Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
https://x.com/MrARMCF/status/1886544972142293185torotam írta: ↑2025.02.04. 13:04:10
Zárásul egy gondolat. Csak én érzem úgy, hogy ez a Real Madrid - Vinicius Jr. házasság nagyon rossz irányba megy? Az utóbbi időben a Madrid felvette Vinicius áldozati hisztis szerepét, ami nagyon nem áll jól a klubnak. Az aranylabda szavazás utáni protestálásuk is teljesen infantilis volt, a saját reputációjukat rombolják, épp mint Vinicius.
Mindenesetre szép páros, jól megérdemlik egymást.![]()
Persze, a mi meccseink után is folyamat eltiltják a játékvezetőket, csak nem írnak róla.sansz írta: ↑2025.02.04. 00:47:57Én nem így látom. A Real ellen is nagyon sokat vétenek és ráadásul azok után se hallani,hogy a bírót eltiltják. A mostani kivételes.
Persze azt is el tudom képzelni,hogy több ilyen eset van,akár utánunk is,csak az nem kerül a hírekbe,nem tudom.
De nem csak a Barca és a Real a vesztes, nagyon sok a pofátlan, csaló ítélet más meccseken is. Nem értem,hogy a klubok miért egymást okolják,ahelyett,hogy neki mennének együtt az egész rendszernek. Egy független testületnek nyilvánosan kéne értékelnie a bírók kérdéses eseteit és automatikus következmények kellenének.
Az első felével nagyon nem értek egyet.sansz írta: ↑2025.02.04. 00:47:57Én nem így látom. A Real ellen is nagyon sokat vétenek és ráadásul azok után se hallani,hogy a bírót eltiltják. A mostani kivételes.
Persze azt is el tudom képzelni,hogy több ilyen eset van,akár utánunk is,csak az nem kerül a hírekbe,nem tudom
De nem csak a Barca és a Real a vesztes, nagyon sok a pofátlan, csaló ítélet más meccseken is. Nem értem,hogy a klubok miért egymást okolják,ahelyett,hogy neki mennének együtt az egész rendszernek. Egy független testületnek nyilvánosan kéne értékelnie a bírók kérdéses eseteit és automatikus következmények kellenének.
Én nem így látom. A Real ellen is nagyon sokat vétenek és ráadásul azok után se hallani,hogy a bírót eltiltják. A mostani kivételes.Okoska írta: ↑2025.02.04. 00:26:22
Nekem is ez volt a furcsa. Ha minden meccsünk után így jártak volna el a bírókkal, nem lenne már ki vezesse a meccseket.
Igen, tévednek mindenkinek, a Realnak is. Csak sajnos minden egyes Real tévedésre 15 barcás jut. A vasárnapi meccsen is a barca kapott minden apróságért sárgát, az ellenfél meg kapott kettőt, egyiket reklamálásért.
Nekem is ez volt a furcsa. Ha minden meccsünk után így jártak volna el a bírókkal, nem lenne már ki vezesse a meccseket.Sonoma írta: ↑2025.02.03. 21:34:15Az alulírottakkal egyetértek, én is azt szeretném, ha részrehajlás nélkül, a szabályok szövegének betartásával vezetnék a mérkőzéseket a játékvezetők, függetlenül a játékosoktól és a csapatoktól.
Ami viszont a nemtetszésemet előhozta az az, hogy más csapatok elleni (köztük a minket is érintő negatív) vérlázító bíráskodásoknak semmilyen következménye nem volt eddig, az adott csapat feljelentéseit következetesen lesöpörték az asztalról.
Most meg jöttök ti ( tegyük hozzá jogosan) felháborodva és láss csodát a játékvezetői bizottság végre azt csinálja, amit elvárnak tőle.
Nekem az a félelmem, hogy ezzel az jön el, a Real meccsein nem merik majd engedni ezt a rugdosódós sunyi védekezést, a többi csapatnál meg nem lesz semmi változás.
Az alulírottakkal egyetértek, én is azt szeretném, ha részrehajlás nélkül, a szabályok szövegének betartásával vezetnék a mérkőzéseket a játékvezetők, függetlenül a játékosoktól és a csapatoktól.El Sie7e írta: ↑2025.02.03. 20:24:44Soha nem lesz egyetértés a szurkolók között. Ti váltig állítjátok, hogy a Realnak fújnak és meg simán rávágom, hogy nektek és mindkettőre tengernyi példa van, ez a része szerintem egy felesleges vita egyszerű szurkoló részről. Ellenben a rendszer működése és inkompetenciájában szerintem találkozhatunk középen.
Én amondó vagyok hovatartozástól függetlenül addig kell szorítani az egész szövetséget amíg nem eszközölnek változtatásokat. Túl sokáig ültek a kis szemétdombjukon és nagyon kényelmesek lettek. Én normális bírókat akarok akiket észre sem veszek a meccsen és a következő meccsig hallani sem akarok róluk. Legyen tekintélyük, hogy ha döntenek valamit akkor tudom, hogy ő a bíró és ő döntött. Hol kérdőjelezték meg egy Collina döntéseit? Most vonult vissza Orsato. Kiváló spori volt. Ott van még Turpin. Spanyol bírók? Azt se hiszem el nekik, hogy megjelennek a meccsen nemhogy egy kétes szituációt. Súlyos megtisztulásra van szükség mert válságos állapotban van a termék. Ha kell tiltsák el Vinit fél évre nem érdekel de olyan bíró tegye akinek el is hiszem. De amíg forr az ember vére mert látja a visszajátszáson mi történik és ezek a madarak minden technológiával is ennyire képesek addig ez csak rosszabb lesz, pláne ha nincs következménye.
Minden csapat szurkolója szentül hiszi hogy a csapata ellen fúj az összes bíró. Gondolom abból.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.03. 21:00:09Engem csak az érdekelne, hogy mi alapján vélik azt a Real Madrid szurkolói és itt jelen esetben a klub és az elnökük, hogy Spanyolországban egy katalán nemzetiségi csapatot részesítenek bármiféle előnyben.
Troym írta: ↑2025.02.02. 11:52:53
Jó, de mindenhol van 3-4. Simán le kéne igazolni bírókat ugyanúgy, ahogy egy játékost. Van rá pénz...
Megnéztem a bírói fizetéseket érdekességképp, egy spanyol bíró átlagosan dupla annyit keres, mint bárhol máshol ezért a semmi teljesítményért.
La Liga
Monthly: €12,500
Per game: €4,200
VAR: €2,100
Champions League: €7,000
Average annual salary: €250,000
Premier League
Monthly: €3,700
Per game: €1,300
VAR: €1,000
Average annual salary: €110,000
Bundesliga
Monthly: €2,500, €4,000 or €6,000
Per game: €3,600
VAR: €1,100
Average annual salary: €125,000
Ligue 1
Monthly: €6,000
Per game: €2,900
VAR: €900
Average annual salary: €120,000
Serie A
Monthly: €3,900-€6,500
Per game: €3,400
VAR: €1,500
Average annual salary: €140,000
Ne haragudj de veled lehetetlen normálisan beszélni. Leírtam a véleményemet és rögtön ez a habzó szájú támadás a válasz egy diskurzus helyett úgyhogy részemről a továbbiakban nem reagálok rá. Annyit megsúgok még hogy Soto Grado és Hernandez Hernadez is madridi de nem mondanám hogy felénk fújnának.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.03. 20:37:24https://www.football-espana.net/2025/02 ... scandalous
Szerinted ez normális?
Nyomást gyakorolni a bírókra, szövetségekre a hivatalos csatornán és hivatalos levélben?
Nomális, hogy minden szövetség elnöke Real Madrid szurkoló?
Hány Madridi és hány katalán bíró van?
Hányszor vezetett katalán bíró a Barcának, Realnak és mennyi fordítva?
Amíg ez nem rendeződik, nem várhatunk független ítélkezést.
Teljesen más itt a fórumon kitárgyalni, és más a klub részéről a hivatalos csatornáin vadaskodni.
Ahogy valamelyik nap írtam: dupla annyit keres egy spanyol bíró, mint egy olasz, német, angol, francia, ezért letesznek egy nb1 szintű teljesítményt.
https://www.football-espana.net/2025/02 ... scandalous
Melyik szövetséget?bence0330 írta: ↑2025.02.03. 20:04:38Csak hergeljék a szövetséget, hátha akkor nem nekik kezdenek fújni dühből, engem nem zavar.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.03. 19:55:29Másik topicban linkeltem a Real hivatalos levelét a szövetségnek, ahol korrupcióval vádolják a szövetséget és a bírókat.
Költői kérdés, a PL-ben, vagy UEFA rendezvényen milyen következményei lennének ennek?![]()
Csak hergeljék a szövetséget, hátha akkor nem nekik kezdenek fújni dühből, engem nem zavar.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.03. 19:55:29Másik topicban linkeltem a Real hivatalos levelét a szövetségnek, ahol korrupcióval vádolják a szövetséget és a bírókat.
Költői kérdés, a PL-ben, vagy UEFA rendezvényen milyen következményei lennének ennek?
https://index.hu/sport/futball/2024/01/ ... -testulet/
Másik topicban linkeltem a Real hivatalos levelét a szövetségnek, ahol korrupcióval vádolják a szövetséget és a bírókat.bence0330 írta: ↑2025.02.03. 19:55:07Meg az is érdekelne, mi történt a Celta(?) ellenni meccs után, amikor két 100%-os tizit nem kapott meg a Celta a Madrid ellen. Őket is büntették?
Amúgy engem nem zavar, ha ezzel elkezdenek mércét teremteni, akkor valamennyire a Barca meccseken is be kell tartaniuk, max szokás szerint enyhébben. Ha kicsit jobban be lennének tojva a játékvezetők, már alighanem előrelépés lenne, jelenleg ők kb kiskirályok.
Meg az is érdekelne, mi történt a Celta(?) ellenni meccs után, amikor két 100%-os tizit nem kapott meg a Celta a Madrid ellen. Őket is büntették?Sonoma írta: ↑2025.02.03. 19:26:42"A Spanyol Játékvezetői Bizottság (CTA) felfüggesztette Alejandro Muniz Ruizt és hétvégi videobíróját, Javier Iglesias Villanuevát.
A bírók bűne az volt, hogy az Espanyol-Real Madrid mérkőzésen büntetlenül hagyták Carlos Romero csúnya belépőjét, amikor hátulról, sérülésveszélyesen buktatta Kylian Mbappét. A helyzetet tovább rontja, hogy pont Romero szerezte a mindent eldöntő találatot a 85. percben, így komoly hatása volt a mérkőzés kimenetelére a hiba."
Annyi kérdésem lenne a hírhez, hogy ez a mi mérkőzéseink után miért nem történt meg? Velünk szemben is fújtak a bírók legalább 2 esetben idén úgy, amikor az ellenfél játékosaiból minimum 1-et, de akár többet is kiállíthattak volna.
Azok a szituációk miért nem lépték át a Spanyol Játékvezetői Bizottság ingerküszöbét?...
Az más, hogy mindenhol láthatsz rosszul vezetett meccseket ahhoz képest, ami itt zajlik. Ott 1-2 hetente van 1-1 tévedés, aminek amúgy súlya is van, Angliában pl a sajtó is csámcsog rajta rendesen. Itt meg egy meccs alatt képesek 2-3 sorsdöntő tévedést behozni a buliba, és SEMMI következménye nincs gyakorlatilag az egésznek. Angol-olaszt heti szinten követek, tévedések vannak, de ennek a töredéke, és a szellemiség is sokkal korrektebb. Talán ekkora arcok sincsenek ott, hogy ránézel és megsértődik rajta, piros és két meccs.LG írta: ↑2025.02.02. 10:41:17Az a baj, hogy a BL-ben és PL-ben is gyakran láthatunk gyenge játékvezetést. Nagyon kevés az igazán jó játékvezető.Troym írta: ↑2025.02.01. 23:11:01Abban bízom, hogy lesz egy pont, ahol a 2 nagy, vagy akár 4-5 csapat tényleg azt mondja, hogy inkább importál bírót legalább az egymás elleni meccseikre.
Nem nézek magyar nb1-et, de a spanyol bírók színvonala szerintem kb azon a szinten mozog. Ők még a csaláshoz is túl hülyék.
Jó várj, végigkalkulálom családi adókedvezménnyel