Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Azon már rég túlléptek,már semmi nem érdekli őket, főleg hogy be lettek regisztrálva a játékosok.Eddig is ****volt a helyzet de úgy néz ki ez még nem a legalja.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.23. 12:42:41Hétvégi bírók
Soto Grado
VAR Del Cerro Grande.
Ezt komolyan nem hiszem el.
Nem érte mostanában elég kritika a bíráskodást?
Egy új kapus, és végre ne a Neto-féle, a Liga aktuálisan legrosszabbját igazoljuk le, mondván, hogy a létszám egy ilyennel is meglenne, és akkor már meg is vagyunk. Nyáron lesznek ingyenesek, egy igazán jó kapus kéne, de ha 1:1-ben leszünk, lehetne szerződésest is igazolni, valaki nagyágyút. Ter Stegen két szezon alatt játszik most egy felet, és korábban is volt már komoly sérülése. Rá én már nem építenék. Visszajön, amikor visszajön, de a jövőt már egy új, pályafutása csúcsán levő kapussal képzelném el. Szczesny simán mehet messzire hosszabbítás nélkül, Penát meg egy zsíros kilépőcsomaggal kísérném ki a kapuig. 2026-ig szerződtek vele, sok esze volt annak, aki ezt kiötlötte. Szczesny szerződtetéséért nem hibáztatom őket, a szerződésen kívüliek közül nem nagyon voltak jó lehetőségek, csak visszavonult, fogatlan oroszlánok. Azért viszont hibáztatom a vezetőket, amiért nem vették komolyan ezt a posztot korábban, és ennek a levét isszuk most.
Sajnos én sem, Christensen kidőlésével csökkent a stabilitás. Amúgy kedvelem Casadót, de azért egy Mainoo-Goretzka-féle igazolást el tudnék ide képzelni.
A Real Sociedad óta tartó vesszőfutás során 1,5 a kapott gólátlagunk. Akkor 1, a Vigo ellen 2, a Las Palmas ellen 2, a Mallorca ellen 1, a Betis ellen 2, a Leganes ellen 1, az Atletico Madrid ellen 2, a Getafe ellen 1. 8 meccsen 12 bekapott gól. Ez semmilyen reális helyzetkihasználás mellett nem fenntartható a bajnoki címhez. Nem nagyon nyerünk bajnokságot 57 bekapott góllal, amikor az Atletinek lesz majd max 25, a Madridnak kb 38. A szerzett góljaink valóban megcsappantak a bajnokságban, a zárt védekezés ellen szenvedünk. De az 1,5 bekapott gól meg általában a bőven 1,0 feletti bekapott gólátlag nem tartható, ha akarjuk a bajnoki címet. A támadóink tudnak gólt lőni, mindkét tabellán vezetik a maguk rangsorát, éppen ezért nem hiszem, hogy a támadók állományával lenne gond. Ezért is írtam, hogy elsősorban nem ide igazolnék, nem ez lenne számomra a prioritás. Ott inkább a taktikán kellene csiszolni a buszos csapatok ellen. Hátul komolyabb a gond, mindkét sorozatban sokat kapunk.
Mondjuk szerintem a minőség sem gyenge. Ha FDJ legalább a saját plafonját eléri megint, akkor szerintem abszolút nem ezen fog múlni kb semmilyen cím, akkor részemről bármelyik duóval a 4 közül esélyesként lépünk ki 1-2 kivétellel minden csapat ellen. És akkor ehhez jönne még a dán, aki ja, nem tudom, hol fog focizni, de mindkét helyen korrekt lehet. Lehet hogy mindkét helyen szükség is lehet rá.Peter írta: ↑2025.01.22. 23:53:02A létszám természetesen rendben, de ez még nem minden, szerintem.
Chris.....na igen, kihagytam, mert sajnos olyan keveset játszik, mintha itt sem lenne, no meg nálam még mindíg az eredeti posztja van berögzülve....ha visszatér és kiderül, hol számol vele leginkább Flick....lehet erősítésnek tekinteni.
Frenkie tekintetében pedig olyan mértékű változásra lenne szükség a csapat érdekében, amilyet tapasztaltunk Raphinál.....költői kérdés, bekövetkezhet ez vajon?
Kicsit soknak tűnik nekem jelenleg a "ha....", ugyanakkor stabilan egy jó Chris, egy jó Frenkie és egy jó Olmo....már komoly változást hozhat(na)....ha mind egyirányba mutathatna...de ez a jövő zenéje még.
A létszám természetesen rendben, de ez még nem minden, szerintem.
Ne adj légyszíves szavakat a számba, senki nem beszélt itt 5 gólokról .gránit írta: ↑2025.01.22. 12:51:21Egyértelműen a védelemben. 2,4 szerzett gól ligaelső átlag. Azért estünk vissza, mert a kapott góljaink száma már fenntarthatatlanul sok. 1,3 kapott gól 49 bekapott gól egy bajnokságban. Az irdatlanul sok. Az Atleti féltávot meghaladva 13 kapott gólnál tart.
Tényleg azt kezdjük magyarázni, hogy az egyik mutatóban ligaelsők vagyunk, a másikban középmezőny (a BL-ben alsóház), akkor nem utóbbival van a gond??
Te komolyan alapértelmezettnek veszed, hogy 12 meccsen 14 gól hosszú távon fenntartható? Te komolyan azt gondolod, hogy ez természetes, és minden meccsen 5 gólt kéne lőnünk? Azért estünk vissza, mert nem lehet minden meccsen ötöt lőni. A BL-ben is azért lövünk sokat, mert ott az ellenfelek játszani akarnak, oktondi módon, aztán jól megszórjuk őket, mint amilyen a tegnapi 5. gól is volt. Ilyet egy Getafe nem kap be, mert ők a clean sheetre mennek. Az ilyen meccseken nem fogunk ötöt lőni. Az ilyen meccseket úgy tudjuk megnyerni, hogy nem kapunk gólt, ami a labdabirtoklást és az ellenfél lehetőségeit elnézve több mint elvárható lenne. Elvárhatóbb és sokkal reálisabb, mint az, hogy lőjünk meccsenként ötöt.
Azon túl, hogy egyetértek, mit lehetne vajon tenni jelenleg ez ellen, azon kívül, hogy elvárhatóbb legyen a kevesebb bekapott gól? TS visszatérésén kívül....
Egyértelműen a védelemben. 2,4 szerzett gól ligaelső átlag. Azért estünk vissza, mert a kapott góljaink száma már fenntarthatatlanul sok. 1,3 kapott gól 49 bekapott gól egy bajnokságban. Az irdatlanul sok. Az Atleti féltávot meghaladva 13 kapott gólnál tart.
Te komolyan alapértelmezettnek veszed, hogy 12 meccsen 14 gól hosszú távon fenntartható? Te komolyan azt gondolod, hogy ez természetes, és minden meccsen 5 gólt kéne lőnünk? Azért estünk vissza, mert nem lehet minden meccsen ötöt lőni. A BL-ben is azért lövünk sokat, mert ott az ellenfelek játszani akarnak, oktondi módon, aztán jól megszórjuk őket, mint amilyen a tegnapi 5. gól is volt. Ilyet egy Getafe nem kap be, mert ők a clean sheetre mennek. Az ilyen meccseken nem fogunk ötöt lőni. Az ilyen meccseket úgy tudjuk megnyerni, hogy nem kapunk gólt, ami a labdabirtoklást és az ellenfél lehetőségeit elnézve több mint elvárható lenne. Elvárhatóbb és sokkal reálisabb, mint az, hogy lőjünk meccsenként ötöt.
Én azt mondtam, ha visszaolvasol, hogy helyzetek alapján ez teljesen rendben lett volna. Viszont a helyzetkihasználás újra kabaré volt. Ezt az 5 gólt kb. két helyzetből lőttük. A Baldé elleni szabálytalanság, amikor fejbe rúgják 20 méterről Raphinhát vagy az a második tizi sem bármilyen veszélyből jött.gránit írta: ↑2025.01.22. 10:28:33Most őszintén. Szereztünk 5 gólt. Komolyan ennél többet várunk el? Most komolyan, szerinted nem azzal volt a gond, hogy bekaptunk négyet, hanem azzal, hogy miért csak ötöt lőttünk? Ez most... komoly...?Chino írta: ↑2025.01.22. 09:58:25
Szerintem pont hogy fordítva van, csupán az eredmény csalóka. Ha csak az első félidőt nézzük, ők eljutottak kb. kétszer kapuig, amiből lőttek 3 gólt, nekünk volt legalább 4 (de ha odavesszük Araujo fejesét, akkor 5) helyzetünk és sikerült belőle kereken 0 gólt lőni. (a tizenegyest nem számolom ide, az Baldenak egy totál ártalmatlan megmozdullásából jött). Hiába volt 3:1, a támadójáték alapján ennek legalább a fordítottja kellett volna legyen. De ha az egész meccset nézzük, a mi 5 gólunk is 1-2 helyzetből jött össze, amit egy közepes helyzetkihasználással is kihoztunk volna.
Az 1, 37-es nem jó, de azért ne túlozzunk már, hogy ligautolsó. Kb. 5-6 csapatnak van erősebb, de az ilyen Rayo, Getafe, Bilbao pont azért tud nyerni, mert 1-2 helyzet elég nekik a gólhoz és győzelemhez. Ha a mi helyzetkihasználásunkat hoznák, 20 meccsen lenne 10-11 góljuk, a Getafe ellen sem azért X-eltünk, mert olyan jól védekeztek, hogy nem volt lehetőségünk, de az Atma is 2-3 esélyből eltett 2 gólt, mi meg lefocizva őket, a számtalan helyzetből berámoltunk egyet.gránit írta: ↑2025.01.22. 10:28:33
Meccsenként 1,37 kapott gól nagyon-nagyon vészes. Ezek miatt úsznak el a trófeák. Ezt még a meccsenkénti 2,6 szerzett gól sem tudja ellensúlyozni, mint látjuk. Pedig a bajnokságban is messze mi szerezzük a legtöbb gólt, de a 3-4. helyen állunk, mert rettenetesen sok gólt kapunk.
Mert a támadósorunk irdatlanul erős, és bárkinek tud négyet-ötöt vágni. Ha éppen nem lövünk négyet-ötöt, akkor meg nagy baj van, mert kapni meg mindig kapunk. Szinte képtelenek vagyunk kapott gól nélkül lehozni a mérkőzéseket.
Miért pont a Realtól? Kérdezze meg Xavit, hogyan kell csinálni:
Annyit fűznék hozzá, nálam az kezd kirajzolódni, nem tudunk megfelelő taktikával kiállni egy csak a védekezésre és kontrákra építő csapatok ellen. Hiába döntő fölényünk van labdabirtoklásban és jók a helyzetkidolgozásunk is, ha ez már nem jön ki a kaput eltaláló lövéseknél.gránit írta: ↑2025.01.19. 17:19:54Teljesen egyetértek. Ez nem aktuális forma, egész szezonban szenvedtünk a zártabb csapatok ellen. Már csak azért sem lehet aktuális forma, mert néhány nappal ezelőtt meg hengereltünk, a számunkra kedvező taktikát választó ellenfelekkel szemben.
Flick-nek hozzá kell szoknia ahhoz, hogy ez nem a német bajnokság, ahol a Bayern százhúsznullra megveri a kisebb csapatokat.
Ha minden szinten jók szeretnénk lenni, márpedig egy Barca esetében ez nem nagyon lehetne másként, akkor be kell látni, hogy igenis elkerülhetetlen, hogy álljon rendelkezésre szükség esetén egy zúzógép, egy tank, egy ágyú vagy nevezzük bárminek, ha már a rendelkezésre állókból ilyen nem hozható ki.
Teljesen egyetértek. Ez nem aktuális forma, egész szezonban szenvedtünk a zártabb csapatok ellen. Már csak azért sem lehet aktuális forma, mert néhány nappal ezelőtt meg hengereltünk, a számunkra kedvező taktikát választó ellenfelekkel szemben.
Bárcsak így lenne, de szerintem hetek óta ziccerbe sem került kb. A mostani fejese helyzet volt, de nem épp ziccer, ott inkább a többiek verhették volna be (még abban sem vagyok biztos, hogy kapura akarta-e tenni), de nem is volt egy rossz megmozdulás. 1-2 hónapja helyzetbe sem tud már kerülni, ez nálam a fő gond vele, biztos vagyok benne, hogy beveregetné a ziccereit még, ha nem is mindet.
Nem arról vitatkozunk, hogy mentünk-e valamire ezekkel az eredményekkel, hanem arról, hogy egy relatíve fiatal csapat bekerült egy olyan spirál bá, ahol nem mentek be a helyzetek. Attól még meg voltak a lehetőségek. Nagyobb baj lenne, ha minden meccset úgy buktak volna el, mint ahogy a Betis ellen játszottak (bajnoki 2-2) vagy a Sociedad elleni vereségnél. Azokon a meccseken Flicket is legyőzték. A többi nem teljesen.
Ez tok szep meg klassz Lenne ; csak 1 semmire nem mentünk vele es nem egy egy esetről beszélünk amikor semmi nem jött ossze mert ilyen van 2. ha az lenne a kérdés h jobbak vagyunk e mint egy Leganas v Las Palmas ….csak nem ez a kérdés !tatesz1990 írta: ↑2025.01.19. 13:39:31Az Atléti elleni vereségnél (1-2): 2,54 xG; 19 kapuralövés! A Leganés elleni vereségnél(0-1): 2,67 xG; 20 kapuralövés! A Las Palmas elleni vereségnél (1-2): 2, 32 xG; 27 kapuralövés!baas11 írta: ↑2025.01.19. 11:12:28
Nyerhetünk volna Ha persze ezt irtam en is tok jo csak ezzel nem vagyunk elorebbb.
Es oke Tegnap koncentráció hibák voltak …. na de
Sociedad
Celta Vigo
Las Palmas
Betis
Leganes
Getafe
Ez 6 mecs 540 perc koncentrációs hiba elol hátul ?? (18 pont )mind x vagy inkább bukó … aligha !
Amikben gyengék vagyunk abba pont az jo h nem kíván zseniális kreatív koncentrációs képességeket …. taktikai egyszerű elore gyakorlhato elemek amik pont jol jöhetnek amikor véletlen mindenki “mindent” kihagy !
Van h a kis csapatot több kiscsapatos megoldással kell legyűrni főleg ha másképp mar trendszerűen nem nagyon megy !
Vagy ilyenkor hol van a csatarunk ?
A Betis és a Celta elleni döntetlenek voltak, amiknek inkább vereség ék kellett volna lenniük számok alapján is, valamint a Sociedad elleni betli volt jogos.
A többi találkozón jobb volt a Barca az ellenfélnél, viszont mentális hibák (motiválatlanság) miatt nem születtek gólok a helyzetekből.