kmb írta: ↑2025.01.05. 00:01:40
Érdemes elolvasni!
Azt nem értem, ha ellenvéleménnyel vannak, mint én, KMB, Bence, Gránit, és leírjuk a történéseket, a következményeket, a hasraütésszerű változtatásokat, arra nincs semmilyen magyarázat, és végül mindig ugyanoda lyukadunk ki. Lehet érdemes lenne elismerni
-nem optimális a szabályozás és nem a klub érdekében történik. A klubnak károkat okoznak a megszorítások, amit a bíróság is kimondott, azaz nagy mértékű és visszafordíthatatlan károkat okozna ha Gavi távozik. Majd visszakozott. Ugyanez igaz Olmora, most várjuk a bíróság ítéletét
-vissza lehet keresni, rengetegszer linkeltem, minden évben változtatnak, szigorítanak a szabályokon, a legszigorúbb határozatot akkor hozták, amikor egy világjárvány Vis Major helyzetben óriási hiányok léptek fel. Ezen kívül az utóbbi 10 évben mindig pozitív volt a gazdasági mérleg. Idén vehetjük úgy, hogy nem, de akkor azt is vegyük figyelembe, ha idén -91, tavaly +300+ volt a profit.
-ahogy Bence is írta, jelenleg a fennmaradást kockáztatjuk. Nem 50 fős keretre törekszünk, hanem, hogy egyáltalán ki tudjunk állni egy felnőtt csapattal a versenysorozatokban, és a saját nevelésű játékosainkat meg tudjuk tartani.
Teljesen mindegy, hogy szubjektív úgy gondoljuk, hogy Laporta hazudozik, vagy Tebas "szívatja" a klubot, mert nem ez a lényeg, hanem az, hogy egyáltalán ilyen szabályokkal hogyan képes működni egy sportszakmai sikerekre törekvő gazdasági szervezet.
Rengeteg véleményt olvastam újságíróktól, elnökjelöltektől, közgazdászoktól, mint pl. Marc Ciria nyári és tegnapi nyilatkozata is, ami itt visszaköszön a kommentek formájában is, az átláthatóságról és a fenntartható gazdálkodásról.
Csak válaszok nincsenek ebben, hogy képzelik ezt el.
Holnap elküldhetik Laportát, de mi lesz a megoldás a klub eladásán kívül, amibe viszont nem fognak belemenni a Sociok.
-Ha átláthatóságot várunk el, jó lenne ismerni a Bartóék gazdálkodását, és azt, amit a klubra hagytak
-jó lenne ismerni a konkrét szabályozást, és nem ártana állandóságot elvárni, nem pedig félévente, havonta alkalmazkodni az új szabályokhoz
Szeretnék konkrét válaszokat kapni az elnökjelöltektől, mi az alternatíva.
-hogyan csökkentették volna 700 millió körüli bértömeget, hogyan csökkentették volna a kiadásokat, vagy növelték volna a bevételeket a szabályok mellett.
-hogyan tervezik csökkenteni az adósságot, úgy, hogy versenyképes marad a klub, és nem esik vissza a középmezőnybe, mert úgy gondolom a BL pénzek nélkül, csökkenő bevételekkel a törlesztés is nehezebb lesz, és a klub értéke is csökkenni fog
Persze szerintem ez már mindegy. A hírek szerint visszatértünk az 1/1 alá, a fizetések fenntartható pályán, lassan felépül az új stadion, amivel nőnek a bevételek, igaz elviszi a törlesztője, de nagyobb lesz a mozgástér.
Elvileg a stadion "törleszti saját magát".
Laportától vagy a következő vezetőségtől is várnám, hogy mi az elképzelés az 1,2 milliárd hitel törlesztésével kapcsolatban
Mennyi még az átütemezett bér, amit a régi játékosainknak fizetünk, és meddig fizetjük még azokat.
Nem lenne célszerű a kevesebb néha több elven kevesebb szakágat működtetni, ahogy a Real Madrid is megtette, mert az FFP-be továbbra is bele fog számítani, vagy kisebb költségvetéssel gazdálkodniuk.
Első körben nyáron, megfelelő szakembereket kellene alkalmazni gazdasági és sportszakmai pozíciókban.
Szerintem ez határozza meg Laporta jövőjét.
Minimum egy Alemany, Begiristain, Zorc féle embert kell kinevezni a klub élére, és Laportának a háttérbe kell vonulnia.