Bajnokok Ligája & Európa Liga
Már nagyon gáz ami a Cityvel történik. Ha az Unitedet sem verik hétvégén, szerintem jobban teszi ha magától megy mielőtt kirúgják.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
PSG 25., City 22. És játszanak egymással még. Lehet, hogy egyik ki fogja ütni a másikat, bár mindkettőnek van még egy gyenge ellenfele is, a Citynek a Brugge, a PSG-nek a Stuttgart, bár az is igaz, hogy egyik sem rettenetesen gyenge. Viszont egy győzelemmel sem lenne tuti a továbbjutása a PSG-nek. Azért mindenképp a Citynek szurkolok ott, LE és a PSG megérdemli a tavalyi mákjuk és a szájalásuk miatt a kiesést.
Olajos rémálom eddig ez az idei szezon, szerencsére. A nézőknek meg elég izgalmas, szerencsére nekünk is eddig nagyon jó.
Olajos rémálom eddig ez az idei szezon, szerencsére. A nézőknek meg elég izgalmas, szerencsére nekünk is eddig nagyon jó.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Hatalmas győzelem. Nem eszik olyan forrón a kását, kicsit leírtuk magunkat a meccs előtt. Nem csoda, hogy a BL-ben hasítunk, a bajnokságban kevésbé, a bajnokság jelentős része viccen kívül erősebb, mint a BL, olyan gyenge csapatok is vannak a BL-ben. A bajnokságban a kicsik csípnek, rúgnak, harapnak, nagyon nehéz ellenük játszani, egy középmezőnybeli, nem nagy durranás Betis csont nélkül erősebb mint egy Young Boys meg a BL-mezőny hátsó régiója.
Szépek voltak ma is a kiugratások, Olmo és Yamal indításai, lyukra futtatásai szenzációsak voltak. Ferran korrekt teljesítményt hoz középcsatárként.
Ott vagyunk a 2. helyen. Nagyon jól állunk, két verhető ellenféllel még az alapszakaszban nagyon szépen zárhatjuk az első etapot, megspórolva a nyolcaddöntőt, ami nagyon sokat érhet még a zsúfolt tavaszi naptárban.
Guardiolával kapcsolatban az is ciki, hogy nemrég hosszabbított. Szezon végén nem csodálkoznék, ha a hosszabbítás ellenére elvonulna minimum egy kis szünetetre.
Szépek voltak ma is a kiugratások, Olmo és Yamal indításai, lyukra futtatásai szenzációsak voltak. Ferran korrekt teljesítményt hoz középcsatárként.
Ott vagyunk a 2. helyen. Nagyon jól állunk, két verhető ellenféllel még az alapszakaszban nagyon szépen zárhatjuk az első etapot, megspórolva a nyolcaddöntőt, ami nagyon sokat érhet még a zsúfolt tavaszi naptárban.
Guardiolával kapcsolatban az is ciki, hogy nemrég hosszabbított. Szezon végén nem csodálkoznék, ha a hosszabbítás ellenére elvonulna minimum egy kis szünetetre.
City iszonyatos melyponton. Ha legutobb lekaparta az arcat Pep akkor most jobb lesz ha lefogjak. Hetvegen united. A ket manchesteri csapat amit manapsag barki megver. Kivancsi vagyok mikor oldodik ez fel
Bellingham pl. már feltmámadt, és dobott is egy nagyot rajtuk. Ezért tartom komoly mulasztasnák, hogy nem tudtunk előnyt kiépíteni, amíg szenvedtek. Ők már szerintem túl vannak a legrosszabbon a szezonban.
Hogy ez a "most" mikor is jön el, majd meglátjuk, de hogy egyszer eljön, az biztos.
Az sem mellékes, hogy vannak ott még rajta kívül is feltámadásra esélyesek.
Az pedig már csak nézőpont kérdése, hogy kinek mi a jobb, ha egyszerre támadnak fel, avagy külön külön.
- bence0330
Ja, a klasszisok ma jók, Jude, Rüdiger, a két támadó is villant egyet-egyet, Ceballos is elég jó volt. Kell is, mert az Atalanta szerintem még mindig a jobbik focit játssza, kétszerannyi kapuralövésük van, csak hát amikor ennyi világklasszis van egy csapatban, akkor sokszor rutinból le tudják hozni. De még mindig a döntetlen lenne legalább az igazságos. A Madrid aurája sajna kicsit megérintette a bergamóiakat, szerintem ha ugyanezzzel a focival Torino néven szaladna ki a Madrid, simán vezetne az Atalanta. A csúcsformában lévő Retegui is amit összetotojázott most... más ellen nem tette volna. Sajna ennyit tesz a rutintalanság. De eléggé tartok tőle, mit fognak velünk művelni, ha picit élesebb napot fognak ki ellenünk a támadóik, és nekünk Rüdigerünk sincs.
Jézusom, Retegui, a Serie A góllövőlista éllovasa 3 méterről üres kapura.
Ez klasszik Madrid aura, megmagyarázhatatlan. Elképesztő, miket úsztak ma meg, azzal együtt, hogy ők se fociztak rosszul. Néhányat klasszis védő-kapusteljesítmény miatt, de néhányat egyszerűen csak ahogy szoktak, valahogy.
De ez egy BL negyed-elődöntő szintű meccs volt.
Jézusom, Retegui, a Serie A góllövőlista éllovasa 3 méterről üres kapura.

De ez egy BL negyed-elődöntő szintű meccs volt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ez a Real ereje. Amikor nagyon ég a ház, mindig elő tudnak húzni egy jó teljesítményt a BL-ben.
Szerk: roszkor írtam, még így azért nincs lefutva.
Van néhány top ligás csapat, akik az életükért mennek, a PSG eddig úgy tűnik, megússza, de még lesz 2 kemény meccsük. A Lipcse ha ma nem nyer, akkor le is főt, és még egy győzelemmel is csak minimális reményük lehet. Girona hasonló...
Szerk: roszkor írtam, még így azért nincs lefutva.
Van néhány top ligás csapat, akik az életükért mennek, a PSG eddig úgy tűnik, megússza, de még lesz 2 kemény meccsük. A Lipcse ha ma nem nyer, akkor le is főt, és még egy győzelemmel is csak minimális reményük lehet. Girona hasonló...
-
- Entrenador del Barça
Ennek gyorsan vége lett.
- bence0330
Nagyon megérdemelték. Amúgy simán 3-3 is lehetne, ha Mbappé ügyesebb és Rüdiger nincs.
Nagyon vagány az Atalantában ahogy a középhátvédek bármikor megjelenhetnek a centerposzton, rajtuk kívül ezt szerintem csak az Inter csinálja.
Nagyon vagány az Atalantában ahogy a középhátvédek bármikor megjelenhetnek a centerposzton, rajtuk kívül ezt szerintem csak az Inter csinálja.
Nekem ez az Atalanta semmilyen,sotlan csapat.Mennek mennek ,de ugy erzodik,h reggelig sem lonek golt.
Na akkor tevedtem
Na akkor tevedtem

- bence0330
Igen, akartam mondani, hogy ezzel a góllal lehet annyi a bajnoki szezonunknak, de kidőlt.
Az Atalanta szerintem jobb az első 5 perc után, de Rüdiger elképesztőeket mentett sorozatban.
De a Madrid is jó, éles. Jó meccs.
Az Atalanta szerintem jobb az első 5 perc után, de Rüdiger elképesztőeket mentett sorozatban.
De a Madrid is jó, éles. Jó meccs.
-
- Entrenador del Barça
Most támad fel Mbappe? Nagyon szép gól lőtt.
- bence0330
A Girona idén ilyen. Amúgy tartja mindenkivel a lépést, nem tolnak rossz focit, épp hogy buknak minden meccset. Lehet átfordul majd.
Azt hittem, hogy kivégzés lesz, de a Girona egyelőre nem rosszabb a Liverpoolnál, jól védekezik és helyzetei is voltak, drukkolok nekik.
Ez a lebonyolítás sokkal izgalmasabb, mint előző. Eleve mindenki többféle csapattal találkozik, amivel máris színesebb az egész. Másrészt, korábban minden kalapból volt 1 a csoportban, tehát egy csoportelső nem találkozott egy másik csoportelsővel, legfeljebb jóval később, a negyeddöntőben. Itt meg már az alapszakaszban kapásból kettővel. A csoportelső szintű csapatok most már egymással is küzdenek, egymást is meg kell előzniük. Korábban csak 3 gyengébb csapatot, általában 3 eleve alacsonyabban rangsorolt csapatot kellett beelőzniük. Most két bohóccsapat, töltelékcsapat megverése nem elég, mint korábban, a többi csoportelső szintűvel is fel kell venni a lépést a táblázaton.
- bence0330
Nagyon érdekes most külsősként is az új BL rendszer. Minden meccs hathat mindenkire, nincsenek ilyenkorra már eldőlt, vagy kvázi eldőlt csoportok, ráadásul a meglepik miatt lehet a nagyobb csapatoknak/ellen is elég komolyan szurkolni, én utóbbit a PSG-Madrid duónál teszem, de nyilván ízlés kérdése. 
Az a Madrid-Atalanta nagyon komoly meccs lehet, a Reál Bellingham Fc sajna formába kezd lendülni, még ha nem is minden meccsen, a Atalanta meg 9 mecces győzelmi sorozatban van, többségében lehengerlő focival. De a Lever-Inter sem néz ki rosszul, még ha előbbiek azért vissza is estek tavaly óta.

Az a Madrid-Atalanta nagyon komoly meccs lehet, a Reál Bellingham Fc sajna formába kezd lendülni, még ha nem is minden meccsen, a Atalanta meg 9 mecces győzelmi sorozatban van, többségében lehengerlő focival. De a Lever-Inter sem néz ki rosszul, még ha előbbiek azért vissza is estek tavaly óta.
- Chino
- Llegenda del Barça
Ezzel az a gond, hogy nekünk ugyanilyen sérüléshullám volt, ha nem komolyabb, a sokkal szűkebb keret pedig még jobban sújtott minket emiatt. A kulcsjátékosainknak durva nyara volt, de ha ezt megemlítettük, akkor jött az, hogy ez csak kifogás, jó ha a top 4-ben benne leszünk stb. Gavi most játszik újra egy év után, Fermin épp visszatért, Araujo, Christensen, Bernal, Fati, Olmo, MAtS, Yamal hetekre, hónapokra, szezonra került sérülés miatt lelátóra. Balde is hagyott ki meccset kellemetlenség miatt. (Most ilyen Ferran, De Jong, EG) játékosokat nem is említek. Jó részükre nem hogy eddig, de még most sem számíthatunk. (plusz van még az Atleticben is 1-2 játékos akit leültetne Flick a padra, de szintén sérüléssel bajlódnak/bajlódtak)Sinya22 írta: ↑2024.11.29. 10:58:21Bellinghamnak nagyon erős volt a tavalyi őszi szezonja, az alapján simán aranylabda esélyes is volt, de ahogy arra számítani lehetett, tavasszal már nem tudta folytatni azon a szinten, de nem is lehet elvárni. Tavasszal voltak olyan hírek, hogy a vállával gond van, amit azóta szerintem nem műtöttek meg, mert jött az EB , utána meg a jelenlegi szezon. Ő az egyik legnagyobb vesztese szerintem ott a sok meccsnek, plusz Kroos hiányának, mert nem is ott játszik ahol tavaly, sokkal mélyebben van egy csomó alkalommal. Pihenni meg semmi esélye nincs, lassan kidől a fél Madrid, ugyanabban a helyzetben vannak, mint mi tavaly vagy azelőtt, játszania kell 80-90 perceket heti kétszer, megállás nélkül, mert eredmények kellenek, nem hibázhatnak a BL-ben sem, stb.
A Madrid problémái igazából már tavaly is jelentkeztek egy csomó alkalommal, de volt Bellingham, volt Vini, Rodrygo, vagy akár Joselu, aki 1-1 villanással eldöntötte a meccseket. Most egyik sincs, jönnek a sérültek, Kroos elment, Modric meg jóindulattal is 30 perces játékos, ami megint csak érthető. Erre jött még Mbappé pocsék formája, ráadásul most gyakorlatilag neki kellene egyedül hozni a meccseket, amire egy forintot nem adnék jelenleg.
És hasonlítsuk már össze a két keret mélységét, ahogy tőlünk is távozott Cancelo, Felix, Gündogan, Roque, akikkel azért durván erősebb lenne a keretünk.
Bellingham pedig nem igazán játszik hátrébb, csak többet vesz részt támsadásépítésben és kicsit szélebbre szorult, a Marcán volt is erről egy elemzés, egy tavalyi és idei heat mapet is mutattak, főleg Mbappé miatt. De valamit valamiért, ha tudják, hogy be kell áldozni akkor nem kellett vol,na erőltetni a franciát. Viszont még ha hátrébb is kerül 14 meccsen (1200 perc,) 2 gól 3 assist ( Alaves meg Leganes ellen) egy Aranylabda várományostól több mint gyér. Nagyon nagy volt a hype-ja és hozott egy kiemelkedő őszt, a tavasza, ha nem is rossz, de inkább közepes volt.
Vagy mit szóljon a Juve, akinek kb a C-csapattal kell kiállnia,, de még így is valamivel több esélyük van a 9-16-ra. (persze ehhez az előttük lévőknek is lesz szava, ugyanakkor egy 12 pont teljesen reális nekik).
De ott van a PSG, akinek közel sem kizárt, hogy automatikus lesz a távozása sérült nélkül és lúzer edzőre sem lehetne fogni. (bár kíváncsi lennék most egy Lucho nyilatkozatra párhuzamba állítani az Eibarral) Ráadásul az egy szem győzelmük is a hazai Girona ellen, egy utolsó perces Gazzaniga potyával.
Forca Barca!!!!
Bellinghamnak nagyon erős volt a tavalyi őszi szezonja, az alapján simán aranylabda esélyes is volt, de ahogy arra számítani lehetett, tavasszal már nem tudta folytatni azon a szinten, de nem is lehet elvárni. Tavasszal voltak olyan hírek, hogy a vállával gond van, amit azóta szerintem nem műtöttek meg, mert jött az EB , utána meg a jelenlegi szezon. Ő az egyik legnagyobb vesztese szerintem ott a sok meccsnek, plusz Kroos hiányának, mert nem is ott játszik ahol tavaly, sokkal mélyebben van egy csomó alkalommal. Pihenni meg semmi esélye nincs, lassan kidől a fél Madrid, ugyanabban a helyzetben vannak, mint mi tavaly vagy azelőtt, játszania kell 80-90 perceket heti kétszer, megállás nélkül, mert eredmények kellenek, nem hibázhatnak a BL-ben sem, stb.
A Madrid problémái igazából már tavaly is jelentkeztek egy csomó alkalommal, de volt Bellingham, volt Vini, Rodrygo, vagy akár Joselu, aki 1-1 villanással eldöntötte a meccseket. Most egyik sincs, jönnek a sérültek, Kroos elment, Modric meg jóindulattal is 30 perces játékos, ami megint csak érthető. Erre jött még Mbappé pocsék formája, ráadásul most gyakorlatilag neki kellene egyedül hozni a meccseket, amire egy forintot nem adnék jelenleg.
- Deluigi
- Entrenador del Barça
Ha a Barca a dontobe jut, meg is nyeri.Chino írta: ↑2024.11.29. 10:37:21A végső győzelemre:
14% Liverpool
13%Inter
11% Arsenal
10% Man City
7%Barcelona
6%Bayern
6%Atalanta
5%B. Leverkusen
5%Real Madrid
A Barca részéről:
89%-os valószínűséggel a 16 közé
51%-a a negyeddöntőbe
28%-a az elődöntőbe
14%-a a döntőbe
7%-a a döntőbe jutásnak.

Ezek azért fals számítások, mert a Real esetén pl a százalékok alacsonyabbak, mert a 24. helyen állnak. Azt elhiszem, hogy továbbjutni a csoportkörből tényleg némileg kevesebb esélyük van, mint mondjuk nekünk, de ha egyszer továbbjutottak, akkor szerintem ugyanakkora, sőt nagyobb esélyük van pl elődöntőbe jutni, mint nekünk.Chino írta: ↑2024.11.29. 10:37:21A Football Meets Data haladó statisztikákra szakosodott oldala lehezott egy százalékokra vetített esélylatolgatást. 10 000 különböző variáció alapján állítottak fel sorrendet, bár az egyik legfontosabb szempontot, a sérüléseket nem tudom mennyire vették figyelembe. Mindenestre a stat alapján:
A végső győzelemre:
14% Liverpool
13%Inter
11% Arsenal
10% Man City
7%Barcelona
6%Bayern
6%Atalanta
5%B. Leverkusen
5%Real Madrid
A Barca részéről:
51%-a a negyeddöntőbe
28%-a az elődöntőbe
14%-a a döntőbe
7%-a a döntőbe jutásnak.
A Realnak
60% esélye van a 16 közé jutásra
32% a negyeddöntőbe
18% az elődöntőbe
10% a döntőbe jutásra
5% a bajnoki címre.
2 % a top8-ba jutásra
5 forduló után ezt az esélyt és a 3. helyezést gond nélkül elfogadtam volna.
- bence0330
Bellingham folyamatosan MVP szint. Camával vagy TC-vel, esetleg Vinivel váltva. A reálosok szerint néhol még jobb, mint tavaly. Szerintem is jobb, mint tavaly, nálam talán az idei legjobbjuk, Camán elgondolkodnék. De nagyon egyedül van, és nagyon hátra és szélre van vonva. G+A nem releváns nála jelenleg, 0+0-val zárva is lehetne a Madrid legjobbja év végén. Szerintem ő világklasszis most is, csak nem látványos. Cama is. Szerintem Tchua is, és amúgy Valverde sem sokkal marad el, a Reál stílusához amúgy tökéletes lenne a sebessége és a munkabírása. Tartom, hogy egy rendszerben értendően kitűnő edző ebből világuralmat hozna létre kb Modriccal, Gülerrel kiegészítve, és még egy vésztartaléknak tökéletes Ceballossal, neki néha még kiemelkedő időszakai is vannak. Szédületes alapanyaguk van. 4-5 edző is van a világon, akikkel ez a világ legjobb középpályája lenne.Chino írta: ↑2024.11.28. 15:49:46Tchouamenivel egyetértek, Camavinga viszont szerintem baromi jó játékos. 6-os és 8-as pozícióban is magas szinten teljesít. Védekezésben is kiváló és támadásépítésben is nagyon sokat ad, ráadásul megvan a sebessége. Akár btb-ként, akár vkp-ként kezdő szint. Ő az a játékos, akit irigylek Madridból. Plusz még csak 22 éves.
Bellinghamnek szerintem alapból nagyobb volt a füstje mint a lángja.
- Chino
- Llegenda del Barça
A Football Meets Data haladó statisztikákra szakosodott oldala lehezott egy százalékokra vetített esélylatolgatást. 10 000 különböző variáció alapján állítottak fel sorrendet, bár az egyik legfontosabb szempontot, a sérüléseket nem tudom mennyire vették figyelembe. Mindenestre a stat alapján:
A végső győzelemre:
14% Liverpool
13%
Inter
11% Arsenal
10% Man City
7%
Barcelona
6%
Bayern
6%
Atalanta
5%
B. Leverkusen
5%
Real Madrid
A Barca részéről:
51%-a a negyeddöntőbe
28%-a az elődöntőbe
14%-a a döntőbe
7%-a a döntőbe jutásnak.
A Realnak
32% a negyeddöntőbe
18% az elődöntőbe
10% a döntőbe jutásra
5% a bajnoki címre.
2 % a top8-ba jutásra
A végső győzelemre:
14% Liverpool
13%
11% Arsenal
10% Man City
7%
6%
6%
5%
5%
A Barca részéről:
51%-a a negyeddöntőbe
28%-a az elődöntőbe
14%-a a döntőbe
7%-a a döntőbe jutásnak.
A Realnak
32% a negyeddöntőbe
18% az elődöntőbe
10% a döntőbe jutásra
5% a bajnoki címre.
2 % a top8-ba jutásra
Forca Barca!!!!
- Chino
- Llegenda del Barça
Tchouamenivel egyetértek, Camavinga viszont szerintem baromi jó játékos. 6-os és 8-as pozícióban is magas szinten teljesít. Védekezésben is kiváló és támadásépítésben is nagyon sokat ad, ráadásul megvan a sebessége. Akár btb-ként, akár vkp-ként kezdő szint. Ő az a játékos, akit irigylek Madridból. Plusz még csak 22 éves.LG írta: ↑2024.11.28. 12:07:40A Real francia középpályásait én nagyon túlértékeltnek tartom. Az EB-n is sem mutatattak semmit, ahogy a Realban sem hónapok óta. Oké, mezőnymunkájuk hasznos, de kreativitás nem sok van bennük. Kroos kiesése hatalmas érvágás nekik, idén akkor van egy kis szín a játékunkban, amikor veterán Modric játszik.
Bellinghamnek szerintem alapból nagyobb volt a füstje mint a lángja. Az a 120 milliós vételár és nagyon erős ősz túl nagy hype-ot adott neki. Kroos egyértelmű volt, hogy hiányozni fog mint egy falat kenyér. Még tavaly is talán a legmeghatározóbb játékosuk volt, nélküle szinte rendre megállt a tudomány. Nem hiszem, hogy utólagos okoskodás kijelenteni, ha Mbappé helyett, ha meghagyják Joselut és vesznek egy minőségi játékost a német helyrettesének jobban járnak. Bár tudjuk hogy Perezre mennyire jellemző a megalománia és a franciából már milyen presztízskérdést csinált.
Amúgy van egy olyan sejtésem, hogy anyagilag ott sincs Kánaán. Mbappé ide vagy oda, de ilyen vékony védelemmel, ha lett volna lehetőség biztos nem mennek neki a szezonnak. Yorot is akkor engedték el teljesen, mikor a MU rálicitált.
Forca Barca!!!!