjjön ide rabolni.
Egy Juve,Milan,Inter hármasnak talán feladja a leckét a 65M, de egy PL-csapat ezt az összeget röhögve fizeti ki...
És a legszomorúbb hogy ezeket kb sosem ellenőrzik,hogy honnan a rengeteg pénz,
illetve hogy meddig óhajtják azt eszetlenül szórni?!
bence0330

2025.02.03. 18:46:31

Én nem olvastam senkit, aki el akarná adni, vagy benéztem valamit?
andras953
Jugador del Barça

2025.02.03. 18:42:58

Alcantara írta:
2025.02.03. 17:29:15
Ezt a fórumon valaki kitalálta, hogy nem érti a Flick focit, azóta egyre többen mantrázzák ezt.
Ara 25 éves, legjobb korban van, gyors, erős felépítésű, jól fejel, vezéregyéniség a csapatban. Tah jöjjön, aki ingyen van, jövő héten 29 éves lesz, mire ideér közel 30, de legnagyobb erénye, hogy ingyen van. (Azt a klisét le sem írom csak zárójelbe, hogy nem ismeri a ligát )
Vele és a májusban 34. évét töltő Inigóval majd megoldjuk a középhátvéd kérdést, valamint azzal a Cubarsival, aki 18 évesen lassabb, mint a 34 éves Inigo. Nyilván menjen egy Araujo. Komolyan nem értem ez hogy jön valakinek!
Cubarsí szerintem nem lassabb Inígonál, bár számokat erről nem láttam.
Válasz küldése