Az eredeti hírből direkt kihagytam, hogy a Barca az Athletic (gondolom Nico Williams) és az Atletico (gondolom verseny, erősítésük) panaszára gyanakszik, amiért változtattak. Akkor most anyagiakon múlik, vagy pofára megy. Hátroszág topicban Troym kommentjére, 60 millió hiányzik: a lapok hozták le, Laporta nyilatkozott valamit. A La Liga sosem hozott le hivatalos számokat. Tebas nyilatkozgatott még régebben. Először 480 milliós bevétel (a covidos hiány kiegyenlítése), majd pozitív költségvetés (gazdasági karokkal megvolt, most működési profit is). Azóta semmit nem nyilatkoznak mennyi hiányzik. Ha a tartozás beleszámít, ami tudtommal hosszabb lejáratú, akkor a Nike szerződésnek is számítania kellene, ha tényleg 1,7 milliárd a szerződés időtartamára.bence0330 írta: ↑2024.12.13. 16:34:19Én már lassan azt gondolom, hogy megnyerhetjük a BL-t, eladhatjuk egy az egyben a Nou Campot, az összes Culé egyszerre kuldulhatna sikeresen adományért, eladhatnánk még 3 játékost, és akkor sem érkezhetnénk meg 1:1-be. Szerintem itt az ideje, hogy elkezdjünk kiválással fenyegetőzni. Nem kell még komolyan gondolnunk, de a liga így is kezd bajban lenni, abba beleroskadna, ha a két nagy közül az egyik távozna.
Teljesen nonszensz, ami történik. Szegény Xavi és főleg szegény Flick meg meg szembe az árral, mindkettő a maga módján egészen jól, Flick inkább kiválóan, és így még idegesítőbb, hogy ekkora a visszatartó erő, és top csapatként csak viselkedni tudunk, keret szintjén meg nem vagyunk azok. Így, hogy a BL-ben ilyen pénzek vannak már, meg a klub VB-ben is (ahová a L1-ből normális kerettel kérdés nélkül kerültünk volna ki szerintem...), mellékes lenne már a bajnokság, a franciák tárt karokkal fogadnának minket, még lehet, hogy kicsit a PSG-nek is jó lenne, de a ligának tuti.
Továbbbra is úgy gondolom, hogy pofára megy, megválaszolva a költői kérdésemet.
Mivel a Real Madrid érdeke, hogy versenyképes legyen a bajnokság, maximalizálják a bevételeket, így nekik is az érdekük egy erős Barca, amit Perez le is nyilatkozott pár hete.
Nem gondolnám, hogy ki kellene válni a spanyol ligából, javult is a viszony, de ha nyáron sem tudunk 1/1-be kerülni az elvileg működő új stadionnal (ha csak 60%-on is, akkor is meglesz a régi bevétel), Nike szerződéssel, VIP páholy jogainak eladásával, esetleges extra szponzori pénzekkel (Barca Studiosba akarnak partnereket), 200 millióval csökkentett, fenntartható bértömeggel és normális körülmények között regisztrálni a sok lejáró szerződést, és igazolásokkal erősíteni a keretet, akkor Laportáéknak lépnie kell. Szerintem ez nem fog bekövetkezni, nyárra elérjük az 1/1-et.