Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én ezzel azért nem értek egyetértek. Amióta elkezdődött ez a vesszőfutás a kapott gólok átlaga 1-ről 1,6-ra emelkedett, ami valóban jelentős, de a rúgott gólok 3,3-ról 1,0-ra. Utóbbi szerintem sokkal vészesebb, ha ez a visszaesés nem lenne ilyen szignifikáns, a lőtéri kutyát nem érdekelné, hogy meccsenként kapunk egy-két golt. (sőt, kettőnél egyyszer sem kaptunk többet). 2 gólt rendszeresen röhögve elraktunk, sokkal több helyzetet sem nagyon engedtünk. A Leganes kb., kétszer jutott el a kapunkig, míg mi szétlövöldöztük az övéket, több ziccert kidolgozva. Egy Atma is, aki az utóbbi időben 3-6 gólokat vág az ellenfeleinek háromszor helyzetbe kerül, az még el is fogadható, de egy ilyen meccsen mindössze egyet lőni nekik az a nagyobb gond.gránit írta: ↑2024.12.23. 01:46:05
Cserébe viszont rengeteg gólt kapunk. A szerzett góljaink száma jelentősen visszaesett, a magas védelem nem hozott több gólt, hozott viszont rengeteg kapott gólt. Előnyt most nem látunk belőle, csak hátrányt.
Én sem benne látom a legnagyobb problémát. Nagyon örültem, amikor Xavi lapátra került, de egy dolgot nem vitatok el tőle, 2024 tavaszára eljutott odáig, hogy a védekezést kell rendbe tenni, egy évvel korábban is a védelem nyerte meg a bajnokságot, nem a nem túl sok 70 bajnoki gól. Le kell hozni a meccseket kapott gól nélkül, és akkor megnyerjük azokat a meccseket is, amikor csak 1-2 gól jön össze. Ez sokkal reálisabb cél, mint abban bízni, hogy majd mindig lövünk 3-4-5 gólt. Előbbi sokkal reálisabb. És előhúzta Christensent, amit már ősszel meg kellett volna lépni. Ő, ter Stegen és egy top Araújo hiánya egyelőre nagyon érzékenyen érint minket. Lewandowski meg vezeti a góllövőlistát, ennél többet nem nagyon lehet elvárni. Azt igen, hogy ne kapjunk meccsenként két gólt.
Nem nagyon érdekel már ezen a ponton, ki mit gondol, így leírom a véleményemet.bence0330 írta: ↑2024.12.22. 22:11:45Én amúgy továbbra is várom a magyarázatot, miféle indok alapján nem kaptunk megint tizit egy kitett kezű játékos könyökét telibe verő labdára. Teljesen irreleváns a szabály szerint, hogy a labda kifelé tartott. Szóval elképzelni sem tudom, ez miért nem 100% tizi. Félretéve azt, hogy persze, anélkül is bucira kellett volna verni őket.
Én próbálok nagyon a véletlen egybeesés oldalon maradni, de amit a rossz formánk mellett az elmúlt hetekben kaptunk a pofánkba a bírói ítéletekkel, az nagyon durva. És sajna a rossz forma miatt ez pont számított is.
Örülök, hogy ezt te írtad le, mert mindig beigazolódik, amiket előrejelzel.
Ha elolvasod mit írtam, láthatod, hogy direkt kiemeltem, nehogy bele lehessen kötni, hogy ettől még be kéne verni a helyzeteinket, és ettől még sok góllal kellett volna nyernünk. De ettől még a bírói tévedés tény, és nyilván elvett gólok és tizenegyesek heteken keresztül (az elmúlt 5-6 meccsünk ilyen volt) azok biztos, hogy pontokban mérhetőek, az a kérdés, hogy mennyiben. Rengeteg eset volt mostanában, big foot Lewytől kezdve Cubarsi taposásán át a mostani kezezésig.ElBartimaeus írta: ↑2024.12.23. 01:05:40Ne kezdjünk már bírózni, mint kifogás. Ha ilyenért bárhol tizit fújnak be, az halál nevetséges, megye 2-ben meg meg is verik a bírót, jogosan. Ha ellenünk fújnak ilyet, akkor a bírót megvette a madrid. Btw, asszem tavaly télen jött cikk, hogy legtöbb gólpontot érő bírói hibát messze a mi kárunkra követtek el addig a top bajnokságokból. Erre senki nem fog emlékezni (már most el lett felejtve) és semmi értelme sincs, még valós helyzetekben sem, nemhogy ilyeneknél.
Szerintem pontosan ezért. A Bayern és a Real Madrid ellen is úgy szórtuk a gólokat, hogy hosszú, mélységi kiugratásokkal leptük meg az ellenfeleket. Volt területünk, és köszöntük szépen. Az utóbbi időkben bunkervédelmek ellen próbálkozunk, és nagyon nem ízlik nekünk. A BL-ben szerintem azért is vagyunk most eredményesebbek, mert olyan csapatokkal találkoztuk, amelyek nem álltak vissza bunkervédekezni, mi pedig éltünk a sok terület adta lehetőségekkel, ki tudtuk ugratni a támadóinkat. Betolt busz ellen viszont eddig tehetetlennek bizonyult a Flick-féle taktika.
Én sem benne látom a legnagyobb problémát. Nagyon örültem, amikor Xavi lapátra került, de egy dolgot nem vitatok el tőle, 2024 tavaszára eljutott odáig, hogy a védekezést kell rendbe tenni, egy évvel korábban is a védelem nyerte meg a bajnokságot, nem a nem túl sok 70 bajnoki gól. Le kell hozni a meccseket kapott gól nélkül, és akkor megnyerjük azokat a meccseket is, amikor csak 1-2 gól jön össze. Ez sokkal reálisabb cél, mint abban bízni, hogy majd mindig lövünk 3-4-5 gólt. Előbbi sokkal reálisabb. És előhúzta Christensent, amit már ősszel meg kellett volna lépni. Ő, ter Stegen és egy top Araújo hiánya egyelőre nagyon érzékenyen érint minket. Lewandowski meg vezeti a góllövőlistát, ennél többet nem nagyon lehet elvárni. Azt igen, hogy ne kapjunk meccsenként két gólt.
Pont a középpályánk volt a lehető legjobban rendben. Ha egy meccsen 60 percig momentuma sincs az ellenfélnek, akkor az jó eséllyel pont a középpályán lesz megnyerve. Chrissel állítom, sokkal gyengében muzsikálna a kp, ő híresen keveset volt ott játékban (40 labdaérintés pivotként).
Ne kezdjünk már bírózni, mint kifogás. Ha ilyenért bárhol tizit fújnak be, az halál nevetséges, megye 2-ben meg meg is verik a bírót, jogosan. Ha ellenünk fújnak ilyet, akkor a bírót megvette a madrid. Btw, asszem tavaly télen jött cikk, hogy legtöbb gólpontot érő bírói hibát messze a mi kárunkra követtek el addig a top bajnokságokból. Erre senki nem fog emlékezni (már most el lett felejtve) és semmi értelme sincs, még valós helyzetekben sem, nemhogy ilyeneknél.
Nem szeretnék károgni, de nézzétek meg jobban a tabellát, meg ahogy a Valverde féle Bilbao jön mint egy gőzmozdony és ha a gödörből nem sikerül gyorsan kimásznunk, akkor inkább 4. hely lehet az a realitás. Mialatt mi kikaptunk a kiscsapatoktól, addig a Bilbao elkapta idegenen az Osasunát, Rayot, otthon a Villarealt, Realt, Sociedadot.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.22. 14:54:13Januárban a vezetőségen a világ szeme, mert ha nem erősítünk, a 3. hely lesz a reális
Helyzetecskéből. Fermin helyzete, Raphina kapufája százas ziccerek voltak, ha Pedri 16 belül kitöltött labdája nem is. Ezekből év elején gólokat lőttünk és meg lehetett volna nyerni a tegnapi meccset.gránit írta: ↑2024.12.22. 15:26:31Közel sem volt annyi tiszta helyzetünk, mint amennyinek első megtekintésre tűnt. Nem sokkal több, mint az Atletinek, kb 5 vs 3 volt ebben a javunkra, ami semmire nem garancia. A kialakított helyzeteink többsége trash, semmi. Ezek hiába jelentenek strigulákat a statisztikákban, semmire nem mentünk velük, és száz ilyen helyzetecskéből sem lesz gól. Nem olyan helyzeteket teremtettünk, amilyenekből a mi játékosaink gólokat tudnának szerezni. Rengeteg volt a fejre ívelés, ami teljesen hasztalan. Más játékosok ezekből lehet, hogy kettőt befejelnek, de ezek nem mi vagyunk. Soknak tűnik a 19 kapuralövés, de ezeknek a többsége trash. Nem szabad azzal áltatnunk magunkat, hogy csak a helyzetkihasználás a gond, ennél mélyebb problémák voltak.
A "sajnos"-t elhagynám, muszáj szembenézni a dolgokkal, mert azok akkor is szembejönnek, ha nem nézünk velük szembe....
Lehet ebbe valami, mert például első felindulásból csípőből Oblaknak adtam volna a meccs legjobbja címet, de aztán újragondolva mégsem, mert ugyan naggyá(?) tettük (inkább foglalkoztattuk), de extra bravúrja nem rémlik nekem.
A középpálya nagyon meghatározó, mert ugye hatással van szinte mindenre, a játék szervezésére, a védekezésre, támadásokra, tűzerőre, gólérzékenységre egyaránt.
Mindig azt hiányzik, aki nincs. Cancelo-nak jóval több rossz meccse volt nálunk, mint jó, védekezni sosem tudott, vezér sosem volt. Gündogan jó volt nálunk, de mióta visszatért a Cityben, iszonyatosan gyenge. Araujo tavaly a leggyengébb szezonját hozta nálunk, de amúgy őt aláírom, hogy alapból vezéregyéniség. De szerintem Raphinha is ez, az idei szezonban kapitányként húzta a csapatot, tegnap volt neki is egy rossz meccse, amikor nem jött össze semmi, ettől még nálam nem lesz bukott vezér.
En Raphinha-ban latom ezt a kepesseget,kuzd,hajt,porog ezerrel,sosem adja fel! Esetleg Pedri vagy Araujo,de Ara tobbet serult mint…Zoldbela írta: ↑2024.12.22. 13:13:53Ha ránézünk a tabellára, mindjárt kiderül, hogy a problémát valahol a kapott gólok alsóházi száma körül kell keresni! gk.: 51:22 (29)
Gyanítom, hogy a sok kapott gólnak kb. az lehet az oka, hogy nincs a pályán olyan játékos, aki akár közvetlen utasításokkal is segítené a többiek helyezkedését, játékát. A ilyen tevékenységhez elengedhetetlenül szükséges a játékintelligencia és csapaton belüli megkérdőjelezhetetlen tekintély, nem elég, ha valaki a posztját tökéletesen látja el. Kérdem én, hogy jelenleg ki az a játékos, aki rendelkezik a szükséges kompetenciákkal, szükség esetén ki irányítja a pályán a többieket? (Most nem az irányító középpályás szerepkörre gondolok.)
Kisegíthetnétek, mert nekem sajnos nem sikerült felismernem a csapat vezérét!