Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Picit jobb, szélesebb kerettel nem lenne itt baj. Az hogy elől összesen három használható ember van, és hátul is kevesen vagyunk, rá fogja nyomni a bélyeget a szezonra. Xavinál is ez volt a baj, amikor kellett volna az eredmény a fél csapat sérült volt. Mindenesetre a BL már nem hiszem, hogy csúnya lesz, ebbe a csapatba a legjobb 8 benne van.LG írta: ↑2025.01.13. 12:09:01Újabb remek teljesítmény egy rangadón.Nálam az Atletico elleni sem kivétel a vereség ellenére. Ott még talán jobban is ellenfél fölé nőttünk, mint pl. tegnap, csak akkor semmi nem ment be, tegnap meg kíméletlenül bevertük a helyzeteket. Hosszútávon nyerő, amit ott játszottunk, és ezt most ki is jött.
Most már csak 1 dolog kell, a kicsik jobban felpörögni, meg eddig a bajnokság bukónak néz ki amiatt, hogy nem tudjuk hozni a kötelezőket. De a kupasorozatok úgy tűnik nagyon fekszenek neki.![]()
Így van. Én elég Laporta-kritikus vagyok, de Flick leigazolása nagy húzás volt tőle. Úgy látszik, amikor szorul a hurok, jól bele tud nyúlni, anno Guardiolát is akkor húzta elő, amikor a közvélemény ellene fordult.Peter írta: ↑2025.01.13. 13:12:47Ő a jelenlegi egyetlen esélyünk és a vezetőség értelemmel, ésszel meghozott döntései közül a legjobb.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.13. 09:46:16Sajnálom ezt az embert. Amikor jó esélyünk lenne szép játékkal nyerni valami címet, kap egy ezer sebből vérző keretet, és mellé a körítést.
(sajnos kevés döntés születik ilyen alapon, holott ez az irány lenne a konstruktív)
Ő a jelenlegi egyetlen esélyünk és a vezetőség értelemmel, ésszel meghozott döntései közül a legjobb.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.13. 09:46:16Sajnálom ezt az embert. Amikor jó esélyünk lenne szép játékkal nyerni valami címet, kap egy ezer sebből vérző keretet, és mellé a körítést.
Ezt a ligából való kilépést meg a bojkottot te sem gondolhatod komolyan!szbsz írta: ↑2025.01.04. 15:00:48Figyu én csak annyt mondok ha a Barcelona kilép a ligából vagy ilyesmi, ez az amúgy is ezer sebből vérző liga lehúzhatja a rolót és kb. portugál bajnokság szintjére zuhan a színvonala... Most akkor kinek az érdeke, hogy itt játszunk?superman írta: ↑2025.01.04. 11:41:27Ez tuti h.lyeség. Laporta végig szédített mindenkit, mint mindig, honnan tudhatta volna ez elkönyveltként bárki is? Amúgy meg ha ezen a szinten vannak, hogy emiatt kapnak ki hazai közönség előtt a Leganestől, meg a Las Palmastól, akkor semmit nem érdemelnek, itt nem lehet mondani, hogy "hát de ők is emberből vannak".![]()
Már most sem a második liga de mindegy, egyes elemzések szerint a német és a olasz liga is erősebb. Nem muszáj persze elfogani őket, de szerintem is olyan 3.-4. legerősebb most a spanyol pontvadászat! Szóval ha a Barca kilépne (feltételes módban) akkor nehéz elképzelni, hogy Top 2 lenne a ligasuperman írta: ↑2025.01.04. 16:28:21Az oké, hogy csökkenne az érdeklődés a liga felé, de ezzel csak magunkat nyugtatjuk, hogy nélkülünk lehúzhatnák a rolót. Ugyanúgy maradna a második top liga, csak nőne a különbség az angol és a spanyol bajnokság között. A német és a francia bajnokság is egy csapatos, az olasz is nagyjából az most éppen az Interrel. Azért spanyolban maradna a Madrid a sztárokkal, felépítenék a rivalizálást a Ticoval, és odaérhetnének még páran a nagyobb csapatok közül. Naivitás azt hinni, hogy a ligának nagyobb szükséges van a Barcára, mint fordítva.
Az oké, hogy csökkenne az érdeklődés a liga felé, de ezzel csak magunkat nyugtatjuk, hogy nélkülünk lehúzhatnák a rolót. Ugyanúgy maradna a második top liga, csak nőne a különbség az angol és a spanyol bajnokság között. A német és a francia bajnokság is egy csapatos, az olasz is nagyjából az most éppen az Interrel. Azért spanyolban maradna a Madrid a sztárokkal, felépítenék a rivalizálást a Ticoval, és odaérhetnének még páran a nagyobb csapatok közül. Naivitás azt hinni, hogy a ligának nagyobb szükséges van a Barcára, mint fordítva.
Figyu én csak annyt mondok ha a Barcelona kilép a ligából vagy ilyesmi, ez az amúgy is ezer sebből vérző liga lehúzhatja a rolót és kb. portugál bajnokság szintjére zuhan a színvonala... Most akkor kinek az érdeke, hogy itt játszunk?superman írta: ↑2025.01.04. 11:41:27Ez tuti h.lyeség. Laporta végig szédített mindenkit, mint mindig, honnan tudhatta volna ez elkönyveltként bárki is? Amúgy meg ha ezen a szinten vannak, hogy emiatt kapnak ki hazai közönség előtt a Leganestől, meg a Las Palmastól, akkor semmit nem érdemelnek, itt nem lehet mondani, hogy "hát de ők is emberből vannak".
Ez tuti h.lyeség. Laporta végig szédített mindenkit, mint mindig, honnan tudhatta volna ez elkönyveltként bárki is? Amúgy meg ha ezen a szinten vannak, hogy emiatt kapnak ki hazai közönség előtt a Leganestől, meg a Las Palmastól, akkor semmit nem érdemelnek, itt nem lehet mondani, hogy "hát de ők is emberből vannak".
Másik topicba is írtam, hogy szerintem is egy pazar meccs volt, de határozottan szakított az edző az eddigi iránnyal, ezért nem értettem Péter hozzászólását. Sőt, azt is gondolom, hogy ez volt az első igazán barcás meccse Flicknek és hogy ez kifejezetten tetszett. De egy meccs alatt irányról beszélni nekem elég satnya dolog. Ha tovább kitart ez a hozzáállás a meccsekhez, ez a dominancia a középpályán (amihez számomra kétség nem fér hozzá, hogy szükséges egy egészséges Gavi és Pedri és főleg ennek a két játékosnak a közösen bevethetősége miatt nem volt rendszeres ez a színvonal azon a csapatrészen évek óta), ez a tudatos területteremtés és nem az eszetlen rohangászás, akkor nagyon vidám leszek, mert ezt szeretem látni, illetve ezzel lehet konzisztensebben hosszútávon meccseket nyerni.Kovbal88 írta: ↑2024.12.23. 10:10:31Pedig ilyen meccseket kell játszanunk, mint az Atletico elleni volt. Ez a helyes út. Nem tudom mennyire tudatosan adta át a kezdeményezést az AM, de ha nem volt az és mi nyomtuk el őket, akkor nagyon jó irányba megyünk. Összesen három kontrára volt lehetőségük, ebből kettő ment be, amúgy közök se volt a merkőzéshez. Mi meg 90 + percen át domináltunk, végig nyomás alatt tartva őket. Ilyen meccsekre van szükség. A Xavi-s 0-1 -ek nem ilyenek voltak, bőven volt helyzete az ellenfeleknek, csak sokszor pont úgy pattant a labda, ami nekünk volt szerencsés.
Amíg így bukunk el meccseket én nem aggódok, ami most nem ment be az be mehet, a különbség is minimális volt. Össze fog ez állni. És pár nyári erősítéssel még jobb lehet.
A hétvégi meccsnek kb. ehhez semmi köze nem volt, ahogy a Leganes ellen sem. Ha egy 30-40 %-os helyzetkihasználást hozunk ugyanilyen játékkal senkinek nem lett volna egy szava sem. Nem romlott ezen kívül sem a taktika, sem a játék. Az Atma ellen legalább úgy, ha nem jobban játszottunk, több helyzetet alakítottunk ki, mint amikor a Realt vagy a Bayernt vertük bucira, de akár a BVB-t is idevehetem. Amikor 15-20 lövéssel közel 3-as xG-re egy gólt (vagy egyet sem) tudunk lőni, az ellenfél pedig 0,5-0,6-ra 4-5 lövéssel kettőt is, akkor nem azzal van a baj, hogy játékban alulmaradunk vagy rossz a taktika. Ugyanolyan játékkal az utóbbi 4-5 meccsből nem egy gála lett volna ha legalább a ziccereinket belőjük.jclayton írta: ↑2024.12.23. 09:09:24Lehetnek nagy taktikai változtatások, pattanhat kifelé a labda, akadhatnak kétes személyi döntések - de a legnagyobb problémája a csapatnak, amitől szerintem egyszerűen az idén nem lehet elvonatkoztatni, hogy ez egy kiüresített keret és egyénileg bőven nem annyira jó, mint amennyire a szurkolók a szebb napjaikban felülértékelik. A nyáron sikerült megszabadulni több veterán csapattagtól és egyedül Olmo jött - meg az ifik. Ebből kell gazdálkodnia Flicknek, miközben szinte mellékesen valóban átalakítja a játékstílust.
Egyszerűen nem normális jelenség, hogy a 17 éves Cubarsí ezen a ponton 1900 játékpercnél jár és a negyedik legfoglalkoztatottabb játékos. Baldé, Casadó, Yamal, Pau Victor a top tízben vannak játékidőt tekintve. Tizennyolc-tizenkilenc éves játékosokkal kell feltölteni a meccskeretet. Nem vonom kétségbe senki képességeit, de ezek a körülmények eleve behatárolják egy edző lehetőségeit - jó időkben és rossz időkben is.
Egyáltalán nem gondolom, hogy Flick kritizálhatatlan és az egyes meccsek kapcsán simán felelősségre is lehet vonni. De a nagy összképet tekintve ez a csapat az idény elején kudarcra volt ítélve és én kizárólag ennek a fényében tudok megítélni minden eredményt - a nagy őszi menetelést is és a mostani szerencsétlen, már-már tragikomikus sorozatot is.
Pedig ilyen meccseket kell játszanunk, mint az Atletico elleni volt. Ez a helyes út. Nem tudom mennyire tudatosan adta át a kezdeményezést az AM, de ha nem volt az és mi nyomtuk el őket, akkor nagyon jó irányba megyünk. Összesen három kontrára volt lehetőségük, ebből kettő ment be, amúgy közök se volt a merkőzéshez. Mi meg 90 + percen át domináltunk, végig nyomás alatt tartva őket. Ilyen meccsekre van szükség. A Xavi-s 0-1 -ek nem ilyenek voltak, bőven volt helyzete az ellenfeleknek, csak sokszor pont úgy pattant a labda, ami nekünk volt szerencsés.ElBartimaeus írta: ↑2024.12.22. 23:39:06De hát pont most játszottunk leginkább Xavisan, már taktikai szempontból.
Vagy akkor most a jó úton járunkot arra érted, hogy az elmúlt 7 bajnoki katasztrófa volt? Vagy azt, hogy visszatértünk egy korábbi taktikához, amit itt káros barca dns-nek hívtak?
Tényleg nem értem, mitől jár ő most "jó úton", amikor mélyponton van a csapat. Az egyetlen piros pont nálam a csapatfejlődését illetően egy taktikusabb felfogás implementálása (félig sikeresen, mert az eredmény elmaradt). Ezt hiányoltam tőle sokszor. De ez azért kellett, mert az eddig elképzelt játéka besült 6 meccsen keresztül. Az jó pont, ha tud változtatni és jó pont, ha úgy is erős marad a csapat.
Hsz-k egyike amellyel egyetértek.jclayton írta: ↑2024.12.23. 09:09:24Lehetnek nagy taktikai változtatások, pattanhat kifelé a labda, akadhatnak kétes személyi döntések - de a legnagyobb problémája a csapatnak, amitől szerintem egyszerűen az idén nem lehet elvonatkoztatni, hogy ez egy kiüresített keret és egyénileg bőven nem annyira jó, mint amennyire a szurkolók a szebb napjaikban felülértékelik. A nyáron sikerült megszabadulni több veterán csapattagtól és egyedül Olmo jött - meg az ifik. Ebből kell gazdálkodnia Flicknek, miközben szinte mellékesen valóban átalakítja a játékstílust.
Egyszerűen nem normális jelenség, hogy a 17 éves Cubarsí ezen a ponton 1900 játékpercnél jár és a negyedik legfoglalkoztatottabb játékos. Baldé, Casadó, Yamal, Pau Victor a top tízben vannak játékidőt tekintve. Tizennyolc-tizenkilenc éves játékosokkal kell feltölteni a meccskeretet. Nem vonom kétségbe senki képességeit, de ezek a körülmények eleve behatárolják egy edző lehetőségeit - jó időkben és rossz időkben is.
Egyáltalán nem gondolom, hogy Flick kritizálhatatlan és az egyes meccsek kapcsán simán felelősségre is lehet vonni. De a nagy összképet tekintve ez a csapat az idény elején kudarcra volt ítélve és én kizárólag ennek a fényében tudok megítélni minden eredményt - a nagy őszi menetelést is és a mostani szerencsétlen, már-már tragikomikus sorozatot is.
Az első perctől kezdve jó úton jár. Jobb úton jár, mint bárki Lucho óta.
De hát pont most játszottunk leginkább Xavisan, már taktikai szempontból.
Ez érdekes, de lehet, hogy pont a magas védelem miatt van, ami nélkül nincs ennyi támadás. De hiába van jelenleg sok támadás, meg magas védelem, ha nem rúgunk gólt, de kapni meg kapunk.