Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A Nike részéről egyelőre nem látom megerősítve. Ha valakinek van erről linkje, azt megköszönöm.
Ha jól emlékszem tegnap volt egy rendkívüli közgyűlés a szerződés részleteiről a székházban a partnerekkel, a megállapodás viszont megvan és nyilvános. 2028-ig 45 millióval nő az összeg, a következő 10 évre pedig 60 millióval.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.05. 09:04:50Megállapidtak, mind a 2 fél bejelentette.gránit írta: ↑2024.12.05. 05:24:32Továbbra sincs Nike-megállapodás.
Továbbra is folyik a ködösítés a témában, december 21-én rendkívüli közgyűlésre kerül sor.
Egyre több socio szeretne nagyobb átláthatóságot, gyakorlatilag teljes belső nyilvánosságot.
https://www.fcbarcelona.com/en/club/new ... ecember-21
https://www.football-espana.net/2024/12 ... e-contract
https://sport365.hu/rendkivuli-kozgyule ... barcelona/
December 21-re van kiírva a közgyűlés, ahol a Sociok megszavazhatják, akkor lesz hivatalos.
A hírek szerint pontosan az átláthatóság miatt.
Azt nem tudom, hogy eleve meg kellene e szavazniuk, a tulajdonrészek eladását is meg kellett szavazni. Hírekben "Club Statutes"-ként szerepel, szóval valószínűleg igen.
Szerk: a Sociok kérdései teljesen jogosak, én is kíváncsi vagyok a részletekre, erre is van a közgyűlés. Persze elégedetlenkedők biztosan lesznek, ismételni tudom magam, teljesen jogosan, de ha a hírekben szereplő számok lesznek az igazak, a jelenlegi helyzetben valószínűleg egyébként is meg lesz szavazva, ahogy a gazdasági karok is.
Megállapidtak, mind a 2 fél bejelentette.gránit írta: ↑2024.12.05. 05:24:32Továbbra sincs Nike-megállapodás.
Továbbra is folyik a ködösítés a témában, december 21-én rendkívüli közgyűlésre kerül sor.
Egyre több socio szeretne nagyobb átláthatóságot, gyakorlatilag teljes belső nyilvánosságot.
https://www.fcbarcelona.com/en/club/new ... ecember-21
https://www.football-espana.net/2024/12 ... e-contract
https://sport365.hu/rendkivuli-kozgyule ... barcelona/
Én szélső kérdésben inkább az idősebb Williamst látnám szívesen. Sajnos nem hiszem, hogy rá lehetne venni, de ő elől mindhárom poszton nagyon magas teljesítményre képes és sokkal kevesebb gond lenne a rotációval. Nem fiatal, de egy 3-4 évre meg tudná oldani a stabil csere szerepet, Nico nem hiszem, hogy nagyon jól tűrné a padot, pedig a legerősebb kezdő egyértelműen Raphinhával és Yamallal van. Ráadásul nem tudom ki mennyi Bilbao meccset látott, de én nem igazán látom azt a 60 milliót az öcsiben.fanbarca írta: ↑2024.11.26. 09:07:04Számomra annyi egyértelmű, hogy nem Leao.vg99 írta: ↑2024.11.26. 08:32:38Szerintem nyáron már kell minőségi csere Lewa helyett, mellé.
Nem lehet ennyi idősen 50 meccset letolni.
Vagy mi van., ha pár hónapra kiesik? Majd Pau Victor megoldja? ne már.
Mondjuk ha választani kellene a lille-i csatár vagy Gyökeres között, mindent figyelembe véve, nem könnyű.
Ahogy a balszélső kérdés sem. Mégha lenne pénz, FFP engedné, akkor is, a spanyol, a portugál, vagy a grúz srác a jobb oda?
Nem védekezik, hullámzó, magatartásbeli problémák vannak vele. Nem kell ide.
Számomra annyi egyértelmű, hogy nem Leao.vg99 írta: ↑2024.11.26. 08:32:38Szerintem nyáron már kell minőségi csere Lewa helyett, mellé.
Nem lehet ennyi idősen 50 meccset letolni.
Vagy mi van., ha pár hónapra kiesik? Majd Pau Victor megoldja? ne már.
Mondjuk ha választani kellene a lille-i csatár vagy Gyökeres között, mindent figyelembe véve, nem könnyű.
Ahogy a balszélső kérdés sem. Mégha lenne pénz, FFP engedné, akkor is, a spanyol, a portugál, vagy a grúz srác a jobb oda?
Jogos.Troym írta: ↑2024.11.26. 00:22:06Most a "mi" alatt kiket értünk? Mert kb 1 éve nyomom a csengőt, hogy bhv és jhv kellene, csak ebből semmi nem valósult meg és Lewa cseréje sincs meg, pedig 37 éves lesz nyáron. Továbbra is azt gondolom, hogy egy kezdő bhv és egy csere jhv alapvető, ha bármit el szeretnénk érni.
Most a "mi" alatt kiket értünk? Mert kb 1 éve nyomom a csengőt, hogy bhv és jhv kellene, csak ebből semmi nem valósult meg és Lewa cseréje sincs meg, pedig 37 éves lesz nyáron. Továbbra is azt gondolom, hogy egy kezdő bhv és egy csere jhv alapvető, ha bármit el szeretnénk érni.
Na megtaláltam az eredeti hírt, még Bartomeuék, a megbízott elnök, majd Laporta 100 milliót várt a Barca Studios 49%-ért
Ha arra gondolsz, amikor Troym azt írta, hogy "a költségvetés tele van fiktív számokkal", akkor igen. Nem is a Deloitte számait vonta kétségbe, hanem arról ment a vita, hogy jogosan korlátoznak-e minket ennyire vagy sem. Én azt gondolom, hogy nem. Ami a kamuzásokat illeti, sajnos igaza is van, ebben egyet is értek vele. A barca vision-ös ügyben biztosan igaza van. Ez a kimutatás 2022-2023-ra vonatkozik, azóta meg számtalan kamu bemondás jött a klubvezetéstől, főleg az utóbbi hónapokban. A Deloitte-ot ezzel együtt nem valószínű, hogy át tudnák verni, ezért is szerényebbek a valós eredményeink annál, mint amit rendre bemondanak. Mert most is jöttek a hurrábejelentések, hogy micsoda évet zártuk, miközben valójában veszteségesek vagyunk. Az embereket próbálják parasztvakítani, a Deloitte-ot nehezebben fogják átverni. Az embereknek előadják, hogy ebben az évben is profitot termeltünk, de ezzel nem a Deloitte-ot vakítják. Addig örüljünk, amíg az UEFA büntet, és nem komolyabb szervek.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.25. 19:14:36Múltkor nem te voltál aki számon kérte egy kommentelőn, amikor kétségbe vonta a deloitte kimutatásait?
https://www2.deloitte.com/hu/hu/pages/d ... paban.html
Múltkor nem te voltál aki számon kérte egy kommentelőn, amikor kétségbe vonta a deloitte kimutatásait?
Ez egy augusztusi "hír". A kérdés, hogy azóta fizettek-e, vagy ez is egy kamu "eladás" volt, mint a múltkori.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.25. 17:20:48Úgy, ahogy bekamuzták a Nike szerződést?
Szerk: erre gondolsz?
https://www.eurobarca.hu/hirek/hatter/2 ... gy-reszet/
Nem értelek. Egyszer Laporta a klub megmentője, igazságtalan az FFP, máskor már csődbe mentünk volna, ha nem óv meg Tebas a csődtől.
Pont ma írtad az átigazolási topicba a csőd témát, így nem fogok időt áldozni, mint a múltkor, hogy visszakeresgessem mit írsz.
Úgy, ahogy bekamuzták a Nike szerződést?
Jó, hogy mondod, már el is feledkeztem erről az ügyről. "Eladtuk" valami Aramark nevű, kamuszagú cégnek, akik azt mondták, majd, majd, majd, majd novemberben (esetleg) fizetnek.
Az Advance Tech Player's mez a Barca honlapján régóta sold out - a 160-170 eurós...gránit írta: ↑2024.11.15. 11:40:55Erre gondolsz?
https://store.fcbarcelona.com/collections/men-away-kit
A kosaras mez is kijött.
Én azért is örülnék a saját brandnek, mert szerintem nagyon csúnya mezeket csinál a Nike. A rendes függőleges csíkozású mezek tetszenek, a rendes gránátvörös-sötétkék színekben. Ehelyett csúnya mezeket kapunk évről évre. Lassan már ott tartok, hogy simán átutalom a pénzt adományként, és nem kérem a mezt.
Troym írta: ↑2024.11.15. 13:55:51Most kicsit félretéve a múltat, szerintem a többség által eladni kívánt játékosoknak ez lehet a "piaci értéke":
Fati, 0 Euró plusz 20-50% fizetést nekünk kellene állni.
FT 3-10 millió Euró, kérdés állná-e bárki a bérét neki is
DJ 0-15 millió Euró, ha találunk olyat, aki vállalja a fizuját, szerintem a 0hoz közelebb lenne az eladási ár.
Pena 5-7 millió Euró
GM 0 Euró, valami kölcsön
Nagy jóindulattal, ez kb 20 millió bevétel. DeJongon túl mindenki más ezalatt a vezetőség alatt érkezett, a szerződéseiket a Laporta vezette csapat intézte, ebben a helyzetben is önmaguk miatt vannak.
Ki tudja, hogy Messivel mi lett volna. Talán a 3 legnagyobb égésünk Messivel, Suarezzel stb. volt. Könnyen lehet, hogy 2 BL-címeünk is elment velük. A római vagy liverpooli kiruccanásaink is nagyon jól sikerültek, amikor elég lett volna 1 gólt elpakolnunk vagy a müncheni mészárlás. De az utolsó szezonjában is égtünk vele a Bl-ben. (csoportmásodikként jutottunk tovább 3:0-ra kikapva a Juvetól), a 16 között pedig 5:2-es összesítéssel ejtett ki minket a PSG) Az ő fizetéséből pedig van jelenleg egy Koundé, Lewy, Raphinha, Inigo, Chris ötösünk.Troym írta: ↑2024.11.15. 13:55:51
Messi nem csak "kiadás", csak azzal nem szeretnek sokan számolni. Gondolom nem taknyoltunk volna el kétszer a BL csoportkörben vele, egy nyolcad, negyeddöntő meglett volna minden évben, csak ez a BL pénzdíj szerintem 10+ milliók mindegyik évre, plusz nem kellett volna 50+ millióért Ferrant venni, meg Lewát szintén 50ért.
Igenis hibázott Laporta. Nem tudta megoldani sem a Messi ügyet, de utána sikerült elkótyavetyélni fillérekért Griezmannt is két héttel később.
Meg kellett volna kötni a CVC-t, ha ez lett volna az ára a két alaptámadónk megtartásának szívbeteg, térdsérült Aguero és Depay helyett.
Nem bántásból, de ha véleményezed valakinek az írását, akkor nem ártana előbb figyelmesen elolvasnod, értelmezned.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.15. 13:38:54véleményed alapján, ha nem lenne FFP, akkor Laportáék csődbe vinnék a klubot
Laporta alapvetően jó munkát végez, de követnek el hibákat. Ennyi az állítás. A másik pedig az, hogy ha ingyen szórjuk ki a mások által keresett értékeinket, akkor úgy járunk, mint Ferkó a Kincskereső kisködmönben a csontos szigfrides részben. Lehet erre azt mondani, hogy ez a piac, de én inkább úgy fogalmaznék, hogy így mennek csődbe azok, akik így mozognak a piacon. Mi is közel kerültünk hozzá.
Amit nekem címeztél? Olvastam, de meggyőződésem volt, hogy nem nekem szántad, mert olyannyira nem volt köze ahhoz, amit írtam. Azt hittem, félrenyomtad az idézést és valaki másnak címezted, olyannyira elbeszéltél amellett, amit írtam. Ezért nem reagáltam rá, hogy az egyik félreértést ne tetézzük egy másikkal.
Chino is leírta, azért én nem úgy fogalmaznék, mert megint vitát kelthet, nekem a kedvenc játékosaim voltak, de szerintem miattuk is kerültünk ilyen helyzetbe.
Cak hogy ezeknek a játékosoknak olyan magas volt a fizetése,hogy lehetetlen volt megtartani őket. Suarez, aki mondjuk az utolsó másfél évében már amúgy sem volt húzóember (és akkor finom voltam) keresett 30 felett, ráadásul az Atleticós kalandja sem nagyon jött össze. Griezmann a másik jómadár, aki kb. a jelenlegi De Jong bérét tette zsebre. És Coutinhoról meg a többi sikertörténetről ne is beszéljünk.Ezek közül max. a franciára lehet mondani, hogy az új klubjukban sikeresek voltak. Az a Busquets-Alba-Piqué trió, akik top 5-6-ban voltak a béreket tekintve örülhetünk, hogy legalább ingyen elmentek, egy európai (él)csapatban kíváncsi vagyok mit alkottak voltna. Messinek hogyan lehetett volna megadni a 70 millió feletti fizetését?! Miből gazdálkodta volna ki a klub? Ráadásul a PSG sem volt egy komoly sikersztori neki.gránit írta: ↑2024.11.15. 13:12:10Onnan, hogy de Jongot leszámítva nagyon jó játékosok voltak, és mind alapember volt a következő csapatában. Pont azért nem vártak volna velük egy évet és vitték volna el őket szabadügynökként, mert veteránok voltak, ketyegett az órájuk, de még mindig nagyon értékes játékosok voltak. Pár évre komoly erősítést jelentettek ezeknek a csapatoknak, az Atleti így lett újra bajnok. Ők ritkán bajnokok, egy bajnoki címet jelentő igazolásért 50 milliót simán fizetnek. Rakitic alapember volt az EL-eket halmozó Sevillában, és ha tíz emberrel el nem játszottuk ezt a hülyeséget, akkor eggyel se. Ez a pénz most nagyon hiányzik, és ez azért nem vicc, mert most is nagyon rossz állapotban van a klub, nagyon sok az adósságunk. A kényszerpálya pont ezért alakult ki, mert kidobtuk az ablakon a pénzünket, aztán panaszkodunk, és ennek kell véget vetni.
Egyedül de Jongról vagyok rossz véleménnyel a névsorból, de ezt nagyon sokan nem így látják, iszonyat hájp van körülötte. Bármelyik menőbb holland klub fizetett volna érte legalább 20 milliót, abban meg biztos vagyok, hogy Manchesterben bejelentkeztek volna érte.