sansz írta: ↑2025.01.12. 22:59:18
hatalmas blődség, ennél is nagyobb ez a jajj, de gyenge a liga, csak miattunk nem megye2...
Aki ezt mondja, az nem ismeri a spanyol focit. 20 éve mondják, hogy a PL a legerősebb, de ezt csak a nagyképű angolok és a majmolóik mondták.
Én a spanyol focit nem kizárólag a Barcelona miatt szeretem, hanem azért, mert kevés a favágó csapat. Még a pénztelen kisebb, közepes csapatok közt is olyan technikás játékosok vannak, ahol a PL-ben csak egy olajos csapatnál.
Nem mondom, hogy az utóbbi években az olajos csapatok nem szaporodtak és ez nem látszik meg az eredményeiken, de azért nem olyan nagy az a szakadék, több évre nézve azért egyáltalán nem dominálta le Európát mindkét bajnokságban (BL és EL). Ha rendre nyernék a BL-t és közben az EL-ben is szinte mindig döntőznének az egyértelmű dominancia lenne.
Ehhez képest (gyorsan ránézve a statra) EL döntőben 2010 óta volt ötször angol csapat és nyolc (!) alkalommal spanyol csapat. Ebből 3 angol győztes és 8 spanyol győztes. BL-ben - köszönhetően az olajnak kicsit jobb a helyzet az angoloknak, de így is messze nézhetik a spanyol dominanciát: ott is 8 spanyol aranyérmes van négy angol arannyal szemben.
Szerintem el kéne felejteni ezt a lecsúszott, gyenge La Liga és hasonló badarságokat. Nincs pénzzel kitömve ez a bajnokság, de élvezhetőek a meccsek, nagyon sok a technikás játékos a kiscsapatoknál is. Ettőlmég lehet szeretni a PL-t, csak fárasztó mindig felhozni, hogy mennyire mögötte kullog mindenki..meghogy már a német foci is előttünk..Hát nézzen német focit, aki ezt gondolja.
Egyetértek, és pont az ellenkezője igaz annak, amit az angol foci fanatikusai mondanak.
Mivel általában bucira lettek verve a BL-ben, kitalálták, hogy de az angol középcsapatok meg kiscsapatok milyen erősek. Miközben a második vonalban (hol VVK-nak, hol UEFA-kupának stb hívták) még inkább a spanyolországiak dominálnak. Ott nyílik igazán az olló a spanyolországiak javára. Az sem igaz, hogy az angol kiscsapatok mennyire kemények lennének. A spanyolországiak sokkal keményebbek. Keményen védekeznek, csípnek-rúgnak-harapnak, nehéz nekik gólt lőni. Az angol kiscsapatok ehhez képest nagyon oktondi focit, nyíltsisakos játékot játszanak. Az ilyeneket mi 7-0-ra gázolnánk le legalább.
Szerintem egyébként koherens "spanyol" foci nincs. Ahogy Flick is említette, Spanyolországban nagyon különböző stílusban játszanak a csapatok. („Azt szeretem nagyon a spanyol fociban, hogy mindenki különböző stílusban játszik”)
https://www.eurobarca.hu/hirek/labdarug ... n-jatszik/
Az MTV-n okoskodó álszakértők között Hegedűs Henrik mondott egy akkora blődséget, hogy a spanyol válogatottnak könnyű, mert ugyanazt a stílust játsszák a játékosaik a különböző spanyol klubokban, így könnyen összecsiszolódnak a válogatottban. Miközben elképesztően különböző stílusban játszanak. Csak annyi a közös, hogy technikásak és labdabiztosak. Képzettségben olyan szinten a többiek előtt vannak, hogy a játék képe akaratlanul is barcássá válik az ellenfeleikkel szemben, pedig csak a Barca játszik ilyen játékot Spanyolországban. De akaratlanul is barcássá válik a spanyol válogatott meccseinek a képe, mert annyival a többiek előtt vannak képzettségben, labdabiztosságban. Az utánpótlásuk messze a legerősebb. A kiscsapataik is tele vannak technikás, ügyes, képzett játékosokkal. A spanyol foci messze a legerősebb most, képzésben is, az angol csapatok is tele vannak spanyolországi edzőkkel, ők tartják meccsben őket.