Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem egy Pedri szint de a spanyol válogatottban nincs ilyen, sokat dolgozójól lövő fizikális középpályás aki szinte bárhol bevethető
Elnézést magyarra egyszerűsítve írtam. Először az üzleti vagy kereskedelmi bíróság utasította el a Barcát. A Barca a Sport szabályozásért felelős bírósághoz fordult ami az okatási, kultúrális és sport minisztérium alá tartozik. Most a liga egy harmadik "bíróság" által akarja visszavonatni az egészet. Ez aa Administrative Contentious court elvileg az ahova akkor mennek ha nem értenek egyet más bíróság vagy publikus szervezet döntéseivel. Ezért bár mind bíróság de valójában sok különböző bíróságon megy át az egész. Jó kis katyvasz.davi10 írta: ↑2025.01.10. 20:16:10Mi az hogy "egy" bírósággal?
Ez nem úgy működik, hogy az első kerületi bíróságon nem tetszett a döntés, ezért megyek a második kerületbe és így tovább. Van egy hierarchia a szervek között és vannak törvények. Azért van egy hierarchia, mert ezeknek a bíróságoknak és szerveknek normális esetben egymást is kéne felügyelni, hogy ne legyenek ilyen teljesen ellentmondásos, jogsértő szabályok.
Lehet, hogy így van. Ezt már jogilag kell leboxolniuk ha elkezdték. De ez már akkora ügy lett, hogy egynek vagy mindkettőnek hullania kell.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.10. 20:04:08Pedro Leon esete precedensértékű, mert a bíróság azt állapította meg, hogy joga van a munkához, ahogy Olmonak és Pau Victornak, a CSD által.
https://www.reuters.com/article/sports/ ... KCN0J1254/
Mi az hogy "egy" bírósággal?
Pedro Leon esete precedensértékű, mert a bíróság azt állapította meg, hogy joga van a munkához, ahogy Olmonak és Pau Victornak, a CSD által.El Sie7e írta: ↑2025.01.10. 19:45:23halvány lila gőzöm nincs mi volt az az ügy. most gyorsan megpróbáltam utána olvasni de amit találtam az egy kicsit más szitu. Leigazolták Leont de 17 millióval túlmentek a költségvetésben és ezért a Getafe nem akarta regisztrálni és ennek ment neki Leon a Getafe és a liga ellen. Azért vették meg, hogy eladják de nem sikerült, nem akarta csökkenteni a fizetését és ezért nem regisztrálták be. Végül a bíróság adott neki engedélyt. Hasonló de nem teljesen ugyanaz. Ezeket a cikkeket is nehéz megtalálni a többi klubról nem beszélve. Erre valóban azt mondanám, hogy a klub kitolt a játékosával. Nem tudom ezek már olyan jogi kérdések amikre semmi rálátása nincs az embernek.
halvány lila gőzöm nincs mi volt az az ügy. most gyorsan megpróbáltam utána olvasni de amit találtam az egy kicsit más szitu. Leigazolták Leont de 17 millióval túlmentek a költségvetésben és ezért a Getafe nem akarta regisztrálni és ennek ment neki Leon a Getafe és a liga ellen. Azért vették meg, hogy eladják de nem sikerült, nem akarta csökkenteni a fizetését és ezért nem regisztrálták be. Végül a bíróság adott neki engedélyt. Hasonló de nem teljesen ugyanaz. Ezeket a cikkeket is nehéz megtalálni a többi klubról nem beszélve. Erre valóban azt mondanám, hogy a klub kitolt a játékosával. Nem tudom ezek már olyan jogi kérdések amikre semmi rálátása nincs az embernek.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.10. 19:28:26Elvileg nem ez, hanem Pedro Leon esete a precedensértékű eset, ahol szintén megkapta a bíróság által a játékjogot és játszhatott. Akkor nem voltak felháborodva a klubok?
12 éve történt, de azóta sem sikerült módosítani a szabályokon?
Senki nem tudja valójában mi is van az iratokban. Kiadott hírekből és közleményekből találgat mindenki. Én annyit láttam, hogy érkezett ennek a csd-nek egy beadvány amit amíg elbírálnak ami 3! hónap is lehet kiadtak ideiglenes engedélyt, hogy addig ne érje kár a játékosokat de ezt akármelyik pillanatban visszavonhatják ha úgy döntenek.
A többi klubbal szerintem nincs is értelme foglalkozni. Vagy törvénytelen a Liga tevékenysége, vagy nem. Nem oszt, nem szoroz, hogy mit mond a Las Palmas. Ők annyit szeretnének, hogy ugorjanak egyet a tabellán, ennyi. Nem véletlen, hogy a Bilbao csipája nyílt ki leginkább. Tök mindegy, mit mondanak, nem befolyásolja, hogy amit a Liga csinál, az törvényes vagy sem. Ha törvénybe ütköző, akkor ezért Tebas-t elő kellene szedni, és ezt azért én nagyon hangsúlyoznám most a klub helyében, nyomásgyakorlásként. Amit a napokban kifogásoltam, hogy a Liga lapít, és a maga részéről nem tudósít az aktuális helyzetről, valószínűleg azért van, mert olyan bizonytalan lábakon áll, amit tesznek, hogy inkább csendben maradnak, minthogy támadási felületet nyújtsanak. Hozzáteszem, ilyen hozzáállást egyik másik általam követett sportliga részéről nem tapasztaltam még.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.10. 18:32:41A La Liga is elkerülhette volna, ha valamit nyilatkozik az ügyben, de persze kussol, csak törölte a regisztrációt.
Nem ellened szól, de totálisan elbeszélünk ezen a fórumon egymás mellett és ilyen röviden nem lehet kimagyarázni.El Sie7e írta: ↑2025.01.10. 18:08:08Még nem döntöttek. Azért kaptak ideiglenes jogot. Ennyi idő alatt nem is tudták volna rendesen átnézni az iratokat és minden vonatkozó szabályt és jogszabályt. A jogerős döntéshozatalig adtak egy ideiglenes engedélyt mivel ezért fellebbeztek. Nekem ez jött át de a spanyol sport törvényekhez aztán végképp nem értek. Negreira nem tudom, hogy kapcsolódik ehhez de pont az ártatlanság védelme miatt kaptak ideiglenes engedélyt.
Igazad van, de a spanyol bajnokság nyilván zárójelbe kerülne, és senkit nem érdekelne, hogy ott éppen hogy gáncsolják el Olmo vagy bárki más regisztrációját. A legfőbb sorozatban ettől teljesen függetlenül játszhatna.Troym írta: ↑2025.01.10. 18:13:50De a szuperliga nem a helyi bajnokságok, hanem a nemzetközi kupák "ellen" indulna és szerintem a szuperliga csapatok ugyanúgy indulnának az országuk bajnokságában, kupában és még BL-ben is, tehát ez az eddigi meccseken túl lenne. (pár évig biztos)
Ez változott azóta?
nem úgy volt, hogy az európai kupákat váltja ki? nemzeti liga meg kupa megmaradna és bl,el,kl helyett lenne. ez lenne a legjobb út. először az uefát kell lapátra tenni.Troym írta: ↑2025.01.10. 18:13:50De a szuperliga nem a helyi bajnokságok, hanem a nemzetközi kupák "ellen" indulna és szerintem a szuperliga csapatok ugyanúgy indulnának az országuk bajnokságában, kupában és még BL-ben is, tehát ez az eddigi meccseken túl lenne. (pár évig biztos)
Ez változott azóta?
De a szuperliga nem a helyi bajnokságok, hanem a nemzetközi kupák "ellen" indulna és szerintem a szuperliga csapatok ugyanúgy indulnának az országuk bajnokságában, kupában és még BL-ben is, tehát ez az eddigi meccseken túl lenne. (pár évig biztos)
Csak úgy kérdezem, ha igaz, amit KMB is ír, a CSD úgy gondolta, hogy valami a törvénybe ütközik, ezért adta meg ideiglenesen, hogy ne legyen nagyobb kára a klubnak és a játékosoknak, de máris felszólalnak ellene.El Sie7e írta: ↑2025.01.10. 17:51:15Egyenlőre annyit mondtak, hogy amíg döntenek ideiglenes engedélyt kapnak.Ők meg eleve megkerülték a törvényt amikor törvénybe ütköző szabályokat alkottak meg.Ezt ki is mondta a CSD
Hoppá!
Közben beszállt az Espanyol meg a Valencia is. Ennek nem tudom hol lesz a vége.
MORE TEAMS OPPOSE THE INJUNCTION FOR OLMO AND VÍCTOR
Espanyol and Valencia stated that they are against the injunction granted by the CSD for Dani Olmo and Pau Víctor to remain registered as Barcelona players.
Espanyol argued that it represents "a threat to the integrity of the competition and that it generates uncertainty and threatens the principles of equality."
Valencia said: "A system that has been recognised both in the Sports Law and by other countries is threatened and is, furthermore, dangerous for the future of the competition."
Other teams that previously expressed their discontent were Athletic, Las Palmas, Atlético de Madrid and Valladolid.