FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.22. 08:54:19
Szerk: ha mégis jönne Nico Williams vagy más szélső a nyáron, én tényleg kipróbálnám Raphinhát csatárban Lewy helyett, összjátékban sokkal jobb, gólerős is, és elég jól fejel. Középen sokkal jobb, és a letámadás is jobb lehetne.
Érdekes próba lenne, de félek, hogy meghalna kilencesben. Már kicsit az is sok neki, amikor ilyen full second strikerbe van feltolva, ő képességeit tekintve egy igazi elit kulcspasszos-előkészítő, másodállásban gólszerző, persze ha épp baromi magasan van az önbizalma, és a gólszerzés is elit szinten megy neki, az fontosabb, helyezzük arra a hangsúlyt.
A másik, hogy Lewy kb egyetlen hasznos jelentősége hónapok óta már a tizijein kívül az az, hogy pont a brazilnak csinál helyet (meg mostanság Yamalnak is, elkezdegetett ő is üres területeket megfutni hébe-hóba). Ő húzza ki a falból a védőket, amibe Raphinha be tud robbanni, amiben zseniális, a lescsapdákat nem is tudom, lehetne-e jobban kikerülni, mint ő szokta, de ez az egész nem működne szerintem, ha ő lenne a center. Nem biztos, hogy rosszabb lenne, mint Lewy, sőt, alapvetően ezt nehéz elépzelni, de már így is kihúztuk pár méregfogát, csak maradt így is elég, 9-esbe tolva szerintem elveszne. Ráadásul szerintem sok lenne neki, ha kb kizárólag a góllövés lenne a feladata. Ha jönne végre egy elit balszélső, neki tényleg középre kell mennie, de csatár mögé. Meg persze Yamal távollétében jobboldalon lenne.
Persze attól függ, honnan nézzük. Ha jönne egy szélső, csatárt meg nem pótolnánk, és Lewyhez képest kell nézni, akkor lehet, hogy előrelépés lenne. Olmo-Rapha 10-centerrel nagyon fluid lehetne az egész, simán cserélgethetnének meccsen belül, tényleg olyan lenne kicsit mint sok City meccs a Haaland előtti érában, nem tiszta centerrel, hanem ügyes játékosokkal játszva.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy