Pablo Torre

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.06.08. 13:32:39

bence0330 írta:
2025.06.08. 10:19:19
Annak viszont örülök, hogy nem emberileg, vagyis alapvető kommunikációs és bánásmódbeli hiányosságok miatt neheztel Flickre a Koeman-Xavi féle rengeteg "nem szólt hozzám" téma után, hanem pusztán sportszakmailag, nem ért vele egyet. Ez sokkal jobb verzió részemről.
Pont hogy ez Torre baja Flickkel. Nemcsak sportszakmailag nem ért vele egyet, hanem a kommunikáció hiánya miatt is neheztel rá.

„Elmondtam neki azt, amit gondolok, beszéltünk” – Szerintem ez azt sejteti, hogy nem Flick, hanem Torre volt a beszélgetés kezdeményezője.

„ő pedig azt mondta, hogy nehéz helyet kapni a csapatban, ezt azonban magamtól is tudom” – Azaz Flick nem mondott neki újat, nem mondott konkrétumokat, nem mondta ki, hogy mi a baja Torréval. És nem biztatta semmivel.

A cikk utolsó mondata, hogy Flick nem volt tisztességes, elég kemény. Torre pont hogy emberileg is jellemzi Flicket, nem csak sportszakmailag.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.06.08. 10:19:19

Gondolom neki itt lefőtt a főoldali cikk alapján, teljesen egyetértek vele, nem lepődnék meg, ha Forttól is jönne egy ilyen vélemény, de Torrénál még sokkal durvább volt, tényleg teljes jegelés MOM meccsek után, eléggé érthetetlenül. Ráadásul eléggé racionális volt, ő sem azt nehezményezte, hogy miért nem kezdő, azt érti, csak hogy miért kap hónapokon keresztül 0 percet, még eldőlt meccseken sem. Ez ebben a formában tényleg nem korrekt. De hát ez van, minden edzőnél vannak ilyenek.

Annak viszont örülök, hogy nem emberileg, vagyis alapvető kommunikációs és bánásmódbeli hiányosságok miatt neheztel Flickre a Koeman-Xavi féle rengeteg "nem szólt hozzám" téma után, hanem pusztán sportszakmailag, nem ért vele egyet. Ez sokkal jobb verzió részemről.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.14. 09:02:19

PR42 írta:
2025.01.14. 08:44:09
bence0330 írta:
2025.01.14. 01:39:51
Én nem lepődnék meg, hogy ha csak pár hétre kapott volna topikot. Imádom Flicket, de amit vele művel, az teljesen megmagyarázhatatlan. Bármikor játszott, MOM szint volt kb, mégis 4-5 meccsekig van jegelve 0 percekkel két fellépés között. A helyében én benyújtanám a távozási kérelmem, nagyon nem ezt érdemli.
Szerintem technikás de gyenge fizikálisan.
Előre jó átvételekkel és kis mozgásokkal de labdát vezetni hosszan nem tud, rövid passzokkal ok, de hosszú labdák nem rémlenek (cáfolható az emlékezetem), letámadásban gyenge, felállt védelem tagjaként gyenge, futásban lassú de legalább gondolkodásban talán gyors.

Nem tud játszani, vagy nem bízik benne Flick hogy tud játszani a dupla pivotban, se szélen, így marad egy pozi ami alkalmas neki, az AMF, ott pedig pont a legnagyobb a versengés a keretben.

Gavi-Pedri-Olmo - ők jogosan vannak előtte sajnos. Frenkie-t tudja előzni AMF-ben.. de Frenkie már CMF/DMF-ben se megbízható szóval csak kínból rakják AMF-be hogy legyenek percei piaci érték szempontból.
Szerintem is az utóbbi a lényeg. Támadásokban jó, a Santanderben is inkább ányékcsatár volt.
Védekezésben szerintem minden kp-sunk jobb. Flicknek szerintem pont ilyen profil kellene. Cseréknél is általában stabilizálni akarja a kp-t, csak ez De Jonggal nem működik.
De Jong és Torre helyett szerintem jó lenne egy fizikális kp-s, vagy legalább egy védekezni, szerelni tudó, ez hiánycikk egyelőre.
A 0,7 kulcspassz/meccs sem túl sok.
Szerintem Ferminnel is ezek a bajok, ráadásul ő idénre elveszítette a legnagyobb erősségét, a góllövést, mert a kapu elé jól érkezik, de mindent kihagy.
PR42
Jugador del Barça

2025.01.14. 08:44:09

bence0330 írta:
Én nem lepődnék meg, hogy ha csak pár hétre kapott volna topikot. Imádom Flicket, de amit vele művel, az teljesen megmagyarázhatatlan. Bármikor játszott, MOM szint volt kb, mégis 4-5 meccsekig van jegelve 0 percekkel két fellépés között. A helyében én benyújtanám a távozási kérelmem, nagyon nem ezt érdemli.
Szerintem technikás de gyenge fizikálisan.
Előre jó átvételekkel és kis mozgásokkal de labdát vezetni hosszan nem tud, rövid passzokkal ok, de hosszú labdák nem rémlenek (cáfolható az emlékezetem), letámadásban gyenge, felállt védelem tagjaként gyenge, futásban lassú de legalább gondolkodásban talán gyors.

Nem tud játszani, vagy nem bízik benne Flick hogy tud játszani a dupla pivotban, se szélen, így marad egy pozi ami alkalmas neki, az AMF, ott pedig pont a legnagyobb a versengés a keretben.

Gavi-Pedri-Olmo - ők jogosan vannak előtte sajnos. Frenkie-t tudja előzni AMF-ben.. de Frenkie már CMF/DMF-ben se megbízható szóval csak kínból rakják AMF-be hogy legyenek percei piaci érték szempontból.
bence0330

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.07. 16:40:42

andras953 írta:
2025.01.07. 10:20:45
Chino írta:
2025.01.06. 22:30:35

Mondjuk erre annyit tudok mondani, hogy egy Olmo, Fermin kb. ugyananolyan magas mint egy Fernandes, De Bruyne, Wirtz, de egy Gavi sincs sokkal elmaradva. Robotolni meg legalább annyira tudnak, ha nem jobban... Az, hogy mondjuk milyen magas nem feltétlenül mérvadó.

Casádó sem egy izomember, de a BL egész mezőnyében neki van a legtöbb szerelése.. Pedri 12 kilometereket tol meccsenként, úgy tartja meg a labdákat, hogy 2-3 ember nem tudja elvenni tőle, az egész csapatban a legtöbb labdaszerzése neki van...

Gavi alig éri el a 175-öt, de nem túl jellemző, hogy elnyomnák...
Hű, de minden rendben van a középpályásainkkal!
Inkább áthozom ide.
Ez mondjuk nem tudom milyen érv vagy releváns gondolat, annak tükrében pedig pláne, hogy egy-egy mondatot kihúztál más kontextusba helyezve a hozzászólást.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.01.07. 11:02:52

andras953 írta:
Attól függ, hogy milyen elvárásaid vannak, milyen focit szeretsz, mit szeretsz a fociban stb. Én például a középpályásaink kreativitását többre tartom a fizikai képességeiknél, és ez nem jelenti azt, hogy lassúak vagy gyengék lennének. Azon a pár meccsen, amin az 1,90 magas Bernal játszott, szintén nem az erejével dominált, hanem a ritmusérzékével és a folyamatok lereagálásával, olvasásával, nekem ő megfelel arra a szerepre, amit be fog tölteni.
Szerintem a Barcelonától ezután is ez várható, itt nemigen fognak izomrobotokat nevelni.
Troym
Director del Fútbol

2025.01.07. 10:42:02

Szerintem nem a magasságon dől el, hanem a gondolkodási gyorsaságon. Idén kikerült DJ az alapkezdőből és eredményesebben játszunk nemzetközileg, ettől függetlenül Casado nyilván nem egy világklasszis, szóval ne várjuk, hogy letaroljuk Európát.
andras953
Jugador del Barça

Chino írta:
andras953 írta:
2025.01.06. 21:48:08
A Néphadseregben annak idején az alacsony növésűek közül válogatták ki a "harckocsizókat".
A Barca középpályásaira egy egész páncélos hadosztályt lehetne ma építeni, csak a páncélzattal és a tűzerővel akadna (akad) egy kis probléma.
Mondjuk erre annyit tudok mondani, hogy egy Olmo, Fermin kb. ugyananolyan magas mint egy Fernandes, De Bruyne, Wirtz, de egy Gavi sincs sokkal elmaradva. Robotolni meg legalább annyira tudnak, ha nem jobban... Az, hogy mondjuk milyen magas nem feltétlenül mérvadó.

Casádó sem egy izomember, de a BL egész mezőnyében neki van a legtöbb szerelése.. Pedri 12 kilometereket tol meccsenként, úgy tartja meg a labdákat, hogy 2-3 ember nem tudja elvenni tőle, az egész csapatban a legtöbb labdaszerzése neki van...

Gavi alig éri el a 175-öt, de nem túl jellemző, hogy elnyomnák...
Chino
Llegenda del Barça

andras953 írta:
A Néphadseregben annak idején az alacsony növésűek közül válogatták ki a "harckocsizókat".
A Barca középpályásaira egy egész páncélos hadosztályt lehetne ma építeni, csak a páncélzattal és a tűzerővel akadna (akad) egy kis probléma.
Tudom, hogy a Xavival és Iniestaval felálló középpályánk a csúcsot jelentette , de kiemelkedő működésükhez kellettek még nemcsak a kiváló csatáraink, hanem azok a fizikai képességekben kiemelkedő, magasabb és masszívabb játékosaink is, akiket melléjük raktak a középpályára ( Thuram, Yaya-Touré, Mascherano, Keita, Busquets, Rakitic, Paulinho, Vidal, Kessie)
Mai középpályásaink -- Fermín, Gavi, Pedri, Olmo, Casado, Pablo Torre -- nemcsak technikában, játékmódban, hanem felépítésükben, testi erejükben, és átlagos vagy átlag alatti gyorsaságukban is nagyon hasonlítanak egymáshoz. Fizikai képességeik sajnos legtöbbször nem elegendőek az ellenfelek leütközéséhez, megállításához, lefutásához, labdától való szabályos elválasztásához, fejpárbaj megnyeréséhez. És ez így is fog maradni mindaddig, amíg fizikalisan kifogásolható Olmokat igazolunk, amíg nekünk nem kellenek Bruno Fernandesek, Fodenek, De Bruynek ,Wirtzek, és más, náluk ugyan kevesebbet tudó, de robotolni is hajlandó és arra alkalmas középpályások a csapatba.
Mondjuk erre annyit tudok mondani, hogy egy Olmo, Fermin kb. ugyananolyan magas mint egy Fernandes, De Bruyne, Wirtz, de egy Gavi sincs sokkal elmaradva. Robotolni meg legalább annyira tudnak, ha nem jobban. Az, hogy mondjuk milyen magas nem feltétlenül mérvadó. Busquets 190+ volt, a felépítése is elég masszív, de boldog-boldogtalan ellen elvesztette a fejpárbajokat, az ütközés pláne nem tartozott az erősségei közé, mégis a világ egyik, ha nem a legjobbja volt a posztján.

Casádó sem egy izomember, de a BL egész mezőnyében neki van a legtöbb szerelése, a bajnokságban is azt hiszem Koundéval holtversenyben a harmadik. Pedri 12 kilometereket tol meccsenként, úgy tartja meg a labdákat, hogy 2-3 ember nem tudja elvenni tőle, az egész csapatban a legtöbb labdaszerzése neki van és a bajnokságban is előkelő helyen szerepel.

Gavi alig éri el a 175-öt, de nem túl jellemző, hogy elnyomnák, (ha pedig vele kapcsolatban hiányolod a robotolást akkor komolytalan az egész). Ha egy Mascheranot említesz példaként, sem magasságban sem súlyban nincs elmaradva tőle. Puig 170 cm és 60 kiló sincs, de pattantak le róla az emberek.
Az pedig megint egy másik dolog, hogy sokkal több összetevős egy pivot-kkp feladata, mint a védekezés.
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.01.06. 22:26:07

Xavi és Iniesta szintekkel álltak a mostaniak felett.
Nem is lehet összehasonlítani őket, maximum Pedriben fedezhető fel néha olyan tudás, mint a két klasszisban.

Többiek ügyesek, harcosak, de tehetségben/tudásban messze elmaradnak.

És mielőtt belém állnak a lamasia fanok, ettől függetlenül ma (mert ma más van mint 10-15 éve) bőven tudnak adni sokat a csapatban, egytől egyig.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
andras953
Jugador del Barça

Tudom, hogy a Xavival és Iniestaval felálló középpályánk a csúcsot jelentette , de kiemelkedő működésükhez kellettek még nemcsak a kiváló csatáraink, hanem azok a fizikai képességekben kiemelkedő, magasabb és masszívabb játékosaink is, akiket melléjük raktak a középpályára ( Thuram, Yaya-Touré, Mascherano, Keita, Busquets, Rakitic, Paulinho, Vidal, Kessie)
Mai középpályásaink -- Fermín, Gavi, Pedri, Olmo, Casado, Pablo Torre -- nemcsak technikában, játékmódban, hanem felépítésükben, testi erejükben, és átlagos vagy átlag alatti gyorsaságukban is nagyon hasonlítanak egymáshoz. Fizikai képességeik sajnos legtöbbször nem elegendőek az ellenfelek leütközéséhez, megállításához, lefutásához, labdától való szabályos elválasztásához, fejpárbaj megnyeréséhez. És ez így is fog maradni mindaddig, amíg fizikalisan kifogásolható Olmokat igazolunk, amíg nekünk nem kellenek Bruno Fernandesek, Fodenek, De Bruynek ,Wirtzek, és más, náluk ugyan kevesebbet tudó, de robotolni is hajlandó és arra alkalmas középpályások a csapatba.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.01.06. 13:05:53

A pontrúgásokban is elég jó, Raphinha hiányában bátran rá lehet bízni. Egyszer meg lehetne nézni, hogy a kapuhoz közelebb hogyan lövi a szabadrúgást.
bence0330

2025.01.06. 12:46:16

Egyetértek mindenkivel, ő irreálisan kevés időt kap, és nem tudom, gyengébb játékot mutatott-e átlagban, mint Olmo. Utóbbi ráadásul nagy meccseken, bajban, pl Yamal hiányában, amikor még jobban kellett volna, még véletlenül sem lépett elő, szóval még ez sincs nagyon mellette.

Torre nagyon jól mozog, jó lenne, ha több percet kapna végre, és hosszabb távon is bizonyíthatná, mi a szintje. Lehet meccsről-meccsre nem tudná ezt hozni, de jó lenne megnézni.
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.05. 13:58:48

Troym írta:
2025.01.05. 11:27:44
Nyilván nem lesz egy Iniesta, de hasznos cserejátékos simán lehet(ne), én is keveslem a lehetőséget, amit kap. Nálam biztos hamarabb kerülne pályára, mint Fermin, Frenkie, FT, vagy Fati. 10 meccsen 4+3 nagyon jól néz ki egyenlőre.
Ha nem csak a számait nézzük, ami amúgy tényleg kimagasló, akkor is egy nagyon korrekt játékos és valóban indokolatlanul kevés lehetőséget kap. Pedig bőven voltak ott sérülések, főleg a szezon első felében ,Fermin, De Jong, Olmo is nagyon sokat hiányzott plusz nem egy korán megnyert meccsünk volt. . De most is simán kaphatna Fermin vagy Frenkie perceiből. Egy tavalyi FL simán lehetne.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2025.01.05. 11:27:44

Nyilván nem lesz egy Iniesta, de hasznos cserejátékos simán lehet(ne), én is keveslem a lehetőséget, amit kap. Nálam biztos hamarabb kerülne pályára, mint Fermin, Frenkie, FT, vagy Fati. 10 meccsen 4+3 nagyon jól néz ki egyenlőre.
davi10
Llegenda del Barça

2025.01.05. 11:23:11

Nem is tudom, hogy maradt topic nélkül a srác. Nagyon szimpatikus, amit eddig idén hoz, tegnap is ha jól láttam MOTM lett.

Simán be lehetne rakni többször Pedri helyére.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Alcantara
Director del Fútbol

2025.01.05. 07:48:40

Jogos az észrevétel! Valamiért elmaradt ez. Köszönjük, hogy szóltál Troym.
Válasz küldése