bence0330 írta: ↑2024.12.15. 00:30:52
Bíró alatt mire gondolsz pontosan? Néhány percek néha kimaradtak, de nem láttam extrém esetet. Vinit viszont simán ki kellett volna állítani. De lehet kimaradt valami.
Asszem a 80. perc körül 16oson belül a rayo védő egyszerre két realos lábát rúgta el tisztán és előbb,mint a labdát, nehéz ennél egyértelműbb tizenegyest adni szerintem. Youtubeon már vannak is fent kikockázások, érdekes,hogy a VAR ezt nem akarta.. vagy az,hogy Bellinghamet már negyedszerre rúgják le,mutogat is,hogy ez már a második volt(nem erőssége a matek

) és egy lap se ment ezekről,pedig igazából mindre adható lett volna. Vinicius egy sárgáig se jutott el,mire már Bellinghamről már akár kis is lehetett volna szórni rayosokat,de minimum több sárga,amivel azért másként mentek volna a párharcokba.
Ezért is mondom,hogy a csapatoknak nem egymásra kéne mutogatniuk,hogy "ellenünk fújnak a bírók,bezzeg a másik csapatnál nem", hanem el kéne fogadni,hogy gyalázatos a vezetés és a kluboknak összefogva kéne valami reformot elérniük.
bence0330 írta: ↑2024.12.15. 00:58:16
https://www.fullreplays.com/spain/lalig ... -dec-2024/
A meccs órát nézve 73:49-kor mutatták fel neki a sárgát, aztán 73:53-kor már a karját lengetve üvöltve jön visszafelé (szerintem már ez is 2. sárga normál sztenderd alapján), aztán eltűnik a képből, majd 73:56-kor mutatják megint, jön kiabálva a bíró felé. 73:59-kor is kiabál még, számomra ekkor 90% a "puta"valami is, de ha ezt benéztem, akkor is lazán sárga.
A 2. sárga jogosságát szerintem Madridosként sem nagyon vitathatod (én sem vitattam a múltkor Gerard Martinnál).
Na én is pont erről beszélek. Viniciust előtte két kézzel rántják vissza,aztán a következő Real játékost is eltakarítják. Jogos volt a reklamációja,ha a bíró jól dönt,akkor nincs kiabálás. Nem sokkal később rúgták fel a 16oson belül is Vinit, szerintem nagyon aránytalan,ha ilyenkor a hevesen reklamálót állítják ki. Megintcsak azt mondom, a heves reklamálást utólag kéne kielemezni és szankcionálni és ha a játékosnak amúgy igaza volt,akkor nem őt kéne büntetni, akárhogyan is beszélt.
Van bíró,aki egy legyintésre is dobja a sárgát,másnak meg lehet üvöltözni. Nincs ez így jól, de azt is tegyük hozzá,hogy Vini rengeteget kap lábra (mint a legtöbb cselezős,gyors játékos) és ha itt tartunk,ahhoz képest kevés lapot kapnak róla,felére szabadot se adnak. Én ezt tenném helyre,videóbíró azonnal láthatná, utána meg neki lehetne futni,hogy a verbális kommunikációba mi fér bele,mi nem, de az legyen következetes. Azért ezek nem agyontanult gyerekek, jó részük a gyerekeikkel is így beszélnek, ezt a határt nem húznám olyan szigorúan. Vagy ha igen,akkor azt is ki kéne vizsgálni,hogy min ment a feszkó. Ha kiderül,hogy a káromkodónak amúgy igaza volt,akkor a bírót kéne büntetni meccs eltiltással,mivel a feszültséget ő okozta,hogy nem vett észre valamit. Ha meg jogos se volt a káromkodás oka,akkor meg a játékost. De meccs hevében emiatt (egy határon belül) nem szórnék ki senkit meccs közben. Ezerszer inkább a rugdosasert.
Amúgy az,hogy Carloval a foci nézhetetlen általában,régi tény. Nagy-nagy pedagógus,vagy pszihológus az öreg,de ennyi, az eredmények is egyre nehezebben jönnek. Szerintem aki Carlot védi,az olyan,mint nálunk a legnagyobb Valverde és Xavi fanok. Belekapaszkodnak a múltba,meg pár statba, de nincs igazi érv,se jövőkép. Aztán majd jön egy új edző,aki távolabb van a Zidane-Carlo tengelytől, lehet,hogy kevesebb lélekölő,utolsó perces kiszenvedett szűk győzelmük lesz, de én egy olyan csapatot nem féltenék,ahol Cama,Vini, Mbappe, Rodrygo,Bellingham futkorászik. Aztán persze be is nézhetnek egy edzőváltást,ha mondjuk egy Rafa Benítezt húznak elő, na ott a taktika maradna,cserébe a magabiztosság is megszűnne. De ahogy hallani a neveket, nem rossz irányba tapogatóznak. Ezért remélem Carlo még kihúzza legalább nyárig.