2024.11.27. 13:30:13
Én sem kötök igazán bele, nem mondom, hogy baj lenne vele, de nagyon érdekelne, hogy nézne ki a támadójátékunk egy más stílusú centerrel. A számai nyilván brutálisak, ez nem is téma. De ilyenkor szerintem nagyon nehéz megmondani, mi történne mással, annyira komplex a történet. Roncira is azt mondta mindenki a végén, ha valaki ezt felhozta, hogy ne viccelj már lőtt 24 gólt, más nem fog ennyit. Nem is lőtt más ennyit. Aztán mégis több gót lőtt a csapat összesen. Előtte és utána is. Lewy sokkal jobban öregszik szerencsére, meg egy eleve statikus centernél nem látványos a visszaesés sem tán annyira, és nem azt mondom, hogy ugyanez a szitu, hála az égnek messze nem, csak hogy ez annyi tényezőn múlik, hogy lehetetlen megítélni. Látványra ott is az volt, hogy CR7 még most is hogy termel.
Itt mondjuk az hatalmas különbség, hogy Lewyvel pont azt játszatják, amit kell, a kirakósnak a tökéletes darabját. Így mindenképp kevesebbet vesz el.
Meg amúgy mezőnyben annyit adni tud ő is, hogy jól húzza ki a védőket a sorok közül, és el is birkózgat elég szépen.
De nekem egy ez kicsit akkor is kérdéses, ugyanúgy, mint az Ibra-Eto'o téma. Eto'o-ról azt gondolom, hogy nem volt és nem lesz ennyire ideillő center még egyszer, vele volt a leggördülékenyebb a támadójátékunk ilyen téren, pusztán a centert nézve (később prime Messi és Neymarral nyilván még jobb volt az, csak más okokból), pedig Lewy számait egyáltalán nem hozta. Ibra ha Lewy számait nem is hozta volna le, azért jól termelt volna egy jól összerakott csapat élén, alighanem gyengébb lett volna, vagyis vele a játékunk gyengébb lett volna még akkor is, ha több gólt lő, mint a kameruni. Persze ez igazából ki sem derülhetett anno, az ott kétszer lett elbaltázva, először a cserénél, aztán a számüzetéssel.
Ettől még simán lehet, hogy Lewy most a tökéletes center számunkra, nekem csak picit kérdőjeles. De az biztos, hogy részemről jövőre is maradhat kezdő, hacsak valami extra sérülés be nem esik addig. 6-7. poszt lenne max, amin erősítenék, pláne a kezdőbe.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy