Azon már rég túlléptek,már semmi nem érdekli őket, főleg hogy be lettek regisztrálva a játékosok.Eddig is ****volt a helyzet de úgy néz ki ez még nem a legalja.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.23. 12:42:41Hétvégi bírók
Soto Grado
VAR Del Cerro Grande.
Ezt komolyan nem hiszem el.
Nem érte mostanában elég kritika a bíráskodást?
Bajnoki Mérkőzések
-
- Entrenador del Barça
Hétvégi bírók
Soto Grado
VAR Del Cerro Grande.
Szerk:
Grado mérlege a Barcának
4 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség
Nyáron Grado "mester" visszavonul, mert betölti a 45. életévét-MD
Remélem az El Chiringuito műsorban még fog szerepelni, a papagájára vigyázzon
Soto Grado
VAR Del Cerro Grande.

Szerk:
Grado mérlege a Barcának
4 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség
Nyáron Grado "mester" visszavonul, mert betölti a 45. életévét-MD
Remélem az El Chiringuito műsorban még fog szerepelni, a papagájára vigyázzon

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.01.23. 13:02:35-kor.
Egy új kapus, és végre ne a Neto-féle, a Liga aktuálisan legrosszabbját igazoljuk le, mondván, hogy a létszám egy ilyennel is meglenne, és akkor már meg is vagyunk. Nyáron lesznek ingyenesek, egy igazán jó kapus kéne, de ha 1:1-ben leszünk, lehetne szerződésest is igazolni, valaki nagyágyút. Ter Stegen két szezon alatt játszik most egy felet, és korábban is volt már komoly sérülése. Rá én már nem építenék. Visszajön, amikor visszajön, de a jövőt már egy új, pályafutása csúcsán levő kapussal képzelném el. Szczesny simán mehet messzire hosszabbítás nélkül, Penát meg egy zsíros kilépőcsomaggal kísérném ki a kapuig. 2026-ig szerződtek vele, sok esze volt annak, aki ezt kiötlötte. Szczesny szerződtetéséért nem hibáztatom őket, a szerződésen kívüliek közül nem nagyon voltak jó lehetőségek, csak visszavonult, fogatlan oroszlánok. Azért viszont hibáztatom a vezetőket, amiért nem vették komolyan ezt a posztot korábban, és ennek a levét isszuk most.
Sajnos én sem, Christensen kidőlésével csökkent a stabilitás. Amúgy kedvelem Casadót, de azért egy Mainoo-Goretzka-féle igazolást el tudnék ide képzelni.
A Real Sociedad óta tartó vesszőfutás során 1,5 a kapott gólátlagunk. Akkor 1, a Vigo ellen 2, a Las Palmas ellen 2, a Mallorca ellen 1, a Betis ellen 2, a Leganes ellen 1, az Atletico Madrid ellen 2, a Getafe ellen 1. 8 meccsen 12 bekapott gól. Ez semmilyen reális helyzetkihasználás mellett nem fenntartható a bajnoki címhez. Nem nagyon nyerünk bajnokságot 57 bekapott góllal, amikor az Atletinek lesz majd max 25, a Madridnak kb 38. A szerzett góljaink valóban megcsappantak a bajnokságban, a zárt védekezés ellen szenvedünk. De az 1,5 bekapott gól meg általában a bőven 1,0 feletti bekapott gólátlag nem tartható, ha akarjuk a bajnoki címet. A támadóink tudnak gólt lőni, mindkét tabellán vezetik a maguk rangsorát, éppen ezért nem hiszem, hogy a támadók állományával lenne gond. Ezért is írtam, hogy elsősorban nem ide igazolnék, nem ez lenne számomra a prioritás. Ott inkább a taktikán kellene csiszolni a buszos csapatok ellen. Hátul komolyabb a gond, mindkét sorozatban sokat kapunk.
Emellett a támadók esetében egy rövidtávú átlagot ragadtunk ki, miközben az egész szezont nézve szárnyalunk a góllövésben. A kapott góljaink száma viszont konstansan rossz.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Mondjuk szerintem a minőség sem gyenge. Ha FDJ legalább a saját plafonját eléri megint, akkor szerintem abszolút nem ezen fog múlni kb semmilyen cím, akkor részemről bármelyik duóval a 4 közül esélyesként lépünk ki 1-2 kivétellel minden csapat ellen. És akkor ehhez jönne még a dán, aki ja, nem tudom, hol fog focizni, de mindkét helyen korrekt lehet. Lehet hogy mindkét helyen szükség is lehet rá.Peter írta: ↑2025.01.22. 23:53:02A létszám természetesen rendben, de ez még nem minden, szerintem.
Chris.....na igen, kihagytam, mert sajnos olyan keveset játszik, mintha itt sem lenne, no meg nálam még mindíg az eredeti posztja van berögzülve....ha visszatér és kiderül, hol számol vele leginkább Flick....lehet erősítésnek tekinteni.
Frenkie tekintetében pedig olyan mértékű változásra lenne szükség a csapat érdekében, amilyet tapasztaltunk Raphinál.....költői kérdés, bekövetkezhet ez vajon?
Kicsit soknak tűnik nekem jelenleg a "ha....", ugyanakkor stabilan egy jó Chris, egy jó Frenkie és egy jó Olmo....már komoly változást hozhat(na)....ha mind egyirányba mutathatna...de ez a jövő zenéje még.
Chrisnél az lehet reménykeltő, hogy az achillese, amivel ugye évek óta bajlódott, elvileg már nem lesz gond. Szóval amint felépül, lehet jogosan reménykedni, hogy nem esik már vissza. Nem tuti, de reális.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
A létszám természetesen rendben, de ez még nem minden, szerintem.
Chris.....na igen, kihagytam, mert sajnos olyan keveset játszik, mintha itt sem lenne, no meg nálam még mindíg az eredeti posztja van berögzülve....ha visszatér és kiderül, hol számol vele leginkább Flick....lehet erősítésnek tekinteni.
Frenkie tekintetében pedig olyan mértékű változásra lenne szükség a csapat érdekében, amilyet tapasztaltunk Raphinál.....költői kérdés, bekövetkezhet ez vajon?
Kicsit soknak tűnik nekem jelenleg a "ha....", ugyanakkor stabilan egy jó Chris, egy jó Frenkie és egy jó Olmo....már komoly változást hozhat(na)....ha mind egyirányba mutathatna...de ez a jövő zenéje még.
- Chino
- Llegenda del Barça
Ne adj légyszíves szavakat a számba, senki nem beszélt itt 5 gólokról .gránit írta: ↑2025.01.22. 12:51:21Egyértelműen a védelemben. 2,4 szerzett gól ligaelső átlag. Azért estünk vissza, mert a kapott góljaink száma már fenntarthatatlanul sok. 1,3 kapott gól 49 bekapott gól egy bajnokságban. Az irdatlanul sok. Az Atleti féltávot meghaladva 13 kapott gólnál tart.
Tényleg azt kezdjük magyarázni, hogy az egyik mutatóban ligaelsők vagyunk, a másikban középmezőny (a BL-ben alsóház), akkor nem utóbbival van a gond??
Te komolyan alapértelmezettnek veszed, hogy 12 meccsen 14 gól hosszú távon fenntartható? Te komolyan azt gondolod, hogy ez természetes, és minden meccsen 5 gólt kéne lőnünk? Azért estünk vissza, mert nem lehet minden meccsen ötöt lőni. A BL-ben is azért lövünk sokat, mert ott az ellenfelek játszani akarnak, oktondi módon, aztán jól megszórjuk őket, mint amilyen a tegnapi 5. gól is volt. Ilyet egy Getafe nem kap be, mert ők a clean sheetre mennek. Az ilyen meccseken nem fogunk ötöt lőni. Az ilyen meccseket úgy tudjuk megnyerni, hogy nem kapunk gólt, ami a labdabirtoklást és az ellenfél lehetőségeit elnézve több mint elvárható lenne. Elvárhatóbb és sokkal reálisabb, mint az, hogy lőjünk meccsenként ötöt.
De érdekes a Real olyan szépen összegyűjtött 1,3-as kapott gól átlaggal 22 egységet, míg mi kőkemény 12-őt. Szintén játszottak Las Palmas-szal, Getafeval, Leganessel, Rayoval stb. Ráadásul úgy szereztek durván ugyanannyi pontot, mint az első tíz meccsükön, hogy 0,7-ről estek vissza 1,3-ra.
Annyi változott, hogy míg ők elkezdtek több gólt rúgni, addig mi szignifikánsan kevesebbet.
Az Atletico ugyanott maradt, ebben a mutatóban. Ellenben hatékonyabbak lettek és több mint 10 pontot vertek ránk. Nem kaptak sem többet sem kevesebbet az utóbbi 10 meccs során, mint az előtte lévő intervallumban, a lőtt gólok aránya viszont változott.
De alapvetően az utóbbi nyolc meccs, ami borzasztó sorozat. Ha a Mallorcát nem szórjuk meg 1,0 lenne a lőtt gól arányunk, bár az 1,5 se sokkal szebb, pedig folyamatosan 2-3 fölött van az xG is.
Arról nem is beszélve, hogy az a támadóalakzat, ami egész Európát a földbe döngölte a brutális számaival, a nyolc meccs alatt összehozott 6 gólt és 3 assistot.
Forca Barca!!!!
- bence0330
A kp mostanra legalább mennyiségre megoldódott. Azért a Pedri-Gavi-Casado-mostani Frenkie egy jó sor 2 helyre, ahol lehet rotálni, ha Chris visszatérne, akkor még egy ilyen labdaszerző karakter is lenne.
A védelemmel szerintem mint taktikai elem, nagyobb gond van, mint a támadásokkal, állományban viszont a támadósorban van sokkal nagyobb gond. Egy védelem szerencsével megúszhatja, hogy 2-3-4 emberrel végigtolja a szezont, rotálni ott nemigen kell. A támadósor nem működik így, hogy minden meccsen ugyanaz a 3 focizik. Oda sürgetőbb az ember, a védelembe is kell igazolás, de oda mennyiségi kevésbé fontos, mint minőségi, és szerintem legelőször a mennyiségi gondokat kell megoldani.
Jó lenne egy ideális világ, ahol tudnánk hozni egy belső védőt, egy balbekket, egy/két szélsőt, egy centert, meg egy kapust most télen. Talán egy vkp-t, de Chris lassan visszatér, szóval ott legalább van remény. De kétlem. De kb egy ilyen sort kéne hozni, hogy teljes legyen a keretünk.
Amúgy a védelem tuti javulni fog azzal, ahogy Ara egyrészt építi fel magát, másrészt nálunk nagy a hangsúly a belső védők összhangján, a lestaktika miatt féltettem az urut eleve, nem azért, mert nem tudja megtanulni, hanem mert erre Inigóéknak volt egy előszezonjuk, meg utána még pár hetük mire összeállt. Neki is kell idő. Szerintem amint meglesz az összehang, szintet lép a védelmünk.
Pena nálam a kezdő továbbra is a lengyel helyett, rengeteg gólt előz meg, és mostanság ő is véd úgy amúgy kb ziccereket, mint Tek.
A védelemmel szerintem mint taktikai elem, nagyobb gond van, mint a támadásokkal, állományban viszont a támadósorban van sokkal nagyobb gond. Egy védelem szerencsével megúszhatja, hogy 2-3-4 emberrel végigtolja a szezont, rotálni ott nemigen kell. A támadósor nem működik így, hogy minden meccsen ugyanaz a 3 focizik. Oda sürgetőbb az ember, a védelembe is kell igazolás, de oda mennyiségi kevésbé fontos, mint minőségi, és szerintem legelőször a mennyiségi gondokat kell megoldani.
Jó lenne egy ideális világ, ahol tudnánk hozni egy belső védőt, egy balbekket, egy/két szélsőt, egy centert, meg egy kapust most télen. Talán egy vkp-t, de Chris lassan visszatér, szóval ott legalább van remény. De kétlem. De kb egy ilyen sort kéne hozni, hogy teljes legyen a keretünk.
Amúgy a védelem tuti javulni fog azzal, ahogy Ara egyrészt építi fel magát, másrészt nálunk nagy a hangsúly a belső védők összhangján, a lestaktika miatt féltettem az urut eleve, nem azért, mert nem tudja megtanulni, hanem mert erre Inigóéknak volt egy előszezonjuk, meg utána még pár hetük mire összeállt. Neki is kell idő. Szerintem amint meglesz az összehang, szintet lép a védelmünk.
Pena nálam a kezdő továbbra is a lengyel helyett, rengeteg gólt előz meg, és mostanság ő is véd úgy amúgy kb ziccereket, mint Tek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Azon túl, hogy egyetértek, mit lehetne vajon tenni jelenleg ez ellen, azon kívül, hogy elvárhatóbb legyen a kevesebb bekapott gól? TS visszatérésén kívül....

A nyakig feltolt védelemnek meglátásom szerint azért nincs igazán életképes alternatívája (azon túl, hogy tud éles fegyver lenni), mert a középpályánk adottságai megkötik a lehetőségeket.
Tegnap is látszott, hogy a cserékkel stabilabb lett a csapat és egy önmaga árnyéka és lesajnált Frenkie is már mit volt képes hozzátenni a csapathoz.
Nagyon kíváncsi leszek, mit hoz a nyár, mert helybenjárás várható, ha nem lesz alkalmazkodóképesebb középpályánk. Tele vagyunk azonos profilú és képességű játékosokkal a kicsit ebben jobb és kicsit abban jobb Olmo és Pedri kettőssel együtt is.
A középpályának nem látom, hogy ki(k)től hova és mitől tágulhatna a plafonja, limitje?
Előre is van hiányosság bőven, de szűrés, labdaszerzés és labdatartás tekintetében méginkább.
-
- Entrenador del Barça
Szerintem is a támadó sorban nagyobb a gond. Ha az első hármasból valaki kiesik, nagy a baj, még az 1-2 rúgott gól is necces lesz. Szerintem most is az a probléma, hogy nincsenek 100%-os állapotban, és túl vannak játszatva.
Lewy formán kívül, de labdát is sokkal kevesebbet kap.
Szerintem Flick jobban kezeli a sérült, fizikai felkészítés, formába hozás helyzetet az utóbbi éveknél, mondjuk Enrique óta.
De túlhajt játékosokat, erre leírtam az általam vélt okot a másik topicban. Játszhatna persze többet az ott felsorolt játékos, de nagyon nincs egyszerű helyzetben, óriási az elvárás minden téren.
Védelem szempontjából bízok benne, hogy ez csak jobb lehet. Araujo nagyon nincs formában, Christensen most épül fel, Garciával is lehet rotálni, De Jong is jobb, Casado viszont gyengébb, oda kell a rotálás.
Inigo felépül.
Valószínűleg Pena fog védeni a tegnapi után, és szerintem jobban kellene értékelni, hogy nem hibázik olyan mértékben, mint akár Stegen, és söprögetésben jó, Szesny-nél klasszisokkal
A tegnapi egy extra alulteljesítés védelmi szempontból, de a góllövéssel van egy ideje problémánk.
Lewy formán kívül, de labdát is sokkal kevesebbet kap.
Szerintem Flick jobban kezeli a sérült, fizikai felkészítés, formába hozás helyzetet az utóbbi éveknél, mondjuk Enrique óta.
De túlhajt játékosokat, erre leírtam az általam vélt okot a másik topicban. Játszhatna persze többet az ott felsorolt játékos, de nagyon nincs egyszerű helyzetben, óriási az elvárás minden téren.
Védelem szempontjából bízok benne, hogy ez csak jobb lehet. Araujo nagyon nincs formában, Christensen most épül fel, Garciával is lehet rotálni, De Jong is jobb, Casado viszont gyengébb, oda kell a rotálás.
Inigo felépül.
Valószínűleg Pena fog védeni a tegnapi után, és szerintem jobban kellene értékelni, hogy nem hibázik olyan mértékben, mint akár Stegen, és söprögetésben jó, Szesny-nél klasszisokkal

A tegnapi egy extra alulteljesítés védelmi szempontból, de a góllövéssel van egy ideje problémánk.
Egyértelműen a védelemben. 2,4 szerzett gól ligaelső átlag. Azért estünk vissza, mert a kapott góljaink száma már fenntarthatatlanul sok. 1,3 kapott gól 49 bekapott gól egy bajnokságban. Az irdatlanul sok. Az Atleti féltávot meghaladva 13 kapott gólnál tart.
Tényleg azt kezdjük magyarázni, hogy az egyik mutatóban ligaelsők vagyunk, a másikban középmezőny (a BL-ben alsóház), akkor nem utóbbival van a gond??
Te komolyan alapértelmezettnek veszed, hogy 12 meccsen 14 gól hosszú távon fenntartható? Te komolyan azt gondolod, hogy ez természetes, és minden meccsen 5 gólt kéne lőnünk? Azért estünk vissza, mert nem lehet minden meccsen ötöt lőni. A BL-ben is azért lövünk sokat, mert ott az ellenfelek játszani akarnak, oktondi módon, aztán jól megszórjuk őket, mint amilyen a tegnapi 5. gól is volt. Ilyet egy Getafe nem kap be, mert ők a clean sheetre mennek. Az ilyen meccseken nem fogunk ötöt lőni. Az ilyen meccseket úgy tudjuk megnyerni, hogy nem kapunk gólt, ami a labdabirtoklást és az ellenfél lehetőségeit elnézve több mint elvárható lenne. Elvárhatóbb és sokkal reálisabb, mint az, hogy lőjünk meccsenként ötöt.
- Chino
- Llegenda del Barça
Ezt áthozom ide inkább a BL topicból!
Ahogy az ő 4 rúgott góljukból is csak az első volt valódi lehetőség, amit a "gyenge" védelemnek lehet felróni.
És az 1,57 tényleg gyenge, de még így is hoztuk a 7/6-ot, viszont a tegnapi meccs minden szempontból torzítja a valós képet, így az első 6 meccsen 1,16-os volt. Ráadásul a Monaco meccs körülményeit figyelembe véve, az a 2 gól egyáltalán nem rossz.
Leandowski az első 12 meccsén szórt 14 gólt, magasan vezettük a bajnokságot, azóta össz-vissz kettőt. és láss csodát 4 vereség 3 döntetlen, olyan radikálisan nem romlott a kapott gól átlag.
Ne vicceljünk már, hogy irdatlanul erős a támadóalakzat és a védelem miatt vesztjük sorra a pontokat. Vagyis erős, de a helyzetkihaszunálás egy nagyon rossz vicc kategória. Amióta belekerültünk a bajnokságban ebbe a negatív spirálba ez a bődületes támadósor szerzett nyolc meccsen összesen 7 gólt és kiosztott 3 assistot.
Ez az arány a bajnokság első felében nagyságrendekkel jobb volt, akkor még 7 ponttal mentünk az Atma előtt, most most öttel le vagyunk maradva.
Akkor a tények. Kapott gól átlag: 1-10 meccs: 1,0
11-20 meccs: 1,3
Lőtt gól átlag: 1-10 meccs:: 3,2
11-20 meccs: 2,4 (de ezt is a 11-12 forduló húzza fel)
Szerzett pontok: 1-10 forduló: 30/27
2-20 forduló: 30/12
De, ha az utolsó 8 meccset nézzük, amikor a támadásban visszaestünk, már annyival nagyobb a diffi, hogy rossz nézni.
Szerinted, hol a nagyobb gond??
Én azt mondtam, ha visszaolvasol, hogy helyzetek alapján ez teljesen rendben lett volna. Viszont a helyzetkihasználás újra kabaré volt. Ezt az 5 gólt kb. két helyzetből lőttük. A Baldé elleni szabálytalanság, amikor fejbe rúgják 20 méterről Raphinhát vagy az a második tizi sem bármilyen veszélyből jött.gránit írta: ↑2025.01.22. 10:28:33Most őszintén. Szereztünk 5 gólt. Komolyan ennél többet várunk el? Most komolyan, szerinted nem azzal volt a gond, hogy bekaptunk négyet, hanem azzal, hogy miért csak ötöt lőttünk? Ez most... komoly...?Chino írta: ↑2025.01.22. 09:58:25
Szerintem pont hogy fordítva van, csupán az eredmény csalóka. Ha csak az első félidőt nézzük, ők eljutottak kb. kétszer kapuig, amiből lőttek 3 gólt, nekünk volt legalább 4 (de ha odavesszük Araujo fejesét, akkor 5) helyzetünk és sikerült belőle kereken 0 gólt lőni. (a tizenegyest nem számolom ide, az Baldenak egy totál ártalmatlan megmozdullásából jött). Hiába volt 3:1, a támadójáték alapján ennek legalább a fordítottja kellett volna legyen. De ha az egész meccset nézzük, a mi 5 gólunk is 1-2 helyzetből jött össze, amit egy közepes helyzetkihasználással is kihoztunk volna.
Ahogy az ő 4 rúgott góljukból is csak az első volt valódi lehetőség, amit a "gyenge" védelemnek lehet felróni.
És az 1,57 tényleg gyenge, de még így is hoztuk a 7/6-ot, viszont a tegnapi meccs minden szempontból torzítja a valós képet, így az első 6 meccsen 1,16-os volt. Ráadásul a Monaco meccs körülményeit figyelembe véve, az a 2 gól egyáltalán nem rossz.
Az 1, 37-es nem jó, de azért ne túlozzunk már, hogy ligautolsó. Kb. 5-6 csapatnak van erősebb, de az ilyen Rayo, Getafe, Bilbao pont azért tud nyerni, mert 1-2 helyzet elég nekik a gólhoz és győzelemhez. Ha a mi helyzetkihasználásunkat hoznák, 20 meccsen lenne 10-11 góljuk, a Getafe ellen sem azért X-eltünk, mert olyan jól védekeztek, hogy nem volt lehetőségünk, de az Atma is 2-3 esélyből eltett 2 gólt, mi meg lefocizva őket, a számtalan helyzetből berámoltunk egyet.gránit írta: ↑2025.01.22. 10:28:33
Meccsenként 1,37 kapott gól nagyon-nagyon vészes. Ezek miatt úsznak el a trófeák. Ezt még a meccsenkénti 2,6 szerzett gól sem tudja ellensúlyozni, mint látjuk. Pedig a bajnokságban is messze mi szerezzük a legtöbb gólt, de a 3-4. helyen állunk, mert rettenetesen sok gólt kapunk.
Mert a támadósorunk irdatlanul erős, és bárkinek tud négyet-ötöt vágni. Ha éppen nem lövünk négyet-ötöt, akkor meg nagy baj van, mert kapni meg mindig kapunk. Szinte képtelenek vagyunk kapott gól nélkül lehozni a mérkőzéseket.
Leandowski az első 12 meccsén szórt 14 gólt, magasan vezettük a bajnokságot, azóta össz-vissz kettőt. és láss csodát 4 vereség 3 döntetlen, olyan radikálisan nem romlott a kapott gól átlag.
Ne vicceljünk már, hogy irdatlanul erős a támadóalakzat és a védelem miatt vesztjük sorra a pontokat. Vagyis erős, de a helyzetkihaszunálás egy nagyon rossz vicc kategória. Amióta belekerültünk a bajnokságban ebbe a negatív spirálba ez a bődületes támadósor szerzett nyolc meccsen összesen 7 gólt és kiosztott 3 assistot.
Ez az arány a bajnokság első felében nagyságrendekkel jobb volt, akkor még 7 ponttal mentünk az Atma előtt, most most öttel le vagyunk maradva.
Akkor a tények. Kapott gól átlag: 1-10 meccs: 1,0
11-20 meccs: 1,3
Lőtt gól átlag: 1-10 meccs:: 3,2
11-20 meccs: 2,4 (de ezt is a 11-12 forduló húzza fel)
Szerzett pontok: 1-10 forduló: 30/27
2-20 forduló: 30/12
De, ha az utolsó 8 meccset nézzük, amikor a támadásban visszaestünk, már annyival nagyobb a diffi, hogy rossz nézni.
Szerinted, hol a nagyobb gond??
Forca Barca!!!!
Mateu Lahoz: "I don’t think it’s a controversial case. It’s a clear penalty."
"The referees' committee itself said at the beginning of the season that a penalty would be awarded for holding inside the penalty area, but now they are not sticking to their word."
"The referees' committee itself said at the beginning of the season that a penalty would be awarded for holding inside the penalty area, but now they are not sticking to their word."

Miért pont a Realtól? Kérdezze meg Xavit, hogyan kell csinálni:
https://www.youtube.com/watch?v=YsVoVn1NHiI
Vagy ha Xavit nem akarja, akkor kérdezze meg a játékosokat, a négy gólszerző közül hárman ma is itt vannak.
Annyit fűznék hozzá, nálam az kezd kirajzolódni, nem tudunk megfelelő taktikával kiállni egy csak a védekezésre és kontrákra építő csapatok ellen. Hiába döntő fölényünk van labdabirtoklásban és jók a helyzetkidolgozásunk is, ha ez már nem jön ki a kaput eltaláló lövéseknél.gránit írta: ↑2025.01.19. 17:19:54Teljesen egyetértek. Ez nem aktuális forma, egész szezonban szenvedtünk a zártabb csapatok ellen. Már csak azért sem lehet aktuális forma, mert néhány nappal ezelőtt meg hengereltünk, a számunkra kedvező taktikát választó ellenfelekkel szemben.
Flick-nek hozzá kell szoknia ahhoz, hogy ez nem a német bajnokság, ahol a Bayern százhúsznullra megveri a kisebb csapatokat.
A Reallal ellentétben, nem tudunk (vagy nem akarunk?) visszahúzódni a térfelünkre és onnan kontrából kapura törni.
Nem is értem Flicket miért nem képes ezekre a bunkerfocit játszó csapatokra taktikát kidolgozni. A Bundesligát sokan kontraligának is hívják, szóval nem lehet meglepetés egy ilyen csapat elleni játék Flicknek, főleg, hogy a Bayern ellen szinte mindenki ezt játszotta, ha nem akart egy méretes pofonba beleszaladni ellenük anno. Lehet meg kellene néznie pár meccset a Realtól, ők hogyan oldják ezt meg (ha nincs saját ötlet).
Meglepő amit írok, de Koundét érdemes lenne kipróbálni erőcsattár szerepkörben!
Ő nem dédelgeti a labdát, hanem célfocit játszik.
De akkor kit tennénk a jelenlegi posztjára (Marc Bernal sajnos sérült)?
Ő nem dédelgeti a labdát, hanem célfocit játszik.
De akkor kit tennénk a jelenlegi posztjára (Marc Bernal sajnos sérült)?
Ha minden szinten jók szeretnénk lenni, márpedig egy Barca esetében ez nem nagyon lehetne másként, akkor be kell látni, hogy igenis elkerülhetetlen, hogy álljon rendelkezésre szükség esetén egy zúzógép, egy tank, egy ágyú vagy nevezzük bárminek, ha már a rendelkezésre állókból ilyen nem hozható ki.
Szélesíteni kell(ene) a rendelkezésre álló repertoárt, mert a kreativitásnak is vannak határai, korlátai, ha más nem is, akkor az idő (90 perc), türelem, koncentráció....stb
Van a fociban olyan, amit "erőből" lehet könnyebben megoldani.
Mint a cirkuszban a trombitás bohóc, aki mindenhonnan előhúz egyet, hogy "van másik" és tormbitál tovább...

Teljesen egyetértek. Ez nem aktuális forma, egész szezonban szenvedtünk a zártabb csapatok ellen. Már csak azért sem lehet aktuális forma, mert néhány nappal ezelőtt meg hengereltünk, a számunkra kedvező taktikát választó ellenfelekkel szemben.
Flick-nek hozzá kell szoknia ahhoz, hogy ez nem a német bajnokság, ahol a Bayern százhúsznullra megveri a kisebb csapatokat. Itt a kisebb csapatok harapnak. Nevezhetjük ezt joggal patkányfocinak, de őket nagyon nem érdekli, hogy mások minek nevezik őket, ők harapnak, csípnek-rúgnak, foggal-körömmel védekeznek.
Flick viszont a nagyobb rangadókra fel tudta ruházni a csapatot egy olyan játékarzenállal, amellyel a nyíltabb meccseken hengerelni tudunk. Kicsit több mint egy éve arról ment itt a vita, hogy ez a csapat hány gólt tud lőni. Akkor lőttünk meccsenként kb 1,8 gólt. Annyi változott, hogy van már olyan játék is a tarsolyunkban, amellyel a nyíltsisakos rangadókat meg tudjuk nyerni, és a BL-ben inkább ez számíthat. Az viszont nem változott, hogy ha lerobban előttünk a busz, ugyanúgy szenvedünk, ráadásul sok bekapott góllal (mint tavaly), így ezeken a meccseken nagyon sok pontot vesztettünk.
Vajon miért találták ki a fociban a 24 fős keretet?
Hogy lehessenek alternatívák, lehessen szükség szerint változtatni, legyenek megfelelő cserék, opciók, azaz legyen meg a lehetőség a széles körű alkalmazkodáshoz.
Ez nekünk hiányos, egyáltalán nincs kiegyensúlyozva a keretünk, azaz nem képes a csapat a körülményekhez megfelelően alkalmazkodni.
Minél több, szélesebb profilú az állomány, annál inkább hatékonyan lehet reagálni, alkalmazkodni a körülményekhez, a változtatás folyamatosságához.
Egyébként pedig építkezünk és egyelőre kifejezetten jól tesszük.
Kezdenek tónusosan kirajzolódni a keret hiányosságai, sok az egysíkú profil a csapatban, ami hiába mondható önmagában jónak, ha nem képes lefedni azt a széles felületet, amin egy magabiztos és győztes típusú csapatnak járnia kell.
Újjal és határozott mozdulattal mutatja a meccs (és minden bármely ilyen hasonló meccs) képe, hogy ilyen körülmények között, ilyesmi ellenfelek ellen ez a plafon. Ezt a szintet, ami egyáltalán nem csúcs vagy nevezhetjül "nem top" szintnek, bizony saját erőből nem tudjuk folyamatosan, stabilan megugrani. Hibázhat az ellenfél és akkor átugrunk rajta, de az nem ugyanaz, mint saját kezünkben tartva a dolgokat megugrani azt.
Ez a jelenlegi profilú csapat ezt tudja. Ez jelenleg nem aktuális forma kérdése, nem mentális kérdés, hanem ilyen profillal ez a csapat nem igazán képes átlépni bármilyen küszöböt bármikor.
Márpedig egy győztes csapatnak minden küszöböt, ami elé kerül, át kell tudnia lépni és leginkább a saját erejéből, mert akkor tartja saját kézben a sorsát, az irányítást.
A szenvedés határának átlépéséhez bővíteni kell a jövőben a profilon vagy minimum változtatni rajta a szükséges arányok betartása mellett.
Ezért kell ész, józanság, racionalitás az igazolásokhoz, eladásokhoz és nem érzelem.
Majd nyáron kiderül...
Hogy lehessenek alternatívák, lehessen szükség szerint változtatni, legyenek megfelelő cserék, opciók, azaz legyen meg a lehetőség a széles körű alkalmazkodáshoz.
Ez nekünk hiányos, egyáltalán nincs kiegyensúlyozva a keretünk, azaz nem képes a csapat a körülményekhez megfelelően alkalmazkodni.
Minél több, szélesebb profilú az állomány, annál inkább hatékonyan lehet reagálni, alkalmazkodni a körülményekhez, a változtatás folyamatosságához.
Egyébként pedig építkezünk és egyelőre kifejezetten jól tesszük.
Kezdenek tónusosan kirajzolódni a keret hiányosságai, sok az egysíkú profil a csapatban, ami hiába mondható önmagában jónak, ha nem képes lefedni azt a széles felületet, amin egy magabiztos és győztes típusú csapatnak járnia kell.
Újjal és határozott mozdulattal mutatja a meccs (és minden bármely ilyen hasonló meccs) képe, hogy ilyen körülmények között, ilyesmi ellenfelek ellen ez a plafon. Ezt a szintet, ami egyáltalán nem csúcs vagy nevezhetjül "nem top" szintnek, bizony saját erőből nem tudjuk folyamatosan, stabilan megugrani. Hibázhat az ellenfél és akkor átugrunk rajta, de az nem ugyanaz, mint saját kezünkben tartva a dolgokat megugrani azt.
Ez a jelenlegi profilú csapat ezt tudja. Ez jelenleg nem aktuális forma kérdése, nem mentális kérdés, hanem ilyen profillal ez a csapat nem igazán képes átlépni bármilyen küszöböt bármikor.
Márpedig egy győztes csapatnak minden küszöböt, ami elé kerül, át kell tudnia lépni és leginkább a saját erejéből, mert akkor tartja saját kézben a sorsát, az irányítást.
A szenvedés határának átlépéséhez bővíteni kell a jövőben a profilon vagy minimum változtatni rajta a szükséges arányok betartása mellett.
Ezért kell ész, józanság, racionalitás az igazolásokhoz, eladásokhoz és nem érzelem.
Majd nyáron kiderül...

A Bilbao ma is győzött, pontok terén beért minket a táblázaton.
Csatár már tavaly nyáron is égetően kellett volna. Idén nyáron nagyon meg kell gondolnunk, hová helyezzük a hangsúlyt és mire használjuk fel a szűkös lehetőségeinket, mert több poszton is égetően szükségünk van az erősítésre. Kérdés, hogy hová igazoljunk szupersztárt, és hová jöjjenek a még a lehetőségeinkbe beleférő, elfogadható szintet hozó játékosok. Én azt tartom valószínűnek, hogy a szélekre jönnek Valle, Mingueza-szintű érkezők, akik egy nagy igazolás mellett beleférhetnek még a keretbe. Tah mellett kérdéses, fogunk-e tudni komoly csatárt igazolni. Most ütközik ki, hogy 2023 nyarán a szűkös lehetőségeinket Roque-ra pocsékoltuk. Talán túlságosan beleszerettünk abba az irányba, hogy Griezmann-ék buktája után ne neves játékosokat igazoljuk, csak az a gond, hogy a tinik még nagyobb lutrik. Talán abba szerettünk bele, hogy a számunkra legkedvesebb játékosok 15-17 évig a csapatban játszottak, és ezért vetjük a bizalmunkat gyerekekbe, mert szeretnénk sokáig egy számunkra kedves társaságot látni, vagy 15 évig.
Az FFP-helyzetünket látva arra tippelek, hogy csatárposzton nagy változás nem lesz, főleg úgy, hogy a középhátvédposzton mindenképpen erősíteni akarunk. De ne legyen igazam, és jöjjön egy Isak-szintű csatár.
Csatár már tavaly nyáron is égetően kellett volna. Idén nyáron nagyon meg kell gondolnunk, hová helyezzük a hangsúlyt és mire használjuk fel a szűkös lehetőségeinket, mert több poszton is égetően szükségünk van az erősítésre. Kérdés, hogy hová igazoljunk szupersztárt, és hová jöjjenek a még a lehetőségeinkbe beleférő, elfogadható szintet hozó játékosok. Én azt tartom valószínűnek, hogy a szélekre jönnek Valle, Mingueza-szintű érkezők, akik egy nagy igazolás mellett beleférhetnek még a keretbe. Tah mellett kérdéses, fogunk-e tudni komoly csatárt igazolni. Most ütközik ki, hogy 2023 nyarán a szűkös lehetőségeinket Roque-ra pocsékoltuk. Talán túlságosan beleszerettünk abba az irányba, hogy Griezmann-ék buktája után ne neves játékosokat igazoljuk, csak az a gond, hogy a tinik még nagyobb lutrik. Talán abba szerettünk bele, hogy a számunkra legkedvesebb játékosok 15-17 évig a csapatban játszottak, és ezért vetjük a bizalmunkat gyerekekbe, mert szeretnénk sokáig egy számunkra kedves társaságot látni, vagy 15 évig.
Az FFP-helyzetünket látva arra tippelek, hogy csatárposzton nagy változás nem lesz, főleg úgy, hogy a középhátvédposzton mindenképpen erősíteni akarunk. De ne legyen igazam, és jöjjön egy Isak-szintű csatár.
- bence0330
Bárcsak így lenne, de szerintem hetek óta ziccerbe sem került kb. A mostani fejese helyzet volt, de nem épp ziccer, ott inkább a többiek verhették volna be (még abban sem vagyok biztos, hogy kapura akarta-e tenni), de nem is volt egy rossz megmozdulás. 1-2 hónapja helyzetbe sem tud már kerülni, ez nálam a fő gond vele, biztos vagyok benne, hogy beveregetné a ziccereit még, ha nem is mindet.
Flick
Flick egy "sprinter" edző... Nem közép- vagy hosszútávú...
Közép/hosszútávhoz tavaly évvége felé hiányzott a jó rotáció - akik végig játszottak, már nem tudtak 100%-on teljesiteni a kritikus pillanatokban, akik cserék voltak, azoknak nem volt meg a kellő meccsrutinjuk.
Egy-egy meccsre képes mindent jól összerakni és ha a 100 méteres sprint "start/első lépések/futás/célba érkezés" mindegyik része jól megy, kiszakad a gólzsák.
De ha valamelyik résszel nem stimmel valami, akkor lehet gond! És itt jön, hogy mi a helyzet a cserékkel?!
Én két alkalomra emlékszem, amikor emlékezeteset váltott, Ligában RM ellen FdJ a második félidőben, illetve Ferran 2 gólos beállása Dortmund ellen...
Azt gondolom, hogy a BL-ben, a spanyol kupában nagyobb az esélyünk (kis szerencsével), mint a Ligában.
A német válogatottbeli eredményeit látva, nem tudom, mekkora fejlődés várható - 50 év legrosszabb teljesítményét sikerült letenni az asztalra az elmúlt Liga meccseken...
Lewy
Lewy szerepeltetése egy beállva védekező csapat ellen 80 percen keresztül??? Hááát... Ha a helyzeteit kíméletlenül bevágná, egy szót sem szólnék, de így gyakorlatilag mínusz egy ember - letámadás hiánya, elpattanó labdák - főleg a 16-oson belül... Ami nem megy egy passzból, ott gyakorlatilag vége a támadásnak.
Első szezonjában hozta a kíméletlen csatárt: hibátlan befejezések, távoli gólok, váratlan megoldások, most már a ziccerek sem mennek...
Flick egy "sprinter" edző... Nem közép- vagy hosszútávú...
Közép/hosszútávhoz tavaly évvége felé hiányzott a jó rotáció - akik végig játszottak, már nem tudtak 100%-on teljesiteni a kritikus pillanatokban, akik cserék voltak, azoknak nem volt meg a kellő meccsrutinjuk.
Egy-egy meccsre képes mindent jól összerakni és ha a 100 méteres sprint "start/első lépések/futás/célba érkezés" mindegyik része jól megy, kiszakad a gólzsák.
De ha valamelyik résszel nem stimmel valami, akkor lehet gond! És itt jön, hogy mi a helyzet a cserékkel?!
Én két alkalomra emlékszem, amikor emlékezeteset váltott, Ligában RM ellen FdJ a második félidőben, illetve Ferran 2 gólos beállása Dortmund ellen...
Azt gondolom, hogy a BL-ben, a spanyol kupában nagyobb az esélyünk (kis szerencsével), mint a Ligában.
A német válogatottbeli eredményeit látva, nem tudom, mekkora fejlődés várható - 50 év legrosszabb teljesítményét sikerült letenni az asztalra az elmúlt Liga meccseken...
Lewy
Lewy szerepeltetése egy beállva védekező csapat ellen 80 percen keresztül??? Hááát... Ha a helyzeteit kíméletlenül bevágná, egy szót sem szólnék, de így gyakorlatilag mínusz egy ember - letámadás hiánya, elpattanó labdák - főleg a 16-oson belül... Ami nem megy egy passzból, ott gyakorlatilag vége a támadásnak.
Első szezonjában hozta a kíméletlen csatárt: hibátlan befejezések, távoli gólok, váratlan megoldások, most már a ziccerek sem mennek...
Hiába a vita. Lewa már nem erre a szintre való, ha elkapja még jót megy pàr meccsen… ide kell egy olyan csatàr aki a tegnapihoz hasonló meccseket eldönti! Pep idejében is szenvedtünk a buszos csapatok ellen ès azok azért nem mindegyike volt ilyen szabálytalan és színész csapat. Akkor voltak a csapatvan Dinhok, Messik stb jelenleg aki, ha jó napot fog ki Raphinja és Yamal( ő még nagyon fiatal) kis keret foltozással és nèmi taktikai javítással( buszos csapatok elleni) sokra viheti ez a generáció is…
Ez a bajnokság màr elúszott, ha innen a Real elengedi (amire nem sok esélyt látok ) oriási blama lenne
Ez a bajnokság màr elúszott, ha innen a Real elengedi (amire nem sok esélyt látok ) oriási blama lenne
- tatesz1990
- Jugador del Barça
Nem arról vitatkozunk, hogy mentünk-e valamire ezekkel az eredményekkel, hanem arról, hogy egy relatíve fiatal csapat bekerült egy olyan spirál bá, ahol nem mentek be a helyzetek. Attól még meg voltak a lehetőségek. Nagyobb baj lenne, ha minden meccset úgy buktak volna el, mint ahogy a Betis ellen játszottak (bajnoki 2-2) vagy a Sociedad elleni vereségnél. Azokon a meccseken Flicket is legyőzték. A többi nem teljesen.
Visca el Barca! 

- baas11
- Entrenador del Barça
Ez tok szep meg klassz Lenne ; csak 1 semmire nem mentünk vele es nem egy egy esetről beszélünk amikor semmi nem jött ossze mert ilyen van 2. ha az lenne a kérdés h jobbak vagyunk e mint egy Leganas v Las Palmas ….csak nem ez a kérdés !tatesz1990 írta: ↑2025.01.19. 13:39:31Az Atléti elleni vereségnél (1-2): 2,54 xG; 19 kapuralövés! A Leganés elleni vereségnél(0-1): 2,67 xG; 20 kapuralövés! A Las Palmas elleni vereségnél (1-2): 2, 32 xG; 27 kapuralövés!baas11 írta: ↑2025.01.19. 11:12:28
Nyerhetünk volna Ha persze ezt irtam en is tok jo csak ezzel nem vagyunk elorebbb.
Es oke Tegnap koncentráció hibák voltak …. na de
Sociedad
Celta Vigo
Las Palmas
Betis
Leganes
Getafe
Ez 6 mecs 540 perc koncentrációs hiba elol hátul ?? (18 pont )mind x vagy inkább bukó … aligha !
Amikben gyengék vagyunk abba pont az jo h nem kíván zseniális kreatív koncentrációs képességeket …. taktikai egyszerű elore gyakorlhato elemek amik pont jol jöhetnek amikor véletlen mindenki “mindent” kihagy !
Van h a kis csapatot több kiscsapatos megoldással kell legyűrni főleg ha másképp mar trendszerűen nem nagyon megy !
Vagy ilyenkor hol van a csatarunk ?
A Betis és a Celta elleni döntetlenek voltak, amiknek inkább vereség ék kellett volna lenniük számok alapján is, valamint a Sociedad elleni betli volt jogos.
A többi találkozón jobb volt a Barca az ellenfélnél, viszont mentális hibák (motiválatlanság) miatt nem születtek gólok a helyzetekből.
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Azért xg alapon még sem gólokat, sem győzelmeket nem osztottak.
A dolog nem zárható le annyival sem, hogy fáradt a csapat, akkor nem Kounde lőtt volna 3 gólt 1 hét alatt, aki kb a legtöbbet használt játékos és nem is támadó.
Az utolsó 3 bajnoki 2! gólt lőttünk, egyet a jhv, egyet Pedri.
Nem látom a megoldást sem, remélem Flick igen, mert úgy tűnik teljesen mindegy, hogy Lewa van a pályán láthatatlan üzemmódban, vagy Ferran és úgy látszik a szürke bajnokikra Olmo is még jobban elhalványul.
De nem a tegnapi döntetlen a probléma, hanem hogy 3 hónapja tart a mélyrepülés a bajnokságban és nem úgy néz ki, hogy van megoldás. (Konkrétan önmagában egy X a Getafe otthonában nem a világ vége)
A dolog nem zárható le annyival sem, hogy fáradt a csapat, akkor nem Kounde lőtt volna 3 gólt 1 hét alatt, aki kb a legtöbbet használt játékos és nem is támadó.
Az utolsó 3 bajnoki 2! gólt lőttünk, egyet a jhv, egyet Pedri.
Nem látom a megoldást sem, remélem Flick igen, mert úgy tűnik teljesen mindegy, hogy Lewa van a pályán láthatatlan üzemmódban, vagy Ferran és úgy látszik a szürke bajnokikra Olmo is még jobban elhalványul.
De nem a tegnapi döntetlen a probléma, hanem hogy 3 hónapja tart a mélyrepülés a bajnokságban és nem úgy néz ki, hogy van megoldás. (Konkrétan önmagában egy X a Getafe otthonában nem a világ vége)