Robert Lewandowski

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.26. 08:05:54

Lewy helyettesítéséről már írtam sokat.
Szerintem nem biztos, hogy lesz pénz nyáron egy minőségi csatárra.
Szerintem David, +/vagy egy bal szélen, középen játszani tudó játékos nagyon kellene.

Azon felül, hogy tényleg nagyon sokat elvesz a csapattól, nem érzem 100%-ig jogosnak a kritikáját, mert nem csak ő, de a fél csapat "elfogyott" novemberre, sokkal kevesebb a kialakított helyzet, Raphinha visszaesett, Yamal sokat volt sérült, és szerintem főként ezért, nagyon kímélő üzemmódban játszik, ahogy szerintem mindenki. A BL-ben még mindenki odateszi magát, de ez a kisebb spanyol csapatok ellen nem megy annyira.
A másik, amit Bence valamelyik nap írtál, Raphinha góljai nagy részét úgy rúgja, hogy Lewy visszalép a falból, Raphinha pedig befut a helyére.

Ettől függetlenül a fizetése miatt azt sem bánnám, ha nyáron elmenne, mondjuk Arábiába, nála simán megérteném.
vg99
Capitá del Barça

2025.01.26. 06:04:47

Erre a posztra sem sok opció van a piacon. Egy kőgazdag Chelseanek vagy Unitednak sincs jó 9ese.
Isak jó lenne, de talán ő a legdrágább,
Gyökeres szerintem hozná a Suarez típust, erős, mindenhonnan lő,
J David nekem a legnagyobb kérdőjel, bár a legolcsóbb is,
Mondjuk ez a Marmoush nekem tetszett tegnap, és sajnálom, hogy Roquet igazoltunk mondjuk J Alvarez helyett.
Más??
Na és persze Pau Victor is kevés, még cserének is. Guiut sajnálom.
gránit
Director del Fútbol

2025.01.26. 02:51:32

Troym írta:
2025.01.26. 00:33:18
Kb szezon végén rögtön Flicknek közölnie kéne vele, hogy örül mindenki, ha marad, de következő szezontól ő a csere 9es XY mögött
Kérdés, kit kellene leigazolni. Tudom, Jonathan Davidet preferálod, és jó ötletnek is tartom. A francia bajnokság statisztikáit nem tartom túl mérvadónak, de a BL-ben is termel (7 meccs, 5 gól). Az én jelöltem Isak lenne, de ő sajnos nem ingyenes a nyáron, százmilliót meg nem költenék egy emberre.

Most ütközik ki, hogy Roque-val rossz lóra tettünk. Azt tudták, hogy Lewandowskit idővel mellékvágányra kell terelni, és kell valaki, aki átvegye a helyét, csak az illető nem vált be, így most ott tartunk, hogy nincs jelenleg senki, aki állandó kezdő center lehetne a következő szezontól.
Troym
Director del Fútbol

2025.01.26. 00:33:18

Troym írta:
2024.09.05. 08:49:02
Plusz nekem nehéz hinni a csodában. Nyilván egy kipihent, jó felkészítésen átesett 36 éves Lewy lehet jó formában szezon elején, de nehéz azt elképzelni, hogy akár csak hasonló szinten fogja tolni egész évben.
Szeptember elején ezt írtam, kaptam jónéhány reakciót, hogy dehogyisnem simán ki fog tartani Lewa formája, akkor se értettem mire ez a nagy optimizmus, sok mindenre van "megoldás", de az életkor egy makacs dolog. Élhetsz bármennyire példamutató, akár aszkéta életet a 37 éves ember nem lesz 23.

Kb szezon végén rögtön Flicknek közölnie kéne vele, hogy örül mindenki, ha marad, de következő szezontól ő a csere 9es XY mögött és ha ez neki megfelel, akkor töltse ki a szerződését, ha nem tud együtt élni vele, akkor keressen másik csapatot, vagy vonuljon vissza. A legjobban azt értékeltem anno Xaviban, amikor ugyanezt megtette Piquénél úgy, hogy utolsó tavaszi félszezonjában kiemelkedően jó volt, de ott is fel kellett ismerni, hogy ez nem maradhat így, nem építhetünk egy egyre lassabb körülményesebb játékosra.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.25. 23:10:25

Chino írta:
2025.01.25. 22:50:41
Troym írta:
2025.01.24. 08:42:04
Nincsenek csodák.
Aki azt gondolta, hogy a szezon eleji forma kitart 8 egész hónapig egy 36-37 éves fickónál, tényleg valami csalóka reménybe kapaszkodott.
Ez valóban így van (bár nem tudom hányan számtottak arra, hogy ez így kitart), de aki azt gondolta, hogy az utóbbi időszaknak a második felében, annak a számnak még a negyedét sem tudja hozni, az szerintem még a pesszimistánál is pesszimistább volt.

Ugyanakkor a többi sorozatban még mindig nagyon jó. Amióta a ligában szinte gólképtelen a Bl-ben 4 meccsen 6 gól (rendben, ennek a fele a büntető, ahogy a többi Bl-gólzsákoknak is), a kupában is Barbastro ide vagy oda 30 perces a gólátlaga, a Szuperkupában a Realnak gól+gólpassz. Akárhogy is nézzük ez 7 meccsen 9 gól+1 assist.
Ja, én is úgy gondoltam, hogy oké, ezt nem fogja tartani, de úgy szépen lassan majd esik lefelé. De ugyanaz, mint az előző két évben, egy ponton túl egyszerűen teljesen elvesztette a fonalat, nem csak gólokban, mert abban a tizik mentik, meg persze 1-1 ziccert bever néha, de úgy en bloc játékban is két hónapja 10 emberrel focizunk már, amikor a pályán van, 1-1 meccs kivételével.

Ez az, hogy amolyan... hát.. csúnya szóval kamugólokat lő. Rúgatjuk vele a gólokat tizikből, amikhez semmi köze, és 3 ziccerből bever egyet. Center, néha persze hogy lő gólt ilyen játékosokkal az oldalán. A Reál Benfica témánál is elég vicces, hogy 3 góllal fejezte be a két meccset, 3 büntetőből, mindkettőn a mezőny leggyengébb játékosa volt, a két meccsen 1 valós megmozdulása volt önerőből, az a szép perdítés Yamalnak. Nem ez az egy gólhoz vezető megmozdulása volt, ha nem kb ez az egy jó. És a Reál meccs még kiemelkedő volt részéről.

Hónapok óta már talicskával visszük a kapuig, próbáljuk hőssé tenni, de néha még azt sem engedi. A tiziket jól rúgja, tény, de közben az, hogy 10 emberrel kell kaparnunk, az szánalmas. Akkor volt a legdurvább, mikor Yamal lesérült, szegény Rapha 3 ember helyett dolgozott, a sérült Yamal, a nemlétező Lewy és önmaga helyében volt. Legalább akkor előléphetett volna a lengyel, hogy ne csak magát helyzetbe hozva 20-ról lőhessen gólt a brazil, tök egyedül. De nem. Barbastro ellen bezzeg tudott vagánykodni, mindent elmond róla szerinte, hogy hónapok óta az volt az egyetlen jó meccse. Egy negyedosztályú csapat ellen.

1 kezem két ujján meg tudom számolni, hány nagy meccsen lépett elő, és nem kell végigmennem a két ujjamon sem talán.

És akkor a 8 meccses etapban egyszer kezd helyette Olmo, és megint gálázás van. Minő véletlen.

Kicsit olyan fejcsóválva nézem november óta, mikor a nagy támadótrióról beszélnek, nagyon kellemetlen. Addig tényleg az volt. Azóta nagy támadóduó van, akiket próbál megakadályozni a 3. sok esetben.

Van pár tényező a nagy hanyatlásban, szerintem a szűk keret+ehhez képest sem megfelelő rotáció a fő ok, de Lewy szerepe is óriási benne.

Nem akarom Mbappéval összehasonlítani, mert úgy is jobb kilences idén, hogy amúgy nem is kilences, és 3 hónapig aludt, de ez nem is szégyen. Viszont egy szintén már öregedő Chris Wood szerintem jelenleg két polccal feljebb van, ami azért már elég komoly blama.

Én továbbra is szívesebben nézném még a cápát is a helyén, pedig hát őt se tartom sokra, de Olmót aztán pláne. Victort is, de neki mostanra letörtük a szarvát ezzel a pár perces csere szereppel szerintem.

Tippre a Valencia elleni meccsünk végkimenetele is erősen függ attó, hogy be mer-e rakni Flick a helyére valakit. De tényleg, bárkit, sok meccsen már azzal előrébb lennénk, ha Eric meg tudna ott játszani pár passzt.

Xavinál is probléma volt, mikor ilyen régi csapattársak meg haverok nosztalgiafaktorral ott maradtak a csapatban, mint SR, Flick esetében ez a nosztalgiafaktor Lewy, akit ugye gyakorlatilag aranylabdás játékossá tett.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.25. 22:50:41

Troym írta:
Nincsenek csodák.
Aki azt gondolta, hogy a szezon eleji forma kitart 8 egész hónapig egy 36-37 éves fickónál, tényleg valami csalóka reménybe kapaszkodott.
Ez valóban így van (bár nem tudom hányan számtottak arra, hogy ez így kitart), de aki azt gondolta, hogy az utóbbi időszaknak a második felében, annak a számnak még a negyedét sem tudja hozni, az szerintem még a pesszimistánál is pesszimistább volt.

Ugyanakkor a többi sorozatban még mindig nagyon jó. Amióta a ligában szinte gólképtelen a Bl-ben 4 meccsen 6 gól (rendben, ennek a fele a büntető, ahogy a többi Bl-gólzsákoknak is), a kupában is Barbastro ide vagy oda 30 perces a gólátlaga, a Szuperkupában a Realnak gól+gólpassz. Akárhogy is nézzük ez 7 meccsen 9 gól+1 assist.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

Nincsenek csodák.
A szezont egy 36 éves kezdő középcsatárral, egy 23 éves harmadosztályú cserével és egy Ferrannal a 9es poszton így lehet hozni, de amennyire egyértelmű is volt, hogy Lewa ki fog pukkanni, szerintem ez a mennyiségű kritika meg túlzás.
Lewa kb 20-24 góllal fogja zárni a Ligát, 10-15 között a BL-t, azért nagyobb tragédiát is el tudok képzelni és nem látom megoldásnak jelenleg a padra tenni, ha az alternatíva Ferran, aki kb ugyanennyire tesz hozzá a csapatjátékhoz, cserébe a helyzeteit is rosszabb arányban lövi be és sajnos Victor nem lett beépítve megfelelően, nem a nagy téttel bíró meccseken lehet megtenni.

De! nyáron a 3 legfontosabb feladat egyike egy 9est találni. Lewa utolsó szezonjára legyen szépen csere, ahogy a többi 35 feletti játékost Xavi is padra tette, úgy ez Flick feladata.
Én még mindig Davidben látom 3 éves távlatban a megoldást, ő megszerezhető ingyen és Lewával a padon az nem rossz szint. (Azért David is 5 gólos 7 BL meccsen)
Nem 9esben kell a legnagyobb nevet hozni, hanem a védelmet kell megerősíteni, egész évben tátongó lyukak, amatőr hibák, figyelmetlenségek...támadóknál "sztárnak" ott lesz a kölyök és Raphinha, ha tartják a formáikat.
bence0330

2025.01.23. 23:50:40

Ő ezen a szinten két hónapot bírt sajna, ez van. Amit azóta látunk, az nincs top20-30 szinten egyáltalán a az európai fociban a posztján, sőt. Kb sansz leírta az összes gondolatomat az imént vele kapcsolatban. Kb már a sajtá szobrát döntögeti, teljesen átcsapott MU-s Ronaldoba a történet, nála jobb mentalitással, de kevesebb tudással, szóval kb egál nálam a kettő. Lehetett ott is mondani mennyi gólt lőtt, láttuk, mennyi gólt lőttek aztán meg előtte nélküle. Az elmúlt 8 bajnokiból ha jól rémlik, egyet nyerünk meg, azt gálázva - Olmo kezdett Lewy helyén, nem volt akadálypálya saját támadáink részére a kilencesünk.

Tizit veszettül tud rúgni, nem akarom ezt elvenni tőle, de asszem bárki belőne 6/6 helyett 5/6-ot, cserébe focizna is.

Jelenleg a kezdőnk messze leggyengébb, és leghaszontalanabb játékosának tartom. Nagy kár, mert szárnyalt bő két hónapig, összegyűjtött egy szezonra elegendő gólt, és még egész korrekt volt játékban is. Azóta rosszabbnál rosszabb teljesítmény, néha ügyesen tart meg pár labdát, de még ebben is szerintem úgy 3 meccsen 1-szer jó.
Hetek óta nincs gond viszont a helyzetkihasználásával, szerintem nála nem ez a fő gond ilyenkor, hanem szerintem arra sem emlékszik kb, milyen helyzetben lenni, képtelen a kapu elé kerülni már, kb mint Xavi idejének végén. Hébe-hóba véletlenül odakeveredik. Most megnéztem, Rapha majdnem hajszál pontosan annyival lövi kicsit alul az xG-jét, mint Lewy, akinek ez az egyetlen erénye és dolga, és center, Raphának meg kb kis túlzással a gyengepontja, majdnem mindent jobban csinál annál.
Nem lövi alul magát vészesen, egy kicsit, persze nyilván egy center ha alullövi magát, az már nagyon problematikus önmagában, de ez a része nem lenne tragikus, mert nem sokkal teszi. Csak nem ér fel a kapuig már.

Semmi ellene, megy, mint állat még ilyen korban is, rossz szót nem tudok szólni a hozzáállására (max 1-2 legyintésére, de az hagyján), de sajnos a nevével a klub fölé nőtt kicsit a kezdőtagságával. Jelenleg simán előrébb vagyunk egy Olmo-Fermínnel 9-es poszton szerintem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
sansz
Entrenador del Barça

2025.01.23. 23:18:01

gránit írta:
2025.01.22. 13:23:53

Ez akkor lenne igaz, ha csak kontragólokat kapnánk. De nagyon sok ki nem kényszerített hiba történik hátul, lásd tegnap is. Összeszaladnak, rosszul jön ki, odaüti az ellenfél elé stb. Ezek durva bénázások, amik függetlenek a többi csapatrésztől. Amúgy szerintem a sok szerzett gól érdekében sem kellene ennyire feltolódni, mélységből indítva, egy biztonságosabb játékkal is lehet sok gólt szerezni. Amit csinálunk is a szezon során, ezek működnek is, ha van területünk. Lewandowski meg nagyon is hatékony, a bajnokságban 47%-os, előzve Mbappét, Raphinhát, Budimirt, Lukebakiót, Vinicius-t, Bellinghamet, egyedül Sorloth előzi őt ebben a közvetlen üldözők, a mennyiségi tüzérek közül. Ennek ellenére fura módon pont én gondolom egyedül azt, hogy szükség lenne egy centerigazolásra, mert Lewandowski már nem olyan éles, mint régen, és fontos, hogy megőrizzük a frissességét a szezon végére. Az előző két szezonban is teljesen kifújt már tavaszra.

https://www.bbc.com/sport/football/span ... op-scorers

Ja, és a védelmünk nagyon is el van kényeztetve, meccsenként alig néhány helyzetet kellene tudniuk csak kibekkelni. Csak képtelenek erre. Tegnap kaptak 5 kaput eltaláló lövést, abból bekaptak 4-et... No comment.
Nem csupán a kontra az, ami működik a feltolt védelem ellen. Teljesen normálisan ki lehet játszani a csapatot, ha a védekezést is ellátó középpályánk nagyon fent van. Nem kell ide semmilyen klasszikus kontra, sokkal könnyebb normális támadást is vezetni az ellenfélnek, mert nem tudnak a mieink olyan fegyelmezetten visszazárni minden alkalommal. A legtöbb csapatnál nagyon ritka, hogy csak belső védő marad a támadókra. Ahogy mondtam, nálunk ez még kontra hiányában is előfordul.

Az 5 kaput eltalált lövésről te is tudod, hogy nem mérvadó, mert sokszor nagyobb helyzet a kaput nem eltaláló lövés, mint egy lagymatag kapura vánszorgó labda. 10 lövése volt a Benficának, XG-ben is 3 fölött voltak, de 6 olyan lövésük volt, ami a simán beakadhat kategória(tehát nem mind a legmagasabb kategória, hanem közepesek, de semmiképpen sem a semmiből jött kategória.)
Ráadásul a múltkori meccs egy külön cirkusz volt, azért egyik oldalon sem szokványosak voltak a gólok. Mi kaptunk kettőt egyértelmű kapus hiba miatt. Tehát abból a 6 komolyabb helyzetből kettőt nem védekeztünk ki. Nagyon távol áll az igazságtól, amit írtál. És akkor nem írtuk le a lövést megakadályozó szereléseket. Azért Araujonak volt 5 tisztázása, 5 labdaszerzése. (Cubarsi pedig 5 labdaszerzés, két megelőző, 2 tisztázás). Ilyen amikor nincs dolguk? Csak azért látod annak, mert nem tűnik fel, hogy közben vagy hússzor megakadályozták már a helyzet kialakulását is elég pro módon.

Lewa meg egy külön történet. A góljai hasznosak. Minden más, amit művel nem csak semleges, hanem káros is, mikor rendre rontja a másfél méteres passzokat, vagy a megyekettes labdakezelésen úszik el a helyzet. Nagyon rossz vicc Raphinhához, Mbappéhoz,Viniciushoz, vagy Bellinghamékhez hasonlítani. Raphinha is kihagyja azokat a ziccereket amiket Lewa, ez igaz, de ő közben vért iszik és a támadásaink harmada kizárólag neki köszönhető, nem kell kihagyhatatlan helyzetbe hozni. Most mBappé kezdi megtalálni sajnos a helyét, mellette Lewa focistának is alig nevezhető. Hozhatod a statot, van négy osztálykülönbség a góljaik közt, ahogy a Francia megforgat két védőt, bebőröz egy harmadikat és lefutja a negyediket, míg Lewa 2-3 gólját leszámítva a társak által kihagyhatatlan helyzetből lövi őket. Meg a büntetők. Jól néz ki a statban, hogy Lewa lőtt két gólt, kellett is, hogy bemenjenek, de egyébként a büntető kiharcolásához sem volt semmi köze.
Ha Lewa nem lő gólt, akkor emberhátrány, vagy annál is rosszabb, lásd támadásaink megakasztása. Mostanában Mbappé a Realban akkor is jó, ha nem lő gólt. Ellenünk is jó volt, senki nem is okolta a Real oldaláról (jóformán az egyetlen volt, akit dicsértek). Nálunk, ha kikapunk, akkor Lewát elő lehet venni, mert ilyenkor az esetek nagy részében vagy kihagyta a helyzeteit, amit neki hoztak össze Pedriék, vagy még ennyit se csinált. Lewa a ligában a sok gólját 10 meccs alatt érte el és ebből ha jól számoltam gyorsan,ebből a tíz meccsből 4 meccs volt, ahol a góljai nélkül is nyertünk volna. Ez ingoványos terep elismerem, önmagában ez nem mond sokat, mert a négyből lehet sorsfordító volt az ő két gólja, ki tudja, de azért legalábbis sejteti, hogy a sok góljának kisebb a reális értéke, mint elsőre gondolnánk. Szép dolog, hogy kétszer betalál az 5 gólos meccsünkön, de éppenséggel pont a Leganes, Las Palmas, Osasuna stb meccseken kellett volna bármit virítania, legalább a helyzetei felét berúgnia, ezek sokkal értékesebbek lettek volna, mint az eddigi góljainak több, mint fele. November óta pedig csak két gólt lőtt a bajnokságban és rengeteg-rengeteg mások által összehozott nagy helyzetet hagyott ki. Önmagában szép a stat, de ennyi. Többet érnénk egy olyan játékossal, aki kevesebb gólt lő, de lehet számítani egyéni teljesítményre, ha éppen mástól nem jön.
PR42
Jugador del Barça

2025.01.23. 13:15:53

gránit írta:
2025.01.22. 12:55:33
PR42 írta:
2025.01.22. 11:52:45
Igazad van részben, de itt arra is kell figyelni hogy a védelemnek könnyebb dolga lenne ha Lewytől nem pattana el minden labda és Yamalt nem szerelnék nevetségesen könnyen a felezőnél amikor flegmázik...

Lehet, csak ők ligaelsők, mindkét fronton, a védelem meg nagyon nem.
High Risk High Reward játék mellett ne verjük az asztalt ha néha a High Risk miatt megégünk, ennyi az üzenetem.
Tök sok igazságot írsz, de ne felejtsd el hogy egymásra hatnak a játék elemei, és a taktikánk is.
Vannak hibák? Vannak. Vannak jobb védők egyénileg a világ labdarúgásában mint a mieink? Vannak.

Van-e értelme és joga a bénázó Lewynak vagy bárki másnak mutogatni hogy miért kell ennyi gólt lőni egy győzelemhez?
Nincs, semmi.

Flicknél lehet reklamálni, de a játékosoknak szava nem lehet kifelé arról hogy bénázás megy, pláne ha nincs igaza mert ő se látja el tökéletesen a saját feladatát. Ha 60 gólt lőne de sose támadna le, akkor se mondhatná ezt. Ha 0 gólt lőne, de hibátlanul támadna le, akkor se mondhatná ezt. Ha 60 gólt lőne, és hibátlanul támadna le, akkor se mondhatná ezt, bár akkor már igaza lenne.
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.22. 14:36:35

ElBartimaeus írta:
2025.01.22. 13:04:20
Chino írta:
2025.01.22. 12:40:58
A legutóbbi bajnokin, a Getafe 1,18-as xG-re ugyanúgy 1-et rúgott, mint mi a 2,37-re.
Az Atletico ellen, a matracosok 0,70-re eltett kettőt, nekünk sikerült 2,83-ra 1-et.

Csak összehasonlításképp. A Real ellen 2,5-re lőttünk 4-et.

Nem engedünk sok lehetőséget, de ami van azzal baromi rosszul sáfárkodunk az utóbbi időben.
Off, mert alapból teljesen egyetértek veled, azt leszámítva, hogy ez már legalább másfél szezon óta tartó tendencia: többet kapunk, kevesebbet rúgunk, mint ami várható lenne. Itt komolyan a támadókkal, illetve potenciálisan a kapu elé érkező középpályásokkal van gond, főleg Lewy általános teljesítményével és Rapha helyzetkihasználásával, de Yamal sem kiemelkedő még ziccerekben.
Pont ez a gond, hogy a bajnokság nem így indult, és nem is így folytatódott, valamiért az utóbbi pár meccsen zuhant vissza és ami nem nagyon érthető, hogy csak az egyik fronton. A BL-ben szórjuk a 4-5 gólokat az erős ellenfeleknek is (bár a tegnapi kakukktojás, mert a portugálok is kellettek hozzá, a hatékonyság ismét gyenge volt) 7 meccsen 26 gól, Lewy 9 gólnál tart, Raphi 8-nál. A Szuperkupa, kupa 4 meccsen 16 gól, abból 12 a Real-Bilbao-Betis triónak.

A Bajnokságban viszont nov-dec-január: 9 meccsen 20 gól (ebből a Mallorca ellen) másod-harmadvonalas csapatoknak.

És Lewy, de főleg Raphinha ebben rengeteget javult, ami a bajnokság első felét és az egyéb sorozatokat figyelembe véve, a játékosok a saját, korábbi teljes szezonos rekordjaikat döntögették eredményesség terén.

A legszomorúbb, hogy folyamatosan gálázhatnánk, mert a játék, a hozzáállás, a kidolgozott lehetőségek megvannak hozzá. Ehelyett kesereghetünk, hogy milyen előnyt adunk a vetélytársaknak
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.01.22. 13:23:53

sansz írta:
2025.01.22. 13:00:21
Azt ne felejtsd el, hogy nem önmagában a védelemmel van a gond. Felborítjuk a pályát, nagyon dominálunk és ennek van ára.
Ez akkor lenne igaz, ha csak kontragólokat kapnánk. De nagyon sok ki nem kényszerített hiba történik hátul, lásd tegnap is. Összeszaladnak, rosszul jön ki, odaüti az ellenfél elé stb. Ezek durva bénázások, amik függetlenek a többi csapatrésztől. Amúgy szerintem a sok szerzett gól érdekében sem kellene ennyire feltolódni, mélységből indítva, egy biztonságosabb játékkal is lehet sok gólt szerezni. Amit csinálunk is a szezon során, ezek működnek is, ha van területünk. Lewandowski meg nagyon is hatékony, a bajnokságban 47%-os, előzve Mbappét, Raphinhát, Budimirt, Lukebakiót, Vinicius-t, Bellinghamet, egyedül Sorloth előzi őt ebben a közvetlen üldözők, a mennyiségi tüzérek közül. Ennek ellenére fura módon pont én gondolom egyedül azt, hogy szükség lenne egy centerigazolásra, mert Lewandowski már nem olyan éles, mint régen, és fontos, hogy megőrizzük a frissességét a szezon végére. Az előző két szezonban is teljesen kifújt már tavaszra.

https://www.bbc.com/sport/football/span ... op-scorers

Ja, és a védelmünk nagyon is el van kényeztetve, meccsenként alig néhány helyzetet kellene tudniuk csak kibekkelni. Csak képtelenek erre. Tegnap kaptak 5 kaput eltaláló lövést, abból bekaptak 4-et... No comment.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.01.22. 13:04:20

Chino írta:
A legutóbbi bajnokin, a Getafe 1,18-as xG-re ugyanúgy 1-et rúgott, mint mi a 2,37-re.
Az Atletico ellen, a matracosok 0,70-re eltett kettőt, nekünk sikerült 2,83-ra 1-et.

Nem engedünk sok lehetőséget, de ami van azzal baromi rosszul sáfárkodunk az utóbbi időben.
Off, mert alapból teljesen egyetértek veled, azt leszámítva, hogy ez már legalább másfél szezon óta tartó tendencia: többet kapunk, kevesebbet rúgunk, mint ami várható lenne. Itt komolyan a támadókkal, illetve potenciálisan a kapu elé érkező középpályásokkal van gond, főleg Lewy általános teljesítményével és Rapha helyzetkihasználásával, de Yamal sem kiemelkedő még ziccerekben.
sansz
Entrenador del Barça

2025.01.22. 13:00:21

gránit írta:
2025.01.22. 10:53:16
És maximálisan igaza is van. Röhej, hogy öt szerzett góllal is alig tudunk nyerni, mert nyeljük a gólokat, mint kacsa a nokedlit. A gyenge védekezésünk, leginkább a gyenge kapusteljesítményünk irreálisan nehéz helyzetbe hozza, szinte lehetetlen feladat elé állítja a támadókat. Már az öt lőtt gól is éppenhogy elég a győzelemhez, amikor ennyi rengeteg góllal nagyon simán meg kellett volna nyerni a meccset. Öt lőtt gól meg persze nem mindig jön össze, így jönnek sorozatban a botlások a bajnokságban.
Azt ne felejtsd el, hogy nem önmagában a védelemmel van a gond. Felborítjuk a pályát, nagyon dominálunk és ennek van ára. Sok meccs azért ment el, mert oké, megkaptuk az egy gólunkat, de nem lőttük meg a 10 nagy helyzetből a gólokat.
Már beszéltünk róla, én Penánál nem értek egyet, hogy olyan nagy hibákat vétene, mellesleg a belső védőinkre sem ez a jellemző. Ezzel a kerettel nagyon nehéz ezt az egyensúlyt borítani. Ha kicsit visszaveszel, akkor 5 helyett 2 helyzetet teremtenek Lewának. Ha ötből egyet lő be, akkor kettőből mit fog?
Ha lenne Lewa és Ferran helyett egy megbízható igazi támadó, akkor stabilan lövögetné a helyzeteket befele és senkit nem érdekelne, ha cserébe kapnánk meccsenként gólt. Lewa mellett el kell mondjam, hogy tisztességesen harcol, fizikailag nem tudják teljesen elnyomni, de ezen kívül amit művel. Nem is a kihagyott helyzet, hanem ahogy elhalnak rajta helyzetek. A legsimább labda is pattan el tőle fontos pillanatokban. Én nem csak nem csíptem soha, ha csípném sem ilyen ember kéne nekünk.
gránit
Director del Fútbol

2025.01.22. 12:55:33

PR42 írta:
Igazad van részben, de itt arra is kell figyelni hogy a védelemnek könnyebb dolga lenne ha Lewytől nem pattana el minden labda és Yamalt nem szerelnék nevetségesen könnyen a felezőnél amikor flegmázik...

Lehet, csak ők ligaelsők, mindkét fronton, a védelem meg nagyon nem.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
És maximálisan igaza is van. Röhej, hogy öt szerzett góllal is alig tudunk nyerni, mert nyeljük a gólokat, mint kacsa a nokedlit. A gyenge védekezésünk, leginkább a gyenge kapusteljesítményünk irreálisan nehéz helyzetbe hozza, szinte lehetetlen feladat elé állítja a támadókat. Már az öt lőtt gól is éppenhogy elég a győzelemhez, amikor ennyi rengeteg góllal nagyon simán meg kellett volna nyerni a meccset. Öt lőtt gól meg persze nem mindig jön össze, így jönnek sorozatban a botlások a bajnokságban.
De vedd azt hozzá, hogy mi is kaptunk 3 gólt ajándékba, így lőttünk 5-öt. Ha nem ilyen balfék a védelmük, ilyen helyzetkihasználással mi sem jutunk tovább kettőnél. Ugyanúgy nem fogunk adni az ellenfélnek így 3 gólt, ahogy azok sem nekünk. Ez most pont olyan volt, ami 100-ból 1 van. Az, hogy mindkét(!) csapat ugyanazon a meccsen csinálja ezt, arra kevés példa van.

De Cubarsi is ugyanúgy mondhatná, hogy a támadóknak sokkal hatékonyabbnak kellene lenni, mert a befejezések még nagyobb ajándékok, mint a kapott gólok.

Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.01.22. 12:35:47

Lehet, hogy ő belülről úgy látja, hogy számolatlanul rugdossa itt a gólokat, de hiába, mert a védők már megint bénáznak. Én meg úgy látom, hogy a védők megszakadnak (például Cubarsi lényegében csere nélkül hozta le az eddigi meccseket, csak amikor arcon rúgták és össze kellett varrni, akkor vitték le), de hiába, mert elöl a csatár nem képes lekezelni a passzt, vagy pontosan odatenni a társhoz. Én elhiszem, hogy gürcöl, közben folyamatosan nyomják, rugdossák, csipkedik, de ezt a védőink is átélik.
PR42
Jugador del Barça

gránit írta:

Szép dolog az 5 lőtt gól de a támadóink ugyanúgy benne vannak a csapatjátékban mint a védők és a középpálya.

Együtt lehet nyerni, és együtt lehet veszteni, persze egyéni hibák vannak és lesznek de általánosságban ez így van.

Szerintem ez a mutogatás nem jó irány.

Hátulról jogos a felháborodás hogy miért jönnek percenként a teljes sebességű támadók kontrázni, úgy hogy akiktől kapják a labdát nincsenek nyomás alatt és így precíz inditást kell levédekezni...

Előlről meg jogos a kérdés hogy miért nem jönnek a labdák fel támadásépítéskor, és miért van minden ellenfél akcióból gólhelyzet, és lehet reklamálni hogy megszakadnak a gólszerzésben és ez is alig elég mert hátul megy a bohóckodás.

Ami igazán fontos az az hogy belássuk hogy ezek egymásra hatnak és egymásból fakadnak.

Pl egyszerű kontra helyzet:
Cubarsi lehet hogy lassú és nem éri utol a támadót, de a támadó azért futja le mert Lewytől elpattant a labda, Pedri meg mágus egész meccsen de presszingelni már nem mindig tud és a mélységi labdás emberre nem ért oda, aki így tudott célozni és jó labdát adni és ilyenkor a támadó van nyerő helyzetben a kiszolgáltatott védő ellen.
Egy ilyen egyszerű szitu előálláshoz is 3 hiba kell ami sorrendben lehet technikai, helyezkedési vagy adottságbeli is.
gránit
Director del Fútbol

FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.01.22. 10:49:35

Lewy nyilatkozat meccs után...

Lewandowski calls for improvement fejezetcímmel...
Miután elmondta, hogy jobban kéne védekezni és nem ajándékozni 3 volt az ellenfélnek, megjegyezte:
"Offensively, we also lack some things"...

Részemről no comment...
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.16. 14:53:10

Ronaldinho&Barca írta:
2024.12.16. 14:11:25
Én pesszimista vagyok, nagyon jól kezdett a szezonban, pihenten, felkészülten, és amint jön a szerda-szombat rigmus, abban a lendületben esett vissza "klasszisokat" a teljesítménye, muszáj lenne egy 9-es aki nem FT. Kapja meg akkor Pau a lehetőséget, legalább meglátjuk ki is ő valójában.
Azért nem mondanám, legfeljebb a bajnokságra, mert ez alatt az idő alatt a Bl-ben folyamatosan termel. Cserébe Raphinha meg azóta lett gólerős. A Bayern-Real duóig nem volt túl termékeny, a Villarrealnak és a Valladolidnak eltett ötöt, de azon kívül 8 meccsen 0 gól, inkább az assistjaiban volt erős.
Most pont a gólpasszokban esett vissza a brazil. Lehet, hogy van összefüggés a két dolog között, bár tény, hogy a helyzetkihasználása nagyot romlott, de ez sajnos mostanában sokakra jellemző.
Forca Barca!!!!
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.12.16. 14:11:25

Én pesszimista vagyok, nagyon jól kezdett a szezonban, pihenten, felkészülten, és amint jön a szerda-szombat rigmus, abban a lendületben esett vissza "klasszisokat" a teljesítménye, muszáj lenne egy 9-es aki nem FT. Kapja meg akkor Pau a lehetőséget, legalább meglátjuk ki is ő valójában.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
bence0330

2024.12.16. 11:56:50

Igen, most nagyon jó elem volt ő azon kívül, hogy gólt nem rúgott. Jó volt a rendszer, nagyon komoly első félidőt játszottunk még kicsit fáradtan is, de... remélem én is, hogy megtalálja a formáját, mert amúgy azért szépen van cserélgetve, erre nem lehet fogni.
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.16. 11:53:55

bence0330 írta:
2024.12.16. 10:26:28
Egy picit kezd felhúzni, ahogy mosolyog a rengeteg kihagyott ziccere után, lassan már meccsről meccsre. Gündogan tuti odaszólt volna neki valamit. :D Kicsit olyan, mint ha nem érdekelné, és úgy gondolná, hogy neki ez simán belefér. Még bele is férne, ha amúgy lenne más haszna a pályán, de ő ennyit tud, egy amúgy remek kirakósdarab a rendszer végén, aki egy dolgot tud, jól helyezkedni, és gólt rúgni. Ha ő ezt sem tudja meccseken át, akkor megint kezd nettó akadály lenni. Nyilván ha egy Yamal kihagy 1-2 helyzetet, vagy Raphinha, full más helyzet, mert ezer más módon hasznosak, de nála ez konstansan necces. Szerintem konkrétan az ő mai hatékonysága volt az egyedüli különbség a 0-1 és egy nemrég még szokásos 5-1 között. Ugyanolyan meccset játszottunk ezen kívül (meg Olmón kívül), mint bármelyik másik meccsen korábban, amit agyonnyertünk.
Alapvetően detto ez a véleményem az első mondatot leszámítva. Tegnap is volt (talán a második ziccerénél, amikor olyan arcot vágott, hogyha ránéz valakire az felrobban verte, meg a mezt húzta a fejére.
Simán MVP lett volna ezzel a játékával, ha közel azt a helyzetkihasználást hozza, amit korábban vagy a BL-ben. Nem is kellett volna "Torres stílusú" játékos a helyére, mert meg lehetett játszani, sőt talán most ő kellett jobban. Remélem visszatalál a helyes útra és a kíméletlenség újra kijön belőle.

De mindenki Gyökerest vár meg Torrest a helyére, de teljesen megfeledkezünk pl. Pau Victorról. Tavaly 40 csapat közt lett gólkirály. És lehet, hogy harmadosztály, de nem ilyen Barcában, hanem az Athleticben, ami nem volt annyival jobb a bajnokságban a többi csapatnál mint a felnőttek az első osztályban, sőt! Gyakorlatilag ő volt az aki miatt egy fél lépésre kerültek a feljutáshoz. Idén eddig 2 meccsen kapott releváns játékidőt (már ha 30 perc annak számít) és eltett 2 gólt plusz van egy assistja. 12 meccsen a gól/perc átlaga annyi mint Lewynek. Plusz még egy tizenegyest is kiharcolt. (az már más kérdés, hogy a bíró valami érthetetlen módon nem fújta be).
Ráadásul nem is egy statikus center.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy van egy nagyon gólérzékeny játékosunk, arra a posztra, amire sokszor kellene, de valami miatt egyáltalán nincs használva, pedig az eddigiek alapján semmi sem indokolja az ellenkezőjét. Rá van sütve, hogy nem szint, ha Casádó kapna ennyi lehetőséget nem hiszem, hogy más lenne az általános vélemény róla. Nem mondom, hogy befutja azt a történetet, mint az előbbi de a lehetőség megvan benne, de ha nem próbáljuk meg sosem derül ki.
Tegnap is kapott vagy 10 percet, pedig csak két támadónk volt amikor beállt.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Chino 2024.12.16. 12:18:37-kor.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.12.16. 10:26:28

Egy picit kezd felhúzni, ahogy mosolyog a rengeteg kihagyott ziccere után, lassan már meccsről meccsre. Gündogan tuti odaszólt volna neki valamit. :D Kicsit olyan, mint ha nem érdekelné, és úgy gondolná, hogy neki ez simán belefér. Még bele is férne, ha amúgy lenne más haszna a pályán, de ő ennyit tud, egy amúgy remek kirakósdarab a rendszer végén, aki egy dolgot tud, jól helyezkedni, és gólt rúgni. Ha ő ezt sem tudja meccseken át, akkor megint kezd nettó akadály lenni. Nyilván ha egy Yamal kihagy 1-2 helyzetet, vagy Raphinha, full más helyzet, mert ezer más módon hasznosak, de nála ez konstansan necces. Szerintem konkrétan az ő mai hatékonysága volt az egyedüli különbség a 0-1 és egy nemrég még szokásos 5-1 között. Ugyanolyan meccset játszottunk ezen kívül (meg Olmón kívül), mint bármelyik másik meccsen korábban, amit agyonnyertünk.
Válasz küldése