bence0330 írta: ↑2024.11.27. 23:23:53
Mascherano14 írta: ↑2024.11.27. 23:10:38
Mbappe továbbra is nehezék madridban. Szegény Ancelotti, ide varázslat kell, mert nagyon kevés ez a középpálya eddig.
Mondjuk azt nem mondanám, hogy varázslónak kéne lenni egy Cama-Fede-Bellingham kezdőből egy jó középpályát összehozni. Ezek Flick alatt hengerelnének, elképesztő névsor ez. Tchoua is csak most dőlt ki, addig még brutálisabb volt ez a sor. 410 milliót érnek hárman, a Tchouával 510-et 4-en. És kb reálisnak is tartom az árakat jelen körülmények között.
És akkor ott van rutinnak Modric, meg virtuóznak Güler. Ceballos is simán jó sokadik cserének. Hogy semmi pénzért nem kezdeti Endricket, és ezért legalább egyiket fel kell tolnia, az az ő baja, én csak örülök neki, rettegnék tőle Barcásként, vagy az ellenfél helyében, ha Endrick kezdene.
Megfordítanám, szerintem varázslónak kell lenni, hogy ebből
ne legyen egy remek kp.
Szerintem kicsit rosszul látod. Nem akarom lebecsülni őket, de elképesztő ötlettelenség uralkodik náluk. Elég sok meccsüket láttam idén, de a tegnapinál ritkán játszottak jobban, csak míg egy ez egy Leganes, Alaves, Valladolid ellen elég a Bl-ben vagy erősebb csapatok ellen nem. Egy Barca-BVB-Villarreal-Milan-Atma (Lille) ötös (hatos) ellen már nem nagyon megy. Az, hogy milyen nevekből állnak, de főleg, hogy mennyit érnek ez esetben teljesen irreleváns. Ott van egy MacAllister a Poolban, akinél papíron az összes középpályásuk erősebb, drágább olyan szinten kenterbe veri őket, hogy összehasonlítani is nevetséges.
Nekünk mondjuk ott van egy Casádó 15 millióért de a különbség Tchoamenivel sznteket tesz ki. (Gavi is papíron 90 millió, de valós értéke távolról sem annyi). A csapatuk egyik leggyengébb láncszeme és ezt nem csak én mondom. Akárhány Real szurkolóval beszéltem, szinte mindenki max. 2.-3. csereként vagy kh-ként látná. (de inkább másik csapatban). Lassú, körülményes, semmi kreativitás nincs benne, támadásépítéshez semmit nem tesz hozzá, mindig elhal nála a játék. A posztján a top 5-be biztosan nem fér be, de még a top 10-et véve sem annyira egyértelmű. Az árát inkább az határozta meg, hogy fiatalon került Madridba nagy potenciál volt benne, de inkább visszafelé fejlődött. Egy Camavinga -aki szerintem a középpályájuk magasan legjobb játékosa- és Tchouameni között nagyobb különbség van mint egy jelenlegi de Jong és Casádó között. De ha a hollandot említem, kb. a Real Tchouja. Igazából Camavinga az akit nagyon szívesen látnék itt. Ugyanakkor ő is lesérült, első blikkre nem is egy-két meccset hagy ki. Bellingham azt se tudja milyen rendezvényen van, annyira nincs posztja, nem tudja mit kellene csinálni. Ráadásul ő is inkább bal felé húzódik, ahogy Vinicius és Mbappé is. Mondjuk az angol teljesítményétől sem dobokj egy hátast, közel másfél szezon alatt a tavaly őszit lehet kiemelni. Tavasszal azért a nevéhez, árához, hype-hoz képest inkább egy közepeset hozott.
De, ha nevekre, pénzre nézzük a támadósoruk nagyjából 500 milliót tesz ki, míg a mi Raphi-Lewy-Yamal triónk alig több, mint 200-at. Döntsd el melyik a jobb.
Plusz ha az edzőket hasonlítjuk össze ott is névre mindenki egyértelműen az olaszt hozná ki Flickkel szemben, a valóság viszont egész más. Nincs egy rendszerük, mintha a játékosok nem tudnák mi a feladatuk, villanásokkal, szerencsével fel vannak küldve a pályára.
Igazából teljesen egyértelmű volt, hogy a hátvédsorba legalább 3 ember kellene és inkább egy Kroos profilra kiadni komolyabb összeget. Tavaly is kimagaslóan a legfontosabb játékosuk volt (+még egy fiatalabb Modric)
Mbappé hatalmas kérdés számomra. Eddig mindig azt mondtam, hogy nagyon rövid időn belül elkapja a fonalat és Lewy Pichichijére is komoly veszélyt jelenthet, de a pályán való teljesítménye (és nem csak a gólok hiánya) és hozzáállása alapján nem dobnék egy hátast a meglepetéstől, ha az első szezonjában (legalábbis nagy részében) inkább a Hazardéhoz hasonló pályafutása lenne.
Azért tegnap nagyon sokat köszönhetnek a Poolnak és Courtois-nak., Reaálisan egy sima 5-6:1 volt a meccs. Nunez és Diaz fejenként véghatott volna vagy 3-at, míg a spanyoloknak a büntetőn kívül jóformán lehetőségük sem volt. (valószínűlegf)Camavinga, Vinicius, Carvajal és Militao nélkül mennek most az Atalantához. Ha ott pontokat vesztenek -márpedig az Atalanta elég komoly formában van- könnyen lehet, hogy 16-24 lesz belőle.
De ezt a Pool-t nem tudom, hogy idén ki tudná megállítani, főleg 2 meccsen. Az 1. helyük kb. garantált. A BL sorsolásra sem nagyon panaszkodhatnak. A 2 erősebb meccsüket megkapták otthon, ráadásul a sérülésekkel is nagy szerencséjük van eddig. A top csapatokat figyelembe véve ebben a tekintetben egyértelműen ők állnak legjobban a szezont tekintve.