Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.23. 11:21:16

gránit írta:
2024.12.23. 01:46:05

Cserébe viszont rengeteg gólt kapunk. A szerzett góljaink száma jelentősen visszaesett, a magas védelem nem hozott több gólt, hozott viszont rengeteg kapott gólt. Előnyt most nem látunk belőle, csak hátrányt.
Peter írta:
2024.12.23. 00:21:46
Rólam sokminden elmondható, de az biztosan nem, hogy Lewa fan vagyok. Azt sem fogadtam lelkesen, hogy leigazoltuk, de a góllövőlistákkal (La liga, BL) szemben elég nehéz érveket találni.
Én sem benne látom a legnagyobb problémát. Nagyon örültem, amikor Xavi lapátra került, de egy dolgot nem vitatok el tőle, 2024 tavaszára eljutott odáig, hogy a védekezést kell rendbe tenni, egy évvel korábban is a védelem nyerte meg a bajnokságot, nem a nem túl sok 70 bajnoki gól. Le kell hozni a meccseket kapott gól nélkül, és akkor megnyerjük azokat a meccseket is, amikor csak 1-2 gól jön össze. Ez sokkal reálisabb cél, mint abban bízni, hogy majd mindig lövünk 3-4-5 gólt. Előbbi sokkal reálisabb. És előhúzta Christensent, amit már ősszel meg kellett volna lépni. Ő, ter Stegen és egy top Araújo hiánya egyelőre nagyon érzékenyen érint minket. Lewandowski meg vezeti a góllövőlistát, ennél többet nem nagyon lehet elvárni. Azt igen, hogy ne kapjunk meccsenként két gólt.
Én ezzel azért nem értek egyetértek. Amióta elkezdődött ez a vesszőfutás a kapott gólok átlaga 1-ről 1,6-ra emelkedett, ami valóban jelentős, de a rúgott gólok 3,3-ról 1,0-ra. Utóbbi szerintem sokkal vészesebb, ha ez a visszaesés nem lenne ilyen szignifikáns, a lőtéri kutyát nem érdekelné, hogy meccsenként kapunk egy-két golt. (sőt, kettőnél egyyszer sem kaptunk többet). 2 gólt rendszeresen röhögve elraktunk, sokkal több helyzetet sem nagyon engedtünk. A Leganes kb., kétszer jutott el a kapunkig, míg mi szétlövöldöztük az övéket, több ziccert kidolgozva. Egy Atma is, aki az utóbbi időben 3-6 gólokat vág az ellenfeleinek háromszor helyzetbe kerül, az még el is fogadható, de egy ilyen meccsen mindössze egyet lőni nekik az a nagyobb gond.
Ráadásul most tér vissza a két legjobb belső védőnk, szóval nem gondolom, hogy annyira a cb igazolás lenne a legsürgetőbb. Főleg annak fényében, hogy balhátvéd poszton és az egész támadósorban szinte csere nélkül állunk, ráadásul még az Athleticben sincs igazán lehetőség a pótlásra.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.23. 07:33:39

bence0330 írta:
2024.12.22. 22:11:45
Én amúgy továbbra is várom a magyarázatot, miféle indok alapján nem kaptunk megint tizit egy kitett kezű játékos könyökét telibe verő labdára. Teljesen irreleváns a szabály szerint, hogy a labda kifelé tartott. Szóval elképzelni sem tudom, ez miért nem 100% tizi. Félretéve azt, hogy persze, anélkül is bucira kellett volna verni őket.

Én próbálok nagyon a véletlen egybeesés oldalon maradni, de amit a rossz formánk mellett az elmúlt hetekben kaptunk a pofánkba a bírói ítéletekkel, az nagyon durva. És sajna a rossz forma miatt ez pont számított is.
Nem nagyon érdekel már ezen a ponton, ki mit gondol, így leírom a véleményemet.
https://www.football-espana.net/2024/12 ... madrid-fan
Itt az új RFEF elnök, aki szintén Reál Madrid szurkoló, és rohant is betérdelni Pereznek.
Ezek be vannak csokizva, hogy a Barca ismét jó lehet, ahogy Laporta is lenyilatkozta már rengetegszer.
Tebas is mondta pár hónapja, hogy 4-5 gólt rúgunk, mi lenne, ha engedtek volna igazolni (nem szarkazmus volt)
Idén nagyon jól teljesítettünk, hát jöttek a bírók is a és Tebas is az FFP-jével ott hátráltatni, ahol tudnak.
Hétvégén viszont nem volt semmi büntető. Bengoetxea (baszk)talán az egyetlen bíró, aki nem részrehajló, még ha baszként gondolom utálja is a katalánokat.
Peter
Director del Fútbol

2024.12.23. 03:05:37

gránit írta:
2024.12.23. 02:45:08
Lenglet mekkorát bulizhatott tegnap...
Még talán most is tart a buli.... :D
gránit
Director del Fútbol

2024.12.23. 02:45:08

Peter írta:
2024.12.23. 02:30:04
gránit írta:
Ha kapusposztra nem is, de a védelembe "igazolhatunk" januárban egy Araújo Chris párost.
Meccsenként esetleg egy-két kapott góllal kevesebb nem jönne rosszul.
Persze egyúttal azt is feltéve, hogy a szerzett gólok átlaga nem romlik.... :D
Örülök, hogy ezt te írtad le, mert mindig beigazolódik, amiket előrejelzel.

Ha nem tudnak visszatérni, akkor a nyár erről kell, hogy szóljon. Mondjuk egy rossz taktika és egy rossz kapus mögöttük bármilyen formációt le tud nullázni. Tahhal az a gond, hogy nem tartozik a leggyorsabbak közé, márpedig nekünk főleg olyan emberekre van szükségünk, akik gyorsan tudnak visszafelé iszkolni, amikor éppen lekontrázzák a fejünket. Ő egy nem előretolt taktikával nagyon jó lenne, csak nem ilyen játékot fogunk játszani, aztán szidunk majd egy olyan embert, aki mindenhol máshol klasszis lenne, de a mi bohóc taktikánkban mindenki bohócnak tűnik. Lenglet mekkorát bulizhatott tegnap...
Peter
Director del Fútbol

2024.12.23. 02:30:04

gránit írta:
Ha kapusposztra nem is, de a védelembe "igazolhatunk" januárban egy Araújo Chris párost.
Meccsenként esetleg egy-két kapott góllal kevesebb nem jönne rosszul, miközben a jatékfelfogás változatlan marad és egyúttal a szerzett gólok átlaga nem romlik.... :D
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.23. 02:00:03

ElBartimaeus írta:
2024.12.23. 01:05:40
Ne kezdjünk már bírózni, mint kifogás. Ha ilyenért bárhol tizit fújnak be, az halál nevetséges, megye 2-ben meg meg is verik a bírót, jogosan. Ha ellenünk fújnak ilyet, akkor a bírót megvette a madrid. Btw, asszem tavaly télen jött cikk, hogy legtöbb gólpontot érő bírói hibát messze a mi kárunkra követtek el addig a top bajnokságokból. Erre senki nem fog emlékezni (már most el lett felejtve) és semmi értelme sincs, még valós helyzetekben sem, nemhogy ilyeneknél.
Ha elolvasod mit írtam, láthatod, hogy direkt kiemeltem, nehogy bele lehessen kötni, hogy ettől még be kéne verni a helyzeteinket, és ettől még sok góllal kellett volna nyernünk. De ettől még a bírói tévedés tény, és nyilván elvett gólok és tizenegyesek heteken keresztül (az elmúlt 5-6 meccsünk ilyen volt) azok biztos, hogy pontokban mérhetőek, az a kérdés, hogy mennyiben. Rengeteg eset volt mostanában, big foot Lewytől kezdve Cubarsi taposásán át a mostani kezezésig.

Ki írt Xaviról?

De a kezezéssel kapcsolatban részletek érdekelnének, magyarázat a szabálykönyvből. Nem láttam még ilyen kezezést nem befújni, pedig hétről hétre nézem több bajnokság összefoglalóit, és 2-3 teljes meccset. Az, hogy azt írod rá, megverték volna a bírót, nem érv. Lehet van valami, amiről nem tudok, de az én tudtommal eltartott kart eltaláló labda az tizi és kész, és ez pont azért van így, hogy objektivizálni lehessel (legalábbis a lehetőségekhet képest). Lehetnének vitatott esetek, mondjuk ha közel lenne a testéhez, vagy ha a mez ujja körül ütné meg, akkor azt mondom, oké, szubjektív, vagy ne ítéljék meg. Ez eltartott kéz, könyökkel. Érdekelne egy "tudományos" magyarázat, mert akárhogy töröm a fejem, nem tudom elképzelni, miért nem kaptuk meg.

Más kérdés, hogy a szabály korrekt-e, mert a válaszodban inkább ilyet véltem felfedezni, és picit egyet is értek vele. De ez mindegy, a jelenleg érvényes szabályok szerint érdekelne a dolog. Sehol nem találtam erre választ, pedig nézegettem több helyen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

vidra írta:
2024.12.22. 23:07:42
gránit írta:
2024.12.22. 21:58:07
Christensen, MVP ter Stegen, Kessié, top Araújo. Most féltávnál több kapott gólnál járunk, mint a teljes 2022-2023-as bajnoki szezonban. Azért ez nagyon brutális tény ám.
Ez érdekes, de lehet, hogy pont a magas védelem miatt van, ami nélkül nincs ennyi támadás. De hiába van jelenleg sok támadás, meg magas védelem, ha nem rúgunk gólt, de kapni meg kapunk.
Szerintem pontosan ezért. A Bayern és a Real Madrid ellen is úgy szórtuk a gólokat, hogy hosszú, mélységi kiugratásokkal leptük meg az ellenfeleket. Volt területünk, és köszöntük szépen. Az utóbbi időkben bunkervédelmek ellen próbálkozunk, és nagyon nem ízlik nekünk. A BL-ben szerintem azért is vagyunk most eredményesebbek, mert olyan csapatokkal találkoztuk, amelyek nem álltak vissza bunkervédekezni, mi pedig éltünk a sok terület adta lehetőségekkel, ki tudtuk ugratni a támadóinkat. Betolt busz ellen viszont eddig tehetetlennek bizonyult a Flick-féle taktika.

Cserébe viszont rengeteg gólt kapunk. A szerzett góljaink száma jelentősen visszaesett, a magas védelem nem hozott több gólt, hozott viszont rengeteg kapott gólt. Előnyt most nem látunk belőle, csak hátrányt.
Peter írta:
Rólam sokminden elmondható, de az biztosan nem, hogy Lewa fan vagyok. Azt sem fogadtam lelkesen, hogy leigazoltuk, de a góllövőlistákkal (La liga, BL) szemben elég nehéz érveket találni.
Én sem benne látom a legnagyobb problémát. Nagyon örültem, amikor Xavi lapátra került, de egy dolgot nem vitatok el tőle, 2024 tavaszára eljutott odáig, hogy a védekezést kell rendbe tenni, egy évvel korábban is a védelem nyerte meg a bajnokságot, nem a nem túl sok 70 bajnoki gól. Le kell hozni a meccseket kapott gól nélkül, és akkor megnyerjük azokat a meccseket is, amikor csak 1-2 gól jön össze. Ez sokkal reálisabb cél, mint abban bízni, hogy majd mindig lövünk 3-4-5 gólt. Előbbi sokkal reálisabb. És előhúzta Christensent, amit már ősszel meg kellett volna lépni. Ő, ter Stegen és egy top Araújo hiánya egyelőre nagyon érzékenyen érint minket. Lewandowski meg vezeti a góllövőlistát, ennél többet nem nagyon lehet elvárni. Azt igen, hogy ne kapjunk meccsenként két gólt.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.12.23. 01:05:40

gránit írta:
2024.12.22. 15:26:31
Nagyon hiányzik Christensen a középpályáról, vagy valaki, aki rendet tenne.

Újra megnéztem a meccset, és újranézve már közel sem tűntük annyira veszélyesnek.
Pont a középpályánk volt a lehető legjobban rendben. Ha egy meccsen 60 percig momentuma sincs az ellenfélnek, akkor az jó eséllyel pont a középpályán lesz megnyerve. Chrissel állítom, sokkal gyengében muzsikálna a kp, ő híresen keveset volt ott játékban (40 labdaérintés pivotként).

A részletezésedre meg visszanéztem a real elleni meccset, ami ugye abszolút sima volt ide. Első félidő 47 percében volt:
7. perc Lewy luft, de a védő a nyakán volt kiszorított helyzetben
13. perc egy Yamal kiugratás, de persze lövésig sem ment el, a védő jobb helyzetben volt
21. perc Rapha stadionú ki (nem is értem, miért írom helyzetnek)
28. perc Pedri távoli lövése pontosan oda, ahol a kapus áll
29. perc szöglet utáni beívelés fejre - teljesen veszélytelen
38. perc Yamal csak csodával lehet veszélyes lövése 25 méterről

Közben a madrid sorra vezette a veszélyes támadásokat, amik néha centis leseken álltak csak meg.

Második félidő:

53. perc Lewy gól egy szabadrúgásos sétafikálást követően (nem rendes open play szituáció, ilyenből, ha gólt kapsz, az a te hibád 95%-ban)
56. perc beívelés és gól, de fejesből sose lövünk gólt, szóval ez igazából nem számít helyzetnek

Innentől kezdve teljesen megváltozik a meccs, 2 gólos előnyből nagyon jól játszunk, amit sose vitattam el.

Mit akarok ezzel mondani? Ezen a meccsen az első 56 percben egyetlen veszélyes helyzetünk volt, azt is ajándékba kaptuk, a többi maximum helyzetecske. Ha ezt a két meccset összevetjük, ég és föld a mostani javára az, ahogyan toltuk.

bence0330 írta:
Én amúgy továbbra is várom a magyarázatot, miféle indok alapján nem kaptunk megint tizit egy kitett kezű játékos könyökét telibe verő labdára.
Ne kezdjünk már bírózni, mint kifogás. Ha ilyenért bárhol tizit fújnak be, az halál nevetséges, megye 2-ben meg meg is verik a bírót, jogosan. Ha ellenünk fújnak ilyet, akkor a bírót megvette a madrid. Btw, asszem tavaly télen jött cikk, hogy legtöbb gólpontot érő bírói hibát messze a mi kárunkra követtek el addig a top bajnokságokból. Erre senki nem fog emlékezni (már most el lett felejtve) és semmi értelme sincs, még valós helyzetekben sem, nemhogy ilyeneknél.
Peter
Director del Fútbol

Rólam sokminden elmondható, de az biztosan nem, hogy Lewa fan vagyok. Azt sem fogadtam lelkesen, hogy leigazoltuk, de a góllövőlistákkal (La liga, BL) szemben elég nehéz érveket találni. Abba meg felesleges belemenni, ha más lenne helyette, akkor mi lenne.
Azt ugyanakkor erősen feltételezem, ha Flick látna valaki fiatalban ennyi gólt, akkor abból valamit, de néhány gólocskát egészen biztosan mi is láttunk volna már.
A gyenge játékot nyújtó center helyett pedig optimális esetben a "minden posztra két közel azonos tudású játékos kell" kártyát lehetne elővenni.
andras953
Jugador del Barça

2024.12.22. 22:45:55

Lewa játéka ma már negyedannyit ér mint fénykorában. Ez a realitás minden öregedő játékosnál, ne csapjuk be magunkat. Kapjon meccsenként 30 percet, ezidő alatt bizonyítson újra-meg újra ha tud, de ne vehesse el a lehetőséget Pau Victortól, másoktól, mert könnyen úgy járhatunk, mint Guiu-val, aki legutóbb mesterhármast ért el a kékeknél, mi pedig fanyalogtunk időt és bizalmat adni neki kilencesként. De említhetnénk Minqueza, Cucurella példáját is, mint legfájóbbakat , ami most eszembe jut.Hol van az előírva, hogy a gyenge játékot nyújtú center a következő meccsen is biztosan kezd?
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

Én amúgy továbbra is várom a magyarázatot, miféle indok alapján nem kaptunk megint tizit egy kitett kezű játékos könyökét telibe verő labdára. Teljesen irreleváns a szabály szerint, hogy a labda kifelé tartott. Szóval elképzelni sem tudom, ez miért nem 100% tizi. Félretéve azt, hogy persze, anélkül is bucira kellett volna verni őket.

Én próbálok nagyon a véletlen egybeesés oldalon maradni, de amit a rossz formánk mellett az elmúlt hetekben kaptunk a pofánkba a bírói ítéletekkel, az nagyon durva. És sajna a rossz forma miatt ez pont számított is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2024.12.22. 21:34:57

FcBarcelona1 írta:
2024.12.22. 14:54:13
Januárban a vezetőségen a világ szeme, mert ha nem erősítünk, a 3. hely lesz a reális
Nem szeretnék károgni, de nézzétek meg jobban a tabellát, meg ahogy a Valverde féle Bilbao jön mint egy gőzmozdony és ha a gödörből nem sikerül gyorsan kimásznunk, akkor inkább 4. hely lehet az a realitás. Mialatt mi kikaptunk a kiscsapatoktól, addig a Bilbao elkapta idegenen az Osasunát, Rayot, otthon a Villarealt, Realt, Sociedadot.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2024.12.22. 20:51:21

gránit írta:
Közel sem volt annyi tiszta helyzetünk, mint amennyinek első megtekintésre tűnt. Nem sokkal több, mint az Atletinek, kb 5 vs 3 volt ebben a javunkra, ami semmire nem garancia. A kialakított helyzeteink többsége trash, semmi. Ezek hiába jelentenek strigulákat a statisztikákban, semmire nem mentünk velük, és száz ilyen helyzetecskéből sem lesz gól. Nem olyan helyzeteket teremtettünk, amilyenekből a mi játékosaink gólokat tudnának szerezni. Rengeteg volt a fejre ívelés, ami teljesen hasztalan. Más játékosok ezekből lehet, hogy kettőt befejelnek, de ezek nem mi vagyunk. Soknak tűnik a 19 kapuralövés, de ezeknek a többsége trash. Nem szabad azzal áltatnunk magunkat, hogy csak a helyzetkihasználás a gond, ennél mélyebb problémák voltak.
Helyzetecskéből. Fermin helyzete, Raphina kapufája százas ziccerek voltak, ha Pedri 16 belül kitöltött labdája nem is. Ezekből év elején gólokat lőttünk és meg lehetett volna nyerni a tegnapi meccset.

A divatossá vált Gavi ekézést nem igazán értem, ha nem is emelkedett ki, szerintem korrekt meccset hozott. Ellenben Casado botrány volt, pedig Ő is hatalmas csodagyerek mostanában.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
andras953
Jugador del Barça

2024.12.22. 20:28:08

Nem tudom éreztétek-e ti is, hogy az Atletico borzasztóan tartott a Barcától (Bayern, Real, Dortmund után joggal), és ezért piszok beszarian kezdtek?
Mégsem sikerült ezt kihasználnunk.
Saját egészségem érdekében próbálok nem bosszankodni a tegnapi meccsen, inkább elfogadom, hogy ezek a fiúk ennyit tudnak: kiváló és szégyellhető meccseket hoznak vegyesen.
Lesz majd a Barcelona (egyszer) sokkal jobb csapat is, és játszani fog abban a csapatban TS-Araujo-Cubarsi-Yamal és Raphinha is.
Fél csapattól nem várok jobb eredményt.
Peter
Director del Fútbol

2024.12.22. 15:28:34

FcBarcelona1 írta:
Ez van. Sajnos ez a realitás.
A "sajnos"-t elhagynám, muszáj szembenézni a dolgokkal, mert azok akkor is szembejönnek, ha nem nézünk velük szembe.... :D

Összességében kb így gondolom én is, ahogy írtál a dolgokról, mégha néhány részletben másként is gondolom, de azoknak jelenleg nincs jelentősége.
gránit írta:
újranézve már közel sem tűntük annyira veszélyesnek.
Lehet ebbe valami, mert például első felindulásból csípőből Oblaknak adtam volna a meccs legjobbja címet, de aztán újragondolva mégsem, mert ugyan naggyá(?) tettük (inkább foglalkoztattuk), de extra bravúrja nem rémlik nekem.
gránit írta:
a középpályáról valaki, aki rendet tenne.
A középpálya nagyon meghatározó, mert ugye hatással van szinte mindenre, a játék szervezésére, a védekezésre, támadásokra, tűzerőre, gólérzékenységre egyaránt.
Szerintem is a középpálya a leginkább hiányos, de ez a " valaki, aki rendet tenne" valójában minden sorunkra érvényes. Kapus, védelem, középpálya, támadók, mindenhova kellene egy-egy karakteres, tökös, markáns játékos minimum. Persze jelenlévőből is kijöhetne, de kihozni is csak abból lehet, akiben ez benne van.

Araújo esélyes, Olmo talán (EB-n benne volt), Yamalnak még érnie kell ehhez....

Egyébként az egész csapat stabil teljesítményéhez éppen ilyen karakterekre, egyéniségekre lenne szükség.

Ugyanakkor abból kell főzni amilyen alapanyag rendelkezésre áll.... :mrgreen:
gránit
Director del Fútbol

Nagyon hiányzik Christensen a középpályáról, vagy valaki, aki rendet tenne.

Újra megnéztem a meccset, és újranézve már közel sem tűntük annyira veszélyesnek. Elsőre sokkal nyomasztóbbnak hatott a támadójátékunk, mert a nagy labdabirtoklás miatt volt bennem egy várakozás, hogy na most, na most. Enélkül már közel sem tűnik olyan acélosnak ez a támadójáték. Hét kaput eltaláló lövésünk volt, ami nem nagyon sok.

3. perc: Raphinhának ívelik be fejre a labdát, rossz fejes.
4. perc: Raphinha megint jobbszélről, megint kb az ötös sarkáról, bele a blokkba.

Raphinha jobbszélsőként játszatása szerintem hiba, középen fickándozik igazán. Visszarakni jobbszélre szerintem rossz döntés volt, ott elveszti azt a gólérzékenységét, ami benne van.

13. perc: fejre ívelés, sem Lewandowskinak, sem Raphinhának nem jó.
20. perc: megint fejre ívelés, Lewandowskinak és Fermínnek sem jó.

Itt megint kivilágik, hogy a helyzetkihasználási statisztikák mit sem érnek, ha nem olyan helyzeteket alakítunk ki, amelyekből gólt tudnánk szerezni. Nálunk nincsenek jól fejelő játékosok. Ívelgettünk fejre, de ez nem a mi asztalunk. Lehet, hogy ebből más csapatok, más játékosok gólt szereznének, de mi nem. Nekünk nem ez az erősségünk. Hiába ívelünk be fejre százszor, ebből egy gólt sem szerzünk. Jól mutat a statisztikákban, helyzetkihasználás címszó alatt szőnyeg alá lehet söpörni a problémákat, hogy csak be kéne a helyzeteket lőni, de a probléma mélyebb: nem olyan helyzeteket alakítottunk ki, amikből gólt tudtunk volna szerezni. Száz ilyenből sem szerzünk gólt, hiába mutogatjuk a statisztikákat.

22. perc: Fermín a 16-oson belül, bele a blokkba
23. perc: Lewandowskinak először sikerül rendesen becentereznünk a labdát, de elbénázza. Ez volt az első igazi helyzetünk. A 23. percben.

25. perc: Lewandowskinak megint fejre, megint fejre erőltetjük, persze, hogy nem jó, és elfejelik előle. Megint egy strigula a statisztikákban, amivel nem mentünk semmire. Száz ilyenből sem szerzünk gólt.

26. perc: Raphinha beadja, Gavinak fejre, még leírni is borzasztó érzés. Mellé, természetesen.

30. perc: végre gól. Ha a betömörülő védelmet passzjátékkal nem tudjuk feltörni, akkor kell egy ember, aki betör, és átsuhan a sorok között. Ezt Messi tudta, most nagyon hiányzik az ilyen. Végre jött egy ilyen pillanat, még egy ilyen lesz majd, a második félidőben. Ilyen betörésekből kellene sokkal több.

43. perc: Raphinha, bele a blokkba.

48. perc: Fermín, kb 10 méterre a kaputól, bele a kapusba. A második nagy helyzetünk a gólt leszámítva.

55. perc: szabadrúgás, bele a sorfalba.
55. perc: szabadrúgás utáni kavarodás, Pedri távolról, fölé.

58. perc: Raphinha kapufája, a harmadik igazi helyzetünk a gólt leszámítva.
58. perc: Lewandowski megy a kipattanóra, de jön a védő is, ezt egy érintésből kell megoldani, bele a blokkba.

67. perc: Raphinha szélről lő, fölé. Nagyon nem az ő posztja ez.
80. perc: Olmo nagyon szépen betör, de ellövi keresztbe, mellé. A negyedik nagy helyzetünk a gólt leszámítva.

86. perc: Raphinha éles szögből, a kapus simán fogja.
88. perc: Olmo ragyogóan indítja Pedrit, bele a kapusba. Az ötödik nagy helyzetünk a gólt leszámítva.

Közel sem volt annyi tiszta helyzetünk, mint amennyinek első megtekintésre tűnt. Nem sokkal több, mint az Atletinek, kb 5 vs 3 volt ebben a javunkra, ami semmire nem garancia. A kialakított helyzeteink többsége trash, semmi. Ezek hiába jelentenek strigulákat a statisztikákban, semmire nem mentünk velük, és száz ilyen helyzetecskéből sem lesz gól. Nem olyan helyzeteket teremtettünk, amilyenekből a mi játékosaink gólokat tudnának szerezni. Rengeteg volt a fejre ívelés, ami teljesen hasztalan. Más játékosok ezekből lehet, hogy kettőt befejelnek, de ezek nem mi vagyunk. Soknak tűnik a 19 kapuralövés, de ezeknek a többsége trash. Nem szabad azzal áltatnunk magunkat, hogy csak a helyzetkihasználás a gond, ennél mélyebb problémák voltak.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.12.22. 15:17:49

jclayton írta:
2024.12.22. 14:08:21
Zoldbela írta:
2024.12.22. 13:13:53
Kisegíthetnétek, mert nekem sajnos nem sikerült felismernem a csapat vezérét!
Egy jó kis veterán az a bizonyos vezér, Gündogan, Joao Cancelo, esetleg Araújo. Mondjuk nem láttam a pályán őket, de valószínűleg csak rosszul néztem.
Mindig azt hiányzik, aki nincs. Cancelo-nak jóval több rossz meccse volt nálunk, mint jó, védekezni sosem tudott, vezér sosem volt. Gündogan jó volt nálunk, de mióta visszatért a Cityben, iszonyatosan gyenge. Araujo tavaly a leggyengébb szezonját hozta nálunk, de amúgy őt aláírom, hogy alapból vezéregyéniség. De szerintem Raphinha is ez, az idei szezonban kapitányként húzta a csapatot, tegnap volt neki is egy rossz meccse, amikor nem jött össze semmi, ettől még nálam nem lesz bukott vezér.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Ez van. Sajnos ez a realitás. Szerintem az a probléma, hogy mindannyian elhittük, hogy idén többre hivatott ez a csapat, amikor vertük a gólokat. Azokkal értek egyet, akik azt írják, hogy fejlődött a csapat, és jelenleg sokkal magasabban van a plafonja, mint az utóbbi években, kb. Enrique óta. Viszont továbbra is hangsúlyozni kell, hogy a keret a tavalyinál is gyengébb. Szerintem Koeman féle mélységekben, csak sokkal jobb a játékunk. Nem szeretem az egyénekre fektetni a hangsúlyt, de a csapat és annak játéka többnyire rendben van, kivéve, amikor volt pár összezuhanás. A csapat gerince megvan, amihez szükség lenne pár igazolásra, hogy ne legyenek csapágyasra járatva a kezdő játékosok.
Egy csapatrészt sem mondanék jelenleg kiemelkedőnek, talán amikor ment a játék a Raphinha-Lewy-Yamal sort.
A védelem továbbra is gyenge. A Kp-ján Casado jó kis csere játékos lesz, de nem Barca kezdő szintű. Pedri végre azt kezdi játszani, amit várunk tőle. Olmo annak ellenére, hogy visszaesett, egy jól működő csapatban nyújthatja az extrát, egy szétesettben nem elég jó, mert nem tud eléggé védekezni, vagy szervezni. Gavi és De Jong árnyéka önmagának.
Lewy és Inigo már nagyon kifelé kezd menni a fociból, és van 2 húzó játékosunk Raphinha és Yamal személyében, ebből Raphinha megint a tavalyi formáját hozza, Yamal pedig már harmadszorra sérült.
Ez nem lesz elég e bajnokság megnyeréséhez, szerintem ez az utóbbi meccseken kiderült.
Cseréinkről szerintem szót sem érdemes ejteni, spanyol középcsapat szintjén vannak (Torre, Ferran, Fati, Fermin, Garcia stb)., vagy azon sem (Gerard Martin, Dominguez)
Alap hangon kellene 3-4 igazolás, ami jelenleg lehetetlennek látszik. Szerintem most már láthatjuk, hogy Lewy is kevés már ide, de talán még ő a legkisebb gond, mert ha vannak helyzetei, többnyire kihasználja.
-Kell egy cselezni tudó szélső, aki bontja a védelmeket. Sokadszorra írom, hogy ez a prioritás
-kell nem egy szélső védő, lehetőleg 2 szélen játszani tudó, de főként Balde mellé versenyhelyzetet teremteni
-kell egy vkp-s, mert nem tudjuk megszűrni a támadásokat
-kell egy csatár
Nagyon remélem, ha Araujo és Christensen visszatér, stabilizálódik a játékunk, mert Inigo és főleg Cubarsi teljesen elfogyott
A Kp-nk remélem De Jong, Gavi, Fermin jobb lesz, a mostaninál nem nehéz
A támadó sorban érzem továbbra is a legnagyobb problémát Balde mellett, mert ha kiesik Yamal vagy Raphinha, kb. vége is a játékunknak.
Januárban a vezetőségen a világ szeme, mert ha nem erősítünk, a 3. hely lesz a reális, a jól igazoló Atletico mögött, nekik minden posztra van 2 játékosuk, mi egy kezdőt alig tudunk felrakni a sérültekkel, valószínűleg abból sem lesz kevesebb.
El kellene engedni a semmi sem érő szuperkupát, és a kupa 8-ig sem raknám fel a kezdőt.
Ha ezt nem vagyunk képesek elfogadni, akkor lehetnek még nagyobb problémáink is a sérülésekkel, vagy egy BL kieséssel.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.12.22. 14:33:34

Sorloth mellé miért nem hoztuk be Araujot? Aki támadásban fejjel is veszélyes.
Peter
Director del Fútbol

2024.12.22. 14:09:33

Nagy könyv szerinti Barca meccs volt a jelenleg pályára küldhető játékosok egyéni képességeinek tükrében.

Ennek ellenére az eredmény frusztráló, de egyszerre nem lehet büntetlenül naggyá tenni az ellenfél kapusát miközben az ellenfél számára tálcán fel is kínáljuk a góljaikat.

Ez a két tényező együtt az eredményességgel nem összeegyeztethető.
jclayton
Jugador d'estrella

2024.12.22. 14:08:21

Zoldbela írta:
Egy jó kis veterán az a bizonyos vezér, Gündogan, Joao Cancelo, esetleg Araújo. Mondjuk nem láttam a pályán őket, de valószínűleg csak rosszul néztem.
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.12.22. 13:55:34

Zoldbela írta:
Ha ránézünk a tabellára, mindjárt kiderül, hogy a problémát valahol a kapott gólok alsóházi száma körül kell keresni! gk.: 51:22 (29)
Gyanítom, hogy a sok kapott gólnak kb. az lehet az oka, hogy nincs a pályán olyan játékos, aki akár közvetlen utasításokkal is segítené a többiek helyezkedését, játékát. A ilyen tevékenységhez elengedhetetlenül szükséges a játékintelligencia és csapaton belüli megkérdőjelezhetetlen tekintély, nem elég, ha valaki a posztját tökéletesen látja el. Kérdem én, hogy jelenleg ki az a játékos, aki rendelkezik a szükséges kompetenciákkal, szükség esetén ki irányítja a pályán a többieket? (Most nem az irányító középpályás szerepkörre gondolok.)
En Raphinha-ban latom ezt a kepesseget,kuzd,hajt,porog ezerrel,sosem adja fel! Esetleg Pedri vagy Araujo,de Ara tobbet serult mint…
Zoldbela
Jugador del Barça

Ha ránézünk a tabellára, mindjárt kiderül, hogy a problémát valahol a kapott gólok alsóházi száma körül kell keresni! gk.: 51:22 (29)
Gyanítom, hogy a sok kapott gólnak kb. az lehet az oka, hogy nincs a pályán olyan játékos, aki akár közvetlen utasításokkal is segítené a többiek helyezkedését, játékát. A ilyen tevékenységhez elengedhetetlenül szükséges a játékintelligencia és csapaton belüli megkérdőjelezhetetlen tekintély, nem elég, ha valaki a posztját tökéletesen látja el. Kérdem én, hogy jelenleg ki az a játékos, aki rendelkezik a szükséges kompetenciákkal, szükség esetén ki irányítja a pályán a többieket? (Most nem az irányító középpályás szerepkörre gondolok.)
szbsz
Capitá del Barça

2024.12.22. 12:26:29

"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2024.12.22. 12:19:42

Sokan elfelejtik, hogy itt október végéig volt egy nagyon durva szitu, amikor minden úgy pattant ahogy kellett.
Tegnap egy ilyen volt, Gavi megye2-es labdaátvétele ami elpattant másfél méterre tőle, de tökéletesen Pedri elé.

Most visszájára fordult, kevesebb ilyen "szerencsés" szitu van, most többször rosszul pattan, mint sem.
Casado labdája is ilyen 1 a 100-hoz, hogy ebből gólt lőjön az ellen, aztán tessék.

Talán ezek miatt sem érdemes már októberben bajnokot hirdetni, meg aranylabdázni Raphinha felé 10 forduló után ugye, mert hosszútávon kijönnek a dolgok.
Rosszul sikerült az évvége, de januártól kicsit kipihenten neki kell állni visszatalálni a győztes útra, aztán nem lesz baj.

Az mondjuk számomra meglepő, hogy ez az Atletico hogy az istenbe van ott elől, ennyire gyenge csapattal szerintem idén még nem találkoztunk, elképesztő volt, hogy két passzt nem tudtak egymáshoz tenni. És itt most nem azért mert megfojtottuk őket, egyszerűen nyomás nélkül is full vakon voltak.
Oblak viszont parádé volt amit művelt.

Jah és itt egyénileg is mindenkit szét lehetne a tegnapiért szedni, csak Pedri volt aki egyénileg is makulátlan volt kb, a többiek meg néhány jó pillanaton kívül, amikor fejben kellett volna már csak hozzátenni a pluszt, rendre felsültek. ( a kp is csak Pedri miatt tűnt jónak, meg Raphinha visszalépései miatt, mert pl Gavi teljesen fogalmatlan volt, cserébe már oda se vert 2-3 egészségeset az atmásoknak)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése