Chino írta: ↑2024.11.28. 10:26:16
Nem akarom lebecsülni őket, de elképesztő ötlettelenség uralkodik náluk. Elég sok meccsüket láttam idén, de a tegnapinál ritkán játszottak jobban, csak míg egy ez egy Leganes, Alaves, Valladolid ellen elég a Bl-ben vagy erősebb csapatok ellen nem. Egy Barca-BVB-Villarreal-Milan-Atma (Lille) ötös (hatos) ellen már nem nagyon megy. Az, hogy milyen nevekből állnak, de főleg, hogy mennyit érnek ez esetben teljesen irreleváns.
Nekünk mondjuk ott van egy Casádó 15 millióért de a különbség Tchoamenivel sznteket tesz ki. A csapatuk egyik leggyengébb láncszeme és ezt nem csak én mondom. Akárhány Real szurkolóval beszéltem, szinte mindenki max. 2.-3. csereként vagy kh-ként látná. (de inkább másik csapatban). Lassú, körülményes, semmi kreativitás nincs benne, támadásépítéshez semmit nem tesz hozzá, mindig elhal nála a játék. A posztján a top 5-be biztosan nem fér be, de még a top 10-et véve sem annyira egyértelmű.
Plusz ha az edzőket hasonlítjuk össze ott is névre mindenki egyértelműen az olaszt hozná ki Flickkel szemben, a valóság viszont egész más. Nincs egy rendszerük, mintha a játékosok nem tudnák mi a feladatuk, villanásokkal, szerencsével fel vannak küldve a pályára.
Nem is mondtam más, ötlettelenség van, de nem a gyenge játékosok miatt. 3 klasszis a kezdő kp-s. Nem irreleváns az, jelenleg az, de én arra reagáltam, hogy Ancelottinak azért elég jó dolga van ott, simán össze kéne hoznia ebből egy ütős kp-t. Erősebbnek kéne lennie, mint a Poolnak, aztán közük nem volt hozzájuk.
Casadónál nyilván jobb játékos, de nekünk van egy rendszerünk, amiben ő villogni tud, és Flick pont azt és annyit kér tőle, amit tud. Ha a francia lenne itt, lehet még előrébb lennénk, simán van ott technikailag ő is, csak mellég sokkal gyorsabb és erősebb. Tchoua meg szerintem tavaly hasznosságban sima MVP közeli volt. Aranylabdát hamarabb érdemelte volna 3 ember a látványosság miatt, Kroos, Bellingham, Vini, de végig magas szint volt, kh-nak beállva is magas szint volt, ha ő nincs... attól függ, kit nézel, én pont a hetekben láttam két madridistát beszélgetni, Tchua mindkettőnél csapaton belül is nagyon elöl volt. Lehet vitatkozni, hogy top5-e a posztján (szerintem igen), de ha nem, akkor...? Ha csak 10.? Akkor is Valverde-Cama-Tchoua-Bellingham közül bármelyik 3 simán lehetne a világ legerősebb középpályája, úgy egy az egyben. Jelenleg gáz, de ez óriási edzői hiba.
Szerintem Ancelotti nem jobb edző, mint Flick. Pedig Milanista is vagyok. Flick csak buta, vagy nem tudom, mi volt kicsit, hogy elherdálta a karrierjét másodedzőként, ezért végül eredményekben nyilván Carlo előzni fogja, nem is kicsivel. Idősebben ment először vezetőedzőként csapathoz, amennyi idős most Pep, aki lassan a kiégés határán áll, lehet visszavonul addigra, mire Flick megkapta az első komoly csapatát. Ennyi időt vesztegetett el, durva belegondolni, sokat vesztett vele a foci.
Ancelotti híres a jó problémamegoldó készségéről, jelenleg ez nem működik, mellélő a felállásokkal, Gülert jegelte, Endricket jegeli, holott a legjobbak között voltak az elején. Eleve egy "laissez faire" vezetői típus kicsit, de ahhoz, hogy hagyja a játékosokat focizni, és érvényesülni tudjanak, meg kell találni a legjobb formációkat legalább, meg azért valami alapszintű struktúra itt is kell, és ez most teljesen hiányzik. Most nem megy az, ami sokszor megy, hogy berak pár klasszist és majd megoldják. Most berak pár klasszist és nekik fogalmuk sincs, mit csináljanak.
Mbappé amúgy ugyanaz, csak nem kp-n. Lerí az arcáról, hogy fogalma sincs, mit csináljon, hol legyen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy