Én ezzel azért nem értek egyetértek. Amióta elkezdődött ez a vesszőfutás a kapott gólok átlaga 1-ről 1,6-ra emelkedett, ami valóban jelentős, de a rúgott gólok 3,3-ról 1,0-ra. Utóbbi szerintem sokkal vészesebb, ha ez a visszaesés nem lenne ilyen szignifikáns, a lőtéri kutyát nem érdekelné, hogy meccsenként kapunk egy-két golt. (sőt, kettőnél egyyszer sem kaptunk többet). 2 gólt rendszeresen röhögve elraktunk, sokkal több helyzetet sem nagyon engedtünk. A Leganes kb., kétszer jutott el a kapunkig, míg mi szétlövöldöztük az övéket, több ziccert kidolgozva. Egy Atma is, aki az utóbbi időben 3-6 gólokat vág az ellenfeleinek háromszor helyzetbe kerül, az még el is fogadható, de egy ilyen meccsen mindössze egyet lőni nekik az a nagyobb gond.gránit írta: ↑2024.12.23. 01:46:05
Cserébe viszont rengeteg gólt kapunk. A szerzett góljaink száma jelentősen visszaesett, a magas védelem nem hozott több gólt, hozott viszont rengeteg kapott gólt. Előnyt most nem látunk belőle, csak hátrányt.
Én sem benne látom a legnagyobb problémát. Nagyon örültem, amikor Xavi lapátra került, de egy dolgot nem vitatok el tőle, 2024 tavaszára eljutott odáig, hogy a védekezést kell rendbe tenni, egy évvel korábban is a védelem nyerte meg a bajnokságot, nem a nem túl sok 70 bajnoki gól. Le kell hozni a meccseket kapott gól nélkül, és akkor megnyerjük azokat a meccseket is, amikor csak 1-2 gól jön össze. Ez sokkal reálisabb cél, mint abban bízni, hogy majd mindig lövünk 3-4-5 gólt. Előbbi sokkal reálisabb. És előhúzta Christensent, amit már ősszel meg kellett volna lépni. Ő, ter Stegen és egy top Araújo hiánya egyelőre nagyon érzékenyen érint minket. Lewandowski meg vezeti a góllövőlistát, ennél többet nem nagyon lehet elvárni. Azt igen, hogy ne kapjunk meccsenként két gólt.
Ráadásul most tér vissza a két legjobb belső védőnk, szóval nem gondolom, hogy annyira a cb igazolás lenne a legsürgetőbb. Főleg annak fényében, hogy balhátvéd poszton és az egész támadósorban szinte csere nélkül állunk, ráadásul még az Athleticben sincs igazán lehetőség a pótlásra.