Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Ha ez igaz,akkor azért a kapitányi mivoltját is megkérdőjelezi számomra. Megvárja míg a klub kivakarja a sérüléséből,majd, nem kerül rögtön a kezdőbe és hepciáskodik,ahelyett,hogy példát mutatna küzdeni tudásból,talpraállásból,vagy ehhez hasonló sportemberi értékekből. Ne mérgezze az öltözőt, úgy tűnik van feszkó nélküle is éppen elég.Mascherano14 írta: ↑2025.01.12. 09:53:43Egy spanyol újságíró azt írja, nagyon eltökélt, hogy lelép.
Én így másfél évvel a szerződése lejárta előtt 55-60-ért elengedném. Már ha tényleg menni akar, nyilván.
Ugyanezt megcsinalta mar Neymar is.Chino írta: ↑2025.01.12. 00:16:56Világlegjobbvédője ide vagy oda, ha ő menni akar egy olyan csapatba, ahol esélye sincs semmire és kellő pénzt fizetnek érte, akkor vigyék.
Aki nem akar itt lenni, azt nem kell marasztalni. A hét elején ül össze a vezetőség és Araujo, hogy meghallgassák mit szeretne a játékos.
Az első 2 sorra nem is reagálok, a többire meg az a válasz amit már leírtam, ha érdekel, olvasd el lentebb még egyszer.pep71 írta: ↑2025.01.12. 09:27:26
Te nagyon érthetsz a LaLiga szabályaihoz, munkát kéne vállalnod a Barca-nál, mert még ők láthatóan nem tudják/ismerik ezeket a szabályokat Te az összeset nagyon vágod. Légyszíves írd le nekünk ide a pontos szabályokat, ha ennyire képben vagy,köszönöm.
Ha ezek ilyen egyszerűek akkor miért nem tudja a klub Pau-t és Olmo-t regisztrálni?
Eddig az volt itt is a duma, h Gündogan, ha marad őt lehetett volna nevezni. Na a helyére jött Olmo, akkor őt miért nem lehet??
Erre is le lett írva a válasz. Elolvastad amit írtam?
Senki se játszik senkivel hú de keményet. Ha menni akar megy. Ha nem, nem, kivéve ha tényleg nagyon jó ajánlat jön érte, mert akkor megéri. Minek szítod itt a feszkót feleslegesen?
Amit a mai fociba művelnek a focisták hányinger! És persze, bagóért lelép az elnök lessz a hibás. Még véletlenül sem a játékos aki szorongatja a klubot, h nem játszik, ha nem adják el olcsóbban..Mascherano14 írta: ↑2025.01.12. 09:53:43Egy spanyol újságíró azt írja, nagyon eltökélt, hogy lelép. Bár, mi értelme van kihagyni egy döntőt? Nem tud koncentrálni és nem akar hibázni?
Az egyik legfontosabb játékosunk, nagy kár lenne. Viszont az egy fura helyzet lesz, ha a klub nem engedi el, mert keveset adnának érte...
A klub állsápontja..és mennyire igazak ezek az álláspontok?? Mint Messi megtartásánál??Chino írta: ↑2025.01.12. 00:16:56Nem igazán értem a klub köpködését hogy el akarják adni Araujot. Az álláspontjuk (Flicknek is), hogy meg akarják tartani, de ha ő menni akar akkor nem állnak az útjába, viszont megkérik az árát.pep71 írta: ↑2025.01.11. 19:04:12Jól hangzik ez a Tah+Mingu, amikor még egy Pau Victor-t sem tud nevezni a klub.
Miért adná el egy elvileg elitbe visszakerülni klub a világ Top5 CB-je egyikét? Akinek nem lesz gond a nevezésével, beilleszkedésével stb..inkább járjon úgy megint a klub mint Olmo-val. Hatalmas biznisz.
Araujo-t a Barca nem értékeli igazán, megfizetni sem akarja rendesen(közben FT, FDJ a semmiért kapja a nagy pénzt), de Tah legyen megfizetve. Mert abban ne legyen kétségünk, h ő is a jó pénzért fog ideigazolni, nem a"több mint egy klub miatt"..Mint Lewa és FDJ esetében is látjuk.
Világlegjobbvédője ide vagy oda, ha ő menni akar egy olyan csapatba, ahol esélye sincs semmire és kellő pénzt fizetnek érte, akkor vigyék.
Aki nem akar itt lenni, azt nem kell marasztalni. A hét elején ül össze a vezetőség és Araujo, hogy meghallgassák mit szeretne a játékos.
Te nagyon érthetsz a LaLiga szabályaihoz, munkát kéne vállalnod a Barca-nál, mert még ők láthatóan nem tudják/ismerik ezeket a szabályokat Te az összeset nagyon vágod. Légyszíves írd le nekünk ide a pontos szabályokat, ha ennyire képben vagy,köszönöm.PR42 írta: ↑2025.01.11. 23:02:19Több sebből vérzik.pep71 írta: ↑2025.01.11. 19:04:12
Jól hangzik ez a Tah+Mingu, amikor még egy Pau Victor-t sem tud nevezni a klub.
Miért adná el egy elvileg elitbe visszakerülni klub a világ Top5 CB-je egyikét? Akinek nem lesz gond a nevezésével, beilleszkedésével stb..inkább járjon úgy megint a klub mint Olmo-val. Hatalmas biznisz.
Araujo-t a Barca nem értékeli igazán, megfizetni sem akarja rendesen(közben FT, FDJ a semmiért kapja a nagy pénzt), de Tah legyen megfizetve. Mert abban ne legyen kétségünk, h ő is a jó pénzért fog ideigazolni, nem a"több mint egy klub miatt"..Mint Lewa és FDJ esetében is látjuk.
1 a regisztrációkat meglévő játékosokra is újítani kell. Ha azt hiszed hogy Tah-t nem lehetne nevezni Araujo helyett jövőre, akkor szerinted Araujot se lehetne.
2 ha szerinted akkora a baj hogy Paut se lehet nevezni, akkor pont logikus lenne eladni valakit akire van kérő és még maradni se feltétlen akar, jó pénzért persze.
3 bár ez az 1 és 2 pontból fakad de még 1-4ben is, nem hogy 1-1ben is ha minimum 40ért megy el és felszabadul a fizuja abba biztosan belefér Tah ingyen plusz Mingéza. Főleg ha Géza itt akar játszani és elfogad alacsonyabb fizetést mint amit pl. a PLben kapna. Ezt még a Liga se vitathatja, láthatjuk hogy pl Christensen sérülése miatt az ő kiesett fizujába is befért Olmo, akkor Araujoért kapott bevétel plusz kiesett fizu biztos elég.
4 a hsz-ed vége kész katyvasz. FT? Frenkie? Lewy? Mi közük bármihez? Egyiknek sincs semmi köze a védő kérdéshez. Semmi. Géza Barcás, ő valszeg jönne Més Que un Club alapon. Tah meg nem fog többet kérni mint Araujo ellenben jönni akar nem menni és nyerünk rajta több tiz milliót balance-ban (Ara ára minusz Tah aláírási bónusza)
Ez még akkor is pozitív ha rossz áron adjuk el Araujot és a legrosszabb várakozásaid történnek meg. Még akkor is.
Kb ahogy Bence írta.
Ha menni akar, megy.
Ha nem biztos benne, akkor eladhatjuk, ha jó az ajánlat.
Ha maradni akar, nem fogjuk kitenni szerintem, de ha igen, akkor azt azért tesszük mert jó okunk van rá. A biznisz kegyetlen. Legpiacképesebb játékosunk aki egyben feláldozható is. Pedri, Yamal.. ők nem mehetnek sehova. Talán Raphinha mehetne ilyen áron de ő idősebb és hát ő az a csk aki Araujo csak lenni akart.
Nem igazán értem a klub köpködését hogy el akarják adni Araujot. Az álláspontjuk (Flicknek is), hogy meg akarják tartani, de ha ő menni akar akkor nem állnak az útjába, viszont megkérik az árát.pep71 írta: ↑2025.01.11. 19:04:12Jól hangzik ez a Tah+Mingu, amikor még egy Pau Victor-t sem tud nevezni a klub.
Több sebből vérzik.pep71 írta: ↑2025.01.11. 19:04:12
Jól hangzik ez a Tah+Mingu, amikor még egy Pau Victor-t sem tud nevezni a klub.
Hát aztán? Mi nem nyomtuk magabiztosan Nico Williamst? Meg kismillió másikat, akik iránt „élénken érdeklődtünk”, legalábbis az újságok szerint?
+1bence0330 írta: ↑2025.01.11. 18:35:25Én máshonnan közelíteném meg, nem onnan, hogy mi a perspektíva Araujóval meg nélküle. Mivel az én szememben ő a világ legjobb védője egészségesen, pláne a világ legjobb védője egy feltolt védelemben, gondolhatod, hogy az életben nem adnám el, ha van választásom. Elképesztő javulás lehetne a projektben vele.
De nem tudom, van-e választás. Szerintem két esetben sincs. Ha Ara menni akar, nincs is miről beszélni kb, akkor nem sportszakmai kérdés, max anyagi, hogy mennyiért, és az egész témának semmi értelme az árcéduláján túl. Ha nem akar annyira menni, de annyira maradni sem, hogy hosszabbítson, akkor meg Bremer kiesésével a csillagok is összeálltak, hogy utoljára nagy pénzt kapjunk érte. Szerintem ha rajtam múlna, 60-70 millióért ebben az esetben elengedném. Ha 1:1-ben vagyunk, akkor pláne.
Az, hogy ki lesz utána, és kivel állunk fel, ebből a szempontból kb irreleváns. Tah+Minguezát kéne behúzni, és akkor lenne erő és dinamika hátul. De ez már tényleg részletkérdés, mert ha Arát el kell adni, akkor el kell adni, és kész, fontos, mi lesz utána, de külön téma.
Jól hangzik ez a Tah+Mingu, amikor még egy Pau Victor-t sem tud nevezni a klub.bence0330 írta: ↑2025.01.11. 18:35:25Én máshonnan közelíteném meg, nem onnan, hogy mi a perspektíva Araujóval meg nélküle. Mivel az én szememben ő a világ legjobb védője egészségesen, pláne a világ legjobb védője egy feltolt védelemben, gondolhatod, hogy az életben nem adnám el, ha van választásom. Elképesztő javulás lehetne a projektben vele.
De nem tudom, van-e választás. Szerintem két esetben sincs. Ha Ara menni akar, nincs is miről beszélni kb, akkor nem sportszakmai kérdés, max anyagi, hogy mennyiért, és az egész témának semmi értelme az árcéduláján túl. Ha nem akar annyira menni, de annyira maradni sem, hogy hosszabbítson, akkor meg Bremer kiesésével a csillagok is összeálltak, hogy utoljára nagy pénzt kapjunk érte. Szerintem ha rajtam múlna, 60-70 millióért ebben az esetben elengedném. Ha 1:1-ben vagyunk, akkor pláne.
Az, hogy ki lesz utána, és kivel állunk fel, ebből a szempontból kb irreleváns. Tah+Minguezát kéne behúzni, és akkor lenne erő és dinamika hátul. De ez már tényleg részletkérdés, mert ha Arát el kell adni, akkor el kell adni, és kész, fontos, mi lesz utána, de külön téma.
Mikor nincs Ara, akkor a kapus hibája az összes gól, ha van akkor a védőkégránit írta: ↑2025.01.11. 18:07:20Mert a Liga leggyengébb kapusa van mögöttük. Az előző bajnokságban 38 meccsen 44 bekapott gól. Ebben a bajnokságban 19 meccsen 22 bekapott gól. Ugyanitt tartottunk Araújóval az előző szezonban, azzal a különbséggel, hogy az előző szezonban még jóval többet is játszhatott ter Stegen.
Araújóval ugyanúgy szedtük a beragadós gólokat, mint kacsa a nokedlit. Meg lehet nézni a tavalyi szuperkupadöntőt, mint művelt. Egy nagyon jó védő, én szeretném, ha maradna, csak szerintem felesleges kultuszt építeni köré. A legfontosabb meccseken az összeszokott párost akarta játszatni Flick, és most a szuperkupa a legfontosabb. Nem kell aggódni, vissza fog térni a kezdőbe Araújo.
Én máshonnan közelíteném meg, nem onnan, hogy mi a perspektíva Araujóval meg nélküle. Mivel az én szememben ő a világ legjobb védője egészségesen, pláne a világ legjobb védője egy feltolt védelemben, gondolhatod, hogy az életben nem adnám el, ha van választásom. Elképesztő javulás lehetne a projektben vele.
Mert a Liga leggyengébb kapusa van mögöttük. Az előző bajnokságban 38 meccsen 44 bekapott gól. Ebben a bajnokságban 19 meccsen 22 bekapott gól. Ugyanitt tartottunk Araújóval az előző szezonban, azzal a különbséggel, hogy az előző szezonban még jóval többet is játszhatott ter Stegen.
És Cubarsi meg Inigo még sosem ragadt be?Sonoma írta: ↑2025.01.11. 11:05:17Igen láttam. Real-Barca 3-2-nél az utolsó gólnál például.pep71 írta: ↑2025.01.11. 00:05:05De miért ragadna be a lesreállításnál? Te láttál ilyet v honnan tudod?
Sokra megy vele a csapat, h a Realt mattolta meg a Bayern-t. A bajnokságban hány pont is hátrány a Real ellen?
Majd meglátjuk, h a Barca v a Bayern jut messzebb a BL-ben.
A Barca-t is mattolta már több kiscsapat, attól még nem lesz jobb nála. Akkor minden bejött, azóta meg mélyrepülés..
Te a Real elleni mérkőzést hoztad fel, hogy ott mennyire jó lenne Araujo, én arra reagáltam. Erre jössz a kiscsapatokkal. Nem erről szólt a vita.
Maradjunk annyiban, ha Flick azt látná csúcsformában van, nem padoztatná. Azt tudom elképzelni még ( ha nem a formája miatt padoztatja), a viselkedésével van gond. Láttuk már, hogy késésekért is padra ültetett játékosokat.
Attól hogy már előfordult, hogy beragadt, értelmetlen feltételezés hogy ez nála rendszer szintű lesz.Sonoma írta: ↑2025.01.11. 11:05:17Igen láttam. Real-Barca 3-2-nél az utolsó gólnál például.pep71 írta: ↑2025.01.11. 00:05:05De miért ragadna be a lesreállításnál? Te láttál ilyet v honnan tudod?
Sokra megy vele a csapat, h a Realt mattolta meg a Bayern-t. A bajnokságban hány pont is hátrány a Real ellen?
A Barca-t is mattolta már több kiscsapat, attól még nem lesz jobb nála. Akkor minden bejött, azóta meg mélyrepülés..
Te a Real elleni mérkőzést hoztad fel, hogy ott mennyire jó lenne Araujo, én arra reagáltam. Erre jössz a kiscsapatokkal. Nem erről szólt a vita.
Maradjunk annyiban, ha Flick azt látná csúcsformában van, nem padoztatná. Azt tudom elképzelni még ( ha nem a formája miatt padoztatja), a viselkedésével van gond. Láttuk már, hogy késésekért is padra ültetett játékosokat.
Igen láttam. Real-Barca 3-2-nél az utolsó gólnál például.pep71 írta: ↑2025.01.11. 00:05:05De miért ragadna be a lesreállításnál? Te láttál ilyet v honnan tudod?
Ha ennyi pénzt kapnánk érte, leigazolnánk mondjuk Huijsent, aki már spanyol U válogatott, ès a Jhv is kijönne, Cancelorol nagyon írták, hogy visszajönne, ezzel a két szél is le lenne kedve.
Azért nem vegytiszta üzlet a foci. A brazil foci színvonala szerintem azért esett, mert ráálltak erre a pár tízmilliós csikókat felépítenek európai elvárások szerint rendszerre, de ettől a brazil foci romlott. Egyrészt az európai igények miatt kiszorulnak a cselezős, klasszikus brazil srácok, másrészt nem a legtehetségesebbek jutnak Európába se, hanem akik gyorsan eladhatóak lesznek. A klub igazgatósága jól jár, senki más nem.Bob_Marley írta: ↑2025.01.10. 20:48:52Végre egy olyan pletyka vagy feltételezés,ami ugyan fájó,de hosszútávon üdvözítő lehet. Kemény döntés lenne,de ezt varnam a vezetosegtol. Pótolhatatlan,vagy érinthetetlen játékos sosincs. Fati eladást kihagytuk, korábban Messi eladást kihagytuk,és nálam Yamalt is el lehetett volna adni ha valóban annyit ajánlott a PSG. Irányítani egy klubot így lehetne és szerezni bevételt, csökkenteni az adósságot,befoltozni a lukakat. Nem kiskaput keresni,hanem építkezni. Eladjuk Araujot vissza Mingueza, nyerhetünk 30-40 millió eurót. Azonnal megkene lépni.
Mint játékost sajnalnam,mert kedvenceim közé tartozik,de a klub érdeke mást diktál. Üzletben érzelmeknek helye nincs.
És mi vagy ki garantálja(Laporta talán?Bob_Marley írta: ↑2025.01.10. 20:48:52Végre egy olyan pletyka vagy feltételezés,ami ugyan fájó,de hosszútávon üdvözítő lehet. Kemény döntés lenne,de ezt varnam a vezetosegtol. Pótolhatatlan,vagy érinthetetlen játékos sosincs. Fati eladást kihagytuk, korábban Messi eladást kihagytuk,és nálam Yamalt is el lehetett volna adni ha valóban annyit ajánlott a PSG. Irányítani egy klubot így lehetne és szerezni bevételt, csökkenteni az adósságot,befoltozni a lukakat. Nem kiskaput keresni,hanem építkezni. Eladjuk Araujot vissza Mingueza, nyerhetünk 30-40 millió eurót. Azonnal megkene lépni.
Mint játékost sajnalnam,mert kedvenceim közé tartozik,de a klub érdeke mást diktál. Üzletben érzelmeknek helye nincs. Ha Laportaek meghúzzák,egy piros pont. Mindig is utáltam a nem eladó játékos felfogást,nincs ilyen. Többször előjön,amerikai Major sportokban ezt jól csinálják,nincsenek is nagyon anyagi gondjaik.
De miért ragadna be a lesreállításnál? Te láttál ilyet v honnan tudod?Sonoma írta: ↑2025.01.10. 18:28:57Ha a Juvéba megy, akkor az se szakmailag, se pénzügyileg nem előrelépés.
Inkább tartom sértődésből való váltást.
A vezetőség is nyomás gyakorolhatott rá, hogy a hosszabbításra rávegye, plusz a csapaton belüli helyzet se egyszerű neki. Sérülésből visszatérve nem lett automatikusan kezdő, kb. egy hónapja rendelkezésre áll, de csak a Barbastro ellen lépett pályára.
Mivel csk, neki ez presztízs kérdés lehet, mert ha nem játszik rendre a kezdőben, az öltöző hierarchiájában is hátrébb helyeződik, plusz megkérdőjeleződik a csk posztja is.
Feltételezve ha a csapaton belül kezdte mondani, hogy a váltáson gondolkodik, az nagy öngól részéről, mert Flick nem az az edző, akit ezzel lehet zsarolni. Nála nincs nélkülözhetetlen játékos (amit jól is tesz). Lewa is megpóbált besértődni az első lecserélésekor, de valószínűleg neki is el lett mondva meddig mehet el, mert azóta nem láttam tőle hasonlót.
Mivel nem látjuk az edzéseket, az is lehet, a lestaktikánál még nem mozog úgy együtt a többiekkel, ahogy Flick szeretné látni. Ezért nem rakja be a kezdőbe. Úgy néz ki Araujonak nagyobb az egoja, minthogy beálljon a sorba és a tudásával vívja ki a kezdő tagságát.
Sajnálnám ha így lenne, mert a tavalyi Martinezből kiindulva egy Araujoból mit tudna kihozni Flick...
Ez a lassú belső védőpáros (a szélsővédőkkel együtt) mattolta a Bayernt és a Realt egy héten belül...pep71 írta: ↑2025.01.09. 16:36:44Ráadásul Cubarsi lassúsága miatt egy ilyen feltolt védelemnél abszolút kritikus..ellenben Araujo a leggyorsabb CB a világon, nem hiába ő szokta fogni Vini-t is(és zsebre tenni). Inigo jobb mint Cubarsi, csak ő meg idős.Nyilván Araujot kell elengedni mert ő nem idos es nem is lassú(akit meg hoznak a helyere 2x annyiert azt meg nem tudjak majd regisztrálni...
Hiába gyors Araujo, ha a lestaktikánál beragadna, mert akkor a másik oldalt viszi majd végig az ellenfél a kontrát, ahová a leggyorsabb védő se érne át.