shevy írta:sziasztok, szeretnék elmenni a Barca-Chelsea meccsre, és azt szeretném megkérdezni, hogy hol tudok jegyet rendelni, meg szállás, ilyesmik, kösz
Nos ha ki akarsz menni a Barca-Chelseare, akkor nem árt 1-2 dologgal tisztában lenned.
Az első nagyon fontos dolog, hogy aki nem pártoló tag, az csak a következő két hétben esedékes otthoni meccsekre vehet jegyet (ennek az az oka, hogy a stadion jelenleg kb 97000 fő befogadására alkalmas, míg több mint 150000 pártoló van). Ha te nem vagy pártoló, akkor előre egyszerűen nem jutsz hozzá a KLUBON keresztül jegyhez, ennek következtében valószínüleg nem fogod a helyszínen megtekinteni a meccset.
A következő a szállás. Én pl a
www.hostelworld.com oldalon szoktam szállást foglalni. Itt magyar nyelven is meg tudod tenni ezt.
A harmadik dolog pedig maga az út. Én mindenképp a repülőgépet javaslom. Itt érdemes arra figyelni, hogy jó előre lefoglalj egy időpontot, lehetőleg hónapokra előre. Ekkor akár egész olcsó is lehet a jegy. Itt a skyt szoktam elsősorban nézni, de van több fapados is akár Budapestről, akár Bécsből, vagy Pozsonyból, attól függően, hogy megy reptér van hozzád a legközelebb.
Ezek ismeretében 2 lehetőséged van. Az első, hogy pártoló tag leszel és akkor előre az év bármely időszakában foglalhasz jegyet (persze azért a classico és a BL kieséses szakasz elég felejtős). Ennek természetesen anyagi vonzatai is vannak. Erről itt tájékozódhatsz:
http://www.fcbarcelona.com/eng/socios/g ... rifes.html
A másik, hogy nem váltasz tártolói tagkártyát és akkor csak a 2 hétre előre esedékes meccsekre tudsz jegyet venni. Ám a rep. jegyet és a szállást itt is érdemes hónapokra előre lefoglalni, hisz így olcsóbb és reménykedsz abban, hogy az adott meccsre majd tudsz jegyet szerezni. Itt a kisebb csapatok elleni meccseket ajánlom, hisz ellenük mindíg marad jegy.