Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az átigazolások, fizetések (ide nincs elég negatív jelző, ami belefér kultúrált keretek között) voltak.
Persze, a covid betett, de akkor is 4 játékos kb 1mrd-al terhelte meg a kasszát, ami szinte felfoghatatlan felelőtlenség, ha beleveszem Messit, akkor 1,2-4 mrd lehet ugyenerre az időszakra. Ez gyakorlatilag kiteszi a teljes adósságállományunkat. Én ezért gondolom, hogy az utolsó mondatodnál a második opció az igaz (hozzátenném hogy a közelemben herótom van az akár evolúciótagadásig meg oltásmikrochippelésig terjedő összeesküvéselméletektől, szóval ez automatikusan kivált bennem egy olyan reflexet, hogy ezen kívüli okokat keressek). De megalapozottnak látom, hogy miért minket sújt a legjobban ez a szerintem is horribilisen rossz szabály.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.14. 07:43:17Bence: igen, nagyon rosszul gazdálkodtak Bartomeuék, nagyon elszálltak a bérek, nem jöttek a várt eredmények.
Viszont nem győzöm eléggé hangsúlyozni, ha nincs Covid, nem esnek le a bevételek a várt 60-70%-ára, fele ilyen mértékben nem kerültünk volna ebbe helyzetbe.
Mindazokat amiket te is leírtál, és ennek a figyelembe nem vétele, és így lehetetlen feltételeket támasztani egy ilyen helyzetben egy gazdálkodó szervezet ellenében, csakis szándékosságot feltételezhet, vagy nagymértékű alkalmatlanságot.
Szerintem először nézz utána csapatod történelmének, és úgy próbálj vitázni.
Utóbbi fontos, ez szerintem sima peralap. Potenciálisan sok milliónkba került az átigazolási piacokon. Amúgy az a poén, hogy maga az ffp hátráltat már minket anyagilag is. Ha nincs, sosem adunk el Kessiéket apróért. Egy cég, egy vállalkozás nem úgy működik, hogy megszorítják őket és akkor majd helyrejönnek, a fenét. Én amúgy nem hiszem annyira, hogy az ffp-vel minket céloznak - igyekszem legalábbis nem ezt hinni - szerintem gáz az egész szabály. Ez a pár milliókon múló 1:4-1:1 teljesen nonszensz, stb.Khyzz írta: ↑2024.12.14. 00:02:36Bocs, de a RM-en kívül minden csapat nagyon megérezte az FFP-t. Nézd meg mi lett a Sevillából, Valenciából kiesés ellen küzdenek (azt hiszem Betisnek is voltak igen erős FFP gondjai). La Liga FFP sokkal szigoróbb mint a más bajnokságok ugyanilyen szabályai. Összességében szerintem a ligának nem tett jót, hogy a spanyol csapatok RM-t leszámitva nem voltak versenyképesek az elmúlt 3-4 évben. Atletico is idénre tért magához.
Szerk.: Az FFP előtt a La Liga a PL egy szinten volt említve, most csak jó esetbe a második legerősebb bajnokság, de az utóbbi években ez igen erősen megkérdőjelezhető volt.
Úgy gondolom ilyen radikálisan egy ilyen szigorú szabályt behozni ami csak 1 csapatnak kedvez az eléggé magáért beszél.
Szintén nem szimpatikus, hogy Tebas mennyit kommunikál kifelé sokszor igen negatívan a Barca helyzetéről és rontva az üzleti esélyeinket.
El Sie7e írta: ↑2024.12.13. 23:26:18Így kívülről nagyon érdekes, hogy mindig a liga hibás. 1 szabály van és Laporta kamuzik folyton. Hol vannak a pénzek? Mindig az van, hogy nyugi majd jön. Arra meg nincs lekönyvelve. Az éves gyűlésen is elmondta pluszban lenne a bevétel ha megjött volna a studios vagy vision kamu pénze. És ez így jó volt nekik. De nem jött be hány éve és hány különböző eladása óta. És most vissza is nyal a fagyi mert ha nem jön be akkor a megmaradt része visszaesik a valódi értékére ami újabb 200 milliós hiányt fog okozni. Valami ilyesmit cikkeztek. Továbbra is megy a ködösítés. Ha ilyen nyílt ellenszél lenne majd pont Laporta maradna kussban az egójával. A ligának még mindig egy szabálya van ami mindenkire vonatkozik. Nem hallani, hogy másnak is folyamat mozogna a határvonal. Nekem ebből inkább az jön le, hogy a klubon belül nagyon szürke dolgok vannak a pénzügyekben és nulla elszámoltatás.
Az eredeti hírből direkt kihagytam, hogy a Barca az Athletic (gondolom Nico Williams) és az Atletico (gondolom verseny, erősítésük) panaszára gyanakszik, amiért változtattak. Akkor most anyagiakon múlik, vagy pofára megy. Hátroszág topicban Troym kommentjére, 60 millió hiányzik: a lapok hozták le, Laporta nyilatkozott valamit. A La Liga sosem hozott le hivatalos számokat. Tebas nyilatkozgatott még régebben. Először 480 milliós bevétel (a covidos hiány kiegyenlítése), majd pozitív költségvetés (gazdasági karokkal megvolt, most működési profit is). Azóta semmit nem nyilatkoznak mennyi hiányzik. Ha a tartozás beleszámít, ami tudtommal hosszabb lejáratú, akkor a Nike szerződésnek is számítania kellene, ha tényleg 1,7 milliárd a szerződés időtartamára.bence0330 írta: ↑2024.12.13. 16:34:19Én már lassan azt gondolom, hogy megnyerhetjük a BL-t, eladhatjuk egy az egyben a Nou Campot, az összes Culé egyszerre kuldulhatna sikeresen adományért, eladhatnánk még 3 játékost, és akkor sem érkezhetnénk meg 1:1-be. Szerintem itt az ideje, hogy elkezdjünk kiválással fenyegetőzni. Nem kell még komolyan gondolnunk, de a liga így is kezd bajban lenni, abba beleroskadna, ha a két nagy közül az egyik távozna.
Teljesen nonszensz, ami történik. Szegény Xavi és főleg szegény Flick meg meg szembe az árral, mindkettő a maga módján egészen jól, Flick inkább kiválóan, és így még idegesítőbb, hogy ekkora a visszatartó erő, és top csapatként csak viselkedni tudunk, keret szintjén meg nem vagyunk azok. Így, hogy a BL-ben ilyen pénzek vannak már, meg a klub VB-ben is (ahová a L1-ből normális kerettel kérdés nélkül kerültünk volna ki szerintem...), mellékes lenne már a bajnokság, a franciák tárt karokkal fogadnának minket, még lehet, hogy kicsit a PSG-nek is jó lenne, de a ligának tuti.
Tökéletesen logikus és tökéletesen egyetértenék vele, ha ezt a Liga is így gondolná. Váljunk meg a gyengébb játékosainktól, és szerezzünk a helyükre kb ugyanakkora vagy akár kisebb fizetésért új játékosokat.Troym írta: ↑2024.12.13. 14:53:14Nekem ez a 22es csapdája. Nem adunk el játékosokat 5m + fizetéssel, mert mi van ha nem tudunk igazolni, de pont azért nem tudunk igazolni, mert nem adunk el ilyen játékosokat és Ferran, Frenki, Garcia és Fati a példa kedvéért 60+ milliót keres.
Ezért írtam, hogy tarthatunk itt 5-7 gólos cserecsatárokat 10+ milliókért, csak utána ne csodálkozzunk, hogy kilóg a hátsónk...
Pont ettől féltem ezzel az üzlettel kapcsolatban. 2 Tah sem ér egy Araujot. Ha az urut lecseréljük Tah-ra nem csak minőségben esnénk vissza, de nem is tervezhetünk vele hosszútávra Araujoval ellentétben. Ha ezt a sérülékenységet vesszük alapul, a német is ugyanúgy beleeshet mint bármely játékosunk, ha visszaemlékszünk nagyon sok játékosunk volt így.Araujofan írta: ↑2024.12.07. 14:37:11| A Barcelona nyáron kész elengedni Ronald Araújót, amennyiben sikerül ingyenes átigazolás keretein belül megszerezniük Jonathan Taht a Bayer Leverkusentől.
(Fichajes)
Nem lennék boldog ha ez megtörténne,inkabb Chris-t vagy Garciat adnam el ha valakit muszáj, Ara a csapat vezére, hosszú évekig lehetne még itt.
Roque topikjából áthozom.
Még ha Chris nem is játszana sokat, de cb-nek 4. számúként elmenne, vkp-ként pedig 1-1 meccsre rotálni. Nem kapna annyi szerepet, mint tavaly vagy tavalyelőtt, de ilyen SR-hez hasonlóan bevethető lenne (csak nyilván más szinten). Plusz Koundé is ott van még, úgyis kéne Fortot rotálni. Középső védőt pedig alapból nem szokták annyit cserélgetni. Nyilván egy nagyon komoly sérüléshullám esetén jól jönne, ha lesérülne onnan mondjuk 3-4 ember, de más posztokról elég 1-2 és már beütött a krach. (és a német se kapna 8-10 milliónál kevesebbet) Ha Baldé huzamosabb időre kiesik és nincs minőségi pótlás megette a fene, még Raphinha teljesítményét is durván visszaveti, Lewy komolyabb sérülésével szintén könnyen búcsúzhatunk a szezontól (de ide vehetem még a brazilt vagy Yamalt is). És ők olyan játékosok, akik, ha nem is sérülnek le, akkor is kell pihentetni.gránit írta: ↑2024.12.06. 14:29:37Christensent én mindenképp Casadó rotációjában használnám, már amennyiben számolni lehet még Chris-szel.
Hátra kell legalább egy ember, mert Araújo visszatérésével is csak hárman lennének. Hatalmas mázli, hogy a Martinez-Cubarsí kettősből még nem dőlt ki semelyik, és (remélhetőleg) lehozzák ezt a létszámban karcsú őszt.
Tah nagy erősítés lehet, de azt már sokszor hallottuk végül ide nem igazolóktól, hogy mekkora Barca-drukkerek. Az elején mindenki azPersze reménykedni, bizakodni lehet, én is ezt teszem.
Kellene szélső is, Valle és Mingueza ezt meg is oldhatnák. Ketten együtt fájnának 9 millióba.
Még ha Christensennel is lehetne számolni és nem sérülne le 20 percnyi játék után, úgy azért már lenne némi mélységünk. Ha nem, akkor egy vkp-t igazolnék még, már ha engedik persze.
Ezzel azért még komolyan várnék. Ott volt nemrég Bergvall, akivel már megvolt a szóbeli a szóbeli megállapodás, aztán a Spurs kinyitotta a tárcát, Güler fél lábbal már Barcelonában volt, de lehetne még sorolni a közelmúlt "igazolásait". Én nem feltétlenül örülnék Tah-nak, mer könnyen lehet, hogy ez Araujo távozását jelentené, aki benne van kb. a top 3-ban akirre szüksége lenne a klubnak, hogy még versenyképesebb legyen. Christ is sajnálnám, mert elég Jolly Joker. Igaz így lenne 4-5 olyan belső védőnk akiket bármikor bárki ellen bátran betehetnek a kezdőbe. (persze Inigo elég idős lesz) És gondolom Tah is stabil kezdőnek akar jönni és nem 3.-4. számú védőnek. És akkor még ott van a Real, aki kizárt, hogy ne repülne rá. Simán meg tudnák duplázni az itteni bérét, nemzetközi szinten szintén versenyképesek, bérelt helye lenne. A szinmpátia ilyen esetben pedig sokadlagos szempont.szbsz írta: ↑2024.12.06. 13:24:38Úgy fest Taht berántottuk akkor, hattttalmas erősítés! Jönni akar mindenképp, kell is! Gondolom meggyőzte Flick projektje (még egy plusz pont ezért neki), plusz gyerekkorában Barcás volt szóval biztos nem volt nehéz dolga Decoéknak így, de azért szép munka tőlük is...
![]()