Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Cancelot nagyon akarta klub. Hetekig tárgyaltak Decoék a Cityvel, hogy milyen konstrukcióban tudnák elhozni. Kölcsön + vételi opcióval lehetett volna megoldani, sőt még a portugál adott is volna le a fizetéséből (ami azért úgyis magas lett volna), de az angolok csak a vételbe mentek bele 20-25 millióért. Elég hosszú szappanopera volt.Troym írta: ↑2024.11.30. 09:37:49Rakd össze a 2 mondatot és rájössz, hogy nem is akartuk Cancelot, mert nála nem is próbálkoztunk, szerintem nagyon helyesen, mert nem egy cikk jelent meg arról, hogy a viselkedése itt is hagyott kívánnivalót maga után, főleg amikor nem játszott, plusz a nagy téttel bíró meccseken kaptuk a 3-5 gólt, amiben elég jelentős szerepe volt. ( A BL kieséskor 2 gól simán az ő sara volt)FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.30. 07:18:19Pubill tegnap nyilatkozott, hogy közel állt nyáron a Barcához, de még ő sem fért bele az FFP-be.
Gondolom nem a vezetőségen múlt, hogy idén Nico Williams, Cancelo és Gündogan itt játsszon.
Nico Olmóhoz képest szerintem óriási előrelépés lett volna. Talán még Cancelo is (még feltolt bal-jobbszélsőként is magasan egy Ferran felett van). Gündogan is, de a kor miatt az okés, mint döntés abszolút. De amúgy nyilván alja módon meg van kötve a kezünk.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.30. 07:18:19Pubill tegnap nyilatkozott, hogy közel állt nyáron a Barcához, de még ő sem fért bele az FFP-be.
Gondolom nem a vezetőségen múlt, hogy idén Nico Williams, Cancelo és Gündogan itt játsszon. Kíváncsi lennék, azzal a kerettel mit tudnánk alkotni.
Szerk: szerintem De Jong nem igazán illik ide. Inkább ilyen box to box játékos. A City elvihetné januárban![]()
Rakd össze a 2 mondatot és rájössz, hogy nem is akartuk Cancelot, mert nála nem is próbálkoztunk, szerintem nagyon helyesen, mert nem egy cikk jelent meg arról, hogy a viselkedése itt is hagyott kívánnivalót maga után, főleg amikor nem játszott, plusz a nagy téttel bíró meccseken kaptuk a 3-5 gólt, amiben elég jelentős szerepe volt. ( A BL kieséskor 2 gól simán az ő sara volt)FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.30. 07:18:19Pubill tegnap nyilatkozott, hogy közel állt nyáron a Barcához, de még ő sem fért bele az FFP-be.
Gondolom nem a vezetőségen múlt, hogy idén Nico Williams, Cancelo és Gündogan itt játsszon.
Énmiattam vehet ő kapust, csatárt, vagy akárkit, pont ezért adnám meg neki a lehetőséget dönteni. Biztos szüksége van további játékosokra, döntse el mire / kire leginkább.
A szerződésbontással az a baj, hogy rohadt sok pénzbe kerül, még akkor is, ha '26-ban lejár a szerződése, anyagilag inkább hátrány lenne mint előrelépés.Troym írta: ↑2024.11.29. 13:59:25Változnak az idők, játékosok ázsiója, stb, egyszerűen DJ jelenleg egy név, nem több.
Lehet fog jobban játszani, lehet nem, de szakmai alapon max a pár perces csere szintje, viszont ehhez nem igazodik a pénzügyi és hierarchiában lévő helye, így nem látok más lehetőséget, mint eladni, szerződést bontani.
Én eladnám Frenkiet akár 10-20 millióért is, ha ezzel Flick lehetőséget kapna arra, hogy ott erősítsen, ahol ő komolyan gondolja.
Legyen igazad, egy dilettáns csapat tényleg megveheti, de ahhoz tényleg az kell, hogy valami haver legyen (ten Hag miatt ez kicsit kiesett), vagy ne nézzék meg, mit művel meccseken. Lehet lesz ilyen, de ahogy halad előre az idő, és szorul ki a csapatból (mert azért nem játszathatjuk hogy felverjük az árát, tényleg akkora életveszély, hogy még 3-0-nál is félnék, ha bejönne 10 percre)gránit írta: ↑2024.11.28. 17:04:59Rengeteg kérője lenne. A Liverpool már vinné is.
https://www.bbc.com/sport/football/arti ... 5Bisapi%5D
https://www.fichajes.net/noticias/club- ... 41127.html
Jó pénzért el lehet adni, az biztos. Alsó hangon 30 millió, de dilettáns olajosok megvennék drágábban is, csak mert hallották róla, hogy mekkora nagy spíler. Chelsea-féle csapatok így igazolgatnak.
Amitől én tartok, hogy mi leszünk a legnagyobb kérői, és megint megdobjuk egy hatalmas ajánlattal. Valószínűleg csak erre vár.
Rengeteg kérője lenne. A Liverpool már vinné is.bence0330 írta: ↑2024.11.28. 13:36:29Sajnos szerintem DJ megüti lassan azt a mélységet, amivel a sérülésével és a rossz alkupozinkkal együtt 1 eurót sem fizetnének ki érte. Csoda lenne, ha ingyen el tudnánk engedni. Mindenki látja, hogy minden jöttment harmadosztályú vagy épp visszatérő játékos kiszorítja a kezdőből. És most szem előtt vagyunk. A hype kezd megszűnni, vagyis átfordulni negatívba, a fél világ szidja már.
Jó pénzért el lehet adni, az biztos. Alsó hangon 30 millió, de dilettáns olajosok megvennék drágábban is, csak mert hallották róla, hogy mekkora nagy spíler. Chelsea-féle csapatok így igazolgatnak.
Inkább egy csere balhátvéden kellene gondolkodni télen, a Sport Andrei Rațiut, a Rayo jobbhátvédjét dobta be (a tm-en már jó ideje kint van). A kivásárlási ára 25 millió, bár ez nyilván alkuképes. Nem ismerem, viszont nem vagyok túlságosan biztos, hogy jobb lenne, mint Fort.
Sporton nem régi hír, hogy David egy 4 éves szerződéssel 80 millió lenne fizetés és aláírási
Én annyira nem mondanám szűknek keretet. Nyilván nem hasonlítható mondjuk egy Cityhez vagy Bayernhez, de annyira nem vészes, hogy egy bajnokságra vagy egy Bl negyed/elődöntőre ne lehessen elég. Nézzük meg pl. a Realt. Ők is igazából csak a középpályán vannak meg. A többi helyen nagyon vékonyak. A védelmük kb. egy bajnoki felső-középcsapat szintjén van. Belülre nem hogy erős cseréjük nincs, de kezdő szinten is egy játékost tudnak kiállítani, jobb oldalra egy Lucas Vazquez várhatnak majd vissza, de a bal oldali Mendy-Fran Garcia duó sem a legélesebb kés a fiókban. A legnagyobb sztárjaiknak nincs helye (Bellingham, Mbappé), Viniciusnak nincs minőségi cseréje, most például 6 meccset fog kihagyni, köztük a Bl-ben a Pool és az Atalanta ellenit. A másik oldalon Rodrygonak nem a természetes pozíciója (aki szintén sérül), Güler férne be oda még oda cserének, aki annyira jobbszélső, mint Olmo bal.vg99 írta: ↑2024.11.25. 13:10:13A jelenlegi keret szűk,
nincsenek csere szélsők és szélsővédők, 9-es,
sokan vannak hasonló posztra,
jó páran tűnnek kevésnek ide (Torres, Torre, Fati, Martin, Garcia, Victor)
többen hosszú sérülésből térnek vissza, és nem az igazi még a forma, erőnlét.
és azért vannak erős kérdőjelek is. (FDJ, és nálam Fermin és Torre is)
Van egy Top kezdő és kb ennyi.
Szerintem is jobb lett volna kb. bárki Yamal helyett, szerkezeti és személyi cserék, domino nélkül.
A Casado-Pedri-Olmo középpályás hármas nagyon a többiek előtt van.
Viszont a kapusposzt óriási pozitív csalódás nekem, nem hittem volna, de egész magabiztossá vált emberünk.![]()
Jó leírom sokadszor: nem kéne csalni a számokkal és akkor nem kapnánk mindenféle büntetést.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.25. 12:18:17J. Araujo teljesítményét elnézve ajándék volt a 10 érte.
Dest 6+ fizetés, 1 éves sérülés, egy éves szerződés. Szerintem egyértelmű, de még ebben sem értünk egyet.
Valle már tavaly is kölcsönben játszott, Martin pótolta, aki végigjátszotta a szezont. Akkor már Marquez-nél keressük az edzői felelősséget.
Ez 20 millió körül az FFP-ben, plusszban.
Ha már Balde, Gavi, Fermin szerződésének regisztrációja kijön belőle, akkor jól jártunk.
A többiben nagyon eltér a véleményünk
Ha a La Liga igazságos, és jogosak az utóbbi elvárásai, akkor miért baj, ha 20 millióval beljebb vagyunk, közben darabra megvagyunk.
Ha pedig nem, mert 890 millió 70%-a 623 és nem 426 millió (bérsapka),
Akkor pedig komolyan Destről, J. Araujorol, Valleról, Martinról és Casadoról vitatkozunk?
J. Araujo teljesítményét elnézve ajándék volt a 10 érte.gránit írta: ↑2024.11.25. 10:28:51A szélsők hiánya miatt valóban nem sírhatunk, ennyi erővel megtarthattuk volna Destet is. Fél évet kihagyott volna, és akkor mi van, nem ő az egyetlen. De őt is ingyen el kellett engedni, ez nálunk már egyértelműen kényszeresen a céges kultúra része. És akkor csodálkozunk, hogy iszonyatos adósságaink vannak, és a Ligának kell minket visszatartania az anyagi csőd széléről.
Sok igazolásra nem számítok, kapusposzton nagyon elégedettek vagyunk, Szczesny még egy meccset se játszott nálunk, de már hosszabbítani akarunk vele. Vkp-t eleve nem akartunk, a szélsőket kiszórtuk, oda nemhogy nem igazoltunk, de végeztünk egy nagy irtást, ott nem érezzük szükségét a mélyítésnek, a támadósorban meg elég jól állunk, még sokkal problémásabb területekre sem igazolunk, nemhogy a támadósorba. Fullbekk esélyes, Mingueza meg a holland srác.
A szélsők hiánya miatt valóban nem sírhatunk, ennyi erővel megtarthattuk volna Destet is. Fél évet kihagyott volna, és akkor mi van, nem ő az egyetlen. De őt is ingyen el kellett engedni, ez nálunk már egyértelműen kényszeresen a céges kultúra része. És akkor csodálkozunk, hogy iszonyatos adósságaink vannak, és a Ligának kell minket visszatartania az anyagi csőd széléről.
Továbbmegyek: meglepődnék, ha a saját utánpótlásunkban nem lenne jobb balbekk, mint Martin.Troym írta: ↑2024.11.25. 09:59:54A többi részbe nem mennék bele, úgysem értünk egyet, inkább hagyjuk annyiban. De egy gondolatra itt megállnék:FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.25. 08:45:10Ez az, ami jelenleg mindent meghatároz, persze kritizálhatjuk Casadot, Gerard Martint és a többieket, de nem az ő hibájuk, hogy játszanak, és nincs mód helyettük igazolni.
Martin itt van, közben Valle, Dest, JAraujo lepattintva, pedig ők is filléreket kerestek, ez közös marhasága Flicnek, Deconak és Laportának, szóval a kritika jogos, mert volt és van is jobb opció egy 22 éves harmadosztályú szintű Martinnál.
A többi részbe nem mennék bele, úgysem értünk egyet, inkább hagyjuk annyiban. De egy gondolatra itt megállnék:FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.25. 08:45:10Ez az, ami jelenleg mindent meghatároz, persze kritizálhatjuk Casadot, Gerard Martint és a többieket, de nem az ő hibájuk, hogy játszanak, és nincs mód helyettük igazolni.
Persze értek én mindent, hiába távoztak, jött Olmo 47+15 millióért, tegyük fel fizetés és amortizáció 20.FCBsteve írta: ↑2024.11.23. 07:59:25A felsorolt távozók közül Roque, Alonso, Roberto nem oszt, nem szoroz 2024-2025 FFP szempontból...gránit írta: ↑2024.11.18. 18:52:05Egyetértek, csak legyen rá keret.
Nem vagyunk 1:1-ben, ami azt jelenti, hogy egy 10-15 milliós fizetésű játékos beillesztéséhez még a szabályok szerint is össze kell hoznunk legalább 20-30 milliós fizetéscsökkentést vagy eladást.
Nyáron én is bíztam néhány nagy igazolásban, főleg azok után, hogy Tebas azt nyilatkozta, közel vagyunk az 1:1-hez. De nem lett meg, sőt, elképesztő módon szívattak minket Olmo leigazolásakor is. Eladtunk 38 millió értékben, elment Güdogan 18 milliós fizetéssel, Roque 3 milliós fizetéssel, Alonso, Romeu, szintén több milliós fizetéssel, Roberto 5 milliós fizetéssel stb, és így tudtunk nagy nehezen beilleszteni egy 9 milliós játékost. Nagy nehezen, úgy, hogy az első bajnokikat a lelátóról nézhette csak.
Roque nyárig volt regisztrálva, másik kettő lejáró szerződésű játékos volt - FFP szempontból nem nyerünk velük távozásukkor.
Eladások és Gündo miatt tudtunk FFP-t növelni, de csak az érték kb 40-50 százalékával, Romeu meg ebből a szempontból se "túl sokat ért".
És Olmot is "fizetés (9m?) + igazolási díj időarányos része" értéken kell regisztrálni - talán még 12m a fizu mellé évente.
Araujo visszatérésével remélhetőleg rendeződhetnek kicsit a dolgok a védelemben.
Mivel várhatóan a közeljövőben sem igazolhatunk sokat, szükségünk van multifunkcionális igazolásokra, akik több poszton is bevethetők.
Sötét történelmi időket idéz
A felsorolt távozók közül Roque, Alonso, Roberto nem oszt, nem szoroz 2024-2025 FFP szempontból...gránit írta: ↑2024.11.18. 18:52:05Egyetértek, csak legyen rá keret.
Nem vagyunk 1:1-ben, ami azt jelenti, hogy egy 10-15 milliós fizetésű játékos beillesztéséhez még a szabályok szerint is össze kell hoznunk legalább 20-30 milliós fizetéscsökkentést vagy eladást.
Nyáron én is bíztam néhány nagy igazolásban, főleg azok után, hogy Tebas azt nyilatkozta, közel vagyunk az 1:1-hez. De nem lett meg, sőt, elképesztő módon szívattak minket Olmo leigazolásakor is. Eladtunk 38 millió értékben, elment Güdogan 18 milliós fizetéssel, Roque 3 milliós fizetéssel, Alonso, Romeu, szintén több milliós fizetéssel, Roberto 5 milliós fizetéssel stb, és így tudtunk nagy nehezen beilleszteni egy 9 milliós játékost. Nagy nehezen, úgy, hogy az első bajnokikat a lelátóról nézhette csak.