Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Valaki bedobta?ElBartimaeus írta: ↑2024.12.16. 22:28:14Valaki bedobta, hogy tavaly ugyanígy álltunk Xavival is (mostanra lehet jobban a bukott meccs után), de Flick azonnal védve lett, hogy mennnnyivel nehezebb neki. Aztán ez elfajult![]()
Valaki bedobta, hogy tavaly ugyanígy álltunk Xavival is (mostanra lehet jobban a bukott meccs után), de Flick azonnal védve lett, hogy mennnnyivel nehezebb neki. Aztán ez elfajultTroym írta: ↑2024.12.16. 19:31:45Még meddig megy ez a dög unalmas Xavi lemez? A bajnoki címet követően a gyatra eredmények, nézhetetlen játék, öltözői és magatartásbeli problémák miatt kirúgta Laporta. Gondolom Flick sem jár másképpen hasonló helyzetben. Sőt, tippre vele szemben harmad ennyi lesz a türelem.
Nincs ha, de, sérültek, fű hossza, kancsal bíró, semmi
De azzal ne poénkodjunk már, hogy igazából jobban járunk a harmadosztályból érkező Casadoval, mint a BL győztes csapatkapitány Gundogannal.
Flick után is pörögni fog, örökforgó a lemez. Szerintem tudod ezt jól.
Biztos hogy a sorozatterhelés miatti fáradtság a fő oka a visszaesésünknek. Lehet még a mozgásukban nem látni, de a pontosságukban, a helyzetfelismerésükben kijön ez a fáradtság.bence0330 írta: ↑2024.12.16. 10:04:36Én továbbra is fáradtságra, és az ezzel kapcsolatos életlenségre fogom. Pedri világklasszis volt hónapokig, forintos passzokkal, most meg fejben lelassult, amúgy sem olyan éles, nem jönnek tőle a forintos lasztik. Casadó hasonló. Raphinha is egy picit életlenebb, Yamal is, Lewy meg sokkal. Olmónál inkább csak beleszürkülést érzek. Baldé eleve nem a régi formájában tért vissza, de meccsek óta full homály. Az első félidő alapján ez egy kicsit élesebb napon 5-1-es henger lett volna.
Stegen/Pena VS Pena/Stegen
Hmm, ha Koundé rossz játéka az edző sara, akkor most De Jongé is ugyanannyira, nem? A mostani kezdőbe tavalyról én egyértelműen Araújot tenném, jó eséllyel Cancelot Baldé helyére (bár a portugál pont a fontosabb meccseken vétett hatalmas hibákat), Cubarsí már szint, támadósor egyértelműen a mostani, kp-ra nálam Olmo-Pedri maradna, vagy talán Gavi-Pedri lenne, ha a tavalyi formáját nézzük Gavinak, vkp meg kérdőjeles, nyilván egy jó De Jong elférne oda Gavival párban mondjuk és akkor Olmo/Pedri játszhatna. A lényeg, hogy nincs egyértelmű visszaesés az elérhető játékosokat tekintve, sőt, én továbbra is úgy látom, hogy idén stabilabban elérhetőek eddig a kulcsjátékosaink. (Ez is lehet az edző érdeme, félreértés ne essék, de alapvetően az elérhető játékosok mennyiségéről és minőségéről volt szó.)Chino írta: ↑2024.12.16. 15:35:17
Ez azért még mindig kicsit részrehajló, mert Xavi "nehézségére/mentségére" írod, hogy:
-Egy hónapja hiányzott tavaly Gavi. - Idén szinte nem is volt Gavink eddig,
-Koundé gyengén játszott. - Na és? Az inkább Xavi sara, nem korlátozta semmi.
-De Jong 2 hónapig nem volt elérhető ekkor már játszhatott. - Flicknek szintén hiányzott 2 hónapig (ami csak a bajnokság idejét illeti) és nemrég jött vissza
-Chris sérülten játszott. - Stabilan bevethető volt, a szezon második felében/vége felé (ha jól emlékszem az Atma meccstől kezdődően) jöttek elő a kellemetlenségek
-Ter Stegen ilyenkor már egy hónapja hiányzott Xavinak. - Flicknek ezen a ponton kb. 3 hónapja hiányzik.
De volt neki végig egy Cancelo, Felix, Gündogan (aki ilyenkor már régen az egyik legjobb volt), Araujo, Christensen sor, ami kb egy kezdőcsapat fele. És akkor csak zárójelben említem Alonso, SR, Romeu stb. játékosokat, akik nyilván perememberek, de nem rosszabbak sokaknál, akiket most padra kell tenni.
Ezzel a részével viszont egyelőre nem értek egyet. Nehéz megítélni, mert Flicknek elég kevés ideje volt a csapattal eddig, de nem érzem, hogy ő bárhol is erősen idomult volna az elérhető játékosokhoz. Neki is van egy saját rendszere, a taktikája is egy kaptafa, nem látom, hogy új pozíciókat hozott volna, hogy játékosokat máshova pakolt volna ezzel megoldva hatalmas hiányosságaikat, esetleg a csapat aktuális hiányosságait. (Xavi ebben pont kifejezetten sokat tett a csapatért, Raphi posztja, Gavi karmesteri szerepköre, Pedri stabilabb összekötő szerepköre, Gündogan több poszton stabil játéka De Jong támadásokat jobban segítő játéka, Raphi kp-ra, Félix szabadabb szerepköre, Baldé mozgásának finomhangolása {zárójel a zárójelben, emlékszem egy meccsre, ahol valaki pont kérdezte itt, mit művelt ő a csapatban akkor és miért jött be, majd az addig egyértelműen tőle szokatlan befele sréhen megfutásából szereztünk gólt}, stb stb.) De Xavi váltott a két pivotos rendszerre is, játszott dupla vonalszélsővel, felfutó jobb bekkel, felfutó bal bekkel, aszimmetrikusan is, szimmetrikusan is. Neki is volt egy alaprendszere, de sokkal többet mozogtak a játékosok benne és sokkal több finomhangolást éreztem ellenfélről-ellenfélre, mint most.Chino írta: ↑2024.12.16. 15:35:17Ráadásul inkább azon van a hangsúly, hogy Flick megoldotta a hiányzók kérdését azzal, hogy felállást/taktikát/pozíciókat változtatott, idomult ehhez. És ez a hatalmas különbség. Xavi ragaszkodott a múlthoz, minimálisat mert/akart (ki tudja...) alakítani.
Nem amiatt változott a játék, gólok eredmények stb., mert Flick rózsát osztogat a játékosoknak meccs előtt. Nem véletlenül javultak fel klasszisokat olyan emberek akik mindkét edző rendelkezésére álltak.
Egyetértek. De ha nem tudjuk belőni a játékosok képességeit, legalább azt nézzük már, hogy a 2 keret között mennyi az élvonalban lejátszott meccsek száma, vagy, hogy milyen csapatokban.
Ez azért még mindig kicsit részrehajló, mert Xavi "nehézségére/mentségére" írod, hogy:ElBartimaeus írta: ↑2024.12.16. 14:51:28Én egy időszakról beszéltem és az elérhető játékosokról, ahova rendszeresen felsoroltok olyan játékosokat, akik nem voltak sem elérhetőek sem egyáltalán játék közelében. Minden többibe fölösleges belemenni, mert akkor nem érted, mit akarok mondani. Felhozhatod a sok gólt, nem erről beszéltem és nem sok értelme marad akkor bármit leírni. Hogy egy tető alatt beszélgessünk, hadd kérdezzek rá: szerinted tavaly december közepéig több (mai csapatba beférő) kezdő szintű játékos volt rendszeresen elérhető, mint most? Mert szerintem nem, főleg nem egy egész csapatrész egyidejű kiesésével.
Bárki meg tud fogalmazni kritikát Flick idei szezonjával kapcsolatban, amiben már volt is igazad, ahogy itt is, pl. az egyfajta játékstílus.FCBsteve írta: ↑2024.12.16. 15:11:51De, én felvetem Flick edző képességeiben való kétségeimet!![]()
Mondjuk, bántani eszembe sem jut, csak zseninek nem nevezném! Sőőőt...
Ugyanaz a taktika, semmi változtatás, ha gond van.
Pedig most a keret sokkal szélesebb, mint év elején - Aztán mégsem sikerül jól gazdálkodni a társasággal... Cserék úgy lettek szervezve, hogy egyesek hulla fáradtak, másoknál hiányoznak a játékpercek.
Játék képe meg jópár meccs óra minden, csak nem örömforrás...
Sorolhatnám még!
Szerencsére a jó periódusba került a BM és a RM (valamiért Atleti-től se tartok annyira), de inkább néznék egy egyenletes teljesítményt, mint ekkora hullámzást...
De, én felvetem Flick edző képességeiben való kétségeimet!brazilfan írta: ↑2024.12.16. 14:35:57Nincs ebben semmi meglepő, tavaly Xavi alkalmatlanságától volt hangos a fórum, néha olyan kocsmai stílusban, amilyet én Setiennel kapcsolatban sem engednék meg, nemhogy Xavival.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.16. 12:19:29Valahogy éreztem, hogy felerősödnek a Xavi teljesítményét visszaváró hangok.
Flicket senki sem bántja, senki egyetlen bántó szót nem mond róla, nem is kell. Különben sem egyetlen emberen múlik az átmeneti siker és az utána törvényszerűen bekövetkező sikertelenség.
Xavinak tavaly kétségei voltak a Reallal való bajnoki párharcot illetően, meg is haragudtak rá, pedig csak őszinte volt. Flick eddigi kommunikációjából meg az jött le, hogy ezzel a kerettel is lehet eredményeket elérni, én legalábbis nem emlékszem rá, hogy mondott volna erről valamit.
Én egy időszakról beszéltem és az elérhető játékosokról, ahova rendszeresen felsoroltok olyan játékosokat, akik nem voltak sem elérhetőek sem egyáltalán játék közelében. Minden többibe fölösleges belemenni, mert akkor nem érted, mit akarok mondani. Felhozhatod a sok gólt, nem erről beszéltem és nem sok értelme marad akkor bármit leírni. Hogy egy tető alatt beszélgessünk, hadd kérdezzek rá: szerinted tavaly december közepéig több (mai csapatba beférő) kezdő szintű játékos volt rendszeresen elérhető, mint most? Mert szerintem nem, főleg nem egy egész csapatrész egyidejű kiesésével.
Bocs, ez jogos, az idei sérüléseket nem vettem figyelembe, mint elérhető játékosok, de azért, mert a kolléga a tavaly elérhetőekről beszélt, ami pusztán nem volt igaz. Igen, idén is voltak elcsúszó sérülések és gyanítom, hogy nem az lenne a gálakezdőnk, ami most, hogyha mindenki elérhető lenne, de azt is gyanítom, hogy 2-3 játékosnál (1-2 khv, 1 kp) több nem cserélődne ki. És ha azt nézzük, hogy tavaly egy egész csapatrész esett ki egy akkor be nem illeszkedett Gündogant leszámítva, akkor szerintem jobban kijön, kinek volt nehezebb helyzete az elérhető játékosokat tekintve. Én bármelyik pillanatban az idei állapotot választanám, mintsem hogy teljes B középpályával induljak neki egy meccsnek.Chino írta: ↑2024.12.16. 14:04:50
Ez eléggé fals, mert a két jelenlegi állapotot veszed alapul. De a szezon eddigi túlnyomó részén hiányzott De Jong, Fermin, Gavi, Olmo is jó részt (regisztráció+sérülés).
Erre ne mondd már, hogy Xavinak szűkebb volt a kerete vagy egyáltalán hasonló.
És elég sokáig tartott ilyen keret, mégis sokszor gálázva hoztuk a győzelmeket és a játékot a két edző alatt ne hasonlítsuk össze.
Nincs ebben semmi meglepő, tavaly Xavi alkalmatlanságától volt hangos a fórum, néha olyan kocsmai stílusban, amilyet én Setiennel kapcsolatban sem engednék meg, nemhogy Xavival.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.16. 12:19:29Valahogy éreztem, hogy felerősödnek a Xavi teljesítményét visszaváró hangok.
Tavaly a bajnokságban
Ez eléggé fals, mert a két jelenlegi állapotot veszed alapul. De a szezon eddigi túlnyomó részén hiányzott De Jong, Fermin, Gavi, Olmo is jó részt (regisztráció+sérülés), Chris és Araujo egyáltalán nem volt. Cserébe Xavinak rendelkezésére állt még Gündogan, Cancelo, Felix, ami nem gyenge felhozatal.ElBartimaeus írta: ↑2024.12.16. 13:22:07Nem erősödött semmi, ugyanezeket írtam korábban is.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.16. 12:19:29Valahogy éreztem, hogy felerősödnek a Xavi teljesítményét visszaváró hangok.
A tavalyihoz képest csak Stegen, Araujo, Christensen, Cancelo, Gündogan, De Jong, Felix, Gavi, Romeu hiányzik cserében egy Olmoért. De van Sergi Dominguez, Garcia, Gerard Martin, Casado, Pau Victor, Pablo Torre. Remélem látszik a különbség.
Gavi és De Jong, ha nem is teljes szezonban, de legalább egy ideig teljesen egészségesen rendelkezésre álltak.
Ez a keretösszehasonlításosdi meg kezd borzasztó unalmassá válni. Bocs, tényekkel foglak provokálni:
- Stegen eben a szakaszban sérült volt már 1 hónapja. https://www.transfermarkt.com/marc-andr ... eler/74857
- De Jong egy kéthónapos kihagyás után már játszhatott ilyenkor, 2 hónapig nem volt elérhető a most figyelt szakaszban. https://www.transfermarkt.com/frenkie-d ... ler/326330
- Koundé sérült volt 3 hétig (és kevésbé tényszerű, de utána bő 1 hónapig csak kereste magát, mire végül jól játszott, középen életveszély volt nekünk, ki is került jobbosra) https://www.transfermarkt.com/jules-kou ... ler/411975
- Gavi ilyenkor már több, mint 3 hete kiesett és emlékezhetünk, mekkora gondot okozott az ő kiesése, mert pl Gündogan alkalmatlan volt rendes középpályás védekezésre. https://www.transfermarkt.com/gavi/verl ... ler/646740
- Pedri 71 napos kihagyás után (az egész nyári alapozást kihagyta) elérhető volt 3 hétig, utána kiesett megint (igaz, ez még nem fedi le ezt a szakaszt) https://www.transfermarkt.com/pedri/ver ... ler/683840
- Chrisről nincs feljegyzett sérülés erre az időszakra, de nekem valamiért úgy rémlik, sokáig fájdalommal játszott és nem volt annyira stabilan bevethető.
Idén cserébe van egy:
- Romeu főleg De Jong kiesésével teljesen összeesett és nettó életveszély volt, rendre kaptunk róla gólokat, amikor beállt rotáció gyanánt.
- Yamal. Ez önmagában 3 játékossal felérő erősítés, akkora outputja van. Ha Félixxel hasonlítod össze, ég és föld a kettő.
- Raphinha egy olyan poszton, ahol kétszer olyan jó teljesítményre képes
- Cubarsí, aki az első, vagy második bl meccsén MVP lett és azóta is hasonló szintet hoz, bőven Chrissel egyenértékűen
- Casadó, aki szerintem tavaly is elférhetett volna, de isten tudja, mennyire volt érett a játéka addigra, mostanra pl Romeuval összevetve szintén ég és föld.
- Egy jobban beérett Fermín
Nem néztem utána minden random játékosunk sérülésének, de egyértelműen látszik, hogy a középpályánk nem volt elérhető legerősebb formájában egyszer sem abban a szakaszban, amit a mostanival vetnél össze. Nem volt jelen a mostani legjobb támadónk és nem ott játszott a második legjobb támadónk, ahol most az tud lenni. Az igazán komoly kieső az Cancelo, de mostanra Koundé elég nagyot lépett előre előrejátékban, hátra meg mindig is jobb volt, másik oldalon ugyanaz a Baldé rohangászott, mint itt.
- Olmo, akit továbbra is hasznosabbnak tartok Gündogannal (szintén kevésbé tényszerű, de fél évig ment a német szapulása, hogy mennyire idegen test a csapatban, ami többek között ez a mostani szakaszt teljesen lefedi)
Tulajdonképpen egy sokkal foghíjasabb csapattal sikerült ugyanannyi ponot szereznie a korábbi edzőnek, mint a mostaninak, kevesebb rúgott góllal, miután a mostani csapat előrejátékát meghatározó játékosok közül elérhető volt, hmm, 2 (3 kp és 3 támadóból).
Szerk.: Nem akarom a két edzőt megint összehasonlítani, egyszerűen az elérhető játékosokat írtam, mert itt rendszeresen az van felhozva a gyenge teljesítmény (és fáradtság) védelmében, holott ennél rosszabb szakaszunk volt tavaly ugyanitt.
Nem erősödött semmi, ugyanezeket írtam korábban is.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.16. 12:19:29Valahogy éreztem, hogy felerősödnek a Xavi teljesítményét visszaváró hangok.
A tavalyihoz képest csak Stegen, Araujo, Christensen, Cancelo, Gündogan, De Jong, Felix, Gavi, Romeu hiányzik cserében egy Olmoért. De van Sergi Dominguez, Garcia, Gerard Martin, Casado, Pau Victor, Pablo Torre. Remélem látszik a különbség.
Gavi és De Jong, ha nem is teljes szezonban, de legalább egy ideig teljesen egészségesen rendelkezésre álltak.
Csak éppen a tavaly az ilyen meccsek többségén, amiken pontot/pontokat buktunk olyan játékkal, eredménnyel hoztuk, hogy totális ötlettelenség, borzalmas játék volt max. 1-2 helyzet (ami mondjuk sok 1 gólos győzelmet jellemzett), és nem az volt a baj, hogy Olmo luftot rúg ziccerben vagy Koundé nem találja el a kaput 6 méterről, Lewy a 100 %-os ziccereket kapusba rúgja stb.Kovbal88 írta: ↑2024.12.16. 12:02:44Nagyon hamar kipukkadt a Flick-lufi. Xavival tavaly összesen volt 5 vereség és már most tartunk négynél. Pedig a tavalyi se volt ennél komolyabb csapat. Ott is bőven volt hiányosság.csababarca írta: ↑2024.12.16. 09:08:57Komoly mélyrepülés van, nem gondoltam volna, hogy már november-december erről szól majd.
November-decemberi stat a bajnokságból:
7 meccs, 2 gy-2d-3v.
És még hátra van egy atletico madrid elleni csörte.
Ezt sajnos nem tesszük ki a kirakatba.
BL kompenzál, de mondjuk 2 EL/Konferencia-liga szintű ellenfél ellen, plusz Dortmund. De ott legalább 3/3 győzelem.
ennek ellenére tartom, hogy ez ugyanaz a csapat, amelyik szeptember-októberben is játszott, néhány dologban visszaestünk, de főleg abban, hogy nem dob úgy már a gép, az ellenfelek meg kezdenek kiismerni újfent. Flicknek (szerintem képes rá) majd valamit újítani kell, lehet csak egy kis finomhangolás kell majd.
Amitől tartok, hogy nehogy a második fele a szezonnak is így nézzen ki, hogy majd tolunk egy február-márciusi csúcsformát, aztán utána füst. Volt már ilyen korábban azért.
A BL-ben még hátravan két kemény bár úgy gondolom ott, azért nem teljesítünk rosszul. De a bajnokság az nagyon nulla.
Tegnapi meccset amúgy még el is tudom fogadni, csak ne Lewy-t szidjuk már, mikor Olmo nem találja el a labdát az ötös sarkánál, vagy Ferrantól is elpattan a labda, Kounde is hatalmasat hibázott. Tegnapi meccset csak Araújo visszatérése miatt néztem végig, erre be se állítják.
Nagyon csalódott vagyok...
Én meg ezt nem tudom elfogadni egyszerűen. Egy profi csapat a szezon harmadánál nem lehet konstans fáradt és kész. Ha így van, akkor komoly gondok vannak a csapat felkészítésével. Abszolút nem gondolom, hogy ez lenne, nem is takaróznék ezzel, de játszunk el a gondolattal, hogy mégis így van. Mire számíthatunk akkor a szezon komolyabb szakaszához érve, amikor nem 15, hanem már 40 meccs lesz a játékosok lábában? Mi lenne a megoldás, amivel előre tudnánk menni, amiben egyébként szisztematikusan fejlődni kéne? (Amúgy tudom a válaszod, mélyebb, erősebb, szuperebb keret mindenhova világklasszis duplasorral, de ez évek óta nem volt meg, most sincs és a következő évben sem lesz. Minőségi cseréink számra ebben a szezonban többen vannak a kevesebb sérülés miatt, szóval erre sem lehet hivatkozni.)
Kicsit deja vu érzésem van, mintha lett volna egy fél szezonunk, amikor 2-es xG-re lőttünk 0-1 gólokat. Egyetértek veled, egyértelműen jobbak voltunk, csak nem tudtuk eltenni a helyzeteket. Ezt írtam sokszor is, hogy valamiért ameddig nincs valami ordenáré nagy védelmi hiba, sokkal gyengébbek vagyunk a helyzetkihasználásban (számomra érthetetlen módon). Ez nem újkeletű, több szezon óta tart ez a fajta megilletődés a kapu előtt kidolgozott helyzeteknél. Azt hittük, hogy ez idén megoldódott, de az utóbbi néhány meccs alapján sajnos még mindig probléma, továbbra is görcsössé, vagy kapkodóssá válnak a játékosaink.
Egyetértek, pontosabban azzal egészíteném ki, hogy eddig voltunk szürreálisan jó szériában és pont ezért nem akartam elszállni a csapat teljesítményétől. Most alul lőjük magunkat az elmúlt néhány meccsen, de egyik sem volt se normális, sem reális.
Nagyon hamar kipukkadt a Flick-lufi. Xavival tavaly összesen volt 5 vereség és már most tartunk négynél. Pedig a tavalyi se volt ennél komolyabb csapat. Ott is bőven volt hiányosság.csababarca írta: ↑2024.12.16. 09:08:57Komoly mélyrepülés van, nem gondoltam volna, hogy már november-december erről szól majd.
November-decemberi stat a bajnokságból:
7 meccs, 2 gy-2d-3v.
És még hátra van egy atletico madrid elleni csörte.
Ezt sajnos nem tesszük ki a kirakatba.
BL kompenzál, de mondjuk 2 EL/Konferencia-liga szintű ellenfél ellen, plusz Dortmund. De ott legalább 3/3 győzelem.
ennek ellenére tartom, hogy ez ugyanaz a csapat, amelyik szeptember-októberben is játszott, néhány dologban visszaestünk, de főleg abban, hogy nem dob úgy már a gép, az ellenfelek meg kezdenek kiismerni újfent. Flicknek (szerintem képes rá) majd valamit újítani kell, lehet csak egy kis finomhangolás kell majd.
Amitől tartok, hogy nehogy a második fele a szezonnak is így nézzen ki, hogy majd tolunk egy február-márciusi csúcsformát, aztán utána füst. Volt már ilyen korábban azért.
Flick (mintha) egy játékstílust ismer(ne), ami, ha megy, szuper, ha nem, akkor katasztrófa (is lehet belőle).FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.16. 10:43:27Továbbra sem értem az irreális elvárásokat az idei kerettől.bence0330 írta: ↑2024.12.16. 10:04:36Én továbbra is fáradtságra, és az ezzel kapcsolatos életlenségre fogom. Pedri világklasszis volt hónapokig, forintos passzokkal, most meg fejben lelassult, amúgy sem olyan éles, nem jönnek tőle a forintos lasztik.
Ezt azért lehetett sejteni ilyen vékony kerettel, sajnos. 1, de inkább 2 szélső kellene, és 1, vagy inkább 2 középpályás, esetleg egy center. Meg egy balbekk. Igazából ezzel a kerettel mehetnénk címekért.
A tegnapi csúnya volt, de szerdán még Dortmundban játszottunk nehéz meccset. Nem is a játékunk, hanem a helyzetkihasználásunk. Lewy 2, Kounde 2, Olmo 1, nagy helyzetet hagyott ki, Raphinha helyzeténél inkább a kapus védett nagyot.
Ez a keret nem bír 2 fronton 3-4 naponta minőségileg teljesíteni, a védelmünk viszont kevés, hogy lehozzuk kapott gól nélkül.
Balde, Inigo, Cubarsi, , Lewy, Casado, Pedri, nagyon visszaesett.
Szerintem Raphinha, Yamal és Olmo nincs 100%-os állapotban. Yamalnal nem tudom, a tegnapi nem nézett ki jól (sérülés) de már meccsek óta egy helyben várja a labdát, védekezni sem jár vissza nagyon. A letámadásaink teljesen visszaestek. Most, hogy ez a fáradságra, vagy a sérülésekre vezethető vissza, azt innen kívülről nem lehet megmondani.
De Jongtól és Gavitól kb. semmit nem vártam erre a félévre, ahogy Fatitól sem, és sajnos ez beigazolódni látszik. Az alap kezdő egyre fáradtabb, és nemhogy visszatérnének a sérültek, egyelőre az alap kezdő is kezd elfogyni.
Garcia, Fermin, Torre, Pau, Ferran akikkel lehet rotálni, de minőségre ők sem hoznak túl sok extrát, az alapból sem túl veretes kezdőhöz sem.
Idén, ha valamit nyerni akarunk, le kell pár játékost akasztani a télen, mint amikor Aubemayangék érkeztek, csak azt nem tudom, hogyan. Tartok tőle, hogy ez a csapat el fog fogyni tavaszra. A kupákban csak a B sort játszatnám, a BL pénzekre szükség van, és a bajnokság ami lényeges.
Szerk: mondjuk egy jó formában lévő Stegen, Araujo, Christensen, De Jong, Gavi, Fati sorral szerintem versenyképesebbek lennénk, de így, a mostani állapotban én csak a 3. helyre lőném be magunkat. Aztán meglátjuk, hogy tavasszal mire megyünk, de a bajnokságban már most lemaradhatunk.
https://tribuna.com/en/blogs/2024-12-16 ... eganes-sh/
Szerintem ez a támaszkodó láb volt először.
Ez tipikusan az a kettősmérce volt, amiről a minap írtam. Ha egy kezelhetetlen alak putázik, elnézik neki, mert ő ilyen, ha egy halkszavú csúnyán néz egy másodpercre, már sárgát kap. Ez nem csak a fociban van így, mindenhol. Erre az esetre lefordítva meg ha fájdalomtól eltorzult arccal fetrengett volna a földön Koundé, szerintem sima tizi. Szerintem vissza sem nézték, mert Koundé nem reklamált, fel sem merült a gyanú. Amit nem is értek, miért nem tett meg a francia. Tiszta tizi volt szerintem, lehet ő úgy érezte, hogy nem, és mivel amúgy is dobni akarta magát, félt a sárgától.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.16. 10:43:27https://tribuna.com/en/blogs/2024-12-16 ... eganes-sh/
Szerintem ez a támaszkodó láb volt először.