FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.12. 08:22:34
Sajnálom, hogy megint én panaszkodok, de a büntetőjüknél Guirassy lesen volt. Én komolyan kezdem nem érteni a bírói ítéleteket.
Szerintem jó ítélet született, de a szabály fura. Annyira nagyon nem, de kicsit fura, ez egy glitch a leshelyzet rendszerében. Szerintem is annak kéne titulálni, de a szabályzat szerint meg nem (nem alakult ki aktív leshelyzet). Én általánosságban több gondot érzek a szabályokkal, illetve a VAR alkalmazásának módjával, mint a bírói ítéletekkel. Mint ahogy az a sportágunkban szokásos, évekkel, 1-2 sportágtól évtizedekkel vannak elmaradva. Persze ez a szabály nem olyan vészes, inkább csak fura, lehetne simán játékhelyzeten kívülinek mondani, és súlyosabb esetben sárgával jutalmazni, mint szögletnél, de most ez van.
ocsike83 írta: ↑2024.12.12. 09:04:03
Középpályánk borzalmasan impotens volt tegnap (is). Pedri lehet, hogy zseni, de ez a karmesteri szerep nem alkalmas neki. Egyszerűen nem mentek az indítások, a lyukra futtatások. Pedig elég sokszor fent volt a Dortmund védelmi vonala is.
Szerintem alkalmas rá, ő és Casado is szórták ezeket a labdákat korábban, de tegnap tényleg szánalmas volt, mennyire senki nem csinálta meg, főleg az első félidőben volt millió ilyen lehetőség. Rapha ha 20-szor nem indult el, akkor egyszer sem (egyszer kapta meg, jé, gól volt), de Yamalnak is volt 3-4 esete, és még a statikus Lewynek is. Majd felrobbantak mérgükben már a támadóink, főleg nyilván a brazil.
Szerintem ma egyszerűen sokkal jobban tartottunk a labdavesztéstől, mint általában. Hogy most ez helyes-e vagy nem, más kérdés, de én ezt éreztem ma. Nem jellemző Flick alatt ránk, de még azt is el tudom képzelni, hogy kicsit taktikai utasítás is volt, hogy ne szórjunk el lasztikat, még ha nem is ennyire, amennyire (nem) csináltuk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy