Bob_Marley írta: ↑2024.12.04. 20:03:44
Elfogadom, a statisztika olyan mint a bikini, sok mindent megmutat de a lenyeget eltakarja.
Elemzések vannak,mennyire más amit játszunk, ami megszokott. Én is írtam múltkor hogy jóval kevesebb passz,rosszabb hatékonyság. Ez is egy statisztika,ez pedig nem a német mellett szól.
Év végén kiderül, fogadjatok el,nem mindenki örül ennek ami van. Csak mi nem kiabaljuk egesznap ezt. Én is pl higgadtan figyelem az eseményeket,s szurkolok a csapatnak. Végén kiderül mire elég a játékunk, akkor le lehet vonni konzekvenciákat.
Nem hiszem, hogy kevesebb lenne a passz. Legalábbis számottevően biztosan nem. Például Pedrinek is rendszeresen 100 fölött van a labdaérintése és nem tutujgatja, ahogy a passzhatékonyság sem hiszem, hogy annyit romlott volna, de ha így is van törvényszerű, mivel nagyságrendekkel több a progresszív passz. Korábban főleg hátrafelé mentek, rendszeresen vissza a saját térfélre, és nem folytak rendesen. Legalább 3-4 labdaérintés kellett, mielőtt eljutott a következő emberhez. Korábban volt egy stat a kulcspasszok számának összehasonlításáról a tavalyi és idei szezon között. Már nem emlékszem pontosan, de ha számszerűsíteni kell Pedri már 1 assisttal van lemaradva attól a számtól, amit az előző két szezonban összesen összehozott, Casadó már 5-nél tart, pedig sokkal hátrébb játszanak. A labdabirtoklás sem nagyon változott és már nem is meddő.
Még számos dolgot fel lehetne sorolni, ami nem pusztán statisztika. És egy kicsit más lenne most is, ha Baldé mellett/mögött egy Cancelo lenne egy GM helyett, vagy lehetne Felix-szel rotálni, esetleg egy Pedri, Casádó mellé még egy Gündögant tudnánk állítani.
Arra is kitérhetünk, hogy a bajnoki szezonban egy olyan ter Stegenünk volt, akinél szinte izgulni sem kellett, ha egyedül vezették rá a labdát. Hatalmas szerepe volt abban a minimális kapott gólban, amivel az aranyat nyertük. Tavaly már láttuk milyen az ha nem teljesen egészséges vagy éppen huzamosabb ideig kell Penával pótolni.