Ezt én is hasonlóan látom.Troym írta: ↑2025.01.16. 19:01:33Elismerem szűklátókörű lehetek, de vettünk 3 kezdőszintű jobbszélsőt 7 hónap alatt 100+ milliós vételárért és összesen 30+ milliós fizetésért, majd évekig ment a duma, hogy kettő még a posztján se tud játszani, nem jó a keret elosztása, Ferran nem jó baloldalon, a másik kettő meg ugyanoda jó, stb...
Önmagában a Ferran üzlet nem volt rossz, 50m egy 21 éves spanyol válogatott támadóért átlagos. Önmagában a Raphinha üzlet se rossz, 60m egy PL csapat legjobbjáért.
Önmagában megszerezni újra Dembelét sem rossz, (bár nem ebben a konstrukcióban)
De mi értelme ezt a 3 üzletet 7 hónap alatt megcsinálni úgy, hogy mellette volt 3-4 lyukas posztunk?
Ezt anno se értettem és Alemany egyetlen nagyobb hibájának tartom, de nem vagyok benne biztos, hogy a 3. üzlet, Dembele is az ő ötlete, nem az edzőé volt.
Annyi, hogy szerintem több van a dolgok mögött. Raphinhának megígértük, hogy leigazoljuk, Deco is hajtotta az üzletet. Utána nem esett ki a Leeds, és borsos árat fizettünk, de szerintem akkor (most úgy néz ki, tényleg) is megérte. Én ezt a szentimentális viselkedést és a naivitást Laporta nagy hibájának tartom. Ezért nem aggódtam Araujo távozása miatt sem, szerintem megadják neki amit kér.
De nagyon nem értek egyet, pl. Font tegnapi nyilatkozatával, hogy Flick az égből pottyant ide, és nem volt legszervezve. Azért ne nézzük már a vezetőséget ilyen amatőrnek.
Alemany távozásában szerintem ez játszott főleg közre, nem kapott kiemelt fizetést, a hírek szerint többet ajánlottak neki máshol, meg volt kötve a keze, és amit leüzletelt, nehézségek árán az sem volt feltétlenül "megbecsülve"
Nem fogunk egyetérteni itt a fórumon a játékosok kapcsán sem senkivel, de szerintem az Auba, Adama, Alonso, Bellerin, Inigo üzlet sem volt rossz, az más kérdés mit hoztunk ki belőlük. Szerintem Ferranban is több van ettől, ahogy Roqueban is, de akkor sem hoztam volna őket, még ilyen konstrukcióval sem, ha ilyen nagy is volt a hátráltatás.
És szerintem ezen az utóbbin van a hangsúly, így nem ítélem el sem Alemanyt, sem Xavit sem Decot.
Ha most már jobbak lesznek a körülmények, jobban meg lehet ítélni a munkásságát a felelős személyeknek.
Ezért írtam, hogy még most is tartok tőle, hogy 1/1 de vágd le a "bal oldalit, hogy vehess jobbra" elvet kövessük.