Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Dehogy vagyunk, itt van Gerard Martin.
Szerintem meg inkább egy 30 milliós Nico a portugál ligából, mint egy 100 milliós Gyökeres...
Azért itt két gondolat. Kicsit más egy Portoban vagy EL-ben brillírozni mint a La Ligában és Bl-ben, főleg egy olyan csapatban, ahol nagyon magasak az elvárások. 1-1 gyenge meccs is rengeteget ronthat egy játékos megítélésén.Troym írta: ↑2024.12.29. 19:04:58Egyre komolyabb a pletyka, hogy Nico megy a Portoból a Poolba akár 60 milliót is adnának érte, amiből mi kapnánk 24et, mégis azt mondom vissza kell hozni 30 millióért akár Frenkie rögtön ingyen elengedéssel, nem szabadba hagyni elveszni, törjünk fel minden malacperselyt, de ezt a hibát javítani kell, a srác brutál jó a Portoban.
Persze, hogy nem. De a megfelelő törlesztések után egyre többet tudtunk volna igazolásokra költeni, és fokozatosan felépíteni egy BL esélyes csapatot, anélkül, hogy Damoklész kardja a fejünk felett lebegett volna.Chino írta: ↑2024.12.29. 15:41:36Ez nem úgy megy, hogy pár évig 6-8. leszünk aztán hirtelen megerősödik a klub és megyünk a BL-ért.superman írta: ↑2024.12.29. 11:22:06Miért mentünk volna csődbe? Az utánpótlásunkra építettünk volna, számunkra megfizethető rutinos, spanyol La Liga játékosokkal kiegészítve, 2-4-6 éven keresztül, amíg talpra állunk. Az első osztályból nem estünk volna ki, a top10, de szerintem a Konf Liga/EL helyezések, ne adj Isten pár év után a top4 (BL) is simán meg lett volna, cserébe büszkék lehetnénk a klubra, mint a Bilbao, és idővel (miután visszafizettük, amit kell) biztosan visszatértünk volna a régi fényünkhöz, mert a katalánok, a culék nem fordítottak volna hátat a klubnak. A kicsiknek is drukkoltak volna, a (közel) teltház garantálta volna a bevételeket, szponzorokat. A Barca ugyanúgy fogalom lett volna, család, mes que un club. Mindenki szimpatizált volna velünk, sokan akartak volna hozzánk tartozni.
Ehelyett szembeköpjük mindazt, amire büszkék akartunk lenni, azt csináljuk, ami miatt a madridot folyamatosan ostorozzuk, de ebben is elbukunk velük szemben, és mindennek megkoronázásaként átjátszuk a klubot arab kézbe. Mindennek a legalja.
De ne legyen igazam, cáfoljon rám a vezetőség! Mondjuk egyelőre nagyon rosszul csinálja.
Lehet, h Bartoéknak ez volt a célja, és Laporta is ezt viszi tovább. Ezt még nem tudjuk megítélni, talán majd később. Kérdés, hogy akkor létezik-e még a klub a jelenlegi formájában.
Ez oké, csak akkor nem kell csodálkozni, hogy arab kézre jut a klub. Kínálkozott egy (kétségtelenül nem túl kellemes) alkalom a megtisztulásra, jöhetett volna a tabula rasa, és büszkeséggel telve végre megmutatni, (nem csak mondani) hogy mes que un club. Ehelyett folytatjuk a versenyzést a psgvel, cityvel, madriddal, aztán csodálkozunk, hogy állandóan lejáratjuk a klubot, most éppen ezzel a stadion mizériával. Oké, lehet ezt is, de ha majd szembejön a valóság, és meg kell élni a következményeket, akkor már késő lesz rinyálni. Én gerincet szeretnék a sikerek előtt (!), amik majd megtartják a sikert is. De egyre kevésbé hiszek már benne...
Ez nem úgy megy, hogy pár évig 6-8. leszünk aztán hirtelen megerősödik a klub és megyünk a BL-ért. Alapból nem lennének olyan bevételek, amik a csapat az eredményessége miatt folynak be. A legjobb játékosok sem hosszabbítanak vagy jönnek ide. Nem akarnak a konferencia ligás klubhoz igazolni, ahol ráadásul nem is tudnak olyan kiemelkedő fizetéshez jutni. Ezzel mind a klub, mind maguknak a játékosoknak a marketing -és reklámbevételei is csökkennek. Különös tekintettel a BL-re.superman írta: ↑2024.12.29. 11:22:06Miért mentünk volna csődbe? Az utánpótlásunkra építettünk volna, számunkra megfizethető rutinos, spanyol La Liga játékosokkal kiegészítve, 2-4-6 éven keresztül, amíg talpra állunk. Az első osztályból nem estünk volna ki, a top10, de szerintem a Konf Liga/EL helyezések, ne adj Isten pár év után a top4 (BL) is simán meg lett volna, cserébe büszkék lehetnénk a klubra, mint a Bilbao, és idővel (miután visszafizettük, amit kell) biztosan visszatértünk volna a régi fényünkhöz, mert a katalánok, a culék nem fordítottak volna hátat a klubnak. A kicsiknek is drukkoltak volna, a (közel) teltház garantálta volna a bevételeket, szponzorokat. A Barca ugyanúgy fogalom lett volna, család, mes que un club. Mindenki szimpatizált volna velünk, sokan akartak volna hozzánk tartozni.
Ehelyett szembeköpjük mindazt, amire büszkék akartunk lenni, azt csináljuk, ami miatt a madridot folyamatosan ostorozzuk, de ebben is elbukunk velük szemben, és mindennek megkoronázásaként átjátszuk a klubot arab kézbe. Mindennek a legalja.
De ne legyen igazam, cáfoljon rám a vezetőség! Mondjuk egyelőre nagyon rosszul csinálja.
Lehet, h Bartoéknak ez volt a célja, és Laporta is ezt viszi tovább. Ezt még nem tudjuk megítélni, talán majd később. Kérdés, hogy akkor létezik-e még a klub a jelenlegi formájában.
Valóban áron adják el, Laportáék ezért nem akartak ehhez hozzányúlni, hogy nyáron jobb helyzetből tárgyálhassunk, viszont most égető szükség lett.
Miért mentünk volna csődbe? Az utánpótlásunkra építettünk volna, számunkra megfizethető rutinos, spanyol La Liga játékosokkal kiegészítve, 2-4-6 éven keresztül, amíg talpra állunk. Az első osztályból nem estünk volna ki, a top10, de szerintem a Konf Liga/EL helyezések, ne adj Isten pár év után a top4 (BL) is simán meg lett volna, cserébe büszkék lehetnénk a klubra, mint a Bilbao, és idővel (miután visszafizettük, amit kell) biztosan visszatértünk volna a régi fényünkhöz, mert a katalánok, a culék nem fordítottak volna hátat a klubnak. A kicsiknek is drukkoltak volna, a (közel) teltház garantálta volna a bevételeket, szponzorokat. A Barca ugyanúgy fogalom lett volna, család, mes que un club. Mindenki szimpatizált volna velünk, sokan akartak volna hozzánk tartozni.
Ettől én is tartok, de ha nem tennék ezt már rég csődbe mentünk volna… én már rég úgy gondolom, h Bartoèk ezt is akarták elérni az eszetlen dolgaikkal..superman írta: ↑2024.12.29. 07:57:24Csak azt nen írják sehol, hogy hány évre adtuk el. Gyanus nekem ez a hír, "hiszem, ha látom" kategória.
Amúgy egyre nagyobb aggályokra ad okot a klub kiárusítása. Őszintén tartok tőle, hogy eljuthat odáig a dolog a nagy "előremenekülésben", hogy arról kell majd szavazniuk a socióknak, hogy eladják e az egyesületet valami arabnak, vagy hagyják csődbe menni. És nem lesz C opció. És akkor utólag már nem lehet visszacsinálni ezeket a döntéseket, amikkel most a klub jövőjét égetik fel, nem lesz lehetőség az utánpótlásra támaszkodni, amire olyan büszkék vagyunk, egy pillanat alatt tűnhet el a legfőbb katalán jelkép. És akkor csak a nosztalgia marad, hogy bárcsak kihúztunk volna pár évet a fiatalokkal (top10 velük is sikerült volna), megalomán igazolások nélkül - így még inkább erősítve az indentitást, amit ez a szevezet képvisel - de mi inkább eladtuk a lelkünket, büdös pénzért. Hányás.Ne legyen így, de érzésem szerint egyre inkább erre tartunk. Kérdés, hogy meg tudunk-e állni a lejtőn. Félreértés ne essék, nem tudom a választ, de a kérdés egyre többször jut eszembe.
Csak azt nen írják sehol, hogy hány évre adtuk el. Gyanus nekem ez a hír, "hiszem, ha látom" kategória.
Troym írta: ↑2024.12.28. 15:59:19A Barcelona, mint egyesület közel 4.000 embert alkalmaz.
Ha spanyol átlagbérrel számolsz (legyen 70.000 Euró, sokat biztos nem mondtam), akkor az 280 millió, plusz a "sztárok" legyenek azok focisták (rájuk írtál cca 200milliót), kosarasok, edzők, orvosok, kézisek, igazgatók, elnök, a stábja stb.
Mellette fizetünk egy halom embernek pénzt (Messi pl) akik sok éve leléptek.
"According the la liga"Troym írta: ↑2024.12.28. 15:59:19A Barcelona, mint egyesület közel 4.000 embert alkalmaz.
Ha spanyol átlagbérrel számolsz (legyen 70.000 Euró, sokat biztos nem mondtam), akkor az 280 millió, plusz a "sztárok" legyenek azok focisták (rájuk írtál cca 200milliót), kosarasok, edzők, orvosok, kézisek, igazgatók, elnök, a stábja stb.
Mellette fizetünk egy halom embernek pénzt (Messi pl) akik sok éve leléptek.
A Barcelona, mint egyesület közel 4.000 embert alkalmaz.
És jelen helyzetben, amikor 150 millióval magasabb a bérkeret, mint az engedélyezett, plusz Olmo se játszhat januártól, akkor hogyan lehetséges 10 embert hozni és még Pedri szintű alap embereket is lecserélni?