Ronald Araújo

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
vg99
Capitá del Barça

2025.01.09. 21:27:01

Nagyon megromlott a viszony, ha itt tartunk.
Pedig Flickkel még nem is dolgozott.
Egy jó, vezér Araujora pedig nagy szükség lenne,
Ugyanakkor egy ekkora sérülés után nem várhatja, hogy rögtön kezdő lesz.
Szerintem kb 45ért (változókkal) menni fog..sajnos.
Troym
Director del Fútbol

2025.01.09. 21:21:15

- €5M loan fee until the end of the season
- €20M purchase clause
- €5M bonuses

Catradio

Én szóra se méltatnám, remélem ekkora baromságba senki nem megy bele.
gránit
Director del Fútbol

2025.01.09. 21:06:12

Chino írta:
2025.01.09. 20:58:20
A jelenlegi állás szerint sokkal inkább van a csapatunkban egy Tah, mint máshol egy Araujo. Előbbivel már volt személyes kapcsolatfelvétel az ügynökén keresztül. Ha tényleg komolyan érdeklődünk (eddig ő a legkomolyabb) nem hiszem, hogy ingyen kihagynánk
Szerinted a Liga engedi majd nekünk Tahot regisztrálni? Optimista vagy. Szerinted ezek után, ami Olmo és PV ügyében történt, még szóba áll velünk? Legyen igazad, én azt mondom.

Nem látom a nagy igazolások realitását, sajnos. Tavaly nyáron még én is Isak-féle igazolásokról álmodoztam, így egy rossz szót nem tudok szólni arra, aki bízik a nagy fogásokban. Legyen igaza, legyen igazad, én azt mondom.

Reálisnak azt látom, hogy tartsuk meg, amink van, mert ahogy a Gündogan-eset is mutatja, nem biztos, hogy ha kiszórunk egy értékes, ráadásul még sokat is kereső játékost, tudunk bárkit a helyére illeszteni. Én megtartanám, legyen egy erős tavasza, majd kezdje jól a következő szezont, és próbáljunk meg majd hosszabbítani vele. 2026 nyaráig szól a szerződése, nem kell kapkodni, nem kell az első, nevetséges ajánlatra igent mondani, nem kell még most csinálni semmit. Legyen egy jó tavasza, aztán majd meglátjuk.
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.09. 20:58:20

gránit írta:
2025.01.09. 20:40:32
Még annak is látnám értelmét, hogy eladjuk 80 millióért, ha 1:1-ben lennénk. Akkor ebből tényleg tudnánk építkezni, simán leigazolhatnánk két remek hátvédet. A baj az, hogy a 80 milliónkkal jelenleg nem mennénk semmire. A pénzügyeinknek persze jót tenne, de új játékost nem tudnánk szerezni belőle, és ha itt maradunk egy Martinezzel és Cubarsí-val, az ciki lesz. Így is hatalmas mák, hogy nem sérülnek le. Én mindenképp megtartanám a következő szezonra, egyszerűen azért, mert nagyon kevesen vagyunk. Kell nekünk Araújo. Ez pedig az árat is felfelé nyomná, mert nem vagyunk kötelesek eladni. Regisztrálva van, szerződése van, nem kell őt eladnunk. Innentől kezdve az alkupozíciónk bivalyerős. Aki akarja, nyúljon a zsebébe. Mélyen. Amennyire mi mondjuk. Ha nem, akkor nem kapnak Araújót. Legfeljebb 2026 nyarán kapnának egy lelátóztatott játékost. Amit nagyon nem szeretne az, akinek MOST van szüksége Araújóra.
A jelenlegi állás szerint sokkal inkább van a csapatunkban egy Tah, mint máshol egy Araujo. Előbbivel már volt személyes kapcsolatfelvétel az ügynökén keresztül. Ha tényleg komolyan érdeklődünk (eddig ő a legkomolyabb) nem hiszem, hogy ingyen kihagynánk, ha valahogy mégis menne Araujo pláne.
A szerződések pedig azért is csúszhatnak mert egy kicsit érdekes helyzetben volt a klub, az utóbbi egy két hétig azt se lehetett tudni, kinek a fizetése fér be egyáltalán. Még a szezont is úgy kezdtük, hogy Chris bérét ki kellett venni. Pl. Pedri, Gavi szerződése is már több mint fél éve terítéken van, pedig már régóta közel állnak az álláspontok. Egy egy ilyen hosszabbítás nem 2-3 hét alatt megy le, főleg nem szezon közben, amikor kismillió egyéb tennivaló van a csapatnál, számos találkozó a klub és az ügynök, olykor a játékos között, változtatgatni az álláspontokon stb.

Egy 80 milliós ajánlat sansztalan, még nyáron, 2 évvel a szerződés lejárta előtt, teljesen egészségesen is 75 volt a legmagasabb. (egy védő esetében ez is nagyon magas ár).

De Ligt 45-ért ment a MU-ba, akik a legdrágábban vásárló klub, egy Yoroért is 60 fölött fizetnek, Gvardiol is egy Citybe ment.

Ezt a Kessié témát már ezerszer kitárgyaltuk, nem egy normál eset volt, ahogy Roquén távolról sem buktunk ennyit, sőt még nálunk van.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2025.01.09. 20:47:24

PR42 írta:
2025.01.09. 20:00:06
Szerintem sokat fogunk kapni érte, volt aki levezette milyen okokból.
Nagyon csúnyán önmagadnak mondasz ellent. De Light ment már 85m, 67m és legutóbb 45 millióért is. Szóval pont magadnak mondasz ellent. Araujo lehet 90m, ha De Light korábban 90m volt, és lehetne könnyen ma De Lightet venni 45-ért is. Szerintem csúnya pesszimizmus azt gondolni hogy Araujoért nem nyúlnak a zsebükbe a klubbok. Gvardiol 90, Maguire 90, Fofana 80..
Most nézem a TM-t és látom hogy a MU vett a Lilletől egy védőt akit még sose láttam vagy hallottam a nevét és 62m volt. Játszott eddig 7 meccset Angliában.
Araujo piaci értéke magasabb, mint ami ennek a Lille-s gyereknek volt amikor a MU megvette 62m-ért.

Szóval ne legyél ennyire pesszimista amikor tényleg semmi okod rá.
Mikor láttál őszintén olyat (nem tudom a korod) hogy mi bárkiért jó pénzt kaptunk?

- Araujo szerződése 18 hónap múlva lejár és azt írogatják menni akar. De Ligt, Gvardiol szerződése nem volt lejáróban amikor elmentek.
- Mindenki tudja, hogy nekünk kell a pénz, ne menjünk bele az FFP stb pénzügyi témába...Gvardiol esetén játszhatta a Lipcse, hogy feljebb srófolja az árat.
- Sikerült a 30 milliós piaci értékű Kessiét 12m eladni, , 50 milliós értékű Dembele 25 millióért, és így tovább.
- Pedig ezek a Kessié féle transzferek még Alemany munkái voltak, azóta Deco bukott 30+ milliót Roquen, 15m értékű Gündogan ingyen távozott, stb

Nem mondok ellent magamnak, csak látom a szomorú tényeket. Amatőr a sportigazgató és soha nem tudtunk senkit eladni normál áron.
PR42 írta:
Hát sokkal könnyebb ha leírod a véleményed mintha ki kell találni :D
Igazad van abban hogy a szerződésének kérdésessége szerepet játszhat a klub általi megítélésében.
FDJ esetében is igazad lehet.
Csak akkor meg kikanyarítjátok ebből a témából is Laportát.
bence0330 írta:
2025.01.09. 20:18:33
- Ara nem hosszabbít. Ebben az esetben kb a következő lehetőségek vannak:
1: Végigjátssza a következő másfél évét, erősít minket, távozik. Itt a futball"értékével" nyerünk, anyagilag bukunk.
Én az esetében ezt választanám, mert a többiek egy 18 éves, egy 35 éves, és egy kontans sérült Chris. 1,5 év alatt meg meggyőzni, hogy maradjon.
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.09. 20:44:34

gránit írta:
bence0330 írta:
4: Te megoldásod, lelátóra ültetjük, itt akkor bukunk fél-1-1,5 évnyi játékot, és az összes pénzt. Tippre ha át akarnám konvertálni a játékot milliókra, ez egy legjobb esetben 50, rosszabb esetben százas bukta, valahol a kettő között, nehéz kikalkulálni. Közben nyilván a játékos is büntetve lenne. Egy olyan játékos, aki nem csinált semmi rosszat, ergo ok nélkül.
Én tavasszal játszatnám, és mivel hosszabbítani bármikor lehet, szezon közben is, a következő szezonnak is úgy vágnék neki, hogy a klub nyitott az együttműködésre. Ha a szezon előrehaladtával egyértelművé válik, hogy ebből nem lesz semmi, akkor jöhet a lelátóztatás, ami könnyen eredményezheti azt, hogy nem kell majd olyan csapatnak, amelyhez megérné neki váltania, és csak hosszabbít velünk. A klubnak minden oka megvan arra, hogy kicsikarja azt, ami számára a legkedvezőbb. A játékos a maga szempontjából lehet, hogy nem tesz semmi rosszat, a klub szempontjából mégis. A klubnak pedig egyedül azt kell figyelembe vennie, hogy mi jó a klubnak, és nem azt, hogy mi a játékosnak. Legalábbis, ha komolyan vesszük, hogy senki nem lehet nagyobb a klubnál. Ha ezt komolyan vesszük, akkor a játékos szempontja fel sem merülhet. Egyedül és kizárólag az számít, mi a jó a klubnak. Ez persze egybeeshet a játékos érdekeivel.

Még annak is látnám értelmét, hogy eladjuk 80 millióért, ha 1:1-ben lennénk. Akkor ebből tényleg tudnánk építkezni, simán leigazolhatnánk két remek hátvédet. A baj az, hogy a 80 milliónkkal jelenleg nem mennénk semmire. A pénzügyeinknek persze jót tenne, de új játékost nem tudnánk szerezni belőle, és ha itt maradunk egy Martinezzel és Cubarsí-val, az ciki lesz. Így is hatalmas mák, hogy nem sérülnek le. Én mindenképp megtartanám a következő szezonra, egyszerűen azért, mert nagyon kevesen vagyunk. Kell nekünk Araújo. Ez pedig az árat is felfelé nyomná, mert nem vagyunk kötelesek eladni. Regisztrálva van, szerződése van, nem kell őt eladnunk. Innentől kezdve az alkupozíciónk bivalyerős. Aki akarja, nyúljon a zsebébe. Mélyen. Amennyire mi mondjuk. Ha nem, akkor nem kapnak Araújót. Legfeljebb 2026 nyarán kapnának egy lelátóztatott játékost. Amit nagyon nem szeretne az, akinek MOST van szüksége Araújóra.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

bence0330 írta:
4: Te megoldásod, lelátóra ültetjük, itt akkor bukunk fél-1-1,5 évnyi játékot, és az összes pénzt. Tippre ha át akarnám konvertálni a játékot milliókra, ez egy legjobb esetben 50, rosszabb esetben százas bukta, valahol a kettő között, nehéz kikalkulálni. Közben nyilván a játékos is büntetve lenne. Egy olyan játékos, aki nem csinált semmi rosszat, ergo ok nélkül.
Én tavasszal játszatnám, és mivel hosszabbítani bármikor lehet, szezon közben is, a következő szezonnak is úgy vágnék neki, hogy a klub nyitott az együttműködésre. Ha a szezon előrehaladtával egyértelművé válik, hogy ebből nem lesz semmi, akkor jöhet a lelátóztatás, ami könnyen eredményezheti azt, hogy nem kell majd olyan csapatnak, amelyhez megérné neki váltania, és csak hosszabbít velünk. A klubnak minden oka megvan arra, hogy kicsikarja azt, ami számára a legkedvezőbb. A játékos a maga szempontjából lehet, hogy nem tesz semmi rosszat, a klub szempontjából mégis. A klubnak pedig egyedül azt kell figyelembe vennie, hogy mi jó a klubnak, és nem azt, hogy mi a játékosnak. Legalábbis, ha komolyan vesszük, hogy senki nem lehet nagyobb a klubnál. Ha ezt komolyan vesszük, akkor a játékos szempontja fel sem merülhet. Egyedül és kizárólag az számít, mi a jó a klubnak. Ez persze egybeeshet a játékos érdekeivel.

Chino
Llegenda del Barça

2025.01.09. 20:39:32

Szerintem kicsit túl van fújva ez, túl sok hírértékű dolog most nincs a csapat körül. Lehet, hogy annyi az egész, hogy a Juve valami érdeklősést mutatott, hogy kölcsön akarja venni, mert hullanak a védőik, de az ügynöke tagadott is bármilyen kapcsolatfelvételt. Ráadásul, hogy pont ők megvegyék és rendes fizetést adjanak neki az ha nem is lehetetlen, de erősen kérdéses kategória. Még vagy 2 éve nyilatkozott egy olyat, hogy a PL-t érdekesnek tartja, vagy valami hasonlót és a Juve után már jöttek az Arsenalos hírek, egy újabb napra rá a MU.

Egy homályos vagy kétértelmű nyilatkozata sem volt, a legutóbbiban is még arról beszélt, hogy mindenképp maradni szeretne. Plusz Araujo szerintem tartja annyira maga előtt a karrierjét, hogy ne igazoljon el a pályafutása közepén egy olasz bajnokság lassan középcsapatába.

Mi már a héten ezzel az erővel le is igazoltuk Gyökerest. Ha majd valami picit is konkrétabb hír lesz, szerintem komolyababn ráérünk akkor ezen rágódni.
bence0330 írta:
gránit írta:
2025.01.09. 19:41:23
Ha a következő szezonban nem hosszabbít, akkor lehet fellőni a lelátóra. De Jongot én már nem is nevezném a meccsekre.
Ilyen egyszerűen nem megoldható.

Kb az alábbi lehetőségek vannak:

- Ara hosszabbít, mindenki happy, erősít minket hosszabb távon, vagy el akar menni és kérünk érte 80 milliót. Ez kb mindegy, vagyis a játékoson múlik, nekünk kár gondolkodni rajta, és mindenképp jól járunk.

1: Végigjátssza a következő másfél évét, erősít minket, távozik. Itt a futball"értékével" nyerünk, anyagilag bukunk.
2: Eladjuk hamar jó pénzért, legyen a példa kedvéért 60, mert szerződés lejárta előtt max kétharmada kb amiért el lehet adni, hiszen a másik klub van jobb helyzetben. Itt bukjuk a játékost, de nyerünk kapunk jó pénzt.
3: Eladjuk nyáron, mondjuk 40-ért, egy évvel a szerződés lejárta előtt ez tűnik egy reális árnak a fentiek miatt. Itt nyerünk fél év játékot, és egész jó pénzt mellé.

Közben írtál De Ligtről: a játékosok árát leginkább a szintjükön túl a szerződésük hossza határozza meg, szélsőséges esetben ugye ingyenes a lejáró szerződésű játékos. Egy évvel a lejáró előtt már sokkal kevesebb pénzt lehet kapni bárkiért is, ez nem nálunk van így, hanem mindenhol.
Egy lejáró szerződésű játékos tényleg jóval kevesebbe kerül, de jelen pillanatban szerintem nem lenne nagy differwencia egy nyári és mostani ár között, leginkább azt figyelembe véve, hogy egy fél éves sérülésből visszatérő amúgy is sérülékeny játékosról van szó. Másfél évvel szerintem jelenleg egy 50 a reális, nyáron pedig szintén e-körül. Legfeljebb ha a MU vinné. De tényleg kicsit úgy beszélünk róla, mintha már fél lábbal Torinóban lenne, mert épp lábra állva 3-4 meccs alatt (köztük Atma meg Bilbao) csak egyet játszott miközben volt egy jól összeszokott védőpáros. Inkább azon kéne rágódnunk, hogy a bajnokságban 8 meccs alatt alig van 1 fölött a lőtt gól átlagunk (ezt is egy meccs javítja, amúgy 7 meccsen 6 gól), ami egy kiesőcsapat szintjét is alig éri el.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Chino 2025.01.09. 20:41:18-kor.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

gránit írta:
Ha a következő szezonban nem hosszabbít, akkor lehet fellőni a lelátóra. De Jongot én már nem is nevezném a meccsekre.
Ilyen egyszerűen nem megoldható.

Kb az alábbi lehetőségek vannak:

- Ara hosszabbít, mindenki happy, erősít minket hosszabb távon, vagy el akar menni és kérünk érte 80 milliót. Ez kb mindegy, vagyis a játékoson múlik, nekünk kár gondolkodni rajta, és mindenképp jól járunk.

2: Eladjuk hamar jó pénzért, legyen a példa kedvéért 60, mert szerződés lejárta előtt max kétharmada kb amiért el lehet adni, hiszen a másik klub van jobb helyzetben. Itt bukjuk a játékost, de nyerünk kapunk jó pénzt.
3: Eladjuk nyáron, mondjuk 40-ért, egy évvel a szerződés lejárta előtt ez tűnik egy reális árnak a fentiek miatt. Itt nyerünk fél év játékot, és egész jó pénzt mellé.

Közben írtál De Ligtről: a játékosok árát leginkább a szintjükön túl a szerződésük hossza határozza meg, szélsőséges esetben ugye ingyenes a lejáró szerződésű játékos. Egy évvel a lejáró előtt már sokkal kevesebb pénzt lehet kapni bárkiért is, ez nem nálunk van így, hanem mindenhol.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.01.09. 20:13:13

PR42 írta:
Troym írta:
2025.01.09. 18:58:11
Azért megnézem mikor kapunk az érte kapott 40m körüli összegért európai szinten top védőt, amikor De Ligtek mennek 70-80ért... A sport 45-50et ír, de általában a pletykák alatt vannak az eladási áraink 20-30%al
Nagyon csúnyán önmagadnak mondasz ellent. De Light ment már 85m, 67m és legutóbb 45 millióért is. Szóval pont magadnak mondasz ellent. Araujo lehet 90m, ha De Light korábban 90m volt, és lehetne könnyen ma De Lightet venni 45-ért is. Szerintem csúnya pesszimizmus azt gondolni hogy Araujoért nem nyúlnak a zsebükbe a klubbok. Gvardiol 90, Maguire 90, Fofana 80..
Most nézem a TM-t és látom hogy a MU vett a Lilletől egy védőt akit még sose láttam vagy hallottam a nevét és 62m volt. Játszott eddig 7 meccset Angliában.
Araujo piaci értéke magasabb, mint ami ennek a Lille-s gyereknek volt amikor a MU megvette 62m-ért.

Ezt a részt én sem értettem. De Ligt 70-80, Araújo meg 40? Ha de Ligt 70-80, akkor Araújo messze 100 feletti.

Persze mi itt arról írunk, hogy mi mit tennénk. Ahogy a kultúránkat ismerem, sajnos attól tartok, valami nevetséges összeg lesz, aztán magyarázgatjuk majd, hogy miért nem volt más választásunk.
PR42
Jugador del Barça

Troym írta:
Nekem olyan érzésem van, hogy zsarolják, ha szeretnéd, hogy leírjam.
Aláír, vagy lelátó.
(Szubjektíven ezt gondolom)
Szerintem a pletykák azt mutatják, hogy ő meg nem hagyja magát és inkább lelép.

Frenkiet nincs mivel zsarolni, olyan érzésem van, hogy abban egyetértés lehet és 100%, hogy megy, az egyetlen kérdés, hogy ingyen, vagy kapunk valami minimál pénzt. Gondolom, ha játszik, akkor elkérünk 20-30 milliókat érte, amúgy kereken 0.

Kettesével kapjuk a gólokat és Araujo lesreállítási képességével lenne Flick elégedetlen? :D

Azért megnézem mikor kapunk az érte kapott 40m körüli összegért európai szinten top védőt, amikor De Ligtek mennek 70-80ért... A sport 45-50et ír, de általában a pletykák alatt vannak az eladási áraink 20-30%al
Hát sokkal könnyebb ha leírod a véleményed mintha ki kell találni :D
Igazad van abban hogy a szerződésének kérdésessége szerepet játszhat a klub általi megítélésében.
FDJ esetében is igazad lehet.

A legutóbbi két meccsünkön nem kaptunk gólt. Az Atléticó ellen semmit sem tehettek a belsővédők a bekapott gólokról. Előtte kaptunk gólokat de azokon a meccseken a rendszer nem működött, mindenki gyenge volt. Ezért is emeltem ki az Altléticó elleni meccset, mert ott a rendszer jól működött szerintem.
Szóval szerintem az állításod nem helyes. Lehet hogy még nem szokott össze Araujo az új taktikai elemeket már begyakorolt társakkal, lehet gond a lesreállítás, lehet a labdakihozatal vagy bármi.

Szóval szerintem több összetevős a dolog, a szerződése, a lelki-testi állapota, a meccsek tétje, és az összeszokottsága a többiekkel mind egy-egy faktor, ami összességében bőven elég hogy padozzon. Lehet, hogy ebből a legnagyobb faktor a szerződése, mert zsarolják. Szerintem ez ellen egy ellenérv van, hogy szerintem Flick azonnal kicsapná a hisztit ha megmondanák neki hogy ki játszhat és ki nem. Ez a megérzésem Flickről, de ez csak egy megérzés, attól még racionálisnak tartom a zsarolás elképzelést.

gránit
Director del Fútbol

Most még felesleges keménykedni, most még nagy szükség van rá. A következő szezonra szerződése van. Elég lesz a következő szezonban választás elé állítani. Vagy hosszabbít, vagy egyetlen percet nem játszik az egész szezonban, és akkor megnézheti, ki fogja így leigazolni. Egy Bayern biztos nem. De Jong ellen is hatékony fegyver ez, már panaszkodik is. Fati ellen is, már panaszkodik is. Sokkal de sokkal több ász van a kezünkben, mint amennyit gondolunk. Egy játékos hosszú távon hatalmasat bukik, ha egész évben lelátóztatjuk. Oké, hogy pár évig még lehúzhat minket, ha akar, de az érdemi pályafutásának így annyi a lelátón, így hosszabb távon sokkal többet bukik, mint amennyit a mi lehúzásunkkal nyer. Fatinak még meg is éri 2027-ig évi 14 millióért a lelátón ücsörögni, mert ő már máshol sem kap nagy fizut. De de Jong, Araújo még máshol is kapna komoly fizut. Ha kinyírja a pályafutását a lelátón, ugrott a még nagyobb lóvé hosszabb távon.

Azt csinálja, amit a klub mond, vagy lelátó. Most még szerintem ez felesleges, tavasszal szükségünk lesz rá, és fontos, hogy minél kisebb legyen a meccshiánya. Tavasszal már alap kezdő lehet, a következő szezonnak is így vághat neki. Ha a következő szezonban nem hosszabbít, akkor lehet fellőni a lelátóra. De Jongot én már nem is nevezném a meccsekre.
Troym
Director del Fútbol

PR42 írta:
2025.01.09. 18:46:00
Nekem olyan érzésem van, hogy zsarolják, ha szeretnéd, hogy leírjam.
Aláír, vagy lelátó.
(Szubjektíven ezt gondolom)
Szerintem a pletykák azt mutatják, hogy ő meg nem hagyja magát és inkább lelép.

Frenkiet nincs mivel zsarolni, olyan érzésem van, hogy abban egyetértés lehet és 100%, hogy megy, az egyetlen kérdés, hogy ingyen, vagy kapunk valami minimál pénzt. Gondolom, ha játszik, akkor elkérünk 20-30 milliókat érte, amúgy kereken 0.

Kettesével kapjuk a gólokat és Araujo lesreállítási képességével lenne Flick elégedetlen? :D

PR42
Jugador del Barça

2025.01.09. 18:46:00

Troym írta:
2025.01.09. 17:41:34
Troym írta:
2025.01.09. 16:29:10
Nehéz kiharcolni a helyét, ha pályára sem lép...de ezek szerint Frenkie és Ferran ügyesebben harcol a helyükért.
Araujora visszatérve az nem lehet a mellőzöttség oka, hogy jó a védelem, mert gyötrelmesen lassú, fáradt és gyenge.
Innentől vagy el akarjuk adni, vagy ő akar menni.
Nem biztos hogy értelek. Most pályára követelted az első hsz-szel vagy arra panaszkodtál hogy azért nem játszik mert nincs rendben a szerződése?
Nekem úgy érződik hogy arra panaszkodsz hogy ha nem kap perceket akkor nehéz lesz kiharcolnia a helyét. Ez objektíven nem igaz, mert a percekért edzéseken kell küzdeni nem csak a pályán.

FDJ szerződése sincs rendben, mégis pályára küldözgetik.
Akkor miért lehetne ugyanez az ok kizáró az uru esetén?
FDJ is életunt minden meccsen, mégis játszik.
Csak az lehet mögötte hogy Araujo nem csinál valamit jól. Lehet ő a leggyorsabb, de lehet hogy nem tud lesreállítani.

Vagy szerinted a klub és Flick inkonzisztens, ami lehetséges, nem mondanám hogy nem, vagy pedig Araujoban van a hiba.
Vagy az elkötelezettségével, vagy a szerződésével, vagy a játékával.
Ferrant a leginkább felesleges ütlegelned Araujo csoportjában, mert semmi köze hozzá. Lövi a gólokat, jó csere, Lewy gyenge, Ferran játszik helyette és kész, nincs is más.
FDJ-t még elő lehet venni, azt értem, mert szintén sérülésből jön vissza, szintén kérdéses a szerződése, és szintén régi bútordarabnak minősül (a többiekhez képest legalábbis), tehát vannak közös pontjai Araujoval, és logikus lenne hogy azonos elbánásban részesülnek. Az hogy még sem kapnak hasonló mennyiségű percet az Araujon múlik.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.09. 18:06:28

December elejére állt teljes edzésbe egy fél éves sérülés után, és arra hivatkoznak a hírekben, hogy a játéklehetőség miatt akár távozni, és itt is az a téma hogy miért nem játszik?

Valószínűleg megajánlották neki is a mostani átlag 10+ milliós bruttó fizetést, amit a "középkorú" játékosaink kapnak (De Jong nem ide tartozik)
Max 12-14 milliót adnék neki, ha nem tetszik, és a kifogásokat keresi, tőlem mehet. Így is nagy a kockázat, hogy egy új "Fati helyzet" lesz belőle.
Araujofan
Barça C

2025.01.09. 18:06:08

Juventus are interested in signing Barcelona and Uruguay centre-back Ronald Araujo.

The 25-year-old, whose contract expires in 2026, has a contract offer on the table from Barcelona and would like to stay at the club, but sources close to the player who are not authorised to speak publicly are of the view that he is worth more than what the La Liga side are offering.

More from
@polballus
and
@JamesHorncastle
⬇️

🔗 https://nyti.ms/3PshtQG

Nagyon sok helyen jelenik meg a távozási szándéka, amit őszintén nem értek:-Stegen hiányában ő a kapitány, Inigo szerintem már nem sokáig tud topszinten teljesíteni, kellene nagyon egy prime időszakba érő védő Cubarsi mellé illetve a téli kölcsónt végképp nem, lehet csak fél évig akar az olasz 7. Juvéban játszani és új környezetben visszanyerni a formáját vagy csak több fizut szeretne? #-o
Troym
Director del Fútbol

2025.01.09. 17:41:34

PR42 írta:
2025.01.09. 16:58:40
Troym írta:
Nehéz kiharcolni a helyét, ha pályára sem lép...de ezek szerint Frenkie és Ferran ügyesebben harcol a helyükért.
Az pl hogy Ferran minden edzőnél játszik és a nemzeti csapatban is rendszeresen ott van az nem véletlen, ahogy írtad úgy van. Gondolom irónikusnak szántad, de végülis igazságot írhattál.
Meg gondolom segít, amikor az edző lányával randizol...másra nehéz ezt visszavezetni
A nagyon jól edző Ferranra két ellenpélda:

- Egy válogatottban nincsenek edzések, csak amikor már meghívták őket, ott mit tudott jól csinálni eleve, amikor egy 36 éves Iago Aspas 35 bajnokin meccsen 9g+10a előző szezonban a válogatott közelében sincs

- 2024 naptári évben FT az első klubcsapatbeli gólját augusztusban szerezte, mégis hogy a fenébe került ki júniusban az EB-re fél év teljes eredménytelenség után? (se gól, se gólpassz) Neki elég szököévente mutatni valamit?

De FT és DJ biztosan nagyon ügyesek edzésen, csak épp a leggyengébbek mezőnyben még 4. osztályú kupaellenfelek ellen is, mialatt a pályára sem lépő Torre meg hozza a gólokat, gólpasszokat és több lelkesedéssel, akarattal lép pályára 1-1 meccsen, mint Frenkie és Ferran egész karrierjük alatt összesen.

Araujora visszatérve az nem lehet a mellőzöttség oka, hogy jó a védelem, mert gyötrelmesen lassú, fáradt és gyenge.
Innentől vagy el akarjuk adni, vagy ő akar menni.
PR42
Jugador del Barça

2025.01.09. 16:58:40

Troym írta:
A körülményeket kell figyelembe venni.
A középpályánk és támadósorunk gyorsabban fárad, ott gyakrabban kell frissíteni.
A belsővédő párosnál az összeszokottság a legfontosabb.

Harcolhat a helyéért, edzéseken.
Az egy dolog hogy mi csak a meccseket látjuk, és egyből arra gondolunk hogy a játékosok csak a meccseken tudnak tenni a további játékpercekért de ez nem igaz.

Aki edzésen a társak ellen kimagasló, az kap perceket. Aztán ha meccsen nem annyira jó, de utána edzésen újra nagyon jó, akkor újra perceket fog kapni bízva abban hogy előbb-utóbb élesben is menni fog neki.
Nem fordítva működik hogy edzéseken lehet lazsálni a lényeg hogy a meccsen menjen jól.

Ez megfordult valszeg nálunk Flickkel. Korábbi érákban pl Valverde alatt biztos vagyok benne hogy más volt az edzések hangulata. A németnél ez nem így lesz, itt az játszik aki edzéseken kifutja a belét.

Az pl hogy Ferran minden edzőnél játszik és a nemzeti csapatban is rendszeresen ott van az nem véletlen, ahogy írtad úgy van. Gondolom irónikusnak szántad, de végülis igazságot írhattál.

Araujo szerintem nehéz helyzetben van, és ez meglátszik a teljesítményén és elhivatottságán.
Vagy hosszabbít és elkötelezi magát mellettünk teljes vállszélességgel, és úgy edz mint egy "barom", vagy ki lesz rakva jó pénzért.
davi10
Llegenda del Barça

2025.01.09. 16:48:15

Valami nagyon félrement nála, tavaly szezon vége felé már teljesen érthetetlen hibákat vétett, a PSG elleni kiesést pedig nagyon a szívére vette.
Nyilván a legjobb az lenne, ha meg tudnánk őt tartani csúcsformában, mert amúgy ha egészséges és fejben rendben van, akkor a világ egyik legjobb védője.

Már nyáron is volt róla szó, hogy lépne, de jött a sérülés, plusz elvileg a Flick projekt is meggyőzte. De ha nem akar maradni, akkor nincs értelme itt tartani. Láttuk az eredményét milyen, ha fejben nincs ott, egy olyan Araujo-ért nincs értelme megbontani az Inigo - Cubarsi párost.

És ha félreteszem a szimpátiámat, akkor azt is be kell látni, hogy sajnos a legsérülékenyebb védő a keretben...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
gránit
Director del Fútbol

2025.01.09. 16:42:52

pep71 írta:
2025.01.09. 16:36:44
Elég jól teljesítenek?
19 meccs 22 kapott gól a bajnokságban.
7 csapat is kevesebb gólt kapott mint a Barca.
Igazad van, nagyon rossz a védelmünk. Én ezért abszolút Penát hibáztatom. A lestaktikánk a szezon elején szenzációsan működött. A Madrid kitömött volna minket enélkül. Cubarsí és Martinez is nagyon jól játszottak.

Fog játszani Araújo, de mivel a bajnokság nagyjából elúszni látszik, rámegyünk a lepattanókra, a kis kupákra. Kupát, szuperkupát nyerni kéne. Szinte biztosra vettem, hogy Flick a fél év alatt összecsiszolódott párost fogja játszatni a Bilbao ellen. Fog játszani Araújo, de várható volt, hogy nem egyből fog visszakerülni a kezdőbe. Ami nyilván nem tetszik neki. Érdekes lesz majd, hogy kit szoríthat ki idővel a kezdőből.
pep71
Entrenador del Barça

2025.01.09. 16:36:44

gránit írta:
2025.01.09. 16:19:14
Messa írta:
2025.01.09. 16:11:09
gránit írta:
2025.01.09. 16:00:26
Vagy maradjon, vagy kapjunk érte elképesztően sok pénzt. Ha nem is regisztrálhatunk 1:1-ben a helyére, a pénzügyeinken segítene +150 vagy 200 millió. Onnantól kezdve pedig a Liga gáncsoskodásaira sem lesz mentség. Különben ha távozik, akkor már két belső védő is kellene. Inkább megtartanám.
150-200 milliót senki nem fog fizetni egy játékosért akinek jövőre lejár a szerződése. A Bayern pláne nem. Jelenleg még a 150 fele (70-80m) is bőven kétséges szerintem, pont a szerződés rövidsége miatt.
Akkor megköszönném az érdeklődést, és további szép napot kívánnék.

Hatalmas lesz érte az érdeklődés, óriási lesz érte a verseny. Aki meg akarja szerezni, nyúljon a zsebébe. Aki igazán meg akarja szerezni, az kénytelen lesz, különben más viszi el. Kényelmes pozícióban vagyunk.

Igazunk lett, akik azt mondtuk, hogy nem fog egyből visszakerülni a kezdőbe. Martinez és Cubarsí elég jól teljesítenek. Kaparnia kell azért, hogy visszakerüljön a kezdőbe.

Azt teljesen megértem, hogy nehezményezi, hogy még mindig nem került vissza az alap kezdőbe. Nagyon sok idő eltelt azóta, hogy már bevethető. De ahogy azt megjósoltuk, nem kerül vissza átmenet nélkül a kezdőbe. Ki kell harcolnia a helyét. Ő ezt nyilván nehezményezi, de hát sorry, ez van. Be kell verekednie magát a kezdőbe.
Elég jól teljesítenek?
19 meccs 22 kapott gól a bajnokságban.
7 csapat is kevesebb gólt kapott mint a Barca.
Ráadásul Cubarsi lassúsága miatt egy ilyen feltolt védelemnél abszolút kritikus..ellenben Araujo a leggyorsabb CB a világon, nem hiába ő szokta fogni Vini-t is(és zsebre tenni). Inigo jobb mint Cubarsi, csak ő meg idős.Nyilván Araujot kell elengedni mert ő nem idos es nem is lassú(akit meg hoznak a helyere 2x annyiert azt meg nem tudjak majd regisztrálni..., FDJ meg Ferran meg töltse ki a szerződését itt persze #-o #-o
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.01.09. 16:33:08

Bajnokin vagy alsóbb osztályú csapat elleni kupameccsen gondolkodás nélkül játszatnám, de a sok pénzzel járó Szuperkupán, ilyen hosszú kihagyás után, én sem változtattam volna a védelmen. Szerintem a döntőben ott lesz.

Egyébként tegnap a bilbaói hátvéd rátette Gavi vállára a kezét, Gavi elesett, de a bíró nem fújt, pedig ugyanaz az eset volt, mint Araújóé a PSG ellen, ennyit arról, hogy tavaly miatta estünk ki.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.01.09. 16:30:39

Araujo feels 'burned out' in some situations at Barcelona. He sees that Hansi Flick has a solid centre-back duo with Pau Cubarsí and Iñigo Martínez, and that the club is planning to sign Jonathan Tah. @mundodeportivo
Kép
Troym
Director del Fútbol

PR42
Jugador del Barça

2025.01.09. 16:25:34

gránit írta:
2025.01.09. 16:19:14
Ki kell harcolnia a helyét. Ő ezt nyilván nehezményezi, de hát sorry, ez van. Be kell verekednie magát a kezdőbe.
Igazad lesz. Azt nyilatkozta ő a CSK, nincs miért aggódnia. Aztán azóta se játszott. Biztos, hogy fáj neki.

A kérdés hogy fáj-e annyira hogy emiatt (és egyéb dolgok miatt) ne hosszabbítson.
Ha hosszabbít, nem fogjuk elengedni, jó áron se.
Ha nem hosszabbít akkor viszont ki fogjuk tenni jó áron nyáron, ahogy levezetted szerintem is adott, hogy jó árat fogunk kapni érte, mert ritka profil ő jelenleg, és több pénzes csapat is CB-t keres.
Válasz küldése